Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Πως καταφέρνετε να κάνετε δουλειά με άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν προέρχονται απο άλλα αντικείμενα/τομείς; Η ιστορία της απορίας μου έχεις ως εξής. Θα πάω σε ένα summer school με το erasmus+ αύριο, με μια ομάδα απο άλλους έλληνες. Έγραφε λοιπόν, να ετοιμάσουμε μια παρουσίαση για τους συμμετέχοντες απο άλλες χώρες, να τους παρουσιάσουμε μια κατάσταση, ένα θέμα. (Δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος επίτηδες, μην διαβαστεί (απίθανο) απο ανθρώπους που εμπλέκονται). Τρέχω μια έρευνα, βρίσκω στοιχεία απο μια δημοσκόπιση-ερευνα που είχε γίνει πέρυσι πάνω στο θέμα, με γραφήματα κτλ κτλ. Ετοιμάζω λοιπόν ένα Power Point, και το στέλνω 10 μέρες πριν την αρχή του summer school, στο κοινό chat που έχουμε στο facebook με τους άλλους έλληνες "σύνεδρους", (ξέρω, τους πρότεινα slack, και με σαν απάντηση πήρα το "να κάνουμε ένα Google doc, να γράφουμε όλοι στο doc σαν chat, γιατί αυτό κάνουν στο εξωτερικό για συνεργασίες"!!! ) Για να μην μακρυγορώ, έστειλα τι περίπου είχα κάνει, ζήτησα καμία διόρθωση, συμπλήρωση, σχόλια κτλ. Για 4 μέρες κανείς δεν είπε τίποτα, και αναγκάστηκα να τους τα "χώσω" προχθές ότι πρέπει να ετοιμαστεί κάτι γιατί θα δωθούν αφορμές να κολληθεί η ταμπέλα του τεμπέλη στον Έλληνα, μαζί με όλα τα άλλα (όχι οτι δεν είμαστε γνωστοί έτσι έξω). Απαντήσαν λοιπόν, υπήρχε μια κινητοποίηση αρχικά η οποία μέχρι και σήμερα, μια μέρα πριν την έναρξη, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Μόνο ιδέες σε στυλ, "να γίνει αυτό, να γίνει το άλλο, μπλα μπλα". Ανεβάζω το τελικό PP εγώ, ζητάω πάλι σχόλια/διορθώσεις, το είδαν, τίποτα. Γενικά μόνο εγώ έχω στείλει. Και ερωτώ, αφού όλοι θα πάνε για διακοπές απο ότι φαίνεται εκεί, να πάω και εγώ να ξαπλώσω στην πισίνα έτσι; Αφού πάει για φούντο, just enjoy it. Τι λέτε; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από Sheogorath
idomeneas7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δεν έχει τύχει ΠΟΤΕ να είμαι μέλος ομάδας που δεν κάνω εγώ όλη ή την περισσότερη δουλειά. Μισώ τις ομαδικές εργασίες, τα ομαδικά project, τις ομαδικές παρουσιάσεις κλπ ενώ γενικά θα με έλεγες κοινωνικό άτομο. Προσπαθώ να τα αποφεύγω όσο μπορώ. 8 1
vagos789 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Για να γινει meeting παραγωγικο πρεπει αργα ή γρηγορα να ειναι δια ζωσης Στο meeting πρεπει στην ληξη να αποφασιστουν απο κοινου συγκεκριμενες ενεργειες και ποιος τις κανει και ποτε Θα φανει εκει ποιος ενδιαφερεται να συμμετασχει και ποιος απλα θα προσυπογραψει τα παντα ολα (σαν αλλος Τσιπρας) Η ομαδικη εργασια ειναι ενας τομεας που πασχουμε φρικτα εμεις οι ελληνες,αν και η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι δικαιως χαλαρη 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Για να γινει meeting παραγωγικο πρεπει αργα ή γρηγορα να ειναι δια ζωσης Στο meeting πρεπει στην ληξη να αποφασιστουν απο κοινου συγκεκριμενες ενεργειες και ποιος τις κανει και ποτε Θα φανει εκει ποιος ενδιαφερεται να συμμετασχει και ποιος απλα θα προσυπογραψει τα παντα ολα (σαν αλλος Τσιπρας) Η ομαδικη εργασια ειναι ενας τομεας που πασχουμε φρικτα εμεις οι ελληνες,αν και η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι δικαιως χαλαρη Έχουμε να παρουσιάσουμε μια κατάσταση, πρακτικά την κεντρική θεματολογία του summer school. Άμα τα φορτώσουμε όλοι στον κόκορα, δεν θα γίνει και το summer school πρακτικά. Εδω, ακομα μιλάνε υποθετικά, "εγώ ίσως μπορώ να κάνω αυτό" για ΑΥΡΙΟ. Να ετοιμαστούν για ΑΥΡΙΟ! Ακομα υποθετικά. Δεν το χωνεύω. Ναι, χαλαρά θα γίνει, σαφώς, και εγώ δεν θέλω να δουλεύω με τον βούρδουλα, αλλά είναι εθελοντικό. Αν βαριέσαι, τι παίρνεις μέρος;
Fabricated Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 31 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα σε όλους, Πως καταφέρνετε να κάνετε δουλειά με άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν προέρχονται απο άλλα αντικείμενα/τομείς; Η ιστορία της απορίας μου έχεις ως εξής. Θα πάω σε ένα summer school με το erasmus+ αύριο, με μια ομάδα απο άλλους έλληνες. Έγραφε λοιπόν, να ετοιμάσουμε μια παρουσίαση για τους συμμετέχοντες απο άλλες χώρες, να τους παρουσιάσουμε μια κατάσταση, ένα θέμα. (Δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος επίτηδες, μην διαβαστεί (απίθανο) απο ανθρώπους που εμπλέκονται). Τρέχω μια έρευνα, βρίσκω στοιχεία απο μια δημοσκόπιση-ερευνα που είχε γίνει πέρυσι πάνω στο θέμα, με γραφήματα κτλ κτλ. Ετοιμάζω λοιπόν ένα Power Point, και το στέλνω 10 μέρες πριν την αρχή του summer school, στο κοινό chat που έχουμε στο facebook με τους άλλους έλληνες "σύνεδρους", (ξέρω, τους πρότεινα slack, και με σαν απάντηση πήρα το "να κάνουμε ένα Google doc, να γράφουμε όλοι στο doc σαν chat, γιατί αυτό κάνουν στο εξωτερικό για συνεργασίες"!!! ) Για να μην μακρυγορώ, έστειλα τι περίπου είχα κάνει, ζήτησα καμία διόρθωση, συμπλήρωση, σχόλια κτλ. Για 4 μέρες κανείς δεν είπε τίποτα, και αναγκάστηκα να τους τα "χώσω" προχθές ότι πρέπει να ετοιμαστεί κάτι γιατί θα δωθούν αφορμές να κολληθεί η ταμπέλα του τεμπέλη στον Έλληνα, μαζί με όλα τα άλλα (όχι οτι δεν είμαστε γνωστοί έτσι έξω). Απαντήσαν λοιπόν, υπήρχε μια κινητοποίηση αρχικά η οποία μέχρι και σήμερα, μια μέρα πριν την έναρξη, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Μόνο ιδέες σε στυλ, "να γίνει αυτό, να γίνει το άλλο, μπλα μπλα". Ανεβάζω το τελικό PP εγώ, ζητάω πάλι σχόλια/διορθώσεις, το είδαν, τίποτα. Γενικά μόνο εγώ έχω στείλει. Και ερωτώ, αφού όλοι θα πάνε για διακοπές απο ότι φαίνεται εκεί, να πάω και εγώ να ξαπλώσω στην πισίνα έτσι; Αφού πάει για φούντο, just enjoy it. Τι λέτε; Κανε ότι έχεις να κάνεις και μην ασχολείσαι με τους άλλους. 1
opcorsa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 δουλεια μονο μονος σου... οσο εγωιστικο και αν ακουγεται.. σιγα μην δουλευω εγω κι εσυ για τον καθε κοπριτη και ρεμπελο του καθε πανεπιστημιου, εταιρειας, χαμαιτυπειου κλπ
Havik Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να γίνει δουλειά πρέπει να γίνει , αν είναι δυνατόν, τμηματοποίηση της εργασίας, δηλαδή ο X αναλαμβάνει αυτό, ο Ψ εκείνο κτλ, έτσι στην αρχή της παρουσίασης να υπάρχει μια σελίδα που να λέει τι έκανε ο καθένας και τι θα παρουσιάσει, αν κάποιος δεν κάνει τίποτα well… αλλιώς το μακακα και όλα μόνος σου. Τζάμπα πληρώνονται οι Project managers Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από Havik
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, Fabricated είπε Κανε ότι έχεις να κάνεις και μην ασχολείσαι με τους άλλους. Δυστυχώς δεν είναι κάτι σαφώς ορισμένο. Από την άλλη έκανα αυτό που πίστευα εγώ, και αυτό που θα ήθελα να δουν και οι άλλοι. Οποτε πάω χαλαρός, ήρεμος με τον εαυτό μου. Θα "φάω το σκατο" σαν όλους τους άλλους φυσικά, αλλά από την άλλη, να "κουβαλησω" 6 άτομα, δεν υπάρχει περίπτωση. 1 λεπτό πριν, Havik είπε Για να γίνει δουλειά πρέπει να γίνει , αν είναι δυνατόν, τμηματοποίηση της εργασίας, δηλαδή ο X αναλαμβάνει αυτό, ο Ψ εκείνο κτλ, έτσι στην αρχή της παρουσίασης να υπάρχει μια σελίδα που να λέει τι έκανε ο καθένας και τι θα παρουσιάσει, αν κάποιος δεν κάνει τίποτα well… αλλιώς το μακακα και όλα μόνος σου. Στην κουβέντα που έγινε, μετα το "χώσιμο", μοιράστηκαν δουλειές και έπεσαν ιδέες. Περίμενα κάποιες από αυτές να υλοποιούνταν. Δεν έχω θέση, ούτε εξουσία πάνω στους άλλους να τους επιβάλλω τι θα κάνουν. Προτάσεις πέσανε, και προτάσεις έριξα. Μεχρι εκεί. Παντως λογικά θα πάω χαλαρά και ότι γίνει.
ADHD Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δεν τα καταφέρνω, εχω τεράστιο πρόβλημα με την ομαδική δουλειά.. Εγω οποτε χρειάστηκε κουβάλησα και το προτιμούσα από τα σκουπίδια που μου έστελναν, ειναι βεβαια και που θα πεσεις αν ειναι συνεργάσιμα και ικανα ατομα τοτε εισαι πολύ τυχερός..
Fabricated Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 34 λεπτά πριν, Sheogorath είπε αλλά από την άλλη, να "κουβαλησω" 6 άτομα, δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό έπρεπε να σκεφτείς από την πρώτη στιγμή και θα ήσουν μια χαρά 😅
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα σε όλους, Πως καταφέρνετε να κάνετε δουλειά με άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν προέρχονται απο άλλα αντικείμενα/τομείς; Η ιστορία της απορίας μου έχεις ως εξής. Θα πάω σε ένα summer school με το erasmus+ αύριο, με μια ομάδα απο άλλους έλληνες. Έγραφε λοιπόν, να ετοιμάσουμε μια παρουσίαση για τους συμμετέχοντες απο άλλες χώρες, να τους παρουσιάσουμε μια κατάσταση, ένα θέμα. (Δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος επίτηδες, μην διαβαστεί (απίθανο) απο ανθρώπους που εμπλέκονται). Τρέχω μια έρευνα, βρίσκω στοιχεία απο μια δημοσκόπιση-ερευνα που είχε γίνει πέρυσι πάνω στο θέμα, με γραφήματα κτλ κτλ. Ετοιμάζω λοιπόν ένα Power Point, και το στέλνω 10 μέρες πριν την αρχή του summer school, στο κοινό chat που έχουμε στο facebook με τους άλλους έλληνες "σύνεδρους", (ξέρω, τους πρότεινα slack, και με σαν απάντηση πήρα το "να κάνουμε ένα Google doc, να γράφουμε όλοι στο doc σαν chat, γιατί αυτό κάνουν στο εξωτερικό για συνεργασίες"!!! ) Για να μην μακρυγορώ, έστειλα τι περίπου είχα κάνει, ζήτησα καμία διόρθωση, συμπλήρωση, σχόλια κτλ. Για 4 μέρες κανείς δεν είπε τίποτα, και αναγκάστηκα να τους τα "χώσω" προχθές ότι πρέπει να ετοιμαστεί κάτι γιατί θα δωθούν αφορμές να κολληθεί η ταμπέλα του τεμπέλη στον Έλληνα, μαζί με όλα τα άλλα (όχι οτι δεν είμαστε γνωστοί έτσι έξω). Απαντήσαν λοιπόν, υπήρχε μια κινητοποίηση αρχικά η οποία μέχρι και σήμερα, μια μέρα πριν την έναρξη, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Μόνο ιδέες σε στυλ, "να γίνει αυτό, να γίνει το άλλο, μπλα μπλα". Ανεβάζω το τελικό PP εγώ, ζητάω πάλι σχόλια/διορθώσεις, το είδαν, τίποτα. Γενικά μόνο εγώ έχω στείλει. Και ερωτώ, αφού όλοι θα πάνε για διακοπές απο ότι φαίνεται εκεί, να πάω και εγώ να ξαπλώσω στην πισίνα έτσι; Αφού πάει για φούντο, just enjoy it. Τι λέτε; Το κλασσικό πρόβλημα που είχα και στην σχολή μου με μέτριους εως αδιάφορους αρκετούς συμφοιτητές που κοιτούσαν να την βγάλουν λάδι όσο μπορούσα. Μόνο μια φορά συνεργάστηκα με κάποιον που το μόνο που έκανε ήταν να μου φέρει ένα βιβλίο και να κάνω όλη την δουλειά, σε όλες τις άλλες φορές οτι έκανα το έκανα μόνος μου. Συνεργασία μόνο με άτομο που ξέρεις χρόνια ή ξέρεις οτι είναι εργατικός. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από Βασίλης_29
Fortistis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα σε όλους, Πως καταφέρνετε να κάνετε δουλειά με άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν προέρχονται απο άλλα αντικείμενα/τομείς; Η ιστορία της απορίας μου έχεις ως εξής. Θα πάω σε ένα summer school με το erasmus+ αύριο, με μια ομάδα απο άλλους έλληνες. Έγραφε λοιπόν, να ετοιμάσουμε μια παρουσίαση για τους συμμετέχοντες απο άλλες χώρες, να τους παρουσιάσουμε μια κατάσταση, ένα θέμα. (Δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος επίτηδες, μην διαβαστεί (απίθανο) απο ανθρώπους που εμπλέκονται). Τρέχω μια έρευνα, βρίσκω στοιχεία απο μια δημοσκόπιση-ερευνα που είχε γίνει πέρυσι πάνω στο θέμα, με γραφήματα κτλ κτλ. Ετοιμάζω λοιπόν ένα Power Point, και το στέλνω 10 μέρες πριν την αρχή του summer school, στο κοινό chat που έχουμε στο facebook με τους άλλους έλληνες "σύνεδρους", (ξέρω, τους πρότεινα slack, και με σαν απάντηση πήρα το "να κάνουμε ένα Google doc, να γράφουμε όλοι στο doc σαν chat, γιατί αυτό κάνουν στο εξωτερικό για συνεργασίες"!!! ) Για να μην μακρυγορώ, έστειλα τι περίπου είχα κάνει, ζήτησα καμία διόρθωση, συμπλήρωση, σχόλια κτλ. Για 4 μέρες κανείς δεν είπε τίποτα, και αναγκάστηκα να τους τα "χώσω" προχθές ότι πρέπει να ετοιμαστεί κάτι γιατί θα δωθούν αφορμές να κολληθεί η ταμπέλα του τεμπέλη στον Έλληνα, μαζί με όλα τα άλλα (όχι οτι δεν είμαστε γνωστοί έτσι έξω). Απαντήσαν λοιπόν, υπήρχε μια κινητοποίηση αρχικά η οποία μέχρι και σήμερα, μια μέρα πριν την έναρξη, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Μόνο ιδέες σε στυλ, "να γίνει αυτό, να γίνει το άλλο, μπλα μπλα". Ανεβάζω το τελικό PP εγώ, ζητάω πάλι σχόλια/διορθώσεις, το είδαν, τίποτα. Γενικά μόνο εγώ έχω στείλει. Και ερωτώ, αφού όλοι θα πάνε για διακοπές απο ότι φαίνεται εκεί, να πάω και εγώ να ξαπλώσω στην πισίνα έτσι; Αφού πάει για φούντο, just enjoy it. Τι λέτε; Η ομαδική εργασία, όχι με την φοιτητική έννοια, είναι σημαντική και μόνο έτσι γίνονται μεγάλα πράγματα. Το πρόβλημα με τις ομαδικές δεν είναι ούτε το αντικείμενο των άλλων, ούτε η εθνικότητά τους (π.χ. Έλληνες), ούτε και η συνεργασία. Κατά την δική μου εμπειρία, τα προβλήματα είναι: Το πλήθος των συμμετεχόντων στην ομάδα. Η δουλειά είναι για ένα άτομο, αλλά (για κάποιο λόγο) έχει ανατεθεί σε 10. Το επίπεδο των συμμετεχόντων στην ομάδα. Τόσο κατάρτιση όσο και γενικό επίπεδο. Τα κόμπλεξ των συμμετεχόντων στην ομάδα. Ευκαιρία να ξεσπάσουν όσοι έχουν ηγετικά κόμπλεξ και θέλουν να ασκούν εξουσία. Η υπερ-εκτίμηση της προσωπικής εργασίας. Αυτό που κάνω εγώ είναι σημαντικό και δύσκολο, τα άλλα που έχουν οι άλλοι είναι εύκολα. Η λάθος επιλογή ομάδας. Με κάποιους ταιριάζουμε, με κάποιους όχι. Το να ετοιμάσεις μία παρουσίαση είναι δουλειά για ένα άτομο. Θα μπορούσε κάποιος να σου φέρει τα δεδομένα έτοιμα, αλλά η δημιουργία παρουσίασης είναι για ένα άτομο. Όπως, για ένα άτομο είναι και η συλλογή των δεδομένων. Τέλος, η επιλογή ομάδας είναι σημαντικό θέμα. Μάλλον έπαιξες και έχασες στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, Fortistis είπε Η ομαδική εργασία, όχι με την φοιτητική έννοια, είναι σημαντική και μόνο έτσι γίνονται μεγάλα πράγματα. Το πρόβλημα με τις ομαδικές δεν είναι ούτε το αντικείμενο των άλλων, ούτε η εθνικότητά τους (π.χ. Έλληνες), ούτε και η συνεργασία. Κατά την δική μου εμπειρία, τα προβλήματα είναι: Το πλήθος των συμμετεχόντων στην ομάδα. Η δουλειά είναι για ένα άτομο, αλλά (για κάποιο λόγο) έχει ανατεθεί σε 10. Το επίπεδο των συμμετεχόντων στην ομάδα. Τόσο κατάρτιση όσο και γενικό επίπεδο. Τα κόμπλεξ των συμμετεχόντων στην ομάδα. Ευκαιρία να ξεσπάσουν όσοι έχουν ηγετικά κόμπλεξ και θέλουν να ασκούν εξουσία. Η υπερ-εκτίμηση της προσωπικής εργασίας. Αυτό που κάνω εγώ είναι σημαντικό και δύσκολο, τα άλλα που έχουν οι άλλοι είναι εύκολα. Η λάθος επιλογή ομάδας. Με κάποιους ταιριάζουμε, με κάποιους όχι. Το να ετοιμάσεις μία παρουσίαση είναι δουλειά για ένα άτομο. Θα μπορούσε κάποιος να σου φέρει τα δεδομένα έτοιμα, αλλά η δημιουργία παρουσίασης είναι για ένα άτομο. Όπως, για ένα άτομο είναι και η συλλογή των δεδομένων. Τέλος, η επιλογή ομάδας είναι σημαντικό θέμα. Μάλλον έπαιξες και έχασες στην συγκεκριμένη περίπτωση. Συνηθως δεν απαντάω αλλά: Δυστυχως δεν επέλεξα την ομάδα. Μου ανατέθηκε. Δεν έχουμε ρόλους μέσα στην ομάδα, όλοι μπήκαμε ισοδυναμοι, εξαλλου για αυτό δεν μπορώ/θέλω να επιβάλλω σε κανέναν τι θα κάνει. Το αν μπορεί να κάνει την παρουσίαση ένα άτομο, σαφώς και μπορεί. Θα μπορέσει όμως να εκπροσωπήσει τις απόψεις από όλα τα μέλη της ομάδας; Σαφώς και όχι. Δεν υπερεκτιμώ σε καμία περίπτωση το τι έκανα, αλλά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ για τίποτα παραπάνω, από την στιγμή που οι άλλοι ξύνονται, δεν έχουν παραδώσει τίποτα, και γενικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν με έβαλε κανένας group leader, και δεν θα γίνω κακός για να "σέρνω" κανέναν. Παραδόξως σε ομαδικές εργασίες με άτομα που γνώριζα, μόνο καλές εμπειρίες είχα.
opcorsa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, ADHD είπε Δεν τα καταφέρνω, εχω τεράστιο πρόβλημα με την ομαδική δουλειά.. Εγω οποτε χρειάστηκε κουβάλησα και το προτιμούσα από τα σκουπίδια που μου έστελναν, ειναι βεβαια και που θα πεσεις αν ειναι συνεργάσιμα και ικανα ατομα τοτε εισαι πολύ τυχερός.. Προτιμω να παιξω ζαρια τυπε
Fortistis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Συνηθως δεν απαντάω αλλά: Δεν το κατάλαβα αυτό. Συνήθως δεν απαντάς στα σχόλια στα thread που ανοίγεις; Ή έχω χάσει κάτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα