Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή του Anet A8 σε CoreXY (βασισμένου στο HyperCube Evolution)


georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησα τη μετατροπή του Anet A8 σε AM8, δηλαδή την αντικατάσταση του ακρυλικού σκελετού με σκελετό από προφίλ αλουμινίου. Η μετατροπή πήγε καλά, και η στιβαρότητα του εκτυπωτή βελτιώθηκε αισθητά.

Πριν λίγους μήνες, ένα ατύχημα στη σύνδεση των καλωδίων προκάλεσε την ανάγκη για αντικατάσταση της motherboard. Η νέα board, μια MKS Gen L 1.0 με TMC21100 stepper drivers επέτρεψε καλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης αλλά μου έδειξε και τους περιορισμούς της σχεδίασης του εκτυπωτή. Συγκεκριμένα, ο τρόπος λειτουργίας του άξονα Υ με ολόκληρο το heated bed να κινείται εμπρός-πίσω, σε μεγάλες ταχύτητες εκτύπωσης προκαλούσε θόρυβο και δονήσεις.

Έτσι, τώρα που καλοκαίριασε ξανά, ήρθε πάλι η ώρα για επανασχεδίαση. Αυτή τη φορά σε στυλ CoreXY με δύο stepper motors να συνεργάζονται για την κίνηση στους άξονες X και Y, και το heated bed να κινείται μόνο κατά τον άξονα Ζ, πάνω-κάτω.

Ένα από τα πιο δημοφιλή τέτοια design είναι το HypeCube Evolution που χρησιμοποιεί προφίλ αλουμινίου 3030 για στιβαρή κατασκευή που επιτρέπει εκτυπώσεις μεγέθους 300x300x300 (ή και παραπάνω).

Για να μην ξεφύγω σε κόστος σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω όσα περισσότερα από τα εξαρτήματα του Anet μπορούσα. Ευτυχώς δεν ήμουν ο μόνος. Υπάρχει ήδη ένα αντίστοιχο project, το Anet Evolution, βασισμένο στο Hypercube Evolution, αλλά προσαρμοσμένο ώστε να χρησιμοποιεί τα threaded rods, smooth rods, print head και heated bed του Anet A8, σε σκελετό από προφίλ 2020 για χαμηλότερο κόστος.

Βασίστηκα λοιπόν πάνω σε αυτό, με λίγες αλλαγές:

- Μεγαλύτερο ύψος για τα 4 κάθετα κομμάτια 2020 (540mm αντί για 500mm) και χρήση προφίλ 2040 για τα 4 οριζόντια κομμάτια της βάσης, ώστε να χωρέσουν καλύτερα τα ηλεκτρονικά στο κάτω μέρος.

- Αλλαγή της κεφαλής εκτύπωσης γιατί χρησιμοποιώ εδώ και καιρό κεφαλή τύπου E3D V6 σε διάταξη Bowden.

Για τη στήριξη των ηλεκτρονικών (motherboard, 2x MOSFETs, Raspberry Pi 3B και DC-DC converter) χρησιμοποίησα ένα πάνελ από Plexiglass διαστάσεων 460x420, βιδωμένο κάτω από το σκελετό αλουμινίου. Όταν με το καλό ολοκληρώσω τις καλωδιώσεις, θα μπει ένα ακόμα αντίστοιχο πάνελ πάνω από τη βάση, με τρύπες για ανεμιστήρες ψύξης των ηλεκτρονικών.

CoreXY-001.jpg

CoreXY-002.jpg

CoreXY-003.jpg

CoreXY-004.jpg

CoreXY-005.jpg

CoreXY-006.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...