Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Τον βασικό δίνουν. 492 για άνω των 25 ετών και 423 για κάτω. Αν είσαι σε κάνα κατάστημα που δεν έχει κίνηση και μένεις φυσικά στην πόλη σου ειναι μια χαρά εφήμερη δουλεια. Αν δουλεύεις σε καταστήματα με τζίρο (κεντρο αθήνας) ή τα εποχικά σε νησιά (Μαλια και Χερσόνησο Κρήτης πχ) που γίνεται κυριολεκτικά μάχη τότε δεν αξίζει οχι τον βασικό...ούτε για 1000 ευρω τον μήνα!! 

Αυτό τώρα απλά για να έχουμε καλό λογαριασμό όχι ότι δεν πιστεύω. 

Αυτό που λες το ξέρεις κάπως και το λες ή το υποθέτεις; 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απορω πως δεν εχουν χρεοκοπησει ακομα στην ελλαδα αυτα τα "μαγαζια" ... ειδικα για ηρακλειο που πηγα πρωτη φορα πριν κανενα μηνα σε αυτο διπλα στο βενζιναδικο, βαρουσαν μυγες, πληρωσα 6 ευρω και ουσιαστικα δεν χορτασα ουτε 43 % ... καλυτερα να κουμπωνα 2 σουβλακια ηρακλειωτικα να με κρατουσαν 21 μερες...

και το χειροτερο που μου εκανε εντυπωση.. αυτη που μου εφτιαξε το μπεργκερ -χωρις γαντια- μετα απο κανενα δεκαλεπτο εκανε και χρεη καθαριστριας στον εξωτερικο χωρο, παλι χωρις γαντια..

προφανως δεν θα επλυνε και τα χερια της για την επομενη παραγγελια που θα ηταν κανενα μισαωρο αργοτερα αν κρινω απο την κινηση..

δεν ξερω τι γινεται στο αμερικα, εδω στην ελλαδα παντως ειναι μια αποτυχια...

αληθεια υπο ποια στεγη λειτουργουν στην ελλαδα? σε ποιον υπαγονται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τον μικρό αδερφό καλού φίλου που δουλεύει τώρα στο κατάστημα της Καλαμαριάς όντας φοιτητής στη Σαλονίκη. Επίσης με είχαν πάρει παλια όταν ημουν φοιτητής στην Κρητη (2006) στο εποχιακο στα Μάλια και δίνανε τον τότε βασικό. Δεν πήγα τελευταία στιγμή γιατί είχα βρει καλύτερη δουλειά. 

9 λεπτά πριν, opcorsa είπε

απορω πως δεν εχουν χρεοκοπησει ακομα στην ελλαδα αυτα τα "μαγαζια" ... ειδικα για ηρακλειο που πηγα πρωτη φορα πριν κανενα μηνα σε αυτο διπλα στο βενζιναδικο, βαρουσαν μυγες, πληρωσα 6 ευρω και ουσιαστικα δεν χορτασα ουτε 43 % ... καλυτερα να κουμπωνα 2 σουβλακια ηρακλειωτικα να με κρατουσαν 21 μερες...

και το χειροτερο που μου εκανε εντυπωση.. αυτη που μου εφτιαξε το μπεργκερ -χωρις γαντια- μετα απο κανενα δεκαλεπτο εκανε και χρεη καθαριστριας στον εξωτερικο χωρο, παλι χωρις γαντια..

προφανως δεν θα επλυνε και τα χερια της για την επομενη παραγγελια που θα ηταν κανενα μισαωρο αργοτερα αν κρινω απο την κινηση..

Έχουν κάποια που πάνε μαμιώντας (Σύνταγμα Αθηνας, Αεροδρομιου) και επίσης τους τζίρους που κάνουν τα εποχιακά τους σε Κρήτη,Κέρκυρα,Ρόδο,Ζάκυνθο,Σαντορίνη αρκούν να βγάζουν δυνατά κέρδη που υπερκαλύπτουν ζημιές άλλων υποκαταστημάτων. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, opcorsa είπε

Στην σελίδα τους λέει πως σερβίρουν 10600 καθημερινά κατα μέσο όρο οπότε δεν ειναι τόσο νέκρα όσο νομίζεις. https://www.mcdonalds.gr/el/stoiheia

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Καποια λειτουργουν 24 ωρες

ε και πάλι 10600 άτομα κατά μέσο όρο καθημερινά ανάμεσα σε 25 καταστήματα δεν το λες και λίγο. 

σίγουρα δεν έχουν όλα τα καταστήματα τον ίδιο κόσμο αλλά απλά αναλογικά να το πας 10600/25 = 424 άτομα ανα κατάστημα κάθε μέρα... και +- 50% να το πας σε αυτό το νούμερο πάλι δεν ειναι και λίγο...  βασικά πιστεύω για ένα κατάστημα του μεγέθους ενός μέσου mc 100 άτομα την ημέρα θα ήταν μια χαρά οπότε άνετα πιάνουν αυτό το νούμερο. 

Δημοσ.

Λογικά τα 10 χιλιάδες γεύματα είναι στο Σύνταγμα  και μόνο.... και τα υπόλοιπα 600 σε όλα τα άλλα.... :D   (Πέρα από το χιούμορ όμως μόνο τα εποχικά στα νησιά δουλεύουν λίγο με τους ξένους τουρίστες το καλοκαίρι πέρα από του Συντάγματος που δουλεύει σταθερά). 

Στην Ελλάδα απέτυχαν ξεκάθαρα, εδώ βασιλεύει το σουβλάκι.... H Burger King που ετοιμαζόταν για είσοδο εδώ και κάτι χρόνια και το είχε ανακοινώσει επίσημα τελικά δεν θα έρθει. Επίσης τα Goodys και αυτά έχουν ελαττωθεί και σε αυτά που υπάρχουν βλέπεις δε βλέπεις άνθρωπο μέσα... ( Περνάω από εκείνο στη Καλλιθέα και απορώ πως δεν έχει κλείσει).

Πάντως γενικά TS αυτή τη δεδομένη στιγμή στη χώρα με εξαίρεση το ελληνικό δημόσιο, το σκλαβενιτή και τα lidl (και καμιά χούφτα εταιρειών ακόμα)  λίγο πολύ όλοι οι υπόλοιποι εργοδότες για entry level θέσεις εργασίας ή θέσεις εργασίας χωρίς απαιτήσεις ακαδημαϊκές ή εξειδίκευσης  δίνουν το απόλυτο μίνιμουμ που ορίζει ο νόμος και δεν έχουν λόγο να κάνουν κάτι άλλο καθώς η ζήτηση για θέσεις εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη προσφορά και ο ανταγωνισμός υψηλός.

Άμα θες πάρε σβάρνα όλες τις εταιρείες που προσλαμβάνουν να δεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

όχι δεν θα καταλάβω αν και συντηρώ τους δικούς μου εδώ και χρόνια... 

γιατί πολύ απλά γενικά στην εστίαση θα βρουν καλύτερες δουλειές απότι στα mac αν δηλαδή δίνουν κατώτατο και κάτω ειδικά στην πόλη μου που ειναι το ηράκλειο.

Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα καταλάβεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

ε και πάλι 10600 άτομα κατά μέσο όρο καθημερινά ανάμεσα σε 25 καταστήματα δεν το λες και λίγο. 

σίγουρα δεν έχουν όλα τα καταστήματα τον ίδιο κόσμο αλλά απλά αναλογικά να το πας 10600/25 = 424 άτομα ανα κατάστημα κάθε μέρα... και +- 50% να το πας σε αυτό το νούμερο πάλι δεν ειναι και λίγο...  βασικά πιστεύω για ένα κατάστημα του μεγέθους ενός μέσου mc 100 άτομα την ημέρα θα ήταν μια χαρά οπότε άνετα πιάνουν αυτό το νούμερο. 

23 καταστήματα είναι και τα 5 ειναι 4μηνα εποχιακά (Ιουνιος-Σεπτέμβριος). 100 άτομα την μέρα για mcdonalds που έχουν τεράστια ενοίκια (πολλα χιλιάρικα το κάθε μαγαζί τον μηνα) και πόσα άτομα σε καθε βάρδια δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.  

Με 100 πελάτες την ημέρα στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος ή στα εμπορικά της Θεσσαλονίκης ή των Σπάτων δεν βγάζεις ούτε τα ενοίκια σου. Το ίδιο και στα υπόλοιπα μαγαζια φυσικά. 

100 πελάτες την μέρα είναι καλό νούμερο για συνοικιακό σουβλατζίδικο. 

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Backpacker είπε

23 καταστήματα είναι και τα 5 ειναι 4μηνα εποχιακά (Ιουνιος-Σεπτέμβριος). 100 άτομα την μέρα για mcdonalds που έχουν τεράστια ενοίκια (πολλα χιλιάρικα το κάθε μαγαζί τον μηνα) και πόσα άτομα σε καθε βάρδια δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. 

Ναι συγγνώμη δικό μου λάθος το μπέρδεψα με τον αριθμό των υπαλλήλων που επίσης αναγράφεται στο ίδιο link και ειναι 25..

Οκ 23 σημαίνει ότι το μέσο κατάστημα έχει ακόμη μεγαλύτερη κίνηση ανα μέρα απο 424 που έβγαλα πιο πάνω...

Τώρα για το αν φτάνουν 100 άτομα (στο περίπου τώρα συζήτηση κάνουμε αν δηλαδή δεν ειναι 100 και ειναι πχ 145 πάλι δεν έχει να λέει ) 

το έβγαλα με το σκεπτικό ότι έχουν 25 άτομα απο κατά μέσο όρο απο 650 ευρώ πες 16,250 ευρώ κάθε μήνα σε μισθούς. 

Ε πες και κάνα 3000 ευρώ το ρεύμα (αν και πολλά λέω μάλλον) 

Το ενοίκιο δεν το βάζω γιατί νομίζω αγοράζουν την γή. πάμε στα 19250, 19250/3,000 (δηλαδή 100 άτομα την ημέρα για 30 μέρες) = 6,42 ανα άτομο

και βάσει του ισολογισμού τους βλέπω ότι κάπου στο 40 με 50% του τζίρου τους είναι κέρδος (όσο αφορά τον τζίρο - κόστος υλικών χωρίς τα άλλα έξοδα)  οπότε θα χρειάζονται περίπου 100 άτομα που να καταναλώνουν περίπου 14 ευρώ κατα μέσο όρο σε παραγγελίες ανά άτομο. 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα έξοδα όπως συντήρηση επισκευές κτλ αλλά είπαμε κουβέντα κάνουμε όχι Business plan στο περίπου τόσο κάπου ειναι :P 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε

Ναι συγγνώμη δικό μου λάθος το μπέρδεψα με των αριθμό τον υπαλλήλων που επίσης αναγράφεται στο ίδιο link και ειναι 25..

Οκ 23 σημαίνει ότι το μέσο κατάστημα έχει ακόμη μεγαλύτερη κίνηση ανα μέρα απο 424 που έβγαλα πιο πάνω...

Τώρα για το αν φτάνουν 100 άτομα (στο περίπου τώρα συζήτηση κάνουμε αν δηλαδή δεν ειναι 100 και ειναι πχ 145 πάλι δεν έχει να λέει ) 

το έβγαλα με το σκεπτικό ότι έχουν 25 άτομα απο κατά μέσο όρο απο 650 ευρώ πες 16,250 ευρώ κάθε μήνα σε μισθούς. 

Ε πες και κάνα 3000 ευρώ το ρεύμα (αν και πολλά λέω μάλλον) 

Το ενοίκιο δεν το βάζω γιατί νομίζω αγοράζουν την γή. πάμε στα 19250, 19250/3,000 (δηλαδή 100 άτομα την ημέρα για 30 μέρες) = 6,42 ανα άτομο

και βάσει του ισολογισμού τους βλέπω ότι κάπου στο 40 με 50% του τζίρου τους είναι κέρδος (όσο αφορά τον τζίρο - κόστος υλικών χωρίς τα άλλα έξοδα)  οπότε θα χρειάζονται περίπου 100 άτομα που να καταναλώνουν περίπου 12 ευρώ κατα μέσο όρο σε παραγγελίες ανά άτομο. 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα έξοδα όπως συντήρηση επισκευές κτλ αλλά είπαμε κουβέντα κάνουμε όχι Business plan στο περίπου τόσο κάπου ειναι :P 

Στα αεροδρομια και στα εμπορικα ( τα τρια πιο δυνατα τους μαγαζια δλδ εκτος του Συνταγματος) δεν την αγοραζεις την μισθωνεις με προσφορες σε πλειστηριασμους/διαγωνισμους. Και μιλαμε για πολλες δεκαδες χιλιαδες ευρω τον μηνα μισθώματα. Οταν τα μεσα ενοικια για κυλικεια σε επαρχιακα ΤΕΙ/ΑΕΙ και σε επαρχιακα νοσοκομεια ειναι από 5-10χιλ ευρώ τον μηνα καταλαβαίνεις τι μισθώματα έχουν τεραστιες εκτασεις σε εμπορικα και αεροδρομια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατί δεν κάνουν ντελίβερι να τους τσακίσουν όλους (στο φθηνό φαγητό) ειδικά εκτός Αθηνών που οι τιμές δεν ειναι τόσο χαμηλά πχ εδώ Κρήτη γύρος (και μάλιστα μάπα) άνετα μπορεί να φτάσει 3 ευρώ και με μια 500 κόλα άνετα 4,5  σύνολο και μερικοί χρεώνουν ακόμη πιο ψηλά οπότε μπορεί να πάμε και κοντά στα 5!!!

2 cheez με πατάτες και 500ml cola menu + 2 μαγιονέζες νομίζω κάνουν κάπου στα 4,5 με 5.... 

έχω κάποιες υποψίες γιατί δεν το κάνουν που σχετίζονται με το κόστος αλλά είδα στην Ασία να εφαρμόζεται οπότε σίγουρα υπάρχει τρόπος

Εγώ αν άνοιγα mc θα τους έγραφα στα @@ μου και θα έκανα delivery :P  

Επεξ/σία από TopicStrarter
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...