Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπου και αν έχω ψάξει το ογκομετρικό βάρος ειναι:  (Πλάτος*μήκος*ύψος) / 5000

Η ACS το έχει (Πλάτος*μήκος*ύψος) / 3000 !!!!! 

Υπάρχει κανένας κανονισμός που να ορίζει την μέθοδο ή ο καθένας βάζει ότι θέλει;;

Είχα πάει πριν μερικές μέρες να επιστρέψω μια μητρική για RMA 35*30*10 οι διαστάσεις του κουτιού με όλα τα online calculators βγαίνει 2 με 2.5 (ανάλογα πως στρογγυλοποιούν τις κατηγορίες βάρους το αποτέλεσμα με την ίδια παραπάνω μέθοδο βγαίνει δηλαδή διαστάσεις /5000)

Το πραγματικό βάρος του κουτιού ήταν 1 κιλο... (άντε πες 1,5) 

και η ACS με την γκόμενα πολύ τζόγο στο μέτρημα μου το έβγαλε 5 κιλα ογκομετρικά!!!

Σιγά κυρά μου δεν μεταφέρω τον τιτανικό μια μητρικούλα στην αυθεντική της συσκευασία που ίσα την χωράει μεταφέρω!! 

και ήταν κρίμα γιατί η χρέωση μέχρι τα 2.5 κιλά ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική (12 ευρώ) 

αλλά φαίνεται για κράχτη το έχουν και να πας μετά εκει και να σου το βγάζουν μισό τόνο ογκομετρικά επειδή το πακέτο δεν ειναι όσο ένα iphone σε μέγεθος... 

Το ερώτημα μου ειναι μπορούν να το κάνουν αυτό (να μετράνε όπως θέλουν το ογκομετρικό βάρος) ή πρέπει να ακολουθούν κάποια κοινοτική οδηγία/κανονισμό των ΕΛΤΑ ή του κράτους; 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε να στέλνω τέτοια πακέτα κάτω των δύο κιλών και φυσιολογικό μέγεθος κουτιού (κουτί μητρικής εντάξει δεν ειναι μικρό αλλά δεν ειναι και τεράστιο..) με κόστος 10-15 ευρώ και ο μόνος που το κάνει ειναι η ACS αλλά αυτή την βλακεία με το ογκομετρικό και με την γκόμενα να ενώ λέει "μετράει κάθε χιλιοστό" να έχει χαλαρά το 0 του χάρακα εκτός της συσκευασίας κτλ ειναι αρκετά ενοχλητικό και απογοητευτικό :P 

Γιαυτό λέω μήπως αν υπάρχει νόμος να τους τον δείξω για να μην μπορούν να μου λένε ότι το 1,5 κιλο κουτί με μητρική ειναι 5 κιλα ογκομετρικά :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι μ@#@κες πάντως  έχω ήδη βγάλει παραστατικό DHL Ολλανδίας για αυτές τις διαστάσεις κτλ 9 ευρώ Ολλανδία Ελλάδα... 

Ρωτάω την DHL Ελλάδας πόσα θέλει να το στείλει ελλάδα Ολλανδία μου λέει 150 ευρώ κάτι τέτοιο... με αεροπλάνο μεν αλλά τους λέω οδικώς δεν έχετε .. μου λέει όχι... καλά πως γίνεται αυτό;; (γιατί οδικώς θα έρθει απο dhl Ολλανδίας στην ελλάδα και θα μου το φέρει η DHL ελλάδας σπίτι) 

Οι άλλες υπηρεσίες ζητάνε 30άρια 40άρια 50άρια... 

Αν είχαμε καπιταλισμό καλά θα ήταν... τα ζώα μου αργά έχουμε..

Δηλαδή έστω θέλω να πουλάω πράγματα έξω... οτιδήποτε! τσολιαδάκια πήλινα ή και εγώ δεν ξέρω τι...  θα κάνει 10 ευρώ και 30 ευρώ τα μεταφορικά... 

Ενώ ο Γερμανός ο Ολλανδός κτλ θα μου στέλνει εμένα πχ τις πρώτες ύλες με ίδιες εταιρίες μπορεί και πιο γρήγορα με 9 ευρώ... 

εμ πως να πας έτσι μπροστά; :P 

Δημοσ.

Υπάρχει ελεύθερη αγορά, αγορά και ο καθένας μπορεί να χρεώνει όσο θέλει.
Μήν ξεχνάς πως η AC$ ανήκει στον όμιλο QU3ST και μπορεί να το έχει έτσι για να μην έχει ανταγωνισμό.

Δυστυχώς, όλη η Ευρώπη (να μην πω και οι άλλες ήπειροι) έχει πολύ χαμηλά κόστη σε αποστολές εξωτερικού σε courier σε σχέση με εμάς.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Όχι δεν υπάρχει. Καπιταλισμός. Αν δεν σου αρέσει, πας άλλου. Απλό.

Μπορεί να το στείλει με τα ΕΛΤΑ τώρα που είναι αριστερά.

11 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Είναι μ@#@κες πάντως  έχω ήδη βγάλει παραστατικό DHL Ολλανδίας για αυτές τις διαστάσεις κτλ 9 ευρώ Ολλανδία Ελλάδα... 

Στην Ολλανδία είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει "καπιταλισμός".

13 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Θα με ενδιέφερε να στέλνω τέτοια πακέτα κάτω των δύο κιλών και φυσιολογικό μέγεθος κουτιού (κουτί μητρικής εντάξει δεν ειναι μικρό αλλά δεν ειναι και τεράστιο..) με κόστος 10-15 ευρώ 

Δεν ξέρω αν έχουν πέσει οι τιμές από τότε αλλά πολλά χρόνια πριν που χρησιμοποιούσα σχετικά συχνά ACS 11 ευρώ είχε να στείλεις φάκελο με ACS ... τώρα ειναι 10-15 να στείλεις κουτί μητρικής?

2 ώρες πριν, Highlander είπε

Δυστυχώς, όλη η Ευρώπη (να μην πω και οι άλλες ήπειροι) έχει πολύ χαμηλά κόστη σε αποστολές εξωτερικού σε courier σε σχέση με εμάς.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το λόγο.

Είναι γιατί εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και την εξυπνάδα των ελλήνων + κάτι με κάτι σαύρες και νομίζω κάπου μπαίνει στο παιχνίδι και ο da vinci.

Στα σοβαρά:

- Τρελλή αυτοματοποίηση / τεχνολογία

- Χαμηλότερα κόστη / φόροι

- Μαλύτερες κλίμακες

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, DrLo είπε

Μπορεί να το στείλει με τα ΕΛΤΑ τώρα που είναι αριστερά.

Τα ελτά (απλό ταχυδρομείο) ειναι ακριβότερα(30 ευρώ ή μπορεί 2,3 παραπάνω ανάλογα τις διαστάσεις) απο ACS και μερικές άλλες νομίζω πχ speedex/γενική κτλ Εν το μεταξύ PostNL με καμιά 6 ευρώ στέλνει πακέτα αντίστοιχων διαστάσεων Ολλανδία > Ελλάδα χαχαχαχα

και ένα άλλο μιας και είπες "αριστερά" ήταν να παραλάβω ένα πακέτο με αντικαταβολή απο τα ελτά (Αγορά απο Insomnia έτσι να αλληλοστηριχτούμε χαχαχαχα) και καθόμουν άνετα 10 λεπτα να περιμένω να βάλει όλα τα στοιχεία η θεία και να κάνεις τις απαραίτητες επιβεβαιώσεις... και μου λεει.. ανάθεμα το νέο "σύστημα" (τα εισαγωγικά τα βάζω εγώ) πριν απλά χτυπούσαμε με το laser την καρτέλα και τελείωνε η υπόθεση τώρα πρέπει αναλυτικά και στο χέρι να γράψουμε όλα τα στοιχεία και του παραλήπτη και του αποστολέα σε 2 ξεχωριστές βάσεις δεδομένων.  :P 

6 ώρες πριν, DrLo είπε

Δεν ξέρω αν έχουν πέσει οι τιμές από τότε αλλά πολλά χρόνια πριν που χρησιμοποιούσα σχετικά συχνά ACS 11 ευρώ είχε να στείλεις φάκελο με ACS ... τώρα ειναι 10-15 να στείλεις κουτί μητρικής?

https://www.acscourier.net/documents/10538/756946/ΥΠΗΡΕΣΙΑ+ACS-EU+Economy.pdf/7fa67788-5abe-4300-ab64-3b5e0318d133

Το κόλπο όμως ειναι στα ψιλά γράμματα έχουν δικό τους τρόπο να μετράνε το ογκομετρικό βάρος που ειναι διαφορετικός απο κάθε άλλη εταιρία... εν το μεταξύ το μόνο που χρειάζεται να είχα κάνει ειναι κόψω το κουτί στην μέση (μιας και δεν το έστελνα με τα παρελκόμενα οπότε ο δεύτερος "όροφος" εσωτερικά του κουτιού ήταν κενός) χαζομάρες δηλαδή... φώναξα και την προϊσταμένη εκει μπας και μου βρει λύση αλλά τίποτα.. λες και στέλνουν γεμάτα φορτηγά προς Ολλανδία κάθε μέρα και δεν θα χωρέσει το δικό μου... 

και ένας άλλος λόγος που ειναι χαζομάρα ειναι ότι η ACS δεν έχει δικό της δίκτυο εκτός Ελλάδας (ίσως στα Βαλκάνια) μέσω άλλης ταχυδρομικής θα το στείλει και όλες οι ταχυδρομικές στο εξωτερικό Χ*Υ*Ζ/5000 το υπολογίζουν βρίκα και κάνα δύο που το κάνουν /4000.... /3000 μόνο την ACS.... 

6 ώρες πριν, DrLo είπε

Στα σοβαρά:

- Τρελλή αυτοματοποίηση / τεχνολογία

- Χαμηλότερα κόστη / φόροι

- Μαλύτερες κλίμακες

Του κακού @#@#μιά του φταίνε οι τρίχες... και οι DHL ελλάδας γιατί δεν έχει την τρελή τεχνολογία ας πούμε με την DHL ολλανδίας ; 

To PDA μαραφέτι πάντως που υπογράφεις κατα την παραλαβή το έχουν... 

Γιατί δεν στέλνουν οδικώς αφού παραλαμβάνουν  οδικώς απο την ίδια την μαμά DHL των άλλων χωρών;;;; 

Είμαστε απλά τα ζώα μας αργά ειδικά στις κούριερ και ψάχνουμε την αρπαχτή... έχουν κάνει και σύστημα το να σε κοροϊδεύουν ότι δήθεν περάσανε αφήνουν κατευθείαν το σημείωμα ότι περάσανε χωρίς να χτυπήσουν κουδούνι για να περάσεις να το πάρεις... 

Είναι απλά μπουχέσες και παράρτημα πο παράρτημα μπορεί να είναι μέρα με την νύχτα διαφορά επειδή ακριβώς στο ένα μπορεί να δουλεύουν σοβαροί άνθρωποι και στο άλλο απατεώνες και τεμπέληδες. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

λες και στέλνουν γεμάτα φορτηγά προς Ολλανδία κάθε μέρα και δεν θα χωρέσει το δικό μου... 

Για να μη τρελλαθούμε τελείως όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που γράφεις είναι εντελώς παράλογο ...

Αλήθεια, όταν πας στο Σινεμα πχ και το εισητήριο έχει πχ 10 ευρώ, φωνάζεις την υπεύθυνη να στο δώσει με 5 για "σιγά μην είναι γεμάτη η αίθουσα και δε χωράω και εγώ" ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Για να μη τρελλαθούμε τελείως όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που γράφεις είναι εντελώς παράλογο ...

Αλήθεια, όταν πας στο Σινεμα πχ και το εισητήριο έχει πχ 10 ευρώ, φωνάζεις την υπεύθυνη να στο δώσει με 5 για "σιγά μην είναι γεμάτη η αίθουσα και δε χωράω και εγώ" ?

Όχι φίλε καμία σχέση το ένα παράδειγμα με το άλλο.

λένε 2 κιλά 12 ευρώ (απο το τηλέφωνο τους είχα πει τις διαστάσεις μάλιστα) και μου λένε εντάξει!

Πάω κάνω όλο τον δρομο στο παράρτημα τους και ένα κουτί που είπαμε ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ διαστάσεων (πχ σαν κουτί τουρτας) και βάρους ΚΑΤΩ των 2 κιλών (με το ζόρι 1,5) το βγάλανε 5 κιλά!!!! 

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ 2 ΚΙΛΑ 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Όχι φίλε καμία σχέση το ένα παράδειγμα με το άλλο.

λένε 2 κιλά 12 ευρώ (απο το τηλέφωνο τους είχα πει τις διαστάσεις μάλιστα) και μου λένε εντάξει!

Πάω κάνω όλο τον δρομο στο παράρτημα τους και ένα κουτί που είπαμε ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ διαστάσεων (πχ σαν κουτί τουρτας) και βάρους ΚΑΤΩ των 2 κιλών (με το ζόρι 1,5) το βγάλανε 5 κιλά!!!! 

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ 2 ΚΙΛΑ 

Δεν είναι σκοπός μου να σε πείσω.

Το μόνο "δίκιο" που έχει είναι ότι χρησιμοποιείται ο όρος "κιλό" αντί "αγκομετρικό κιλό"

Σε όλα τα άλλα απλά έχεις λάθος και παραλογίζεσαι για να βολέψεις αυτό που θες να πιστέψεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Δεν είναι σκοπός μου να σε πείσω.

Το μόνο "δίκιο" που έχει είναι ότι χρησιμοποιείται ο όρος "κιλό" αντί "αγκομετρικό κιλό"

Σε όλα τα άλλα απλά έχεις λάθος και παραλογίζεσαι για να βολέψεις αυτό που θες να πιστέψεις.

απο την στιγμή που το "ογκομετρικό κιλό" τους είναι μικρότερου μεγέθους αποτι ΟΛΩΝ των άλλων δεν παραλογίζομαι καθόλου. 

Ποιο Industry standard κουτί πληρεί τις δικές τους προϋποθέσεις ; ειναι χαζό εντελώς και απλά κράχτης ότι στέλνουν 12 ευρώ 2 κιλά ή αλλιώς παραπλάνηση καταναλωτή. 

θα πρέπει το κουτί να ειναι μεγέθους κάσας ρολογιού χειρός ή πίτσας για να το πάρουν.

πες μου εσύ πόσα αντικείμενα ξέρεις στην αγορά με βάρος 1-2 κιλά που να έχουν κουτί μεγέθους κουτιού πίτσας; 

Απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο. 

Είναι σαν να λένε πουλάμε ντομάτες 3 ευρώ το κιλό και το δικό τους κιλό να ζυγίζει 10 γραμμάρια... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Τα ελτά (απλό ταχυδρομείο) ειναι ακριβότερα(30 ευρώ ή μπορεί 2,3 παραπάνω ανάλογα τις διαστάσεις) απο ACS και μερικές άλλες νομίζω πχ speedex/γενική κτλ Εν το μεταξύ PostNL με καμιά 6 ευρώ στέλνει πακέτα αντίστοιχων διαστάσεων Ολλανδία > Ελλάδα χαχαχαχα

και ένα άλλο μιας και είπες "αριστερά" ήταν να παραλάβω ένα πακέτο με αντικαταβολή απο τα ελτά (Αγορά απο Insomnia έτσι να αλληλοστηριχτούμε χαχαχαχα) και καθόμουν άνετα 10 λεπτα να περιμένω να βάλει όλα τα στοιχεία η θεία και να κάνεις τις απαραίτητες επιβεβαιώσεις... και μου λεει.. ανάθεμα το νέο "σύστημα" (τα εισαγωγικά τα βάζω εγώ) πριν απλά χτυπούσαμε με το laser την καρτέλα και τελείωνε η υπόθεση τώρα πρέπει αναλυτικά και στο χέρι να γράψουμε όλα τα στοιχεία και του παραλήπτη και του αποστολέα σε 2 ξεχωριστές βάσεις δεδομένων.  :P 

https://www.acscourier.net/documents/10538/756946/ΥΠΗΡΕΣΙΑ+ACS-EU+Economy.pdf/7fa67788-5abe-4300-ab64-3b5e0318d133

Το κόλπο όμως ειναι στα ψιλά γράμματα έχουν δικό τους τρόπο να μετράνε το ογκομετρικό βάρος που ειναι διαφορετικός απο κάθε άλλη εταιρία... εν το μεταξύ το μόνο που χρειάζεται να είχα κάνει ειναι κόψω το κουτί στην μέση (μιας και δεν το έστελνα με τα παρελκόμενα οπότε ο δεύτερος "όροφος" εσωτερικά του κουτιού ήταν κενός) χαζομάρες δηλαδή... φώναξα και την προϊσταμένη εκει μπας και μου βρει λύση αλλά τίποτα.. λες και στέλνουν γεμάτα φορτηγά προς Ολλανδία κάθε μέρα και δεν θα χωρέσει το δικό μου... 

και ένας άλλος λόγος που ειναι χαζομάρα ειναι ότι η ACS δεν έχει δικό της δίκτυο εκτός Ελλάδας (ίσως στα Βαλκάνια) μέσω άλλης ταχυδρομικής θα το στείλει και όλες οι ταχυδρομικές στο εξωτερικό Χ*Υ*Ζ/5000 το υπολογίζουν βρίκα και κάνα δύο που το κάνουν /4000.... /3000 μόνο την ACS.... 

Του κακού @#@#μιά του φταίνε οι τρίχες... και οι DHL ελλάδας γιατί δεν έχει την τρελή τεχνολογία ας πούμε με την DHL ολλανδίας ; 

To PDA μαραφέτι πάντως που υπογράφεις κατα την παραλαβή το έχουν... 

Γιατί δεν στέλνουν οδικώς αφού παραλαμβάνουν  οδικώς απο την ίδια την μαμά DHL των άλλων χωρών;;;; 

Είμαστε απλά τα ζώα μας αργά ειδικά στις κούριερ και ψάχνουμε την αρπαχτή... έχουν κάνει και σύστημα το να σε κοροϊδεύουν ότι δήθεν περάσανε αφήνουν κατευθείαν το σημείωμα ότι περάσανε χωρίς να χτυπήσουν κουδούνι για να περάσεις να το πάρεις... 

Είναι απλά μπουχέσες και παράρτημα πο παράρτημα μπορεί να είναι μέρα με την νύχτα διαφορά επειδή ακριβώς στο ένα μπορεί να δουλεύουν σοβαροί άνθρωποι και στο άλλο απατεώνες και τεμπέληδες. 

Είσαι σίγουρος ότι είναι τόσο με ΕΛΤΑ; Έχω στείλει παρόμοια και μεγαλύτερα πακέτα στο εξωτερικό με λιγότερα λεφτά. 

Για παρόμοιων διαστάσεων (οθόνη λάπτοπ σε κουτί) θυμάμαι είχα πληρώσει γύρω στα 10€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...