Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Σεπτέμβριο ξεκινάω μεταπτυχιακό Σουηδία και είμαι λίγο μπερδεμένος όσον αφορά το θέμα της ασφάλισης. Το πανεπιστήμιο μου προσφέρει ΙΝ Insurance αλλά για να βγάλω personnummer που είναι πολύ χρήσιμο χρειάζομαι ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης. Αυτή για να βγει πρέπει να είμαι ασφαλισμένος Ελλάδα πράγμα π δεν ισχύει για μένα. Μου είπα ότι μπορώ να γραφτώ ΟΑΕΔ ώστε να φαίνομαι ασφαλισμένος και να μπορώ να βγάλω την κάρτα. Γνωρίζει κάποιος κάτι για να με βοηθήσει? 

Δημοσ.

Το να γραφτείς ΟΑΕΔ είναι μια λύση για να πάρεις ασφάλιση. Δεν είναι και ότι πιο νομικό ομωσ Καθόσον απαγορεύεται ως φοιτητής να είσαι στον ΟΑΕΔ όπως επίσης απαγορεύεται να είσαι στο εξωτερικό και να είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ. 

Πως γίνεται όμως να είσαι ανασφάλιστος, από κάποιο γονέα δεν έχεις κάλυψη σαν προστατευόμενο μελος..;

η άλλη εναλλακτική θα ήταν να κολλήσεις 50-60 ένσημα καπου ώστε να βγει βιβλιάριο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος 

Από ότι θυμάμαι από τη σελίδα του skatteverket η απαίτηση να έχεις ασφάλεια (έντυπο S1 , όχι απλά την κάρτα ασφάλισης) αφορά όταν κάνεις αίτηση σαν "self-supporting" ή κάπως έτσι

Η περιπτωση του φοιτητή (για φοίτηση 12 μηνων ή μεγαλύτερη) είναι άλλη κατηγορία. Εκεί καταλαβαίνω ότι δεν απαιτείται S1 αφού έχεις την ασφάλεια του uni.

https://www.skatteverket.se/servicelankar/otherlanguages/inenglish/individualsandemployees/movingtosweden/citizenofeueeacountry/youarestudying/youaremovingbyyourself.4.3810a01c150939e893f4157.html

Άκυρο τώρα βλέπω ότι λέει ότι για φοιτητες αρκεί η EHIC αντί S1

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Στείλε mail στο skatteverket για το αν η ασφαλιση του uni καλύπτει το "comprehensive health insurance that is valid for residence in Sweden" (επειδή υπάρχουν ακρετές διαφορετικές "βαθμίδες" ασφάλειας).

Θα σου απαντήσουν σε ~2 μέρες.

Δημοσ.
Στις 26/6/2018 στις 1:47 ΜΜ, DrLo είπε

Στείλε mail στο skatteverket για το αν η ασφαλιση του uni καλύπτει το "comprehensive health insurance that is valid for residence in Sweden" (επειδή υπάρχουν ακρετές διαφορετικές "βαθμίδες" ασφάλειας).

Θα σου απαντήσουν σε ~2 μέρες.

Eστειλα και μου είπαν οτι δεν το καλύπτει.. Να δώ τι θα κάνω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...