Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετε , ειμαι αυτην τη στιγμη στο μηχανικων πληροφορικης στην κοζανη και σκεφτομαι να κανω 10% για επιστημη υπολογιστων στο ηρακλειο , θελω λιγο αποψεις γιατι δυσκολευομαι να αποφασησω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποιο εξάμηνο βρίσκεσαι;(μάλλον 2ο)

Εσύ για ποιο λόγο σκέφτεσαι να αλλάξεις σχολή;

Επεξ/σία από TheDarkKnight
Δημοσ.
10 ώρες πριν, TheDarkKnight είπε

Σε ποιο εξάμηνο βρίσκεσαι;(μάλλον 2ο)

Εσύ για ποιο λόγο σκέφτεσαι να αλλάξεις σχολή;

εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το πανεπιστημιο κρητης και νομιζω θα χω περισσοτερες ευκαιριες να εξελιχθω εκει 

Δημοσ.

Όλα τα τμήματα πληροφορικής είτε βρίσκονται στα ελληνικά Πανεπιστήμια/Τ.Ε.Ι. είτε στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού περιλαμβάνουν ορισμένα κοινά και απαιραίτητα μαθήματα(πχ. Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Δομές δεδομένων, Σήματα και Συστήματα, Μεταγλωττιστές κτλ.) που πρέπει ο κάθε φοιτητής να διδαχθεί ώστε να αποκτήσει πτυχίο τμήματος πληροφορικής. Ωστόσο εκτός από τα κοινά αυτά μαθήματα, τα υπόλοιπα μπορεί να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους από τμήμα σε τμήμα. Για παράδειγμα, ένα τμήμα μπορεί να εμβαθύνει περισσότερο στους η/υ ενώ κάποιο άλλο στις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και τα τμήματα πληροφορικής που έχουν μια κλίση προς τα οικονομικά. Οπότε θα πρέπει να σκεφτείς ποιος τομέας της πληροφορικής σου αρέσει περισσότερο και να παρακολουθήσεις το τμήμα με το πιο κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών για σένα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα σου πρότεινα τα λεφτα που θα δωσεις για την μεταφορα στην Κρητη κτλ(αν ισχυει το σεναριο αυτο εκτος αν έχεις σπιτι κτλ) να τα χτυπησεις σε ενα μαστερ. Τελιωσε με την σχολη όσο πιο γρηγορα μπορεις και βαρα μαστερ και σερτιφικεσιον στον τομεα που θες οπως cisco για δικτυα ή MS για σερβερ κοκ.

Δημοσ.

απο'οτι εχω κοιταξει βλεπω οτι στην κρητη εχει περισσοτερους κυκλους μαθηματων επιλογης κί επειδη ακομα δεν εχω αποφασησει με τι ακριβως θα ασχοληθω μετα  προτιμω τις επιλογες

4 ώρες πριν, TheDarkKnight είπε

Όλα τα τμήματα πληροφορικής είτε βρίσκονται στα ελληνικά Πανεπιστήμια/Τ.Ε.Ι. είτε στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού περιλαμβάνουν ορισμένα κοινά και απαιραίτητα μαθήματα(πχ. Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Δομές δεδομένων, Σήματα και Συστήματα, Μεταγλωττιστές κτλ.) που πρέπει ο κάθε φοιτητής να διδαχθεί ώστε να αποκτήσει πτυχίο τμήματος πληροφορικής. Ωστόσο εκτός από τα κοινά αυτά μαθήματα, τα υπόλοιπα μπορεί να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους από τμήμα σε τμήμα. Για παράδειγμα, ένα τμήμα μπορεί να εμβαθύνει περισσότερο στους η/υ ενώ κάποιο άλλο στις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και τα τμήματα πληροφορικής που έχουν μια κλίση προς τα οικονομικά. Οπότε θα πρέπει να σκεφτείς ποιος τομέας της πληροφορικής σου αρέσει περισσότερο και να παρακολουθήσεις το τμήμα με το πιο κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών για σένα.

Δημοσ.

Εξαρτάται σε ποιο έτος είσαι τωρα και πόσα μαθήματα έχεις περάσει. Αν είσαι στην αρχή, στη Κρήτη το επίπεδο ειναι πολύ υψηλό και θα έχεις περισσότερες επιλογές για το Εξωτερικό.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω, αναλογως το εξαμηνο που βρισκεσαι τωρα. Μπαινω τωρα δευτερο ετος στην συγκεκριμένη  σχολη στο ηράκλειο  και μπορω να πω οτι ειναι δυσκολη αλλα η επαγγελματικη αποκατάσταση  που προσφέρει  εχει μεγαλο ευρος σε ελλαδα και εξωτερικό . Τελος παρεχει πολλες εξοδους δηλαδή  μπορείς  να εξειδικευτεις σε πολλες κατηγορίες  απο hardware σε software  και ρομποτική .Προτείνω  να τσεκαρεις και το σιτε τους που αναλυουν περισσότερο  το πρόγραμμα σπουδών https://www.csd.uoc.gr/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...