Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει καποιος εμπειρία με caddx? Εχει ο πεθερος μου συνδεμενο με κεντρο ληψης σημάτων. Πριν ειχε cosmote αλλα η γραμμη ηταν χάλια με αποσυνδεσεις και τον περνάνε απο το κεντρο και τουβλεγαν οτι χαναν την επικοινωνία ιεωρησα οτιβηταν απο την γραμμη,  τωρα  έχει τον 5g κυβο απο vf,  ο εξοπλισμος δεν νεχει τπτ απο ρυθμισεις για τις fxs dtmf κτλ . Καποιες φορες λειτουργεί καποιες όχι τις περισσοτερες οχι (η fxs δουλευει μια χαρά) εχω συνδεσει στο t r απυςθειας απο την fxs με 1 μετρο καλωδιο και γυρναω την επιστροφη απο το t1 r1 στις πριζες. Το μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι οτι ισως ανοιγει την γραμμή, δεν μπορει να βγει η κληση και μετα ξανα προσπαθεί ενω η fcs δεν εχει κανει hung up 

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα.Έχω ένα σύστημα paradox SP 7000 με 32 ζώνες ενεργές οι 30.Τελευταία κυρίως τα απογεύματα ή το βράδυ η εξωτερική σειρήνα και μόνο χτυπάε από μόνη της είτε κανονικά είτε κάνει ενα χριτς χριτς δυνατό.Όλο αυτό κρατάει 5 δευτερόλεπτα με 6 το πολύ.Στο πληκτρολόγιο δεν βγάζει τίποτα στο mem ούτε και στο trouble.Επικοινώνησα με το κέντρο λήψης των συμάτων που είαι μπας και εκει έστειλε τίποτα αλλά τζίφος αλλά ούτε το κέντρο έλαβε μύνημα κάτι ότι δεν πάει καλά ώστε να με πάρει τηλ.Η μπαταρία και του κέντρου και της σειρήνας είναι 8 μηνών καινούργιες αγορασμένες. Από ρυθμίσεις δεν έχει χάσει καμία το έχουμε τσεκάρει και με τον εγκαταστάτη.Αυτός πιστεύει ότι φταίει το καλώδιο και ότι με τη συστολή διαστολή κάπου είτε εχει κοπεί είτε έχει τραυματιστεί.η=Η εγκατάσταση του συστήματος είναι καινούργια.Η εξωτερική σειρήνα είναι της Paradox SIR/V/SL.Καμία ίδεα τι μπορεί να έχει πριν τραβάμε καινούργιο καλώδιο και μπει η σειρήνα σε άλλη θέση.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, aGka8l είπε

Εχει καποιος εμπειρία με caddx? Εχει ο πεθερος μου συνδεμενο με κεντρο ληψης σημάτων. Πριν ειχε cosmote αλλα η γραμμη ηταν χάλια με αποσυνδεσεις και τον περνάνε απο το κεντρο και τουβλεγαν οτι χαναν την επικοινωνία ιεωρησα οτιβηταν απο την γραμμη,  τωρα  έχει τον 5g κυβο απο vf,  ο εξοπλισμος δεν νεχει τπτ απο ρυθμισεις για τις fxs dtmf κτλ . Καποιες φορες λειτουργεί καποιες όχι τις περισσοτερες οχι (η fxs δουλευει μια χαρά) εχω συνδεσει στο t r απυςθειας απο την fxs με 1 μετρο καλωδιο και γυρναω την επιστροφη απο το t1 r1 στις πριζες. Το μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι οτι ισως ανοιγει την γραμμή, δεν μπορει να βγει η κληση και μετα ξανα προσπαθεί ενω η fcs δεν εχει κανει hung up 

Τη τηλεφωνία είναι VOIP? Αν ναι χρειάζεται ρύθμιση το κέντρο 

Δημοσ.

καλησπερα παιδες, εχω συναγερμο paradox sp6000 και αισθητηρες κινησης dg-85  νομιζω (οπτικα μοιαζει με αυτο, ισως εχω και pmd85 αλλα δε νομιζω), και την ημερα εχω πολλα false alarms λογω αερα κυριως. Βλεπει ειτε σκιες απο δεντρα στον τοιχο ειτε δεν ξερω τι αλλο, και αναγκαζομαι και κλεινω καποιες ζωνες. Βραδυ δεν ειχα ποτε false. Τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω για να παιζει καλυτερα? να βαλω καλυτερους αισθητηρες ή να αλλαξω τελειως συστημα το οποιο ειναι ακριβη λυση. Αφηστε που η εφαρμογη της paradox ειναι χαλια και πολλες φορες δεν κανει log in..,.., 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

καλησπερα παιδες, εχω συναγερμο paradox sp6000 και αισθητηρες κινησης dg-85  νομιζω (οπτικα μοιαζει με αυτο, ισως εχω και pmd85 αλλα δε νομιζω), και την ημερα εχω πολλα false alarms λογω αερα κυριως. Βλεπει ειτε σκιες απο δεντρα στον τοιχο ειτε δεν ξερω τι αλλο, και αναγκαζομαι και κλεινω καποιες ζωνες. Βραδυ δεν ειχα ποτε false. Τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω για να παιζει καλυτερα? να βαλω καλυτερους αισθητηρες ή να αλλαξω τελειως συστημα το οποιο ειναι ακριβη λυση. Αφηστε που η εφαρμογη της paradox ειναι χαλια και πολλες φορες δεν κανει log in..,.., 

Αναφέρεσαι για εξωτερικό χώρο; Διότι αυτός ο αισθητήρας εκεί προορίζεται. Δεν ξέρω από Paradox όπως είπα και πιο πάνω αλλά πριν αλλάξεις συναγερμό, μήπως γίνεται με κάποιο τρόπο να μειώσεις την ευαισθησία του αισθητήρα και να λειτουργήσει;

Βρήκα στο manual τα παρακάτω:

To set the sensitivity manually, remove the front cover and, using a screwdriver, turn the trimpot clockwise to increase the detector’s sensitivity or
counter-clockwise to decrease it. You can turn the trimpot 360° in both directions. To determine the sensitivity setting, remove the cover and view how
many times the LED flashes. The number of times the LED flashes corresponds to the sensitivity setting. Thus if the sensitivity is set to 6, the LED will flash
6 times

image.png.f6eb6b32fe983e0874930ec69333ca2f.png

Τα δέντρα για ένα απλό PIR αισθητήρα είναι μεγάλο challenge  γιατί οι σκιές τους όταν κουνάνε μεταβάλουν την θερμότητα που έρχεται απ' το φως του ήλιου σε μεγάλη επιφάνεια.

Ίσως βοηθήσει να παίξεις και με το PCB Height Markings. Φαντάζομαι τώρα έχει τοποθετηθεί ο αισθητήρας στα 2,1m σωστά;

Στο dip switch λογικά το 2 είναι στο ON;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Αναφέρεσαι για εξωτερικό χώρο; Διότι αυτός ο αισθητήρας εκεί προορίζεται. Δεν ξέρω από Paradox όπως είπα και πιο πάνω αλλά πριν αλλάξεις συναγερμό, μήπως γίνεται με κάποιο τρόπο να μειώσεις την ευαισθησία του αισθητήρα και να λειτουργήσει;

Βρήκα στο manual τα παρακάτω:

To set the sensitivity manually, remove the front cover and, using a screwdriver, turn the trimpot clockwise to increase the detector’s sensitivity or
counter-clockwise to decrease it. You can turn the trimpot 360° in both directions. To determine the sensitivity setting, remove the cover and view how
many times the LED flashes. The number of times the LED flashes corresponds to the sensitivity setting. Thus if the sensitivity is set to 6, the LED will flash
6 times

image.png.f6eb6b32fe983e0874930ec69333ca2f.png

Τα δέντρα για ένα απλό PIR αισθητήρα είναι μεγάλο challenge  γιατί οι σκιές τους όταν κουνάνε μεταβάλουν την θερμότητα που έρχεται απ' το φως του ήλιου σε μεγάλη επιφάνεια.

Ίσως βοηθήσει να παίξεις και με το PCB Height Markings. Φαντάζομαι τώρα έχει τοποθετηθεί ο αισθητήρας στα 2,1m σωστά;

Στο dip switch λογικά το 2 είναι στο ON;

ΣΕ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. θα προσπαθησω να τα δω αν και νομιζω ο ηλεκτρολογος ειχε μειωσει ευαισθησια οταν τα βαλαμε.. Αλλα τη μερα που πεφτει σκια απο δεντρα ή περνανε 2 γατες συνεχεια, εχω παντα false..

Το προβλημα ειναι οτι ο ηλεκτρολογος επαθε τροχαιο περισυ και ειναι ακομα εκτος..και επειδη ειμαι επαρχια δεν μπορω τωρα να φωναξω αλλον απλα για να διοθρωσει δουλεια αλλου, εαν παιρνει φυσικα βελτιωση.

Το θεμα ειναι οτι και κανα 4-5 φορες που εχω βγει βιαστικα το βραδυ με ενεργοποιημενο συναγερμο δεν εχει χτυπησει. βεβαια ενα κλεφτης δε θα μπει στεγνος μεσα, οποτε θα τον πιασει αν ειναι μπροστα στην πορτα λιγη ωρα

Δημοσ.

Έχω σύστημα συναγερμού TEXECOM.
Τελευταία μου αναβει μονιμα στο πληκτρολογιο Zone 5 που ειναι ενα παράθυρο στο σαλονι που δεν ανοιγω ποτε.
Καθαρισα την σταθερη επιφανεια που καταλήγει το καλώδιο και βρίσκεται στη κάσα του κουφώματος αλλά και το άλλο κομματι που είναι στο παραθυρόφυλλο και ακουμπάνε όταν είναι κλειστό αλλά τίποτα.

Τι μπορω να κανω; καποιο reset ισως απο το πληκτρολογιο μηπως ξεκολήσει, κάτι άλλο;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, myst77 είπε

Τελευταία μου αναβει μονιμα στο πληκτρολογιο Zone 5 που ειναι ενα παράθυρο στο σαλονι που δεν ανοιγω ποτε.
Καθαρισα την σταθερη επιφανεια που καταλήγει το καλώδιο και βρίσκεται στη κάσα του κουφώματος αλλά και το άλλο κομματι που είναι στο παραθυρόφυλλο και ακουμπάνε όταν είναι κλειστό αλλά τίποτα.

Τι μπορω να κανω; καποιο reset ισως απο το πληκτρολογιο μηπως ξεκολήσει, κάτι άλλο;

Μηπως εχει η επαφη χαλασει; Μηπως απο το κουτι μεσα το καλωδιο να μη κανει επαφη; Δεν πρεπει να ειναι θεμα πληκτρολογίου 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/4/2025 στις 2:43 ΜΜ, Nikolas7_7 είπε

ΣΕ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. θα προσπαθησω να τα δω αν και νομιζω ο ηλεκτρολογος ειχε μειωσει ευαισθησια οταν τα βαλαμε.. Αλλα τη μερα που πεφτει σκια απο δεντρα ή περνανε 2 γατες συνεχεια, εχω παντα false..

Το προβλημα ειναι οτι ο ηλεκτρολογος επαθε τροχαιο περισυ και ειναι ακομα εκτος..και επειδη ειμαι επαρχια δεν μπορω τωρα να φωναξω αλλον απλα για να διοθρωσει δουλεια αλλου, εαν παιρνει φυσικα βελτιωση.

Το θεμα ειναι οτι και κανα 4-5 φορες που εχω βγει βιαστικα το βραδυ με ενεργοποιημενο συναγερμο δεν εχει χτυπησει. βεβαια ενα κλεφτης δε θα μπει στεγνος μεσα, οποτε θα τον πιασει αν ειναι μπροστα στην πορτα λιγη ωρα

sorry δεν είδα το μήνυμα σου.

Γιατί να μην μπορείς να καλέσεις. Μπορείς να τον ρωτήσεις και να σου προτείνει κιόλας. Εγώ πχ δεν πάω εύκολα σε δουλειές άλλων αλλά σε μία τέτοια περίπτωση θα ερχόμουν έστω και να κάνω μια μικρή προσπάθεια και ας μην γνωρίζω το συγκεκριμένο σύστημα.

Οι PIR αισθητήρες δεν σε πιάνουν όταν είσαι ακίνητος. Την κίνηση πιάνουν μέσω της αλλαγής της θερμότητας. Το Led όταν περνάς μπροστά του ανάβει;

15 ώρες πριν, myst77 είπε

Συμπληρωματικά μπορείς και να πάρεις ή ένα μαγνητικό κατσαβίδι ή ένα κανονικό μαγνήτη, να το βάλεις πάνω στο μέρος της μαγνητικής επαφής που συνδέεται με τα καλώδια δηλαδή την σταθερή και να δεις αν σβήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Είδα χθες ένα πολύ ωραίο video του TechguruGR ο οποίος κάνει κυρίως επισκευές αλλά τώρα τελευταία έχει αρχίσει να κάνει και άλλου τύπου video, ενημερωτικά που ξεφεύγουν απ' το hardware.

Το συγκεκριμένο video δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να μπει κανείς σε καταγραφικά που είναι εκτεθιμένα στο internet ειδικά εκείνα που έχουν default ρυθμίσεις.
Φυσικά κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και σε κινεζοσυναγερμούς με τα κατάλληλα εργαλεία. Είναι λοιπόν σοφό να ψάχνεις την καλύτερη τιμή; Είναι σοφό να παίρνεις συναγερμούς και κάμερες από το Temu και να τον κουμπώνεις στο Internet;

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη !!

Ξέρει κανένας πως ενεργοποιούμε τα tamper σε wireless κουρτίνες Paradox ( NV37MR )με το πρόγραμμα Babyware;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...