Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σας,

Είμαι 24 ετών και μέχρι τώρα προστατευόμενο μέλος. Όσες δουλειές έχω κάνει ήμουν ανασφάλιστη μιας και ήταν για 2 μήνες το καλοκαίρι σε γνωστό της οικογένειάς μου. Τώρα ψάχνω για 4ωρη εργασία, απλά έμαθα πως για να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ΙΚΑ θέλω 50 ένσημα από προηγούμενο έτος και μου έκοψε λίγο τα φτερά, καθώς θέλω να εργαστώ και να σπουδάζω παράλληλα, αλλά να μην μου κοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι του χρόνου. Ξέρει κανείς τελικά τι ισχυεί; Αν δηλαδή μπορώ να παραμείνω ως προστατευόμενο μέλος μέχρι του χρόνου ή γενικά τι ισχύει με τους φοιτητές που εργάζονται σε part-time;

Δημοσ.

Δυστυχώς ετσι είναι τα πράγματα, θες 50 ένσημα συν δυο μήνες για να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια. Απο όσο ξέρω μετα τα 24 δεν σε καλύπτει η ασφάλεια των γονιών. 

Υπάρχει λύση αν και παράνομη, πας και γραφεσαι ΟΑΕΔ (απαγορεύεται σε φοιτητές), κανείς ασφάλεια ως άνεργος η οποία κρατάει 6 μήνες, αφου το κάνεις αυτό τοτε πας και πιάνεις δουλειά. Με αυτο τον τρόπο θα μείνεις λιγο ή και καθόλου ανασφάλιστος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, SweetK1ller είπε

Γεια σας,

Είμαι 24 ετών και μέχρι τώρα προστατευόμενο μέλος. Όσες δουλειές έχω κάνει ήμουν ανασφάλιστη μιας και ήταν για 2 μήνες το καλοκαίρι σε γνωστό της οικογένειάς μου. Τώρα ψάχνω για 4ωρη εργασία, απλά έμαθα πως για να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ΙΚΑ θέλω 50 ένσημα από προηγούμενο έτος και μου έκοψε λίγο τα φτερά, καθώς θέλω να εργαστώ και να σπουδάζω παράλληλα, αλλά να μην μου κοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι του χρόνου. Ξέρει κανείς τελικά τι ισχυεί; Αν δηλαδή μπορώ να παραμείνω ως προστατευόμενο μέλος μέχρι του χρόνου ή γενικά τι ισχύει με τους φοιτητές που εργάζονται σε part-time;

πήγαινε δούλεψε με ένσημα και άσε τα φιλοσοφικά, κανονικά θα έχεις ασφάλεια 

κάπου στο 5μηνο θα έχεις δική σου 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Καπου στο 3μηνο αποκτας ασφαλεια δικη σου και αν εχεις σκοπο να συνεχισεις καντο .Μεχρι τοτε να μην κοψει την εμεση ασφαλεια που σου παρεχει ο γονεας σου .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα για να σου παραχθεί δωρεάν υγεία πλέον φτάνει να πας σε ένα νοσοκομείο με τον ΑΜΚΑ σου και θα σε διαγνώσουν /θεραπεύσουν τζάμπα. 

2)  Ως φοιτήτρια έχεις φοιτητική ασφάλιση αλλά πρέπει να κάνεις την διαδικασία για περισσότερα πήγαινε στην γραμματεία της σχολής. 

3) Αν δουλεύεις νόμιμα (δεν παίρνεις μαύρα δηλαδή) τότε επιδέχεσαι κρατήσεις για κάποιο ασφαλιστικό ταμείο σχετικό με το επάγγελμα που ασκείς για περισσότερα δες το δελτίο πληρωμής σου και ψάξε στο internet στην σελίδα του ταμείου που πληρώνεις. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
10 ώρες πριν, logistoulis είπε

πήγαινε δούλεψε με ένσημα και άσε τα φιλοσοφικά, κανονικά θα έχεις ασφάλεια 

κάπου στο 5μηνο θα έχεις δική σου 

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

στο 3 μηνο θα μαζέψει τα 50+ βάλε και κάνα δίμηνο να φανούν, για αυτό λέω 5ημηνο 

Με πληρης απασχοληση δουλεια ναι, στο 5ο μηνα πιθανοτατα θα εχει δικια της ασφαλιση αλλα με την 4ωρη εργασια μιλαμε για 8-10 μηνες αναμονη.

2 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

2)  Ως φοιτήτρια έχεις φοιτητική ασφάλιση αλλά πρέπει να κάνεις την διαδικασία για περισσότερα πήγαινε στην γραμματεία της σχολής. 

Αυτο ισχυει μεχρι τα Ν+2 ετη φοιτησης, εφοσον ειναι 24 χρονων υποθετω οτι τα εχει περασει τα Ν+2.

Δημοσ.

στη πλήρη θα έχει 25+25 σε 2 μήνες και βάλε άλλους 2 άντε 3 να φανούν

στη μερική εξαρτάται.. από το πόσα ένσημα θα της κολλάνε, αλλά αν μιλάμε για 4ωρο που λέει παραπάνω και 5 μέρες τη βδομάδα θα είναι 22 το μήνα άρα στον 3ο μήνα εργασίας θα τα έχει μαζέψει , δε χρειάζεται να πάνε 8 μήνες

αν βέβαια έχουμε να της κολλάνε 10 ένσημα το μήνα ξερωγώ.. οκ εκεί θα πάρει πολύ 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Δεν υπάρχει πια το φοιτητικό βιβλιάριο, οι φοιτητές ειναι μαζί με τους ανασφάλιστους 

Χωρις να ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι μπορεις να αιτηθεις και να βγαλεις "φοιτιτικο βιβλιαριο", αρκει να μην εχεις αλλη ασφαλεια.

25 λεπτά πριν, logistoulis είπε

στη πλήρη θα έχει 25+25 σε 2 μήνες και βάλε άλλους 2 άντε 3 να φανούν

στη μερική εξαρτάται.. από το πόσα ένσημα θα της κολλάνε, αλλά αν μιλάμε για 4ωρο που λέει παραπάνω και 5 μέρες τη βδομάδα θα είναι 22 το μήνα άρα στον 3ο μήνα εργασίας θα τα έχει μαζέψει , δε χρειάζεται να πάνε 8 μήνες

αν βέβαια έχουμε να της κολλάνε 10 ένσημα το μήνα ξερωγώ.. οκ εκεί θα πάρει πολύ 

Κατι τετοιο φοβαμαι, οτι θα εχει (στην ουσια) 2-3 ενσημα την εβδομαδα και αν, με την μερικη απασχοληση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά, το θέμα είναι θέλω να δουλέψω. Απλά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με καίει, γιατί έχω χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα και φοβάμαι μην μου εκδηλωθεί όταν δεν θα έχω ασφάλεια, γιατί κάποιες φορές θέλω άμεσα γιατρό και εισαγωγή σε νοσοκομείο για οξυγόνο και κάποιες άλλες απλά φάρμακα (κορτιζόνη). Ρώτησα ΙΚΑ και μου είπαν πως άμα δουλέψω δεν θα έχω ασφάλεια, μέχρι να μαζέψω τα απαιτούμενα ένσημα και γενικά για φέτος. Θα ξεκινήσω να έχω από το Μάρτιο, δηλαδή ένα 7μηνο χωρίς κάλυψη παρά μόνο σε νοσοκομείο. Άμα απολυθώ, έχω ασφάλεια πάλι σαν προστατευόμενο μέλος ως 26 με βεβαίωση σπουδών και όχι ΟΑΕΔ (εκεί μου είπαν θέλω τουλάχιστον 3 χρόνια) και δεν είναι κάτι σίγουρο, γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν κάποιοι νόμοι. Η μόνη λύση δυστυχώς για μένα ίσως να είναι τα μαύρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SweetK1ller είπε

Παιδιά, το θέμα είναι θέλω να δουλέψω. Απλά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με καίει, γιατί έχω χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα και φοβάμαι μην μου εκδηλωθεί όταν δεν θα έχω ασφάλεια, γιατί κάποιες φορές θέλω άμεσα γιατρό και εισαγωγή σε νοσοκομείο για οξυγόνο και κάποιες άλλες απλά φάρμακα (κορτιζόνη). Ρώτησα ΙΚΑ και μου είπαν πως άμα δουλέψω δεν θα έχω ασφάλεια, μέχρι να μαζέψω τα απαιτούμενα ένσημα και γενικά για φέτος. Θα ξεκινήσω να έχω από το Μάρτιο, δηλαδή ένα 7μηνο χωρίς κάλυψη παρά μόνο σε νοσοκομείο. Άμα απολυθώ, έχω ασφάλεια πάλι σαν προστατευόμενο μέλος ως 26 με βεβαίωση σπουδών και όχι ΟΑΕΔ (εκεί μου είπαν θέλω τουλάχιστον 3 χρόνια) και δεν είναι κάτι σίγουρο, γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν κάποιοι νόμοι. Η μόνη λύση δυστυχώς για μένα ίσως να είναι τα μαύρα.

Ποιος σου ειπε αυτο για τον ΟΑΕΔ, μεγαλη μ@λ@κια σου ειπε.

Ναι οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο επειδη συνεχεια αλλαζουν οι νομοι ισχυει, οτι ισχυει σημερα μπορει ξαφνικα αυριο να μην ισχυει, επισης μπορει αυτο που ισχυει ενα χρονο τωρα μπορει ξαφνικα να μην ισχυει για τον χρονο που περασε (επειδη βγαινουν και νομοι με αναδρομικη ισχυη στο κρατος που ζουμε), αλλα ετσι δεν μπορεις πορευτεις, πρεπει να πηγαινεις με βαση τα ισχυοντα δεδομενα αντε το πολυ πολυ να λαμβανεις υποψην τις φημες που αφορουν αλλαγες για το επομενο εξαμηνο.

Οπως σε ειπα, αν σε ασφαλισει με πληρη ενσυμα τοτε σε κανα 5μηνο θα εχεις ασφαλεια, με μερικη απασχοληση (εγω υποθετω) οτι θες 8-10 μηνες, αλλιως χωρις δουλεια θα εχεις μεχρι τα 26 που σε ειπαν (εγω ξερω 24) μιας και εισαι φοιτητρια ή αλλιως κανε την παρανομια και πηγαινε γραψου στον ΟΑΕΔ, σε 2 μηνες θα την εχεις την ασφαλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SweetK1ller είπε

Ποτε θα ξεκινησεις να δουλευεις ?Τωρα δεν σε εχει προστατευομενο ο πατερας σου . Αφου εισαι φοιτητης θα σε εχει μεχρι τα 25 αν σπουδαζεις και διακοψεις μονο αν εχεις δικη σου ασφαλεια ? Αφου ασφαλιστεις ακομα και σε απολυση για ενα χρονο εχεις ασφαλιση  ή αν εξακολουθεις να εισαι φοιτητης μετα τον χρονο να σε ξαναασφαλισει ο πατερας σου . Καπου 3 μηνες θελεις για να μαζεψεις τα απαιτουμενα ενσημα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...