Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι όλα τα μπέικον ίδια αφού δεν υπάρχει κάποιος παγκόσμιος ορισμός για το πώς παρασκευάζεται το μπέικον.

Ο TS βέβαια έχει δίκιο στην αρχική του σύγχυση αφού στην Ελλάδα το streaky bacon (που είναι αυτό που ψάχνει) αλλά και γενικά ό,τι πωλείται ως μπέικον είναι αλλαντικό που έχει ήδη ψηθεί, για αυτό καταναλώνεται και ωμό. Κι αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ίσως να υπάρχει ωμό μπέικον αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πετύχει κάτι τέτοιο σε mainstream supermarket από τις μεγάλες ελληνικές αλλαντοβιομηχανίες. Το "κανονικό" μπέικον δεν τρώγεται ωμό, πρέπει να ψηθεί πρώτα (φουρνο, τηγάνι, μικροκύματα your choice).

Από κει κι έπειτα μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για τις κατά τόπους διαφορές, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. 

18 ώρες πριν, GenesisX είπε

Υπάρχουν διάφορα είδη μπεικον. Οι Καναδοί το τρώνε τελείως άπαχο, οι Αμερικάνοι με πολύ λίπος. Το κορυφαίο το είχα δοκιμάσει στην Ιταλία, εκεί το ονομάζουν παντσέτα (καμία σχέση με την δική μας παντσέτα). Γενικά οι Ιταλοί είναι κορυφή σε σαλαμικά-παστά κλπ.

Εσύ χρειάζεσαι το κλασικό που είναι σε λωρίδες, με πολύ λίπος. Νομίζω ότι είναι κάτι παρόμοιο με την τελευταία φώτογραφία του πρώτου post.

Σωστό για τη διαφορά και την αναφορά για το streaky bacon, αν και ακόμα τα rashers ή back bacon/ strip bacon γίνονται τραγανά, δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα λίπους.

Μια επισήμανση μόνο για την παντσέτα, το ίδιο κομμάτι κρέατος είναι με την παντσέτα που ψήνουμε στις ταβέρνες (χοιρινή κοιλιά μαζί με τα παϊδάκια, η πρώτη ύλη και για το streaky bacon δηλαδή), απλά οι Ιταλοί την αλείφουν με μυρωδικά ή τη γεμίζουν και την κάνουν ρολό, για αυτό έχει στρογγυλό σχήμα. 

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Δεν είναι όλα τα μπέικον ίδια αφού δεν υπάρχει κάποιος παγκόσμιος ορισμός για το πώς παρασκευάζεται το μπέικον.

Ο TS βέβαια έχει δίκιο στην αρχική του σύγχυση αφού στην Ελλάδα το streaky bacon (που είναι αυτό που ψάχνει) αλλά και γενικά ό,τι πωλείται ως μπέικον είναι αλλαντικό που έχει ήδη ψηθεί, για αυτό καταναλώνεται και ωμό. Κι αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ίσως να υπάρχει ωμό μπέικον αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πετύχει κάτι τέτοιο σε mainstream supermarket από τις μεγάλες ελληνικές αλλαντοβιομηχανίες. Το "κανονικό" μπέικον δεν τρώγεται ωμό, πρέπει να ψηθεί πρώτα (φουρνο, τηγάνι, μικροκύματα your choice).

Από κει κι έπειτα μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για τις κατά τόπους διαφορές, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. 

Σωστό για τη διαφορά και την αναφορά για το streaky bacon, αν και ακόμα τα rashers ή back bacon/ strip bacon γίνονται τραγανά, δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα λίπους.

Μια επισήμανση μόνο για την παντσέτα, το ίδιο κομμάτι κρέατος είναι με την παντσέτα που ψήνουμε στις ταβέρνες (χοιρινή κοιλιά μαζί με τα παϊδάκια, η πρώτη ύλη και για το streaky bacon δηλαδή), απλά οι Ιταλοί την αλείφουν με μυρωδικά ή τη γεμίζουν και την κάνουν ρολό, για αυτό έχει στρογγυλό σχήμα. 

Ωραία μάστορα μιας και φαίνεται να το κατέχεις το θέμα αν ήθελες να φας streaky bacon εδώ ελλάδα τι θα έκανες;; :P 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Ωραία μάστορα μιας και φαίνεται να το κατέχεις το θέμα αν ήθελες να φας streaky bacon εδώ ελλάδα τι θα έκανες;; :P 

Δεν ξέρω αφού δεν μένω Ελλάδα. Υφαντής, Νικας και κρετα φαρμς πάντως δεν έχουν το μπέικον που ζητάς. Σε αυτό το θέμα μοιάζουμε πάντως αρκετά με τους Ισπανούς αν και εκεί μπορείς να βρεις στα σουπερμάρκετ και "ωμό" μπέικον (πάνω στη συσκευασία γράφει ότι καταναλώνεται μετά από ψήσιμο).

Δημοσ.

Πήγαινε σε μεγάλα μαρκετ (έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία και δες τι υπάρχει. Κατά καιρούς έχω δει κάτι συσκευασμένα bacon ακόμα και γύρω στα 10ευρώ κάτι λίγες φέτες.
Αν έχεις όρεξη πήγαινε και σε delicatessen μαγαζιά. Εγώ στην θέση σου, αφού έχεις φάει τόσο κόλλημα με το μπέηκον θα κοιτούσα για κάποιο ακριβούτσικο αλλά και για κάποιο φθηνό (όχι του 1 ευρώ) και θα δοκίμαζα και με τα 2.

Επίσης θα έψαχνα στο google και για μαρινάδες (μπορείς να το καραμελώσεις λίγο αμα θες). Γενικά οι επιλογές είναι πολλές... είπαμε, όρεξη να υπάρχει. Εγώ ας πούμε δεν έχει νόημα πόσο ποιοτικό θα είναι το μπεικον που θα πάρω για τον λόγο οτι μου αρέσει τόσο πολύ ψημένο (πριν το κάψιμο) που γίνεται απλά σαν πιτσίνι! Επομένως με τόσο πολύ ψήσιμο, η ποιότητα δεν θα είχε και τόσο σημασία. Όπως δηλαδή το να πάρεις και ένα angus και να το καλοψήσεις. Πάει... έχασε την γεύση που θέλει στα αλήθεια να προσδώσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...