Προς το περιεχόμενο

Ουσιαστικοί ψηφιακοί βοηθοί


kingjulien11_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θεωρώ ως ένα πολύ θετικό βήμα ότι ο ανταγωνισμός στον χώρο του AI και των ψηφιακών βοηθών όλο και αυξάνεται. Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι πότε θα αρχίσουν να αποτελούν πραγματικά ουσιαστικό μέρος της ζωής μας. Σίγουρα η Siri (θα μιλήσω γι'αυτήν γιατί αυτή χρησιμοποιώ) έχει βελτιωθεί. Η φωνή είναι πιο ανθρώπινη, υποστηρίζει πολλές τρίτες εφαρμογές και πλέον η αναγνώριση φωνής είναι αρκετά καλή, μου λείπει βέβαια το ότι δεν στηρίζει Ελληνικά. 

Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να παίζουν ενεργό ρόλο και όχι μόνο όποτε την ανοίγεις. Δηλαδή το πρωί που ξυπνάμε να λέει καλημέρα, να σου λέει αυτόματα τον καιρό, να σε ενημερώνει για το πρόγραμμά σου. Και παράλληλα να μαθαίνει συνεχώς τις συνήθειες. Για παράδειγμα αν εγώ κάθε μέρα παίρνω ταξί για την δουλειά να μου προτείνει αυτόματα να καλέσει ταξί. Φυσικά αν ήταν παράλληλα και όλο το σπίτι μας έξυπνο να έλεγχε τα πάντα (παράθυρα, φώτα, κλειδαριές, καφετιέρες) χωρίς καν να τα προγραμματίζουμε εμείς, μαθαίνοντας τις συνήθειές μας. Κλπ. Κλπ.

Ποιά είναι η γνώμη σας; Πιστεύετε είμαστε κοντά να έχουν τόσο ενεργούς βοηθούς στην ζωή μας ή όχι; Επίσης, θα θέλατε εσείς κάτι τέτοιο; 

Για μένα θα ήταν κάτι το πολύ ενδιαφέρον.

ΥΓ. Κάτι νομίζω είχαν δείξει για το iOS 12 και την Siri αλλά δεν θυμάμαι. Θα το ψάξω :D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...