Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μετά το καλοκαίρι θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω μια ξένη γλώσσα και έχω καταλήξει σε γερμανικά και ρωσικά. ποια γλώσσα θεωρείται πιο δύσκολη και ποιες είναι οι δυσκολίες ας πούμε της κάθε γλώσσας ξεχωριστά; πόσο καιρό θα χρειαστώ να φτάσω σε ένα σχετικά καλό επίπεδο; να σημειώσω δεν έχω σκοπό να κάνω μεταπτυχιακό ή να ψάξω δουλειά έξω τουλάχιστον τώρα. θα ασχοληθώ καθαρά για δική μου ευχαρίστηση.

Δημοσ.

Ημουν στο ιδιο διλλημα και ξεκινησα Γερμανικα. Προσωπικα μου ειναι πιο χρησιμα. Δυσκολη γλωσσα σχετικα. Σιγουρα 2 χρονια ταχυρυθμων για να φτασεις σε ενα αξιολογο επιπεδο εξαρταται και απο τον χρονο που θα διαθεσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρωσσικά δαγκωτό.

Αν πας διακοπές στο νησί, τι γκόμενα θέλεις να ρίξεις, γερμανίδα ή ρωσσίδα...;  🤣

• Like 1
Δημοσ.

γερμανικα ειναι πιο ευκολα

μπορεις να κατανοησεις την γραμματικη λογω των ελληνικων και των αρχαιων (στα ρωσικα υπαρχουν επιπλεον πτωσεις οργανικη και προθετικη)

ολες οι λεξεις διαβαζονται ευκολα αν μαθεις δυο τρεις κανονες (στα ρωσικα πρεπει να ξερεις και που τονιζεται η καθε λεξη για να προφερεις σωστα τα γραμματα)

προφορα και τονος πιο ευκολος να γινει σωστα (οποιοι μιμουνται καλα τα ρωσικα δεν σημαινει οτι τα προφερουν σωστα)

ξερεις ηδη το αλφαβητο

πιο ευκολο να εξασκηθεις (ταινιες, μουσικη, ταξιδια, ατομα στον κυκλο σου που μπορει να γνωριζουν απο σχολειο/φροντιστηριο)

εφοσον το κανεις για την δικη σου ευχαριστηση θα προτεινα ρωσικα. Υπαρχει αυτο το site για αρχη http://www.russianlessons.net/ συν duolingo, rosetta stone, language transfer κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sensai είπε

μετά το καλοκαίρι θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω μια ξένη γλώσσα και έχω καταλήξει σε γερμανικά και ρωσικά. ποια γλώσσα θεωρείται πιο δύσκολη και ποιες είναι οι δυσκολίες ας πούμε της κάθε γλώσσας ξεχωριστά; πόσο καιρό θα χρειαστώ να φτάσω σε ένα σχετικά καλό επίπεδο; να σημειώσω δεν έχω σκοπό να κάνω μεταπτυχιακό ή να ψάξω δουλειά έξω τουλάχιστον τώρα. θα ασχοληθώ καθαρά για δική μου ευχαρίστηση.

Δεν δίνεις καμία παράμετρο: φροντιστήριο ή ιδιαίτερο, πόσο χρόνο θα διαβάζεις καθημερινά ή όποτε έχεις χρόνο,  τι γλώσσες γνωρίζεις ήδη και τέλος, ποιο είναι το αντικείμενο των σπουδών σου. Επίσης μπορεί να μην σκέφτεσαι μεταπτυχιακό κλπ, αλλά μία ξένη γλώσσα είναι πάντα χρήσιμη.

Ρωσικά: διαφορετικό αλφάβητο, δύσκολη γραμματική με πολλές πτώσεις και περίπλοκη προφορά. Σίγουρα χρειάζεσαι 2+ χρόνια για να φτάσεις σε καλό επίπεδο.

Γερμανικά: μέτρια προς δύσκολη γραμματική. Θα σε δυσκολεψουν κυρίως άρθρα, πτώσεις, προθέσεις, επίθετα. Γραφή και προφορά εύκολα. Σε ένα χρόνο θα ξέρεις ικανοποιητικά τη γλώσσα.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 minutes ago, NemeSis1990 said:

μακρια απο γερμανους

δε ειπε οτι θα παντρευτει γερμανο , ουτε οτι θα παρει VW .

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sensai είπε

Αν είναι να ασχοληθείς για δίκη σου ευχαρίστηση μάθε αυτή που θες περισσότερο ή και τις δύο.

Δεν κατανοώ γιατί θες να μάθεις μία γλώσσα ζητάς την συμβουλή άλλων. Δεν είσαι σίγουρος για την επιλογή σου;
Αν όχι τότε δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ όσο και να προσπαθήσεις γιατί απλά δεν θα είναι η δική σου επιλογή. 

Αν ξεκινήσεις με αυτό το απλό σκεπτικό, θα δεις ότι όλα είναι εύκολα. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dagobert είπε

Δεν δίνεις καμία παράμετρο: φροντιστήριο ή ιδιαίτερο, πόσο χρόνο θα διαβάζεις καθημερινά ή όποτε έχεις χρόνο,  τι γλώσσες γνωρίζεις ήδη και τέλος, ποιο είναι το αντικείμενο των σπουδών σου. Επίσης μπορεί να μην σκέφτεσαι μεταπτυχιακό κλπ, αλλά μία ξένη γλώσσα είναι πάντα χρήσιμη.

Ρωσικά: διαφορετικό αλφάβητο, δύσκολη γραμματική με πολλές πτώσεις και περίπλοκη προφορά. Σίγουρα χρειάζεσαι 2+ χρόνια για να φτάσεις σε καλό επίπεδο.

Γερμανικά: μέτρια προς δύσκολη γραμματική. Θα σε δυσκολεψουν κυρίως άρθρα, πτώσεις, προθέσεις, επίθετα. Γραφή και προφορά εύκολα. Σε ένα χρόνο θα ξέρεις ικανοποιητικά τη γλώσσα.

για φροντιστήριο σκεφτόμουν και είμαι πρόθυμος εννοείται για καθημερινό διάβασμα. από ξένες γλώσσες γνωρίζω μόνο αγγλικά δυστυχώς. μηχανολόγος τε έχω τελειώσει αλλά εργάζομαι σε άσχετο κλάδο αυτή τη στιγμή. γενικά σε γερμανικά καταλήγω περισσότερο για να μη μπω κατευθείαν στα βαθιά και απογοητευτώ.

11 ώρες πριν, Apoll είπε

Αν είναι να ασχοληθείς για δίκη σου ευχαρίστηση μάθε αυτή που θες περισσότερο ή και τις δύο.

Δεν κατανοώ γιατί θες να μάθεις μία γλώσσα ζητάς την συμβουλή άλλων. Δεν είσαι σίγουρος για την επιλογή σου;
Αν όχι τότε δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ όσο και να προσπαθήσεις γιατί απλά δεν θα είναι η δική σου επιλογή. 

Αν ξεκινήσεις με αυτό το απλό σκεπτικό, θα δεις ότι όλα είναι εύκολα. 

σίγουρα θα ήθελα να τις μάθω και τις δύο αλλά θα προτιμούσα να ξεκινήσω με την λιγότερο απαιτητική γλώσσα για να βρω τον ρυθμό μου και να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που θα δώσω. μόνο αγγλικά γνωρίζω και αυτά τα έμαθα μικρός. τώρα δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθω σε μια νέα γλώσσα. γι αυτό και ρωτάω μήπως και βρω κάποια λεπτομέρεια που θα με βοηθήσει στην επιλογή μου.

Δημοσ.

Θες να μάθεις μια γλώσσα απλά για την γνώση; για να εμπλουτιστεί το cv σου;  έχεις σκοπό να μεταναστευσεις; για να την πέφτεις στις τουρίστριες; 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, bilya είπε

το kurwa δεν ειναι πολωνικά?? 🤔🤔

Παίζεις και εσυ cs go φίλε; Όντως πολωνικά είναι αν και για πολυεθνική λέξη θα την έβαζα!

Δημοσ.

Αν μαθεις γερμανικα "καθαριζεις" με την κεντρικη ευρωπη

Με ρωσικα πιανεις ολη την ανατολικη ευρωπη 

Χρησιμες γλωσσες και οι δυο, πηγαινε οπου σε εμπνεει περισσοτερο ο καθηγητης,μην πας καπου χωρις να μιλησεις λιγο με τον καθηγητη

Δημοσ.

Ξέρω και τις δυο. Τα ρωσικά σε απόλυτο επίπεδο και τα γερμανικά σε επίπεδο Β2. Να σου πω την αλήθεια, καλύτερα να μάθεις Γερμανικά, ανοίγονται πολλές πόρτες. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η ανατολική Ευρώπη μια χαρά μιλά γερμανικά.Ρωτηστε νταλικερηδες.

Γερμανικά πιο εύκολα,λόγω γραφής κυρίως και πολλών σχέσεων με αγγλικά και ελληνικά.Και σίγουρα με γερμανικά πιο πολλές πόρτες από τα ρωσικά.

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...