manolis940 Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου 28 λεπτά πριν, Papakitou είπε Γιατί πάμε σε ασύρματο; Καλωδίωση μπορώ να περάσω παντού γιατί ούτως ή άλλως εξωτερικά θα περαστούν όλα. Ασθενή και ισχυρά Σε ασύρματο θα ήθελα Ajax, αλλά βγαίνει ακριβά πολύ.. Λόγο του ότι περιέγραψες το ρολό υπέθεσα ότι είναι έτοιμο το κτήριο. Φαντάζομαι θα το φτιάξεις οπότε μπορείς και να περάσεις καλώδια. Στα ενσύρματα τι σκέφτεσαι; Δεν ξέρω κάποιο σύστημα να είναι plug n play και αρκετά απλό. Τα GSM modules όμως δεν τα λες και πανάκριβα. Πχ https://www.skroutz.gr/s/27623937/Artec-Module-Systimaton-Synagermou-GSM-8-24-EXPANDER.html
Papakitou Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Έβαλα στο αρχικό ποστ μου ένα σύστημα της inim. Θέλει μια σειρήνα, τις επαφές, την καλωδίωση και την ρύθμιση από επαγγελματία. Αλλά εμένα δεν είναι η δουλειά μου. Αυτοί που έχουν εμπειρία τι λένε; Αντίστοιχο σύστημα σε sigma, ή caddx; Πιο πολυ με νοιάζει αν αυτό που σκέφτομαι για την επικοινωνία θα δουλέψει
aGka8l Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 2 ώρες πριν, Papakitou είπε Έβαλα στο αρχικό ποστ μου ένα σύστημα της inim. Θέλει μια σειρήνα, τις επαφές, την καλωδίωση και την ρύθμιση από επαγγελματία. Αλλά εμένα δεν είναι η δουλειά μου. Αυτοί που έχουν εμπειρία τι λένε; Αντίστοιχο σύστημα σε sigma, ή caddx; Πιο πολυ με νοιάζει αν αυτό που σκέφτομαι για την επικοινωνία θα δουλέψει O inim εχει δικια του cloud εφαρμογή δωρεάν πολυ σημαντικό, Μπορεις να βαλεις ενα ups, 1 μικροτικ, απο πισω το δικό σου ρουτερ και ενα 2ο ρουτερ με καρτα σιμ ή να παρεις απο παροχο router με lte backup η βοδαφων το κανει σίγουρα! Αν κοψει κλεφτης το dsl και το ρολόι, συνεχιζεις εσυ να χεις επικοινωνια απο το 2ο ρουτερ! 1
Papakitou Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 8 ώρες πριν, aGka8l είπε O inim εχει δικια του cloud εφαρμογή δωρεάν πολυ σημαντικό, Μπορεις να βαλεις ενα ups, 1 μικροτικ, απο πισω το δικό σου ρουτερ και ενα 2ο ρουτερ με καρτα σιμ ή να παρεις απο παροχο router με lte backup η βοδαφων το κανει σίγουρα! Αν κοψει κλεφτης το dsl και το ρολόι, συνεχιζεις εσυ να χεις επικοινωνια απο το 2ο ρουτερ! Πολύ καλά. Το mikrotik για ποιο λόγο όμως;
chocorellos Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου Καλησπέρα στην ομάδα θέλω να ρωτήσω κάτι που έχει να κάνει με ασφάλεια αλλά όχι με σύστημα συναγερμού. Ψάχνω να αγοράσω ένα κουδούνι πόρτας με κάμερα και θα ήθελα ένα αξιοπρεπές οπότε ζητάω την άποψή σας εάν τυχόν έχετε ψάξει. Βασικό είναι ότι θα ήθελα να καταγράφει συνέχεια και όχι μόνο όταν πατήσεις το κουδούνι ( οπότε απλά μπορεί να χρησιμοποιώ το κανονικό κουδούνι και αυτό να το έχω σαν καταγραφικο). Και επίσης δεν ξέρω αν γίνεται η καταγραφή να αποθηκεύεται κάπου και όχι μόνο σε κάρτα μνήμης η οποία είναι πάνω στο κουδούνι γιατί αν κάποιος βγάλει το κουδούνι θα χαθούνε και τα αρχεια καταγραφής
slaughter Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 6 hours ago, chocorellos said: Καλησπέρα στην ομάδα θέλω να ρωτήσω κάτι που έχει να κάνει με ασφάλεια αλλά όχι με σύστημα συναγερμού. Ψάχνω να αγοράσω ένα κουδούνι πόρτας με κάμερα και θα ήθελα ένα αξιοπρεπές οπότε ζητάω την άποψή σας εάν τυχόν έχετε ψάξει. Βασικό είναι ότι θα ήθελα να καταγράφει συνέχεια και όχι μόνο όταν πατήσεις το κουδούνι ( οπότε απλά μπορεί να χρησιμοποιώ το κανονικό κουδούνι και αυτό να το έχω σαν καταγραφικο). Και επίσης δεν ξέρω αν γίνεται η καταγραφή να αποθηκεύεται κάπου και όχι μόνο σε κάρτα μνήμης η οποία είναι πάνω στο κουδούνι γιατί αν κάποιος βγάλει το κουδούνι θα χαθούνε και τα αρχεια καταγραφής Γενικά τα κουδούνια αυτά είναι μπαταρίας οπότε δεν καταγράφουν όλη την ώρα αλλά μόνο αν πιάσουν κίνηση. Εγώ έχω το ΤΑΡΟ και είμαι ευχαριστημένος. Την κάρτα την βάζεις στο hub του μέσα στο σπίτι και όχι στο κουδούνι οπότε τα έχεις όλα εκεί. Επίσης έχει και cloud service που μπορείς να γράφεις και εκεί αν θες αλλά για εμενα είναι υπερβολή. Αν θες καταγραφή συνέχεια δες για καμιά IP camera με καταγραφικό
chocorellos Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 8 λεπτά πριν, slaughter είπε Γενικά τα κουδούνια αυτά είναι μπαταρίας οπότε δεν καταγράφουν όλη την ώρα αλλά μόνο αν πιάσουν κίνηση. Εγώ έχω το ΤΑΡΟ και είμαι ευχαριστημένος. Την κάρτα την βάζεις στο hub του μέσα στο σπίτι και όχι στο κουδούνι οπότε τα έχεις όλα εκεί. Επίσης έχει και cloud service που μπορείς να γράφεις και εκεί αν θες αλλά για εμενα είναι υπερβολή. Αν θες καταγραφή συνέχεια δες για καμιά IP camera με καταγραφικό το D230S1? γιατί αυτό εχω δει εγω κ μου άρεσε στα 100€. μου αρκεί να γράφει όταν πιάσει κίνηση
aGka8l Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Στις 24/5/2025 στις 9:07 ΠΜ, Papakitou είπε Πολύ καλά. Το mikrotik για ποιο λόγο όμως; Για να βαλεις απο πισω 1 dsl router και ενα 4g router και οταν πέσει το ενα να το γυρνάει στο αλλο ετσι μπορεις πχ να χεις μια iot sim για λογους backup
Papakitou Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου 3 ώρες πριν, aGka8l είπε Για να βαλεις απο πισω 1 dsl router και ενα 4g router και οταν πέσει το ενα να το γυρνάει στο αλλο ετσι μπορεις πχ να χεις μια iot sim για λογους backup Α κατάλαβα ναι, το fail over της υπόθεσης..
slaughter Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου On 24/05/2025 at 18:56, chocorellos said: το D230S1? γιατί αυτό εχω δει εγω κ μου άρεσε στα 100€. μου αρκεί να γράφει όταν πιάσει κίνηση Ναι αυτό έχω.. μπορείς να πάρεις και κάμερες μπαταρίας κλπ κ να βάλεις πάνω στον hub.. μέχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά και η μπαταρία μου κρατάει κάνα 6μηνο αλλά είμαι σε οροφοδιαμέρισμα και δεν έχει πολλή κίνηση έξω απο την πόρτα μου ;)
manolis940 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Στις 23/5/2025 στις 10:15 ΜΜ, Papakitou είπε Έβαλα στο αρχικό ποστ μου ένα σύστημα της inim. Θέλει μια σειρήνα, τις επαφές, την καλωδίωση και την ρύθμιση από επαγγελματία. Αλλά εμένα δεν είναι η δουλειά μου. Αυτοί που έχουν εμπειρία τι λένε; Αντίστοιχο σύστημα σε sigma, ή caddx; Πιο πολυ με νοιάζει αν αυτό που σκέφτομαι για την επικοινωνία θα δουλέψει Δεν ξέρω αν το σύστημα της inim έχει κάποια διεπαφή ή smart λειτουργία όπως έχουν οι Ajax και παίρνεις ειδοποιήσεις μέσω internet. Αν θέλεις αποκλειστικά κλήσεις το router θα πρέπει να έχει και εξόδους για τηλέφωνο και όχι απλώς ένα switch για Internet. Υπ' όψιν το Mikrotik που προτάθηκε παραπάνω μπορείς να στήσεις fail over μηχανισμό αλλά θέλει ψάξιμο για το πως να το κάνεις. Δεν έχει κάποιος wizard που να πατήσεις μερικά next και είσαι έτοιμος ούτε έχει προρυθμισμένες θύρες για κάτι τέτοιο.
magkaki Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλημέρα αγοράσαμε σπίτι στη Νίκαια Πειραιά και έχει προεγκατάσταση συναγερμού. Δεν θέλω τύπου ασύρματο ajax κλπ θέλω κάτι τύπου pandora που θυμάμαι ή ανάλογες εταιρείες με κέντρο λήψης σημάτων. Σας παρακαλώ πολύ αν έχετε κάποιον γνωστό καλό να ξέρει από αυτά και να μας κάνει μια μελέτη πείτε μου. Καλοδεχούμενες και προτάσεις για μοντέλα συναγερμών. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ
WuYingRen Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω, υπάρχουν κάμερες ασφαλείας εσωτερικού χώρου (επιτραπέζιου τύπου, όχι με καλωδιώσεις σε τοίχους) που να έχουν λειτουργία αναγνώρισης προσώπου; Το σκέφτομαι για το σπίτι της μητέρας μου που ειναι ηλικωμένη σε περίπτωση που ανοιξει τη πόρτα και μπει κάποιος "τεχνικός της ΔΕΗ", για να μας έρθει ειδοποίηση. H Ajax από ότι βλέπω, δεν έχει σχετική λειτουργία, ενώ η xiaomi Smart Camera C500 Pro ναι μεν διαβάζω οτι έχει κάποιες ΑΙ λειτουργίες σε κριτικές κλπ δε βλέπω κάποιος να αναφέρει αυτό που ζητάω. Ευχαριστώ Επεξ/σία 16 Ιουνίου από WuYingRen
mike15 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Στις 24/5/2025 στις 6:46 ΜΜ, slaughter είπε Γενικά τα κουδούνια αυτά είναι μπαταρίας οπότε δεν καταγράφουν όλη την ώρα αλλά μόνο αν πιάσουν κίνηση. Εγώ έχω το ΤΑΡΟ και είμαι ευχαριστημένος. Την κάρτα την βάζεις στο hub του μέσα στο σπίτι και όχι στο κουδούνι οπότε τα έχεις όλα εκεί. Επίσης έχει και cloud service που μπορείς να γράφεις και εκεί αν θες αλλά για εμενα είναι υπερβολή. Αν θες καταγραφή συνέχεια δες για καμιά IP camera με καταγραφικό μπορει αυτο να γινει τοποθετηση εντος του τοιχου ωστε να μην το κλεψουν? ενοοω θα μπορει να εκπεμπει επικοινωνια αν μπει σε τοιχο? ασυρματο δεν ειναι? και εαν το κλεψει καποιος μπορεις να ζητησεις μετα το εξαρτημα μονο αυτο η' ξαναγοραζεις πακετο μαζι με το χαμπ? και αν μπορεις μονο αυτο τι κοστος εχει μοννο το κουδουνι χωρις το χαμπ?
manolis940 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 ώρα πριν, WuYingRen είπε Να ρωτήσω, υπάρχουν κάμερες ασφαλείας εσωτερικού χώρου (επιτραπέζιου τύπου, όχι με καλωδιώσεις σε τοίχους) που να έχουν λειτουργία αναγνώρισης προσώπου; Το σκέφτομαι για το σπίτι της μητέρας μου που ειναι ηλικωμένη σε περίπτωση που ανοιξει τη πόρτα και μπει κάποιος "τεχνικός της ΔΕΗ", για να μας έρθει ειδοποίηση. H Ajax από ότι βλέπω, δεν έχει σχετική λειτουργία, ενώ η xiaomi Smart Camera C500 Pro ναι μεν διαβάζω οτι έχει κάποιες ΑΙ λειτουργίες σε κριτικές κλπ δε βλέπω κάποιος να αναφέρει αυτό που ζητάω. Ευχαριστώ Θα πρότεινα να παίξεις με κάποιο κουδούνι. Μπαίνει συχνά κόσμος στο σπίτι της μητέρας σου; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα