Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Εγώ πλένομαι με το σαμπουάν του αυτοκινήτου που έχει και κερί μεσα για να γυαλίζω. + Ότι όταν πέφτει νερό πάνω μου τσουλαει και δεν μου μένουν ψιχαλες 

😛 😛

Ακριβά είναι τα γούστα σου.

Εγώ με νερό της βροχής που είναι και τζάμπα.

Σαπούνια κτλ. δεν χρησιμοποιώ.Από καμία φορά πλενομαι και στο ποτάμι που έχει εδώ δίπλα μας.

Δημοσ.

Σαμπουάν μόνο pantene εδω και χρόνια οπως και μαλακτικό. Δεν το αλλαζω με τιποτα.

Για αφρόλουτρο βαζω οτι να ναι , αρκει να ειναι μελι+γάλα ή κατι παρομοιο. Αν και δοκίμασα το old spice whitewater και μου άρεσε. Το εχει αρκετα συχνα 1+1 ο σκλαβενιτης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, lek88 είπε

Με αφορμή την σημερινή μου βόλτα και πετυχαίνοντας στο δρόμο έναν νεαρό καλοντυμένο να μυρίζει αφόρητα..... Σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα περί αφρόλουτρων και σαμπουάν!! Ποιο έχετε? Ποιο είναι το αγαπημένο σας? Ανδρικα /γυναικεία + προτάσεις. 

σε αφρόλουτρο πλέον χρησιμοποιώ μόνο το le petit marseillais (το πράσινο σαν αυτό που έβαλες) γιατί με άλλα έχει τύχει να με πιάνει φαγούρα και να βγάζω κοκκινίλες, έχω  ευαίσθητο δέρμα δυστυχώς, παλιά θυμάμαι έπαιρνα ένα badedas το κόκκινο χρώμα μου άρεσε η μυρωδιά του και μια αίσθηση καούρας στο σώμα. Άσε τώρα το καλοκαίρι ότι εργασία και αν κάνω ιδρώνω με το παραμικρό και κολλάω οπότε μπάνιο με το παραμικρό έλεος είναι σπαστικό.

από σαμπουάν μου παραγγέλνει η αδρφή μου ένα φυτικό (έχει μανία με τα φυτικά) για την ξηροδερμία  (10-15 ευρώ με βαριά καρδιά) γιατί δυστυχώς έχω αραίωση, αλλά έκανα μαλακία γιατί δε το πρόλαβα, ναι μεν είναι και θέμα κληρονομικότητας αλλά αν έπαιρνα σωστό σαμπουάν από την αρχή θα το είχα προλάβει το πρόβλημα σε καλύτερο βαθμό. Από τότε δηλαδή που έπαιρνα τέτοια σαμπουάν έμεινα σταθερός.

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mp123 είπε

Mονο απο φαρμακειο.σαμπουαν με αφρολουτρο μαζι σε ενα  .   eubos η bepanthol . οποτε τελειωνει το ενα παιρνω το αλλο.μην παιρνετε τις βλακειες απο τα σουπερ μαρκετ μονο φαρμακειου προιοντα.

υ.γ αποσμητικα ποτε . φαρμακευτικες κρεμες αοσμες για τον ιδρωτα.

Το φαρμακειο πουλαει φαρμακα,οχι αφρολουτρα ή κερια αυτοκινητου.

Οτιδηποτε μη φαρμακευτικο το πληρωνεις 3 φορες παραπανω εκει μεσα που λεει ο λογος.

Το οτι το αγοραζεις απο φαρμακειο δεν σημαινει οτι ειναι καλο,ή οτι δεν το βρισκεις αλλου σε καλυτερη τιμη.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, *nenya* είπε

Ας ξεκινήσουμε με κατι ακομα πιο βασικο: ΠΛΙΖ ΝΑ ΠΛΕΝΕΣΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ. Α! Και τα αποσμητικα να τα αγαπατε. 

Α όοοοοχι, όχι και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ελληνικό καλοκαίρι και οσμές από διάφορα μέρη του σώματος πάνε μαζί.

Θα ανέχεστε :Ρ

• Moderators
Δημοσ.
15 ώρες πριν, lek88 είπε

Μετα απο αφρόλουτρα χρησιμοποιώ το Le petite με αλοε βέρα το οποίο έχει ουδέτερη μυρωδιά και μπορεί να το χρησιμοποιήσει και γυναίκα και άνδρας.

Αυτο χρησιμοποιω κι εγω κι ενα αλλο της ιδιας εταιρειας παλι με απαλο αρωμα. Εχω διαπιστωσει πως δεν ερεθιζουν καθολου το δερμα μου και δεν τρελαινομαι καθολου για ερεθισμους.

15 ώρες πριν, lek88 είπε

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, stormrain είπε

Αυτο χρησιμοποιω κι εγω κι ενα αλλο της ιδιας εταιρειας παλι με απαλο αρωμα. Εχω διαπιστωσει πως δεν ερεθιζουν καθολου το δερμα μου και δεν τρελαινομαι καθολου για ερεθισμους.

Αυτή την εταιρεία δεν την συμπαθούσα. Ίσως γιατί δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα. Παίζει ρόλο και η διαφήμιση πιστεύω. Αλλά το βρήκα μια φορά στα my market 1+1 δώρο και είπα να το πάρω για δοκιμή και μου άρεσε πολύ 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lek88 είπε

Αυτή την εταιρεία δεν την συμπαθούσα. Ίσως γιατί δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα. Παίζει ρόλο και η διαφήμιση πιστεύω. Αλλά το βρήκα μια φορά στα my market 1+1 δώρο και είπα να το πάρω για δοκιμή και μου άρεσε πολύ 

Με γάλα γλυκού αμυγδάλου δοκίμασε, έχω κάψει καρδιές με αυτό.και με το citrus beard oil σε συνδυασμό.όποιος γνωρίζει αποσμητικό για τις μασχάλες χωρίς αλουμίνιο ας γράψει.

Δημοσ.

Με κατι nivea που ειχαμε βρει με συνδιαστικες απο 1+1 καταστηματος και επιστροφη απο pockee, παιζει να τα πηρα και τσαμπα. Εχω τοσα πολλα ωστε μαλλον πρωτα θα πεθανω εγω και μετα θα τελειωσουν αυτα. Θα αφησω καλη κληρονομια στους απογονους :)

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη τυγχανει να εχω φιλο χημικο μηχανικο που εργαζεται στην Nivea ,προτιμω τα προιοντα της, οπως και την κλασικη κρεμα ενυδατωσης , εχω αλλεργιες και ευαισθητο δερμα και εχω υσηχασει πραγματικα...αρωμα πολυ ουδετερο ... Οσο για τα φαρμακευτικα...οταν βγαζειπροσφορες παιρνω Κορρε , αλλα γενικα μην τρελενεστε...ειναι το ιδιο και το αυτο.

Δημοσ.
Φυσικό αποσμητικό μασχάλης:
6 κουταλιές σούπας οργανικό λάδι καρύδας (σε στερεά κατασταση)
1/4 της κούπας σόδα μαγειρική (baking soda)
1/4 κούπας arrowroot σκονη ή πούδρα μωρουδίστικη, αλλά από άμυλο κι όχι ταλκ
Ανακατεύεις πανευκολα τα υλικά σε ένα μπωλ κι έχεις μια κρέμα χωρίς χημικά για τη μασχάλη. Το ζητούμενο είναι η κακοσμία του ιδρώτα από τα μικρόβια, που περιορίζεται από το καρυδελαιο και τη σόδα. Αποφευγετε αιθερια ελαια στη συνταγη γιατι μπορει να ειναι ερεθιστικα για το δερμα . Επίσης η σόδα μπορει να μπει σε λιγοτερη ποσοστητα, αν ειναι ερεθιστικη για κάποιους.
Αποφευγετε ρολ-ον του εμποριου με 24ωρες προστασίες κτλ, γιατι τα χημικά που περιέχουν μπορει να ειναι καρκινογονα για το μαστο. Σκοπος δεν ειναι να μπλοκαρουμε μια φυσική δραστηριοτητα όπως ο ιδρώτας, αλλά να συνεχισουμε να ιδρωνουμε χωρις κακοσμία.

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια:
Εδω χανεται κυριολεκτικά η μπάλα, καθώς ολα τα προιοντα του εμποριου είναι τιγκα στο SLS, parabens κτλ. Το SLS(Sodium Laureth Sulphate) και τα συναφη, είναι το μαγικό συστατικο που κάνει τον πλούσιο λευκό αφρό κι εσυ τρίβεσαι ευτυχισμένος στο μπάνιο μες τις μπουρμπουλήθρες του ...Gamay. Υπάρχει σχεδόν παντού και φυσικά και στις οδοντόκρεμες! Οι εταιρειες το χρησιμοποιουν κατα κορον, ακριβως λογω αυτου του πλουσιου αφρου και της αισθησης καθαριοτητας που αγαπάει ο πελατης.

Στην πραγματικότητα όμως το SLS είναι ένα άκρως επιθετικό για το δερμα απορυπαντικό, που "γδερνει" κυριολεκτικά το δέρμα από τα φυσικά προστατευτικά έλαια, τρελαινοντας τους αδενες της λιπαρότητας που αρχιζουν να παραγουν περισσοτερη λαδιλα στο προσωπο και στο κεφαλι-σωμα, για να καλύψουν αυτην την χημική επίθεση. Ετσι ξεκιναει ενας φαυλος κύκλος περισσοτερης λαδιλας-πιτυριδας-περισσοτερου σαμπουαν και παει λεγοντας.

Η λύση λέγεται “No poo method” για τα σαμπουάν   https://www.nopoomethod.com/

Για σαμπουάν μπορεις να χρησιμοποιείς 1 κουταλια του γλυκού μαγειρική σόδα, διαλυμενη σε μισό λιτρο κρυο νερο (οχι ζεστο νερο γιατι σβωλιαζει), μεσα σε ενα μπουκαλι νερού. 
Βρεχεις καλα το κεφαλι με νερο στο ντους και μετα ριχνεις λιγο -λιγο από το σοδονερο και “λουζεις” τα μαλλια, δουλευοντας με τα δαχτυλα. 
Μετα ξεπλένεις με αφθονο νερό. Εννοειται οτι προστατευεις τα ματια…
Η σοδα μπορει να ειναι κι αυτη επιθετική με το δερμα, οπότε ο καθενας μπορει να παιξει με τη συνταγη, ώστε να φτιάξει ενα αρκετα αραιο διάλυμα που δεν θα τον ενοχλει.
Για μαλακτικο, μπορει να χρησιμοποιηθει 1-2 κουταλιες ξυδιού σε μισο λιτρο νερό πάλι. Θυμηθείτε οσοι εχετε ακριβα, μαλλινα περσικα χαλιά, ότι οι πωλητες συνιστουν ξυδονερο για καθαρισμό της φυσικής τρίχας.
Στην αρχη, μπορει να δειτε περισσοτερη λιπαροτητα στο κεφαλι, για 1-2 βδομαδες, μεχρι το δερμα να “καταλάβει” ότι δεν χρειαζεται πια η αυξημενη παραγωγη και σταδιακα να ηρεμησει και να επανελθει στα κανονικα επίπεδα.

Στο θέμα του αφρόλουτρου τωρα να προτιματε προιοντα χωρίς SLS,  parabens, fragrance κτλ. Συνηθως τετοια ειναι οι μωρουδιστικες σειρες, αλλά και πάλι διαβασμα στην ετικέτα!!!!

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλά , εδώ δε πλένονται κι εσύ τους λες να ανοίξουν εργαστήριο χημείας. Ας μάθουν να χρησιμοποιούν έστω το απλό σαπούνι κ το αποσμητικό και μετά βλέπουμε, μας ενδιαφέρει πρώτα να μη ξερνάμε εμείς, όχι αν θα πάθουν καρκίνο στις μασχάλες κι ότι άλλο. Έλεος. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε

Καλά , εδώ δε πλένονται κι εσύ τους λες να ανοίξουν εργαστήριο χημείας. Ας μάθουν να χρησιμοποιούν έστω το απλό σαπούνι κ το αποσμητικό και μετά βλέπουμε, μας ενδιαφέρει πρώτα να μη ξερνάμε εμείς, όχι αν θα πάθουν καρκίνο στις μασχάλες κι ότι άλλο. Έλεος. 

Αν ναι βγαίνουμε εκτός θέματος... Πως μπορεί ένας άνθρωπος να αφήνει τον εαυτό του απόλυτο να μυρίζει? Και δεν λέω γι αυτούς που μόλις σχολασανε από μια κουραστική εργασία κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη και γυρνάνε σπίτι τους. Μιλάω για αυτούς που έχουν μαλώσει με το σαπούνι. Δεν τους μυρίζει ο εαυτός τους? Νοιώθουν άνετα να κυκλοφορούν και να φεύγει ο κόσμος από δίπλα? 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...