Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Είδα κάποια βιντεάκια για την εν λόγω δραστηριότητα και μου τράβηξε το ενδιαφέρον! Επίσης είδα πως έχει στην Αθήνα την Skydiving Athens που ασχολείται με αυτό....

Έχει κάνει κάποιος εκεί η γενικά κάπου αλλού να μου πει εμπειρίες κλπ; Γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω....

Ευχαριστώ  :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sky diving θες να κανεις να βγαλεις το πρωτο διπλωμα ? Η απλα να κανεις μια πτωση δεμενος με τον εκπαιδευτη το λεγομενο tandem ?

Για το πρωτο ειναι full time job  θελει ισχυρη δεσμευση και αρκετα λεφτα οπως ολα τα hobby ,για το δευτερο δεν  θελει τιποτα εκτος απο το κοστος το κανεις μια φορα απολαμβανεις η' οχι την εμπειρια και thats it .

Εχω κανει εγω  7 ελευθερες  πτωσεις  ,αλλα δεν ειμαι ενεργος πλεον .Σε οποια απο τις 3 γνωστες  σχολες και να πας θα εισαι οκ ειναι υψηλου επιπεδου .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω κάτω μέχρι να πάρεις το πρώτο διπλωμα,πόσο σου κοστίζει;

Χοντρικά ένα ποσό απλά θελω να ακούσω.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περιπου 1000 τουλαχιστον τοσο ηταν  πριν 5 χρονια .

Το θεμα ειναι πως μετα πρεπει να κανεις αλματα μινιμουμ καθε μηνα ωστε να παραμενει σε ισχυ το διπλωμα για αυτο μιλησα για μεγαλη δεσμευση .Και αυτος ηταν και ο λογος που δεν το συνεχισα ,απαιτει αφοσιωση σε αυτο και εγω δεν μπορουσα  καθως κανω αλλα 300 πραγματα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
Δημοσ.

Φωτη, παραπανω δεν ειναι ; δε θα παρει καποιος εξοπλισμο ;

ημουν κι εγω στην ιδια φαση μ'εσενα. εχω κανει 5 αλματα κ ειναι οτι καλυτερο εχω κανει ποτέ στη ζωη μου & τα καλυτερα επενδεδυμενα λεφτα.

δυστυχως απαιτει χρονο + τρεξιμο γι'αυτο το hobby και δεν προβλεπεται :( 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1000--1300 δεν θυμαμαι ακριβως .

Οχι ρε φιλε τι εξοπλισμο να παρει στο ΑFF   αργοτερα παιρνουν ολοι .Αντε στην καλυτερη να παρει γυαλια .Εγω ειχα παει 1 ζευγαρι γαντια και αυτα απο το τουνελ που ειχα παει στην Πολωνια και ευτυχως δεν πηρα το κρανος που ηθελα ,τσαμπα θα πηγαινε ...

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

ναι, αν θελει να πηδηξει 1-2 φορες προφανως δεν αγοραζει τιποτα.

και 10 να πηδηξει, νοικιαζει. αν το κανει ομως χομπι, θα πρεπει ν'αγορασει..

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, NikosRocknRolla said:

Έχει κάνει κάποιος εκεί η γενικά κάπου αλλού να μου πει εμπειρίες κλπ; Γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω....

Στρατό έχεις πάει;

Αν όχι, μπορείς να δηλώσεις να πας αλεξίπτωτα. Έτσι θα πάρεις την "κρυάδα", πριν αρχίσεις να δίνεις χρήματα και θα κάνεις 9 άλματα στατικού (όχι ελευθέρας).

Αν μετά από αυτό, είσαι ακόμα καβ...νος, τότε βλέπεις για σχολή κι επειδή βλέπω ότι μένεις Ημαθία, μπορείς να πας και Βουλγαρία που είναι σχετικά φθηνότεροες. 5 μέρες camping στο αεροδρόμιο και παίρνεις το πρώτο πτυχίο. Όμως, όπως είπε και ο Φώτης, θέλει συντήρηση, δε μπορείς να πας 2 χρόνια μετά και να πεις "θέλω να πηδήξω".

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Sky diving θες να κανεις να βγαλεις το πρωτο διπλωμα ? Η απλα να κανεις μια πτωση δεμενος με τον εκπαιδευτη το λεγομενο tandem ?

Για το πρωτο ειναι full time job  θελει ισχυρη δεσμευση και αρκετα λεφτα οπως ολα τα hobby ,για το δευτερο δεν  θελει τιποτα εκτος απο το κοστος το κανεις μια φορα απολαμβανεις η' οχι την εμπειρια και thats it .

Εχω κανει εγω  7 ελευθερες  πτωσεις  ,αλλα δεν ειμαι ενεργος πλεον .Σε οποια απο τις 3 γνωστες  σχολες και να πας θα εισαι οκ ειναι υψηλου επιπεδου .

Όχι όχι για δίπλωμα. Το tandem με εκπαιδευτή! Θα κατέβω Αθήνα μέσα στον Αύγουστο για 1 βδομάδα και μου κίνησε την περιέργεια και για αυτό ενδιαφέρθηκα να δοκιμάσω...... Πέραν της σχολής που έγραψα ποιες είναι οι άλλες 2;;;

27 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Στρατό έχεις πάει;

Αν όχι, μπορείς να δηλώσεις να πας αλεξίπτωτα. Έτσι θα πάρεις την "κρυάδα", πριν αρχίσεις να δίνεις χρήματα και θα κάνεις 9 άλματα στατικού (όχι ελευθέρας).

Αν μετά από αυτό, είσαι ακόμα καβ...νος, τότε βλέπεις για σχολή κι επειδή βλέπω ότι μένεις Ημαθία, μπορείς να πας και Βουλγαρία που είναι σχετικά φθηνότεροες. 5 μέρες camping στο αεροδρόμιο και παίρνεις το πρώτο πτυχίο. Όμως, όπως είπε και ο Φώτης, θέλει συντήρηση, δε μπορείς να πας 2 χρόνια μετά και να πεις "θέλω να πηδήξω".

Πήγα στρατό ναι οπότε δεν βολεύει με αυτόν τον τρόπο....

Ξέρεις κάπου συγκεκριμένα για Βουλγαρία; Γιατί βολεύει πιο πολύ και μπορεί να πείσω και κανέναν να έρθει μαζί μου εκεί!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Επεξ/σία από NikosRocknRolla
Δημοσ.
1 minute ago, NikosRocknRolla said:

Ξέρεις κάπου συγκεκριμένα για Βουλγαρία; Γιατί βολεύει πιο πολύ και μπορεί να πείσω και κανέναν να έρθει μαζί μου εκεί!

https://www.skydivesofia.com/

http://extremebulgaria.com/

Επίσης υπάρχουν και αυτοί, που είναι μεν Αθήνα (Μέγαρα), αλλά κάνουν σχολεία και Θεσσαλονίκη.

Το επίπεδο όμως, δεν έχει σχέση με της Βουλγαρίας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Zaytsev είπε

https://www.skydivesofia.com/

http://extremebulgaria.com/

Επίσης υπάρχουν και αυτοί, που είναι μεν Αθήνα (Μέγαρα), αλλά κάνουν σχολεία και Θεσσαλονίκη.

Το επίπεδο όμως, δεν έχει σχέση με της Βουλγαρίας.

Οι τιμές εντάξει σχετικά κοντά είναι από ότι βλέπω! Και αν λες πως εδώ το επίπεδο είναι ανώτερο από την Βουλγαρίας τότε ίσως δοκιμάσω τον Αύγουστο στην Αθήνα μία και βλέπουμε!!! Εσένα σου άρεσε γενικά η εμπειρία;;;

Δημοσ.
2 hours ago, NikosRocknRolla said:

Οι τιμές εντάξει σχετικά κοντά είναι από ότι βλέπω! Και αν λες πως εδώ το επίπεδο είναι ανώτερο από την Βουλγαρίας τότε ίσως δοκιμάσω τον Αύγουστο στην Αθήνα μία και βλέπουμε!!! Εσένα σου άρεσε γενικά η εμπειρία;;;

Το ανάποδο λέω... Στη Βουγλαρία είναι σαφώς πιό επαγγελματίες. Εδώ είναι λίγο κάπως... Ελληνάρες να το πω...;

Εμένα μου άρεσε λιγάκι... Έχω κάνει 22 άλματα...

Δημοσ.

Επειδή είμαι στο χωρο (περίπου 700 άλματα), λίγες πληροφορίες....

αν είσαι Ημαθία τότε μάλλον καλύτερη επιλογή για εσένα είναι το https://www.skydive-thessaloniki.gr . οι δραστηριότητες γίνονται λίγο έξω από το Σιδηρόκαστρο Σερρών στο αεροδρόμιο του Χορτερού. Το δε αεροπλάνο τους cessna 182 πληρεί όλες τις προδιαγραφές και είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ για ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Ο λόγος που το τονίζω αυτό ειναι ότι  άλλη σχολή που δραστηριοποιείτε τόσο στα Μέγαρα όσο και στο Χορτερό (μια με δυο φορές το μήνα) αν και η παλαιότερη της Ελλάδος εχει εξοπλισμό προιστορικό και γίνονται πάρα πολλές παρακάμψεις στο θέμα συντήρησης αεροσκαφους αλλά και εκπαίδευσης.

το skydive athens που ειναι στην Κωπαιδα ειναι πράγματι μια πολύ μοντέρνα σχολή με φοβερές υποδομές και χώρους. Το αεροπλάνο τους (cessna caravan) ειναι μεγάλο και άνετο ενώ σε ανεβάζει και σε σημαντικά μεγαλύτερο υψόμετρο ~14000 πόδια.  στον αντίποδα από πλευράς προσωπικού και θαμώνων, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν γίνει drug test σάββατο πρωί, το αεροπλάνο θα παραμείνει άδειο.

Σχετικά με τη Βουλγαρία, δεν γνωρίζω τι γίνεται τώρα αλλά παλαιότερα που υπήρχαν διάφοροι έλληνες ''εκπαιδευτές'' που οργανωναν εκδρομές εκει τα πράγματα ηταν πρωτογονα, τόσο από πλευράς υποδομών, εξοπλισμού όσο κ εκπαίδευσης.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Zaytsev είπε

Το ανάποδο λέω... Στη Βουγλαρία είναι σαφώς πιό επαγγελματίες. Εδώ είναι λίγο κάπως... Ελληνάρες να το πω...;

Εμένα μου άρεσε λιγάκι... Έχω κάνει 22 άλματα...

Α σόρρυ άλλο κατάλαβα!!! :-P Σου άρεσε αρκετά θα έλεγα!!!

4 ώρες πριν, aerodyne είπε

Επειδή είμαι στο χωρο (περίπου 700 άλματα), λίγες πληροφορίες....

αν είσαι Ημαθία τότε μάλλον καλύτερη επιλογή για εσένα είναι το https://www.skydive-thessaloniki.gr . οι δραστηριότητες γίνονται λίγο έξω από το Σιδηρόκαστρο Σερρών στο αεροδρόμιο του Χορτερού. Το δε αεροπλάνο τους cessna 182 πληρεί όλες τις προδιαγραφές και είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ για ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Ο λόγος που το τονίζω αυτό ειναι ότι  άλλη σχολή που δραστηριοποιείτε τόσο στα Μέγαρα όσο και στο Χορτερό (μια με δυο φορές το μήνα) αν και η παλαιότερη της Ελλάδος εχει εξοπλισμό προιστορικό και γίνονται πάρα πολλές παρακάμψεις στο θέμα συντήρησης αεροσκαφους αλλά και εκπαίδευσης.

το skydive athens που ειναι στην Κωπαιδα ειναι πράγματι μια πολύ μοντέρνα σχολή με φοβερές υποδομές και χώρους. Το αεροπλάνο τους (cessna caravan) ειναι μεγάλο και άνετο ενώ σε ανεβάζει και σε σημαντικά μεγαλύτερο υψόμετρο ~14000 πόδια.  στον αντίποδα από πλευράς προσωπικού και θαμώνων, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν γίνει drug test σάββατο πρωί, το αεροπλάνο θα παραμείνει άδειο.

Σχετικά με τη Βουλγαρία, δεν γνωρίζω τι γίνεται τώρα αλλά παλαιότερα που υπήρχαν διάφοροι έλληνες ''εκπαιδευτές'' που οργανωναν εκδρομές εκει τα πράγματα ηταν πρωτογονα, τόσο από πλευράς υποδομών, εξοπλισμού όσο κ εκπαίδευσης.

700;;;;;!!!!!!!!!!!!!! Πω πωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!! 

Χίλια ευχαριστώ για όλα θα το κοιτάξω και αυτό, φαίνεται πολύ καλό και βλέπω να πετάγομαι και κανένα ΣΚ στα κοντά!!!

Δημοσ.
20 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλημέρα σε όλους! Είδα κάποια βιντεάκια για την εν λόγω δραστηριότητα και μου τράβηξε το ενδιαφέρον! Επίσης είδα πως έχει στην Αθήνα την Skydiving Athens που ασχολείται με αυτό....

Ευχαριστώ  :rolleyes:

Εγώ θα τοποθετηθώ από την άλλη πλευρά. Κατ εμέ η εκπαίδευση που έζησα ήταν ελλειπής και πρόχειρη. Η ενημέρωση ως προς τους κινδύνους το ίδιο. Τα στατιστικά για τα ατυχήματα επίσης αλλοιωμένα. Είναι σίγουρα εμπειρία ζωής αλλά οι κίνδυνοι για σοβαρούς τραυματισμούς δεν είναι αμελητέοι όπως παρουσιάζεται μερικές φορές.

Είμαι της άποψης ότι αν κάποιος είναι δραστήριος και έχει πολλές αθλητικές δραστηριότητες τότε μάλλον το skydiving δεν αξίζει ως προς το ρίσκο του να του στερήσει τις άλλες. Πρέπει να ζυγίσει κανείς ποιες αθλητικές δραστηριότητες του αρέσουν και τι αξία δίνει σε κάθε μία.

Αυτό το γράφω γιατί είναι από τα αθλήματα που έχει τα περισσότερα ποσοστά τραυματισμού και καταπόνησης της σπονδυλικής στήλης. Εμένα π.χ. μου λέγανε: το πολύ πολύ να σπάσεις κανένα πόδι και έλεγα δεν τρέχει τίποτα. Ενώ η πραγματικότητα είναι ότι στο αρχικό στάδιο που μαθαίνεις τα ατυχήματα είναι πολλά και ακόμα και τα πιο αθώα ατυχήματα δημιουργούν κήλες για πλάκα  στη ΣΣ που μπορεί να αλλάξουν την ποιότητα ζώης για πάντα.

Οπότε overall αν σας αρέσουν ομαδικά αθλήματα και ειδικότερα contact sports θα έλεγα ότι το sky diving overall δεν αξίζει το ρίσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...