nova_centurion Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Παιδιά πήρα τη βαθμολογία μου και έχω 18000 μόρια. Ενδιαφέρομαι για Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Με ενδιαφέρουν κυρίως πληροφορική-ρομποτική αλλά θα ήθελα να αποκτήσω ένα ευρύ πεδιο γνώσης. Με βάση τα περσινά περνάω παντού εκτός Αθήνας που μένω. Σκέφτομαι την Πάτρα. Υπάρχει κάποιος που φοιτά στη σχολή αυτή ή έχει άποψη για τη σχολή αυτή; Με ενδιαφέρει κυρίως το αν είναι καλή, αν γίνονται κανονικά μαθήματα ή υπάρχουν προβλήματα διαφόρων ειδών, αν έχει κατάλληλη υποδομή και οτιδήποτε σχετίζεται με το επίπεδο σπουδών.
alekoskaiyao Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αποφοίτησα πολύ πρόσφατα από το τμήμα Μηχανολόγων ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη. Και τα 3 φιλαράκια μου είναι ηλεκτρολόγοι, αλλά έχω και άλλους γνωστούς από εκεί. Ο ένας παράτησε την σχολή στα 2 χρόνια, και οι άλλοι 2 τελειώνουν σύντομα, μετά από αρκετό ζόρι. Όσο και να λες ότι σου αρέσει η σχολή αυτή αυτή τη στιγμή ή σε ενδιαφέρει, τα πράγματα μέσα στην σχολή είναι πολύ διαφορετικά απ όσο τα φαντάζεσαι εσύ τώρα. Η σχολή είναι πάρα πολύ καλή, και προφανώς υπάρχουν και αρκετές διέξοδοι μέσα απ αυτή, συμπεριλαμβανομένου της ρομποτικής και πληροφορικής που σε ενδιαφέρει. Αλλά πρέπει να πληρώσεις το τίμημα, το οποίο είναι τα 5+ χρόνια της σχολής τα οποία είναι αρκετά απαιτητικά(συν κάποιου μεταπτυχιακού το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνεις το οποίο είναι 1 με 2 χρόνια). Τα μαθήματα γίνονται κανονικά, πάντα υπάρχουν προβλήματα βέβαια γιατί δεν είναι όλοι οι καθηγητές οι ίδιοι. Σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχουν οι καλοί, οι περίεργοι και κομπλεξικοί, και οι μέτριοι καθηγητές. Θεωρώ ότι το ίδιο ισχύει και στην Πάτρα. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από alekoskaiyao 1
gregysuper Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Τη σχολή για να την βγάλεις άνετα πρέπει να σου κάτσει καλά (να σου αρέσει αφού μπεις, πριν μπεις είσαι λίγο στα τυφλά) Πρώτο έτος θα σαι σχετικά κομπλέ άμα δεν το πιστολιάσεις τελείως, μετά είναι πλήρους απασχόλησης η φάση. Ειδικά άμα έχεις αρκετά μαθήματα μ εργασίες ξεπερνάς αρκετά το 40ωρο/βδομαδα απασχόλησης Αλλά μαθαίνεις ωραία πράγματα, και γενικά το engineering χρειάζεται και θα χρειάζεται πάντα. Εγώ λέω να μπεις (δεν ξέρω άμα υπάρχει άλλη σχολή με ρομποτική, νομίζω και οι μηχανολόγοι κάνουν κάτι). Στο κάτω κάτω από τις πανελλήνιες όλοι λίγο πολύ στα τυφλά μπαίνουμε, δεν μπορείς να ξέρεις!
flienky Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μιας και μένεις Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις μεταγραφή για το ΕΜΠ. Σπουδάζω ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Η σχολή ειναι δύσκολη, πολύ δύσκολη, θέλει διάβασμα, εργασίες και αντοχές για πολλά νεύρα. Αν σου αρέσει η πληροφορική και η ρομποτική, έχει κατευθύνσεις για αυτά (είναι απο τις πιο δύσκολες, ειδικά η ρομποτική). Τα κόμματα δεν συνεργάζονται με καθηγητές για να σε περάσουν, είναι όλοι τους επαγγελματίες, απαντάνε σε email, αφιερώνουν χρόνο, φιλικοί κλπ. Εντάξει ειναι κατι 2 - 3 εξαιρέσεις που το λούζουν στην εξεταστική με τα θέματα αλλά κατά τα άλλα καλά. Οι υποδομές ειναι αρκετά καλές, το επίπεδο σπουδών πολύ καλό, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει που να αποτρέπει τα μαθήματα. Βρίσκεις στο forum παλιές σημειώσεις παλιά θέματα κλπ (δεν χρειάζεται να πας στα κόμματα δηλαδή). Γενικά είμαστε αρκετά οργανωμένοι. Υπόψιν, ότι τα Πολυτεχνεία δίνουν και Master στα πέντε χρόνια, όχι μόνο Bachelor. Ο,τι άλλο θες ρώτα με
tsioulak Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δήλωσε και το τμήμα ΕΜΜΥ του Μετσόβιου, ποτε δεν ξέρεις τι θα γίνει με την βάση, μετα δήλωσε το τμήμα ΗΜΜΥ του Αριστοτελείου, ζορικια σχολή αλλα αξίζει.
nova_centurion Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. @flienky αναφέρεις ότι αφού μένω Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω μεταγραφή. Αν δεν κάνω λάθος για να δικαούμαι μεταγραφή πρέπει να συντρέχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι όχι απλά της εντοπιότητας. Υπάρχει κάτι που δεν ξέρω?
tsioulak Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, nova_centurion είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. @flienky αναφέρεις ότι αφού μένω Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω μεταγραφή. Αν δεν κάνω λάθος για να δικαούμαι μεταγραφή πρέπει να συντρέχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι όχι απλά της εντοπιότητας. Υπάρχει κάτι που δεν ξέρω? Και εγω ετσι ξερω, οτι πρεπει να συντρεχουν σοβαροι λογοι για την μεταγραφη, κατα καιρους βεβαια βγαινουν νομοι που κανουν την μεταγραφη γελοια (νομιζω την τελευταια φορα συνεβει το 2014) αλλα αυτες οι περιπτωσεις ειναι η εξαιρεση, συνηθως μεταγραφη παιρνεις αν συντρεχουν λογοι υγειας, τριτεκνοι, πολυτεκνοι, ορφανοι απο το εναν ή και τους δυο γονεις κτλ.
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Τα κριτήρια πια για τη μεταγραφή ειναι πολυ αυστηρότερα. Ποτέ βέβαια δεν έπαιρνες απλά γιατι έμενες σε αλλη πόλη
flienky Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nova_centurion είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. @flienky αναφέρεις ότι αφού μένω Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω μεταγραφή. Αν δεν κάνω λάθος για να δικαούμαι μεταγραφή πρέπει να συντρέχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι όχι απλά της εντοπιότητας. Υπάρχει κάτι που δεν ξέρω? Δεν γνωρίζω παραπάνω, ωστόσο, απο ότι ξέρω -που μπορεί να ειναι λάθος- είναι ότι αν οι γονεις σου ειναι σε μια πολη μπορείς να πας στην πόλη αυτή σαν μεταγραφή. Φυσικά, η κάθε μεταγραφή παίρνεις μόρια, πχ, αν εχεις γονεις στην Αθηνα παιρνεις 1 μοριο, αν εισαι πολυτεκνος παιρνεις αλλο 1, αν εχετε χαμηλό εισόδημα και άλλο 1 μόριο (χονδρικά πάντα), οπότε ανάλογα με τα μόρια παίρνεις και την μεταγραφή. Το οτι θα την πάρεις δεν ειναι σίγουρο, αλλά δεν ειναι και απίθανο. Γνωρίζω παρα πολλά παιδια τα οποια εχουν ερθει έτσι, αλλά φυσικα δεν ξέρω ποσα μόρια έχουν αν ειναι πολύτεκνοι κλπ. Παντως δεν υπάρχει κανόνας τύπου "να συντρέχει λόγος". Κάνεις την αίτηση για την μεταγραφή, και ανάλογα με τα μόρια που έχεις, τότε μπορεί να την πάρεις, αλλιώς όχι. Υπόψην αυτά τα μόρια που είπα δεν εχουν καμία σχέση με τα μόρια των πανελληνίων. Νομίζω πως σε κάλυψα, ό,τι θελεις ρώτα με. Spoiler Το 2014, ξέρω παιδί που πήρε μεταγραφη σε άλλη πόλη που ηταν 40χλμ πιο κοντα στην πόλη καταγωγής του. Αλλά απο τότε εχουν ζορίσει τα πράγματα (καλα οχι πολυ). Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από flienky
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δεν υπάρχει περίπτωση να παρει κάποιος μεταγραφή επειδή ειναι απο αλλη πόλη, ως μοναδικό κριτήριο. Υπήρχαν θέματα πολυτέκνων , σοβαρών παθήσεων, οικονομικά. Πλέον και αυτά έχουν ζορίσει πολυ γιατί το χαν ξεφτιλίσει με τις μεταγραφές με ρουσφέτια και λόγους της πλάκας. 1
tsioulak Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Στις 2/7/2018 στις 12:32 ΜΜ, flienky είπε Δεν γνωρίζω παραπάνω, ωστόσο, απο ότι ξέρω -που μπορεί να ειναι λάθος- είναι ότι αν οι γονεις σου ειναι σε μια πολη μπορείς να πας στην πόλη αυτή σαν μεταγραφή. Φυσικά, η κάθε μεταγραφή παίρνεις μόρια, πχ, αν εχεις γονεις στην Αθηνα παιρνεις 1 μοριο, αν εισαι πολυτεκνος παιρνεις αλλο 1, αν εχετε χαμηλό εισόδημα και άλλο 1 μόριο (χονδρικά πάντα), οπότε ανάλογα με τα μόρια παίρνεις και την μεταγραφή. Το οτι θα την πάρεις δεν ειναι σίγουρο, αλλά δεν ειναι και απίθανο. Γνωρίζω παρα πολλά παιδια τα οποια εχουν ερθει έτσι, αλλά φυσικα δεν ξέρω ποσα μόρια έχουν αν ειναι πολύτεκνοι κλπ. Παντως δεν υπάρχει κανόνας τύπου "να συντρέχει λόγος". Κάνεις την αίτηση για την μεταγραφή, και ανάλογα με τα μόρια που έχεις, τότε μπορεί να την πάρεις, αλλιώς όχι. Υπόψην αυτά τα μόρια που είπα δεν εχουν καμία σχέση με τα μόρια των πανελληνίων. Νομίζω πως σε κάλυψα, ό,τι θελεις ρώτα με. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Το 2014, ξέρω παιδί που πήρε μεταγραφη σε άλλη πόλη που ηταν 40χλμ πιο κοντα στην πόλη καταγωγής του. Αλλά απο τότε εχουν ζορίσει τα πράγματα (καλα οχι πολυ). Εκτος και αν τα πραγματα γιναν ετσι τα τελευταια 2-3 χρονια, μαλλον οι πληροφοριες σου ειναι πολυ παλιες, εδω και αρκετα χρονια (καμια 10αρια) κανεις αιτηση για μετεγραφη και πρεπει να επικαλεστεις εναν σοβαρο λογο (υπαρχει λιστα βασει νομου) καθως και τον αντιστοιχο νομο που σου δινει το δικαιωμα μετεγραφης.
flienky Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Ναι σίγουρα υπάρχει λίστα βάση νόμου όπως πχ να είσαι πιο κοντα στο σπίτι σου, να είσαι στην πόλη που μένουν οι δικοί σου, να πάρεις μεταγραφή σε πόλη που σπουδάζει αδερφός σου. Και το αν θα πάρεις την μεταγραφή εξαρτάται από τα μόρια που έχεις, που τα παίρνεις όπως είπα πιο πάνω. Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Στάνταρ. Δείτε εδώ για αναλυτικά https://www.protothema.gr/greece/article/491256/ola-ta-nea-kritiria-gia-tis-meteggrafes-foititon/
tsioulak Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, flienky είπε Ναι σίγουρα υπάρχει λίστα βάση νόμου όπως πχ να είσαι πιο κοντα στο σπίτι σου, να είσαι στην πόλη που μένουν οι δικοί σου, να πάρεις μεταγραφή σε πόλη που σπουδάζει αδερφός σου. Και το αν θα πάρεις την μεταγραφή εξαρτάται από τα μόρια που έχεις, που τα παίρνεις όπως είπα πιο πάνω. Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Στάνταρ. Δείτε εδώ για αναλυτικά https://www.protothema.gr/greece/article/491256/ola-ta-nea-kritiria-gia-tis-meteggrafes-foititon/ Πρώτον δεν εχω διαβάσει τον νόμο για τις μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ (για αυτό πριν ανέφερα τα 2-3 χρόνια), δεύτερον έστω οτι ισχύουν αυτα που γράφει το Πρώτο Θέμα (δημοσιογράφοι είναι, το πιο πιθανό είναι να γράφουν ψέματα), δεν αναφέρει πουθενά ως λόγο το "οι γονείς ζούνε σε άλλη πόλη" περα απο την περίπτωση που το εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει τμήματα σε πανω απο μια πόλεις στην ίδια περιφέρεια. ΥΓ. Πάντως είχες δίκιο για τα μόρια. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από tsioulak
flienky Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, tsioulak είπε Πρώτον δεν εχω διαβάσει τον νόμο για τις μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ (για αυτό πριν ανέφερα τα 2-3 χρόνια), δεύτερον έστω οτι ισχύουν αυτα που γράφει το Πρώτο Θέμα (δημοσιογράφοι είναι, το πιο πιθανό είναι να γράφουν ψέματα), δεν αναφέρει πουθενά ως λόγο το "οι γονείς ζούνε σε άλλη πόλη" περα απο την περίπτωση που το εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει τμήματα σε πανω απο μια πόλεις στην ίδια περιφέρεια. ΥΓ. Πάντως είχες δίκιο για τα μόρια. Επειδη είναι λίγο ανούσια η συζήτηση αλλα και off topic, ο TS έχει το δικαίωμα να κάνει αίτηση για μεταγραφή στην Αθήνα. Το αν θα την πάρει ή όχι εξαρτάται απο πολλά κριτήρια όπως το είσόδημα των γονέων του, αν εχει αδερφια που σπουδάζουν κλπ, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε. ΥΓ. Ο νόμος υπάρχει χρόνια και ήταν πάντα έτσι, εκτός απο μικροαλλαγές. Η γενική ιδέα είναι η ίδια (μορια κλπ)
fsbmaniac Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Τα τελευταία χρονια δίνονται αβέρτα μεταγραφές ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα