efhtsirolika Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 ενδιαφερομαι να βρω επωνυμα καλλυντικα max factor και maydelline σε τιμες χονδρικης για να εισαγω απο εξωτερικο. το βασικο μου προβλημα ειναι οτι δυσκολευομαι να βρω προμηθευτες σε χωρες με χαμηλο ΦΠΑ . Βρηκα 2 site απο Αγγλία αλλά το 20% φορολογια και τα μεταφορικα ανεβαζουν κατα πολυ τις τιμες των εμπορευματων. Αν καποιος ξέρει site σε άλλες χωρες με μικρότερο συντελεστή ΦΠΑ θα εκτιμουσα ιδιεταιρα την πληροφορία
amadou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Αν είσαι επαγγελματίας (μια και θες να αγοράσεις χονδρική λογικά είσαι...) κάνεις εγγραφή το ΑΦΜ σου στο Ευρωπαϊκό μητρώο (το κάνει ο λογιστής σου) και κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (με UK ακόμα θεωρείται ενδοκοινοτική) οπου αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ.
efhtsirolika Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, amadou είπε Αν είσαι επαγγελματίας (μια και θες να αγοράσεις χονδρική λογικά είσαι...) κάνεις εγγραφή το ΑΦΜ σου στο Ευρωπαϊκό μητρώο (το κάνει ο λογιστής σου) και κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (με UK ακόμα θεωρείται ενδοκοινοτική) οπου αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ. διστυχώς UK έχει 20% ΦΠΑ πήγα να κανω παραγγελία και στο τέλος χρεονουν μεταφορικά και 20% ΦΠΑ
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 21 λεπτά πριν, efhtsirolika είπε διστυχώς UK έχει 20% ΦΠΑ πήγα να κανω παραγγελία και στο τέλος χρεονουν μεταφορικά και 20% ΦΠΑ Εγω φιλο που εχω με εταιρικο ΑΦΜ ακομα και απο το Αμαζον οταν βαζει παραγγελιες του τα στελνουν χωρις ΦΠΑ.
efhtsirolika Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Στις 27/6/2018 στις 8:07 ΜΜ, amadou είπε Αν είσαι επαγγελματίας (μια και θες να αγοράσεις χονδρική λογικά είσαι...) κάνεις εγγραφή το ΑΦΜ σου στο Ευρωπαϊκό μητρώο (το κάνει ο λογιστής σου) και κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (με UK ακόμα θεωρείται ενδοκοινοτική) οπου αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ. παιδια μια βοήθεια ακόμη. πρώτη απόπειρα για αγορα χονδρικής απο UK εχω κανει την παραγγελία και μου γραφει subtotal...... shipping...... VAT.....total inc. VAT...... εγω που κάνω ενδοκοινοτική εισαγωγή πρέπει να πληρώσω και τον φόρο? εξηγήστε το μου σα να ειμαι παιδακι του νηπιαγωγίου. καθε βοηθεια δεκτη. πρεπει να κανω εισαγωγη μεσα στο επομενο δεκαπενθημερο κι εχουν παρει φωτια τα μπατζακια μου.
djuan1988 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Είσαι επαγγελματίας, έχεις κάποια εταιρεία ή προσπαθείς ως ιδιώτης να κάνεις την αγορά;
zaccki Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, efhtsirolika είπε εχω εταιρεια Ειναι το ΑΦΜ της εταιριας σου εγγεγραμενο στο VIES? Δλδ να μπορει να κανει διασυνοριακες συναλλαγές εντός Ε.Ε. (ενδοκοινοτικες)? Αν δεν ειναι πρεπει να το κανεις (αν εισαι valid) οπως λεει ο φιλος amadu παραπανω (ειτε εσυ ειτε ο λογιστης σου) στην εφορια σου. Επειτα μιλας με το καταστημα που θελεις, συζητας για την ποσοτητα και την τιμη, ζητας να κοπει VAT invoice μεσω VIES, το καταστημα κανει ελεγχο αν το ΑΦΜ σου ειναι ενεργο στο VIES και εισαι ετοιμος για την αγορα χωρις ΦΠΑ. Σε καθε περιπτωση συμβουλεψου το λογιστη σου. Δεν ειναι ολοι οι ΚΑΔ και ολες οι επιχειρησεις valid για VIES. Μου προξενει εκπληξη που θελεις να κανεις εισαγωγη απο Ε.Ε. και δεν εισαι γνωστης των παραπανω. Οπως ειπα μιλα σιγουρα με το λογιστη σου που θα σε κατατοπισει πληρως. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2018 από zaccki
efhtsirolika Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 ευχαριστω πολύ zaccki ησουν κατατοπιστικοτατος. Σχετικα με το θέμα άγνοιας έχουμε μόλις 5 μήνες και δουλευαμε μόνο με ελληνικές εταιρειες. ελπιζω να πανε ολα καλα.
efhtsirolika Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) καλημέρα παιδιά. είχα στειλει πριν λίγες μέρες μήνυμα σχετικά με ενδοκοινοτικές συναλλαγές και το ΦΠΑ. Με βοηθήσατε πολύ- zaccki μεγάλη βοήθεια. Τώρα θέλω μία ακόμη βοήθεια. Πως διασφαλίζω οτι δεν θα χάσω τα χρήματα μου? Για να μην ακούσω άλλα σχόλια, ενημερώνω οτι εχώ συνεργαστεί μόνο με Ελλάδα. Άρα ή πληρώνω με πίστωση ή με την παράδοση. Ποτέ δεν δεν δίνω τα χρήματα μπροστά. Εδώ που πρέπει να κάνω κατάθεση πως διασφαλίζω οτι θα παει καλά η ασυναλλαγή?ολοκληρώνοντας την παραγγελία μου γράφει international carrier και υπάρχει χρέωση και export colection χωρίς χρέωση. Το δεύτερο μου φαίνεται πιο ασφαλές αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω? Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από efhtsirolika
theopan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/7/2018 στις 10:56 ΠΜ, efhtsirolika είπε αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω? Πρέπει να βρεις σοβαρό λογιστή. Είναι αδιανόητο να συνεργάζεσαι με κάποιον που -προφανώς- δεν γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα περί εισαγωγών όταν μάλιστα έχεις εταιρεία που κάνει εισαγωγές και να ρωτάς τέτοια πράγματα περιμένοντας απάντηση από ένα φόρουμ. Δεν είναι δουλειά του επιχειρηματία να ασχολείται με αυτά αλλά του λογιστηρίου του. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από theopan
efhtsirolika Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ. theopan. 1) ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ. 2) ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΟΛΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 3) ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ 4) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ 5) ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 2 SITE ΤΟ www.eapollowholesale.co.uk ΚΑΙ www.shure-cosmetics.co.uk/manufacturers.php ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Salvation81 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, efhtsirolika είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ. theopan. 1) ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ. 2) ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΟΛΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 3) ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ 4) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ 5) ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 2 SITE ΤΟ www.eapollowholesale.co.uk ΚΑΙ www.shure-cosmetics.co.uk/manufacturers.php ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Χαζη ερωτηση αλλα γιατι δεν ρωτας να στα πει Ολα αυτα ο Λογιστης σου; Περιμενεις δλδ καποιος εδω μεσα να κατσει και να γραψει ολοκληρο κατεβατο; Ασε που δεν μπορεις να ξερεις πως οτι γραψει καποιος πως ισχυει. Μην ρισκαρεις να γινει καμια στραβη απλα επειδη προφανως για τον Χ/ Ψ λογο θελεις να αποφυγεις να βαλεις καποιον λογιστη σε ολο αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα