Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο εργασίας


Zefyrion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ το έχω πεί και το ξαναλέω. ΣΕΠΕ και ανώνυμη. Χρησιμοποιήστε το. Κάνουν ελέγχους και σκίζουν κώλους. Την δουλειά ούτως η άλλως θα την χάσετε, θέμα χρόνου είναι. Κανείς δε μπορεί να δουλεύει μόνιμα σε λαμόγια κι απάνθρωπες συνθήκες. Αν δε μπορεί να πληρώνει τα δέοντα, να μη προσλαμβάνει υπαλλήλους και να να κάνει τις δουλειές ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Νομικά νομίζω πρέπει να σε καλέσει επίσημα σε απολογία, να ενημερωθεί επίσημα η επιθεώρηση εργασίας για γενικά έχει χαρτουρα για να επιβληθεί ποινή, που δεν είναι απαραίτητα να είναι πρόστιμο αλλά μπορεί να είναι στέρηση εργάσιμων ημερών, επίσημη επίπληξη κτλ(αυτά σε επιχείρηση ΚΤΕΛ που γνωρίζω)

Επί της ουσίας είναι και σε τι αφεντικό θα πέσεις και πόσο θα αναγνωρίσει ότι το λάθος είναι ανθρώπινο και κομμάτι της δουλειάς. Πρόσφατα έφυγα με το αμάξι που είχε νοικιάσει η εταιρία σε ένα χαντάκι και κατά την ρυμούλκηση να το βγάλουμε έσπασε ένα κομματάκι 5Χ5 εκατοστά από τον προφυλακτήρα, 1000€ χρέωσαν οι μ@λ@κες οι Νορβηγοί για την επιδιόρθωση. Με έλουσε κρύος ιδρώτας, το ίδιο και το αφεντικό αλλά το κατάπιε γιατί με έστειλε τέρμα θεού να οδηγώ στα χιόνια στους -25, κατάλαβε και αυτός ότι είναι από τα λάθη που απλά γίνονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, lary7 είπε

Νομικά νομίζω πρέπει να σε καλέσει επίσημα σε απολογία, να ενημερωθεί επίσημα η επιθεώρηση εργασίας για γενικά έχει χαρτουρα για να επιβληθεί ποινή, που δεν είναι απαραίτητα να είναι πρόστιμο αλλά μπορεί να είναι στέρηση εργάσιμων ημερών, επίσημη επίπληξη κτλ(αυτά σε επιχείρηση ΚΤΕΛ που γνωρίζω)

Επί της ουσίας είναι και σε τι αφεντικό θα πέσεις και πόσο θα αναγνωρίσει ότι το λάθος είναι ανθρώπινο και κομμάτι της δουλειάς. Πρόσφατα έφυγα με το αμάξι που είχε νοικιάσει η εταιρία σε ένα χαντάκι και κατά την ρυμούλκηση να το βγάλουμε έσπασε ένα κομματάκι 5Χ5 εκατοστά από τον προφυλακτήρα, 1000€ χρέωσαν οι μ@λ@κες οι Νορβηγοί για την επιδιόρθωση. Με έλουσε κρύος ιδρώτας, το ίδιο και το αφεντικό αλλά το κατάπιε γιατί με έστειλε τέρμα θεού να οδηγώ στα χιόνια στους -25, κατάλαβε και αυτός ότι είναι από τα λάθη που απλά γίνονται.

και για αυτόν τον λόγο ασφαλίζεις ενεργητικά το αμάξι σου και όχι παθητικά ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματικό όχημα... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, logistoulis είπε

άρες μάρες κουκουνάρες

αν έχει ζημιωθεί κανείς από τη δουλειά σου έχει 2 επιλογές

1) σε απολύει

2) στρέφεται νομικά εναντίον σου

μισθό δεν μπορεί να σου κρατήσει

Το αυτό, γιατί πολύ το κουράσαμε.

Είναι 100% παράτυπο και δεν προβλέπεται από πουθενά παρακράτηση από τον μισθό για κανένα λάθος.

Παρανόμως τώρα γίνονται πάρα πολλά πράγματα π.χ αν σπάσει ο σερβιτόρος ένα πιάτο ή ποτήρι μπορεί του κρατάει ο εργοδότης το ποσό της ζημιάς.

Σε μαγαζί πριν 2 μήνες ο πελάτης ζήτησε αν μπορεί να μην πληρώσει το τέλος για την σακούλα, η ταμίας είπε οτι τους βάζει τις φωνές ο λογιστής να μην τις δίνουν έτσι τις σακούλες και αν φάει πρόστιμο από έλεγχο της εφορία το μαγαζί θα τα κρατήσει από τον μισθό του ταμία....

12 ώρες πριν, kriosgr είπε

Μάθε ότι  Οποιοσδήποτε εργάζεται σε παρασκευή φαγητού πρέπει να περάσει ΕΦΕΤ για να εργαστεί σε τέτοια θέση. Όχι μόνο το αφεντικό.

Κι αφού επιβάλλεται να έχει περάσει ΕΦΕΤ κι ο υπάλληλος τότε κι αυτός θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Πρόκειται για την δημόσια υγεία. και είναι σοβαρό.  Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες γιατί άμα πάθει κάτι κάποιος θα τρέχει και δεν θα φτάνει και να σε δω τότε τι θα λες. 

Δηλαδή όσοι εργάζονται σε μαγαζιά που φτιάχνουν φαγητά, σουβλατζίδικα, εστιατόρια, πιτσαρίες, ταβέρνες snack ή ακόμα και καφετέριες, πρέπει να έχουν κάνει αυτά τα σεμινάρια? Αυτό ούτε το 10% των εργαζομένων δεν θα το έχει κάνει. Σιγά το κάθε σουβλατζίδικο του μπαρμπαμήτσου που προσλαμβάνει και διώχνει με τον τόνο δίχως ένσημα πακιστανούς αφγανούς και ένα σωρό άλλους να τηρεί αυτό το κριτήριο.....  δεν λέω πως είναι σωστό αυτό, αλλά μόνο κάποια ισχνή μειοψηφία εργοδοτών που προφανώς ενδιαφέρονται για την ποιότητα του φαγητού που φτιάχνουν θα έχει ασχοληθεί να περάσει αυτά τα σεμινάρια για το προσωπικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκαετιες παιζει προστιμο κυριως στα εστιασης διασκεδασης και διαμονης/τουρισμο...στο παραπανω λινκ γεαφει μια γραφιστρια για προστιμο που εφαγε  για λαθος διαστασεις που υπολογισε/χρεωσε

Απο το σπας ποτηρια  εως αργεις χ ωρα καθε φορα ή εκανες λαθος κρατηση ή λαθος καθαρισμος ή δεν χρεωσες σωστα κτλ.

-----

Οσο για το θεμα καποια μαγαζια προσπαθουν να εχουν πιστοποιηση iso haccp fscc ελοτ .τωρα για το θεμα μολυνση κτλ μεγαλο στορυ..οσο κατηφορίζουμε αλλα τοσο κατηφορίζει η ποιοτητα (γενικοτερα )..

Αλαρμ δεν ειχε η πορτα?

Καλα ας αφησουμε το εφετ και ας βρουν λυση εστω για πιστοποιητικα υγειας 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...