Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, παπι είπε

Τι παιζει με δαυτους; Βλεπω έχουν στήσει και περίπτερο στην Κλαυθμώνος. 

Οτι συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εντός και εκτός Ελλάδος.

Αν θες να ενημερωθείς τι είναι δες ΑΥΤΟ και για τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδες δες ΑΥΤΟ

Εννοείται με ένα google search θα βρεις απειρο υλικό αν θες να το ψάξεις παραπάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι αιρετικοι !

δεν δεχονται οτι ο Χριστός είναι  ειναι ο Θεός , τι εννοω ; την ομουσια  αδιαιρετη τριάδα πατήρ υιος και αγιο πνευμα  ( ναι θα σου πουν οτι δεν υπάρχει στην αγια γραφη) .

όλες οι αιρέσεις πχ Λατίνοι / Προτεστάντες δηλαδή λένε το λατινικό συμβόλο πιστέως με το filoque αλλά οι ψευδομαρτύρες δεν το δεχονται καθολου

αλλα ο απ. Θωμάς είχε πει στην ψηλαφήση ,  ο Κύριος μου και Θεός μου .

δεν ειναι μαρτυρες είναι ψευδομαρτυρες  . απλά είναι μια μεγάλη αιρέση που τους χαλιναγωγει η σκόπια . οτι ελέγαν πριν απο 20 χρονια τα έχουν αναιρέσει. τους λέμε και χιλιαστες

περισοτερα θα βρεις στο youtube απο εναν πρώην μαρτυρα

εδω ενας ταξιτζης μιλάει με τους χιλιαστες εδω

Επεξ/σία από jemadux
  • Like 1
Δημοσ.

Μην ασχοληθείς ιδιαίτερα. Άκρη δεν θα βγάλεις, απλά και πολύ γενικά δεν ανήκουν στην ορθόδοξη εκκλησία, είναι αίρεση, τώρα τι πιστεύουν, ο καθένας τα δικά του, όλοι προσπαθούν να το παίξουν οτι δεν είναι αίρεση και να παρασύρουν κόσμο.Ένας γέρος βέβαια πριν χρόνια στο Σύνταγμα μας έδωσε φυλλάδια και μας άρχισε το κήρυγμα, στο τέλος μας είπε οτι ήταν από τους μάρτυρες του ιεχοβά. Κάτι άλλες γριές πέρσι μας έδιναν φυλλάδια, έλεγαν οτι ο θεός βρίσκεται στο DNA και παπαριές, η μάνα μου πήρε ένα και τους έδωσε λεφτά χωρίς να ζητήσουν, μετά γυρίσαμε σπίτι και την πλάκωσα στα καντήλια και τα βρισίδια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Μην ασχοληθείς ιδιαίτερα. Άκρη δεν θα βγάλεις, απλά και πολύ γενικά δεν ανήκουν στην ορθόδοξη εκκλησία, είναι αίρεση, τώρα τι πιστεύουν, ο καθένας τα δικά του, όλοι προσπαθούν να το παίξουν οτι δεν είναι αίρεση και να παρασύρουν κόσμο.Ένας γέρος βέβαια πριν χρόνια στο Σύνταγμα μας έδωσε φυλλάδια και μας άρχισε το κήρυγμα, στο τέλος μας είπε οτι ήταν από τους μάρτυρες του ιεχοβά. Κάτι άλλες γριές πέρσι μας έδιναν φυλλάδια, έλεγαν οτι ο θεός βρίσκεται στο DNA και παπαριές, η μάνα μου πήρε ένα και τους έδωσε λεφτά χωρίς να ζητήσουν, μετά γυρίσαμε σπίτι και την πλάκωσα στα καντήλια και τα βρισίδια.

ναι αλλα η αγνοια είναι ευλογία . η γυναίκα δεν ηξέρε .  πολλοι παρασύρονται .. και οταν πας στις συνάξεις τους πατάς εικόνες .. τοσο μένος εχουν στους ορθοδοξους

Δημοσ.

Γεμίσαμε και με πεντηκοστιανούς. Πήρε άδεια λειτουργίας και ο σταθμός τους,..... μάλιστα τον έβαλα τυχαία, αλλά κατάλαβα οτι κάτι βρωμάει γιατί τα τραγούδια που έπαιζαν δεν ήταν βυζαντινή μουσική ούτε λειτουργίες της εκκλησίας, έβαζαν κάτι κουφά που δεν τα είχα ακούσει ξανά, από περιέργεια μπήκα και έψαξα την σελίδα τους. Ο σταθμός τους υπήρχε από το 90, μετά τον έκλεισε η εκκλησία με δικαστήρια αλλά τον λειτουργούν πάλι, κάπου στα 104 είναι. Μια φορά πέτυχα και έναν μορμόνο έξω από ναό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, randomcat είπε

Τίποτα ωραία μ**νια που να χτυπάνε πόρτες για να ενημερώσουν τον κόσμο δεν υπάρχουν; Γιατί είναι όλοι τους γέροι και γριές;

Ναι ρε γαμώτο. Κάποια χρόνια είχανε ωραίους νεαρους, καλοκουρεμένους, καλοντυμένους αλλά δεν είναι το tarrget group μου. Αν είχε αντίστοιχα κοριτσάκια θα πήγαινα μονο σου για ενημέρωση.

Απο την άλλη βέβαια και στις άλλες εκκλησίες όλο όλο μαυρα ράσα βλέπεις και γυναίκες με κότσο.

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

... και τους έδωσε λεφτά χωρίς να ζητήσουν, μετά γυρίσαμε σπίτι και την πλάκωσα στα καντήλια και τα βρισίδια.

Ενω όταν ρίχνει τον "οβολό" της για να πάρει κερί ή να γεμίσει το δίσκο που περιφέρεται, το θεωρείς σαν κάτι λογικό και φυσιολογικό.

Πριν πάρα πολλά χρόνια (ήμουν 15-16) ένας βορειοευρωπαίος τουριστας με ρώτησε 2 πραγματα.

• Γιατί αναβουμε κερί και απάντησα κάτι για την πίστη
  • Γιατί βάζουμε λεφτά στο παγκάρι/δίσκο και του ειπα οτι δεν ξέρω

Για το δευτερο ακόμα και τώρα ψάχνω πιθανή απάντηση εκτός απο την προφανή "Για να γεμίζουν τα ταμεία".

Κάτι ακομα : Λόγω συγκυριών, ταξιδιών και προσωπικής περιέργειας, εχω παρακολουθήσει λειτουργίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, από διάφορες ομάδες χριστιανών (πολλοί τις λένε αιρέσεις)., σε διάφορες εκκλησίες. Ακόμα αναζητώ μια που δεν έχει μοντέλο εταιρείας. Ολες έχουν το δικό τους τρόπο marketing και πωλήσεων. 

Ήθελα πολύ να μπω και σε τέμενος ή συναγωγή αλλά φοβόμουν μη φάω ξύλο. Εννοειται όμως εχω μιλήσει πολύ και με μουσουλμάνους/ιουδαίους και κάτω απο την "επιφάνεια" και εκει βλέπω "εταιρεία".

Υπο αυτό λοιπον το πρισμα, δεν με ενδιαφέρει καθολου αν ανοιξουν 123456 εκκλησίες/τεμένη/συναγωγές/τοτεμ, αρκεί να μη μου ζαλίζουν τον έρωτα ή να με ενοχλουν με κουδούνια, καμπάνες, κηρύγματα, κλπ.

ΥΓ: Σκέφτομαι να φτιάξω ποπ κορν

Επεξ/σία από isay
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως δεν προσέχουν καθόλου το ίματζ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2018 οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξαναπήραν τους δρόμους και τις γειτονιές.Στην γειτονιά μου που είχα να τους δω πάνω από 10 χρόνια τελευταία τους βλέπω 1-2 φορές το μήνα.

Το καλό είναι ότι δεν είναι ενοχλητικοί σαν αυτές τις εταιρείες με τα τηλέφωνα που σου σπάνε κυριολεκτικά τα καρύδια.Τους λες δεν θέλω και φεύγουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Και να μη λέμε μόνο για τους Ιεχωβάδες για δείτε και μία παραλλαγή συναγωγής με ενσωματωμένα συνθήματα  του ΑΡΗ.:lol:

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Έτσι έκαναν πάντα, μην τους δίνεις σημασία μοιράζουν δωρεάν κάποια φυλλάδια  που γράφουν κάτι περίεργα πράγματα δεν σε εκβιάζουν να τα πάρεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, randomcat είπε

Τίποτα ωραία μ**νια που να χτυπάνε πόρτες για να ενημερώσουν τον κόσμο δεν υπάρχουν; Γιατί είναι όλοι τους γέροι και γριές;

Κάποτε είχαν.

Πριν καμία δεκαετία χτύπησαν την πόρτα στο πατρικό μου δύο μανούλια, η μάνα μ' τρελάθηκε που άνοιξα στις "αιρετικές".

Που να ήξερα ότι τα εν λόγω μοδέλα ήταν γιαχουβούδες.🙄

Επίσης στα εξωτερικά έχουν αρκετά μανούλια-κράχτες.

Σε κάποια σημεία, ιδίως στα φοιτιτικοπεράσματα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Πάντως εδώ στην τροπική Δανία από όσο ξέρω δεν χτυπάνε πόρτες, την στήνουν σε στάσεις λεωφορείων και γωνίες.

Δημοσ.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει,η σωτηρία είναι ατομική υπόθεση και όχι ομαδική.

Σε μία ομάδα πιστών της ίδιας θρησκείας δε θα σωθούν όλες οι ψυχές.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, LongTom είπε

Κάποτε είχαν.

Πριν καμία δεκαετία χτύπησαν την πόρτα στο πατρικό μου δύο μανούλια, η μάνα μ' τρελάθηκε που άνοιξα στις "αιρετικές".

Που να ήξερα ότι τα εν λόγω μοδέλα ήταν γιαχουβούδες.🙄

Έσπρωξες;

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, opera είπε

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει,η σωτηρία είναι ατομική υπόθεση και όχι ομαδική.

Σε μία ομάδα πιστών της ίδιας θρησκείας δε θα σωθούν όλες οι ψυχές.

Αποκλείεται. Θα σωθούν όλοι εκτός από αυτούς που πιστεύουν στις υπόλοιπες 4299 θρησκείες. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...