Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kriosgr είπε

Να σε ρωτήσω κάτι μιας και δουλεύεις όπως λες σε παρασκευαστήριο φαγητού. ΕΦΕΤ έχεις περάσει;  Από αυτά που γράφεις, μάλλον όχι. Αν περίμενε το κρέας να πάνε 30 βαθμοί όπως λες για να χαλάσει θα χρησιμοποιούσαμε ψυγεία μόνο το καλοκαίρι. Τα ψυγεία δεν τα ανακαλύψαμε για να φτιάχνουμε φραπέ με παγωμένο νερό αλλά για να διατηρούν τρόφιμα προς βρώση για 48 ώρες! Κι αυτό αν δουλεύει σωστά. Για αυτόν τον λόγο η νομοθεσία ΕΠΙΒΑΛΕΙ να υπάρχουν θερμόμετρα σε όλα τα ψυγεία επαγγελματικών χώρων. Μόνο στο ψυγείο του σπιτιού σου αν δεν έχεις θερμόμετρο δεν τρως πρόστιμο. 

Σε συμβουλεύω να πας να παρακολουθήσεις έστω το σεμινάριο αν σε ενδιαφέρει να δουλεύεις σε παρασκευή φαγητού. Επιβάλλεται και υπάρχουν και πρόστιμα σε όποιους πιάσουν σε κουζίνες και δεν το έχουν. Αυτός που κάθεται στις κάμερες που του προσάπτεις την ευθύνη δεν έχει υποχρέωση ούτε να περάσει από ΕΦΕΤ , ούτε να γνωρίζει την επικινδυνότητα ενός ανοιχτού ψυγείου. Νομικά εσύ την έχεις. 

Καταλαβαίνω πως κάνεις πολλές δουλειές μαζί με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη. Αυτό που δεν δικαιολογώ όμως είναι η άγνοια της επικινδυνότητας που έχεις.

φιλικά πάντα.  

Στη πραξη δεν ισχυουν. Τουλαχιστον απο την εμπειρεια μου ειδικα κατα τη μεταφορα μενουν εκτος ψυγειου μπορει και για πανω απο ωρα σε διαφορες φασεις. Σε καποια μερη μου εχουν πει οι ιδιοκτητες οτι κλεινουν τα ψυγεια καποιες ωρες για οικονομια και φυσικα αμφιβαλλω αν κανουν οικονομια ετσι

Επεξ/σία από ParhsG
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μαλλον πολλοι ειναι βολεμενοι κ δεν ξερουν πως ειναι να σε βαζουν να κανεις 4 κ 5 δουλειες ταυτοχρονα κ γρηγορα.. Κ να σου δινουν κ ψιχουλα.. Γι αυτο μην κραζετε το παιδι αν δν ξερετε τι χαρακτηρας ειναι.. Αν το εκανε επιτηδες, κακως, γιατι το αφεντικο κ καθε αφεντικο δεν θα την πληρωσει.. Εμεις που θα τα φανε θα την πληρωσουμε.. Αμα πεταγανε ετσι φαγητα κλπ,θα ειχαν μπει ολα μεσα.. 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Εγώ να πάρω λίγο την άλλη πλευρά;

Του έκανες τόση ζημιά χάλασαν πατάτες πίτες χαλούμια.. πόσα ευρώ ζημιά έγινε; 

Οκ δουλεύεις 8 ώρες... και δουλεύεις φιλότιμα... αλλά αυτό δεν πρέπει να κάνεις; θέλω να πω ποιος θέλει να πληρώνει κάποιον που απλά κάνει "όσα βλέπει η πεθερά" και μετά ειναι λούφα και παραλλαγή; 

Δεν είσαι ενήλικος ; δεν έχεις μυαλό; δεν έχεις ευθύνη;;

Το βλέπεις σαν ψιλοπράμα επειδή η ζημιά που έκανες έχει μόνο χρηματική αξία (την οποία απότι βλέπω επίσης αμελείς μιας και σίγουρα η ζημιά ήταν πάνω απο 20 ευρώ... και ούτε καν το αναφέρεις) 

αλλά θα στο πω αλλιώς για να καταλάβεις ότι το καθήκον στην δουλειά δεν δικαιολογείται με την πρότερη καλή επίδοση. Είσαι οδηγός στα κτελ και σκίζεσαι κάθε μέρα 10 ώρες... μια μέρα που λες ε έκανες το λάθος και ήπιες μια μπιρίτσα ή βιαζόσουν να γυρίσεις σπίτι γιατί σε πονούσε το κεφάλι και στουκάρεις το κτελ κάπου και πεθαίνει κόσμος ή έστω πες έχεις 1 τραυματία "μόνο"... 

Θα σε δικαιολογήσει κανείς επειδή τα προηγούμενα πχ 10 χρόνια ήσουν κομπλέ και απίκο στην δουλειά σου;  Θα πει το δικαστήριο "εντάξει ήταν σωστός τα προηγούμενα χρόνια και μόνο σήμερα έκανε ζημιά ας του την χαρίσουμε" 

Όταν έχεις μια θέση εργασίας αναλαμβάνεις και την αντίστοιχη ευθύνη χωρίς εξαιρέσεις επειδή είσαι καλό παιδί. 

Το ότι είσαι καλό παιδί ειναι το αυτονόητο και όχι προσόν οι άλλοι που δουλεύουν τίμια δηλαδή ή ψάχνουν για μια τίμια δουλειά τι ειναι; @@; αν ήσουν κακός θα ήσουν στην φυλακή ή γενικά στην παρανομία

άρες μάρες κουκουνάρες

αν έχει ζημιωθεί κανείς από τη δουλειά σου έχει 2 επιλογές

1) σε απολύει

2) στρέφεται νομικά εναντίον σου

μισθό δεν μπορεί να σου κρατήσει

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kriosgr είπε

Να σε ρωτήσω κάτι μιας και δουλεύεις όπως λες σε παρασκευαστήριο φαγητού. ΕΦΕΤ έχεις περάσει;  Από αυτά που γράφεις, μάλλον όχι. Αν περίμενε το κρέας να πάνε 30 βαθμοί όπως λες για να χαλάσει θα χρησιμοποιούσαμε ψυγεία μόνο το καλοκαίρι. Τα ψυγεία δεν τα ανακαλύψαμε για να φτιάχνουμε φραπέ με παγωμένο νερό αλλά για να διατηρούν τρόφιμα προς βρώση για 48 ώρες! Κι αυτό αν δουλεύει σωστά. Για αυτόν τον λόγο η νομοθεσία ΕΠΙΒΑΛΕΙ να υπάρχουν θερμόμετρα σε όλα τα ψυγεία επαγγελματικών χώρων. Μόνο στο ψυγείο του σπιτιού σου αν δεν έχεις θερμόμετρο δεν τρως πρόστιμο. 

Σε συμβουλεύω να πας να παρακολουθήσεις έστω το σεμινάριο αν σε ενδιαφέρει να δουλεύεις σε παρασκευή φαγητού. Επιβάλλεται και υπάρχουν και πρόστιμα σε όποιους πιάσουν σε κουζίνες και δεν το έχουν. Αυτός που κάθεται στις κάμερες που του προσάπτεις την ευθύνη δεν έχει υποχρέωση ούτε να περάσει από ΕΦΕΤ , ούτε να γνωρίζει την επικινδυνότητα ενός ανοιχτού ψυγείου. Νομικά εσύ την έχεις. 

Καταλαβαίνω πως κάνεις πολλές δουλειές μαζί με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη. Αυτό που δεν δικαιολογώ όμως είναι η άγνοια της επικινδυνότητας που έχεις.

φιλικά πάντα.  

Με τον ΕΦΕΤ που λες ειναι υποχρεωση του υπαλληλου η της επιχειρησης να κανει αυτα που πρεπει;
Εαν επιβαλλεται και υπαρχουν προστιμα αυτα ειναι ΜΟΝΟ απο τις ελεκτικες αρχες προς την επιχειρηση και οχι προς τον υπαλληλο. Μην λες οτι θες γιατι μπερδευεις κοσμο.
Βγηκαν ολοι οι βολεμενοι να καταδικασουν τον ταλαιπωρημενο αγρια εκμεταλευομενο υπαλληλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 λεπτό πριν, De@th L0rd είπε
8 ώρες πριν, Zefyrion είπε

Σε ψητοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δουλεύω, ί.

Επιβεβαιώνομαι σχεδόν κάθε μέρα. 

Επεξ/σία από De@th L0rd
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρόστιμο εργασίας. Νόμιζα πως ήταν νήμα για την αβάσταχτη φορολογία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, orck είπε

Με τον ΕΦΕΤ που λες ειναι υποχρεωση του υπαλληλου η της επιχειρησης να κανει αυτα που πρεπει;
Εαν επιβαλλεται και υπαρχουν προστιμα αυτα ειναι ΜΟΝΟ απο τις ελεκτικες αρχες προς την επιχειρηση και οχι προς τον υπαλληλο. Μην λες οτι θες γιατι μπερδευεις κοσμο.
Βγηκαν ολοι οι βολεμενοι να καταδικασουν τον ταλαιπωρημενο αγρια εκμεταλευομενο υπαλληλο

Μάθε ότι  Οποιοσδήποτε εργάζεται σε παρασκευή φαγητού πρέπει να περάσει ΕΦΕΤ για να εργαστεί σε τέτοια θέση. Όχι μόνο το αφεντικό.

Κι αφού επιβάλλεται να έχει περάσει ΕΦΕΤ κι ο υπάλληλος τότε κι αυτός θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Πρόκειται για την δημόσια υγεία. και είναι σοβαρό.  Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες γιατί άμα πάθει κάτι κάποιος θα τρέχει και δεν θα φτάνει και να σε δω τότε τι θα λες. 

Επεξ/σία από kriosgr
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Μάθε ότι  Οποιοσδήποτε εργάζεται σε παρασκευή φαγητού πρέπει να περάσει ΕΦΕΤ για να εργαστεί σε τέτοια θέση. Όχι μόνο το αφεντικό.

Κι αφού επιβάλλεται να έχει περάσει ΕΦΕΤ κι ο υπάλληλος τότε κι αυτός θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Πρόκειται για την δημόσια υγεία. και είναι σοβαρό.  Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες γιατί άμα πάθει κάτι κάποιος θα τρέχει και δεν θα φτάνει και να σε δω τότε τι θα λες. 

Τις εξυπναδες τις λες εσυ. Ειμαι εγω ο μεγας σουβλατζης, και θελω να προσλαβω εναν σκλαβο... εεε, υπαλληλο εννουσα.
Γνωριζω οτι πρεπει να περασει εξετασεις γιατρους, σεμιναρια η οτιδηποτε αλλο θελει. Βρισκω τον καταλληλο και εδω δεν πρεπει να του ζητησω κατι;
Τι ειναι αραγε αυτο;
Τα χαρτια που αποδεικνυουν οτι ειναι σε θεση να εργαστει νομιμα σε αυτο το ποστο; Η οχι;
Εαν σκασει ο ελεγχος μεσα και ο τσακαλος σουβλατζης τον εχει δηλωμενο σαν διανομεα, ταμειο, αποθηκη και τον βρουν να ψηνει η να τυλιγει, θα βαλουν προστιμο στον σκλαβο η στον επιχειρηματια απο τα Λιντλ;
Πραγματικα δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν βαζαν προστιμο στον υπαλληλο και οχι στον ιδιοκτητη, τοσα εχω δει, τι ειναι αυτο μπροστα σε ολα τα αλλα;

Δημοσ.

Τελικά συμβαίνουν σε πολλές εταιρίες αυτά...🤔

Αν και έχει ήδη απαντηθεί ( ο εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμο λόγω μη δόλιας πράξης), θα αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε εκεί που δουλεύω. Εργαζόμενος αρνήθηκε να "πληρώσει" πρόστιμο, μπήκε στη μαύρη λίστα και απολύθηκε μετά από λίγο καιρό χωρίς λόγο.

Σημειωτέον τα πρόστιμα πέφτουν βροχή για μικρολάθη και είναι του τύπου  "για να μάθεις". Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ζημιές που είναι πολλαπλάσιας αξίας. Επιπλέον, για να μπορέσει η εταιρία να περάσει το πρόστιμο, υποχρεώνει τον εργαζόμενο να υπογράψει χαρτί ότι πήρε προκαταβολή μισθού, ίση με το πρόστιμο...Ελλάδα 2018.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, orck είπε

Τις εξυπναδες τις λες εσυ. Ειμαι εγω ο μεγας σουβλατζης, και θελω να προσλαβω εναν σκλαβο... εεε, υπαλληλο εννουσα.
Γνωριζω οτι πρεπει να περασει εξετασεις γιατρους, σεμιναρια η οτιδηποτε αλλο θελει. Βρισκω τον καταλληλο και εδω δεν πρεπει να του ζητησω κατι;
Τι ειναι αραγε αυτο;
Τα χαρτια που αποδεικνυουν οτι ειναι σε θεση να εργαστει νομιμα σε αυτο το ποστο; Η οχι;
Εαν σκασει ο ελεγχος μεσα και ο τσακαλος σουβλατζης τον εχει δηλωμενο σαν διανομεα, ταμειο, αποθηκη και τον βρουν να ψηνει η να τυλιγει, θα βαλουν προστιμο στον σκλαβο η στον επιχειρηματια απο τα Λιντλ;
Πραγματικα δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν βαζαν προστιμο στον υπαλληλο και οχι στον ιδιοκτητη, τοσα εχω δει, τι ειναι αυτο μπροστα σε ολα τα αλλα;

Για να δουλεύει σε σουβλατζίδικό στην παρασκευή φαγητού χωρίς να έχει περάσει ΕΦΕΤ όπως καταλαβαίνεις από τα λεγόμενά του είναι τουλάχιστον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ . Δεν με ενδιαφέρει αν τον έχει δηλώσει ως διανομέα. Με την ίδια λογική αν αρρωστήσει ο πιλότος θα βάλουμε στο πιλοτήριο μια αεροσυνοδό; 

Το ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε εσύ την επικινδυνότητα δεν με εκπλήσσει. Το εικοσάρικο να μην στερηθεί από τον μισθό κι ας πάνε στο νοσοκομείο οι πελάτες. "Κάπου αλλού κάτι άλλο θα φάγανε μωρέ".  Έλα πες μου τώρα ότι φταίει το κράτος ή η κακούργα κοινωνία  ή οτιδήποτε άλλο απρόσωπο σου έρθει στο μυαλό.😄

Επεξ/σία από kriosgr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kriosgr είπε

Για να δουλεύει σε σουβλατζίδικό στην παρασκευή φαγητού χωρίς να έχει περάσει ΕΦΕΤ όπως καταλαβαίνεις από τα λεγόμενά του είναι τουλάχιστον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ . Δεν με ενδιαφέρει αν τον έχει δηλώσει ως διανομέα. Με την ίδια λογική αν αρρωστήσει ο πιλότος θα βάλουμε στο πιλοτήριο μια αεροσυνοδό; 

Το ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε εσύ την επικινδυνότητα δεν με εκπλήσσει. Το εικοσάρικο να μην στερηθεί από τον μισθό κι ας πάνε στο νοσοκομείο οι πελάτες. "Κάπου αλλού κάτι άλλο θα φάγανε μωρέ".  Έλα πες μου τώρα ότι φταίει το κράτος ή η κακούργα κοινωνία  ή οτιδήποτε άλλο απρόσωπο σου έρθει στο μυαλό.😄

Δεν ειναι επικινδυνο, αλλα παράνομο. Υπάρχει διαφορά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, logistoulis είπε

άρες μάρες κουκουνάρες

αν έχει ζημιωθεί κανείς από τη δουλειά σου έχει 2 επιλογές

1) σε απολύει

2) στρέφεται νομικά εναντίον σου

μισθό δεν μπορεί να σου κρατήσει

μπορεί να σου κρατήσει μέχρι το 1/4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

μπορεί να σου κρατήσει μέχρι το 1/4

Και σε βαζει να υπογραψεις οτι πηρες προκαταβολη. Ναι το ξεραμε αυτο ηδη. Εμενα μου εχει πει ενας φιλος οτι μπορει το προστιμο να ειναι και ισο με τον μισθο, δηλαδη να δουλευεις ολο τον μηνα, πχ να σου ζηταει να κανεις πραγματα που ουτε ο σουπερμαν δεν προλαβαινει και εαν δεν προλαβεις να εχεις προστιμο τον μισθο σου. Win-win ρε γατακια, ολα απο εμενα θα τα περιμενετε;

Δεν πειραζει ομως, ειναι η ηθικη ικανοποιηση οτι προσφερεις στην κοινωνια και το αισθηνα χαρας του αφεντη οταν αγοραζει την νεα Μερτσεντε-Μπε(νζ) την οποια φυσικα αξιζει γιατι ειναι οργανωμενος, εργατικος και τιμιος, πανω απο ολα.
Οσο θα κυκλοφορουν προβατα παντα θα υπαρχουν λυκοι.

Opt out, γιατι ανεβασα πιεση και ειμαι σε κρισιμη ηλικια. Καλη συνεχεια.

Επεξ/σία από orck
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, De@th L0rd είπε

Επιβεβαιώνομαι σχεδόν κάθε μέρα. 

Λογικό, οταν μια πολη εχει μετατραπεί σε φοιτητούπολη... πολλοί εργοδότες τη βγαζουν στο τζάμπα

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης να συμπληρώσω ότι τέτοια τερτίπια φανερώνουν το ήθος του εργοδότη.

Κανένας εργαζόμενος δεν πάει να κάνει ζημιά. Αν είσαι κατ' επανάληψη αφηρημένος ή δε σε νοιάζει η δουλειά, οπότε κάνεις ζημιές, απλά απολύεσαι. Αυτό λέει η λογική. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται κανείς, ούτε το αφεντικό με τις ζημιές, ούτε ο εργαζόμενος με τις ποινές.

Αλλά είπαμε, σε θέλουν να είσαι καλός, να μη φεύγεις αλλά να σε έχουν με το μαστίγιο για να βλέπεις ποιός κάνει κουμάντο. Κανένας εργοδότης δεν κρατάει άχρηστους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...