sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, manolis940 είπε Σου μίλησε για κάτι διαφορετικό από αυτό; https://ajax.systems/products/nvr/ Κουτάκι είναι με σκληρό δίσκο. Το αν θα το βάλεις τώρα δίπλα στον συναγερμό δεν παίζει τόσο σημασία και δουλεύει και ανεξάρτητα αυτού. Εννοώ έγχρωμα την νύχτα. Προσωπικά δεν έχω να προτείνω κάτι ισάξιο. Πιο οικονομικά είναι τα Hikvision τα οποία επίσης είναι και εκείνα οκ αλλά η Ajax μου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ασφάλεια του συστήματος, μ' αρέσει που δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα να υποστηρίζει τις συσκευές της που είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για μία συσκευή που συνδέεται στο Internet. Φθηνα ΔΕΝ τα λες. 1 καταγραφικό κ 1 κάμερα ξεκινούν από 500€!!!!! Την ευκολία πληρώνεις. Προφανώς του είπαν 1 καμερα 250€, 1 καταγραφικό 250€, 1 βασικό σετ συναγερμού Ajax 250€, 1 σκληρός δίσκος 50€ συνολο 800€. Και όλα αυτά για τα πιο φθηνά της Ajax. Και λίγα είναι, με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς για αυτα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από sphinxgr 1
manolis940 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Φθηνα ΔΕΝ τα λες. 1 καταγραφικό κ 1 κάμερα ξεκινούν από 500€!!!!! Την ευκολία πληρώνεις. Και το long term support αντί να πληρώνεις συνδρομή και να παίρνεις updates 15 χρόνια μετά. 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Προφανώς του είπαν 1 καμερα 250€, 1 καταγραφικό 250€, 1 βασικό σετ συναγερμού Ajax 250€, 1 σκληρός δίσκος 50€ συνολο 800€. Και όλα αυτά για τα πιο φθηνά της Ajax. Και λίγα είναι, με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς για αυτα. Δεν είναι προφανές. Οι τεχνικοί αγοράζουμε αρκετά χαμηλότερα απ' ότι δείχνει το site. Ναι μεν προτείνονται οι παραπάνω τιμές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τις δίνουμε απαραίτητα διότι όταν μιλάμε για Ελληνική αγορά είναι όντως δύσκολο να δώσει κάποιος 250€ για μία κάμερα ή 1000€ για 5. Τώρα για ευνόητους λόγους δεν θέλω να τις πω αυτές τις τιμές αλλά γενικότερα η Ajax βοηθάει τους εγκαταστάτες σε αυτό το κομμάτι και ίσως προστατεύει και τον καταναλωτή που πιστεύει ότι η τοποθέτηση ενός PIR αισθητήρα είναι ένα qr code scan μακρυά.
gorge18 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Εγω παλι θα πω την ταπεινή μου γνωμη οτι θα προτιμούσα πχ hikvision καταγραφικό καμερες και συναγερμό για να ειναι ολα σε μια εφαρμογή. 1
mike15 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε Για να συγκρίνεις μόνος σου και να καταλήξεις σε συμπέρασμα, αν δεν έχεις ασχοληθεί, θα φας εβδομάδες!!! Κ μιλάω κυριολεκτικά. Είναι τόσες οι παράμετροι που δεν θα βγάλεις άκρη. Ξεκίνα για αρχή με μια μάρκα. Μόνο κ μόνο η μία μαρκα θέλει άπειρες ώρες. Αν μπλέξεις κ με άλλες, δεν θα τελειώσεις ποτέ. Όσον αφορά κάμερα κ καταγραφή, όπως έγραψα, μπορείς να κάνεις δουλειά με 50€, μπορείς κ με 1000€. Οπότε ΚΑΜΙΑ τιμή δεν είναι υπερβολική. Τα πάντα παίζουν με το τι απαιτήσεις έχεις. Εγω βάζω για παράδειγμα ένα βασικό Setup. Υπάρχουν κυριολεκτικά άπειροι συνδυασμοί. https://www.skroutz.gr/s/50947899/Hikvision-Katagrafiko-NVR-4-Kanalion-me-Analysi-Full-HD-DS-7104NI-Q1-4P-D.html https://www.skroutz.gr/s/20594281/Hikvision-DS-2CD1023G0E-I-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-1080p-Adiavrochi-me-Fako-2-8mm.html https://www.skroutz.gr/s/42781885/Western-Digital-2TB-HDD-Skliros-Diskos-3-5-SATA-III-5400rpm-me-64MB-Cache-gia-Desktop-WD23PURZ.html Και με 50€ γίνεται δουλειά όμως κ με λιγότερα, γίνεται. https://www.skroutz.gr/s/44813654/TP-LINK-Tapo-C520WS-v1-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-3-18mm.html νασαι καλα,πολυ καλες οι επιλογες σου και οικονομικες αλλα και αυτα που ακριβως εψαχνα σαν τεχνολογια.αν το εκανα εγω εχεις δικιο θα χανομουν,δεν ξερω ποιοτητες,συμβατοτητες,τεχνολογιες κ.λ.π. διαβαζω 2 χρονια τωρα και οσο ψαχνω τοσο χανομαι. σευχαριστω πολυ! για συναγερμο προτεινεις κατι αλλο η" μενω σαυτο που μου προτεινε? ενας αλλος φιλος μου προτεινε paradox.συναγερμο δεν εχω ψαξει καθολου .επισης ειχα διαβασει μια προταση εδω για εναν καλο Hikvision συναγερμο κοντα στα 300 ευρω,μηπως το ξερεις το μοντελλο? επειδη το καλωδιο ειναι μακρυ απο την πυλωτη και θελω και καναλι -προστατευτικο ,εκει λιγο μπορει να χρειαστω εγκαταστατη η' ηλεκτρολογο γιατι δεν εχω τα εργαλεια.ο ηλεκτρολογος μου ειπε να διαλεξω και να μου κανει εγκατασταση,ειναι και οικονομικος.απλα ειναι μεγαλη η διαδρομη του καλωδιου. 6 ώρες πριν, manolis940 είπε Σου μίλησε για κάτι διαφορετικό από αυτό; https://ajax.systems/products/nvr/ Κουτάκι είναι με σκληρό δίσκο. Το αν θα το βάλεις τώρα δίπλα στον συναγερμό δεν παίζει τόσο σημασία και δουλεύει και ανεξάρτητα αυτού. Εννοώ έγχρωμα την νύχτα. Προσωπικά δεν έχω να προτείνω κάτι ισάξιο. Πιο οικονομικά είναι τα Hikvision τα οποία επίσης είναι και εκείνα οκ αλλά η Ajax μου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ασφάλεια του συστήματος, μ' αρέσει που δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα να υποστηρίζει τις συσκευές της που είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για μία συσκευή που συνδέεται στο Internet. εχω την εντυπωση οτι μαλλον αυτο ειναι.οχι δεν μου εδωσε ονομα μοντελου αλλα ετσι μου το περιεγραψε.ευχαριστω.και εγω για την νυχτα λεω,νομιζω οτι σημερα μια καμερα επιβαλεται να δειχνει εγχρωμα ακομα και την νυχτα.γιατι να μην δειχνει? υπαρχει καποιος λογος? γιατι μια τετοια τοσο ηγετικη εταιρεια να μην δειχνει το βραδυ εγχρωμα? οταν λες για υποστηριξη και ενημερωσεις,τι εννοεις? ενας συναγερμος η' μια καμερα θελουν ενημερωσεις? δλδ. στην hikvision υπαρχει συνδρομη? καταρχην εχει υποστηριξη καλη? γιατι παντου σε ολες τις εταιρειες ,εμπορικα κεντρα βλεπω αυτην την μαρκα,δεν μπορει να μην εχει καλη υποστηριξη.εκτος αυτων ,τεχνολογικα σε τι υπερεχει αυτη η εταιρεια και ο συναγερμος της? 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε Φθηνα ΔΕΝ τα λες. 1 καταγραφικό κ 1 κάμερα ξεκινούν από 500€!!!!! Την ευκολία πληρώνεις. Προφανώς του είπαν 1 καμερα 250€, 1 καταγραφικό 250€, 1 βασικό σετ συναγερμού Ajax 250€, 1 σκληρός δίσκος 50€ συνολο 800€. Και όλα αυτά για τα πιο φθηνά της Ajax. Και λίγα είναι, με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς για αυτα. μαλλον αυτα ειναι γιαυτο εφτασε 800 ολα τα υλικα.λογικα δεν υπολογισε το καλωδιο αλλα αυτο θα το περασει μεσα στα εργατικα.
manolis940 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 14 ώρες πριν, gorge18 είπε Εγω παλι θα πω την ταπεινή μου γνωμη οτι θα προτιμούσα πχ hikvision καταγραφικό καμερες και συναγερμό για να ειναι ολα σε μια εφαρμογή. Και εγώ είμαι υπέρ αυτού. Είτε Hikvision είτε Ajax για να είναι σε μία εφαρμογή και να έχουν όσο καλύτερη γίνεται διεπαφή μεταξύ τους. 8 ώρες πριν, mike15 είπε εχω την εντυπωση οτι μαλλον αυτο ειναι.οχι δεν μου εδωσε ονομα μοντελου αλλα ετσι μου το περιεγραψε.ευχαριστω.και εγω για την νυχτα λεω,νομιζω οτι σημερα μια καμερα επιβαλεται να δειχνει εγχρωμα ακομα και την νυχτα.γιατι να μην δειχνει? Οι εταιρείες όπως Hikvision και Dahua τώρα έχουν φέρει στα πιο οικονομικά μοντέλα έγχρωμη νυχτερινή όραση. Δεν είναι ότι επιβάλετε. Μια χαρά καθαρή εικόνα θα πάρεις και με την νυχτερινή απλώς με την έγχρωμη θα έχει άμεσα μερικές πληροφορίες ακόμη όπως για παράδειγμα τι χρώμα μπουφάν φορούσε ο εισβολέας. Βέβαια σε πολύ οικονομικά μοντέλα με κακούς αισθητήρες ειδικά σε κινεζιές ναι μεν σου διαφημίζεται το έγχρωμο αλλά ουσιαστικά ο αισθητήρας δεν μπορεί να λάβει την πληροφορία σωστά και έχει πολλά artifacts στην εικόνα με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις και πολλά. Ότι και αν σου προτείνει δες πρώτα ένα footage στο Internet ή αν θες έλα και εδώ να σου πούμε και εμείς μία δεύτερη γνώμη αν γνωρίζουμε. Αναφορά σε κείμενο οταν λες για υποστηριξη και ενημερωσεις,τι εννοεις? ενας συναγερμος η' μια καμερα θελουν ενημερωσεις? δλδ. στην hikvision υπαρχει συνδρομη? Ότι συνδέεται στο Internet θέλει ενημερώσεις καθώς προκύπτουν κατά καιρούς νέα κενά ασφαλείας. Οι περισσότεροι φθηνοσυναγερμοί που θα αγοράσεις από ένα banggood ας πούμε δεν θα πάρουν ενημέρωση ποτέ. Για τα καταγραφικά επίσης. Λίγο πιο πίσω είχα δώσει ένα video που δείχνει το πόσο εύκολα μπορείς να μπεις σε μερικά καταγραφικά, αν δεν τα έχεις ρυθμίσει σωστά ή αν έχουν και κενά ασφαλείας. Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο ακριβώς αλλά στέλνει ένα request σε κάποια καταγραφικά και του δίνουν πίσω τον κωδικό. Όλα αυτά όχι στον χώρο αλλά από το εργαστήριο του. Το κάνω και εγώ όταν βαριέμαι. Οπότε ναι πρέπει να ενημερώνονται. Δεν ξέρω κάποια εταιρεία που ζητάει συνδρομή απλώς η Hikvision έχει μικρότερο long term support. Νομίζω δεσμεύεται για μικρό χρονικό διάστημα πχ 5 χρόνια αλλά πρακτικά σταματάει το support μέχρι το προϊόν να βγει απ' την παραγωγή που μπορεί να φτάσει ας πούμε στα 7. Η Ajax από την άλλη νομίζω έβγαλε το πρώτο Hub το 2010 και ακόμα παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας. Αν είναι εφικτό θα δεις και νέα features πχ μία νέα δυνατότητα στα σενάρια του συναγερμού. 8 ώρες πριν, mike15 είπε μαλλον αυτα ειναι γιαυτο εφτασε 800 ολα τα υλικα.λογικα δεν υπολογισε το καλωδιο αλλα αυτο θα το περασει μεσα στα εργατικα. Δεν ξέρω αν είναι αυτά γιατί το βασικό σετ συναγερμού Ajax έχει ένα αισθητήρα για ανοίγματα. Έχεις μόνο μία πόρτα στο σπίτι; Δεύτερη δεν υπάρχει; Δύο τρία παράθυρα δεν υπάρχουν; Όπως και ο αισθητήρας κίνησης. Μόνο ένα δωμάτιο έχεις; 2
mike15 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν ξέρω αν είναι αυτά γιατί το βασικό σετ συναγερμού Ajax έχει ένα αισθητήρα για ανοίγματα. Έχεις μόνο μία πόρτα στο σπίτι; Δεύτερη δεν υπάρχει; Δύο τρία παράθυρα δεν υπάρχουν; Όπως και ο αισθητήρας κίνησης. Μόνο ένα δωμάτιο έχεις; πολυ καλες πληροφοριες,ευχαριστω. εχει μια κεντρικη πορτα, 3 δωματια, 1 παραθυρο και 5 συρομενες μπαλκονοπορτες αλουμινιου διπλές.θελω πολλες παγιδες σωστα?
manolis940 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mike15 είπε εχει μια κεντρικη πορτα, 3 δωματια, 1 παραθυρο και 5 συρομενες μπαλκονοπορτες αλουμινιου διπλές.θελω πολλες παγιδες σωστα? Είναι διπλές οι συρόμενες οι χωνευτές; Edit: Δύο φύλλα ή ένα; Επεξ/σία 19 Ιουνίου από manolis940
manolis940 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mike15 είπε ναι διπλες Επάλληλες να φανταστώ όχι χωνευτές. Εκεί η αλήθεια είναι πως είναι λίγο μανίκι η διαδικασία. Η βάζεις αισθητήρα κουρτίνας τον Curtain protect αν μιλάμε για Ajax ή μπορείς να βάλεις DoorProtect στην μία μεριά και να χρησιμοποιήσεις το external contact που έχει περνώντας από κάποιο σημείο ένα καλώδιο και καταλήγοντας στο άλλο φύλλο. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τρύπες στο κούφωμα αναγκαστικά. Τώρα η επιλογή του DoorProtect: ✅ Προστατεύει φυσικά την πόρτα (κλειστή) ✅ Βλέπεις την κατάσταση της πόρτας ❌Δεν μπορείς να οπλίσεις το σύστημα με ανοικτή την πόρτα ❌Χρειάζεται να τρυπήσει, το οποίο είναι πρόβλημα ειδικά σε ενοικιαζόμενο σπίτι που φεύγοντας θες να πάρεις τον συναγερμό ❌Υψηλό κόστος εγκατάστασης καθώς το καλώδιο δεν μπορεί να περαστεί απ' την μία μεριά στην άλλη με ένα ήδη υπάρχων κούφωμα. MotionCurtain: ✅ Προστατεύει φυσικά την πόρτα (κλειστή+ανοικτή) ✅ Μπορείς να αφήσεις ανοικτή την πόρτα και πάλι να έχεις περιμετρική προστασία. Πρέπει βέβαια να έχεις εξασφαλίσει ότι δεν θα μπει κάποιο ζώο μέσα και θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό και γενικότερα ότι δεν θα κάνει ζημιές ( πχ να έχεις κλειστό το παντζούρι ή να έχεις κατεβάσει την σήτα. ✅ Δεν χρειάζονται τρύπες πάνω στο κούφωμα, ιδανικά τοποθετείται στον τοίχο αυτός ο αισθητήρας ✅❌ Υψηλότερο κόστος αισθητήρα αλλά νομίζω ότι με την εργασία που του αναλογεί θα σου βγει λιγότερα ανεξάρτητα τον εγκαταστάτη. ❌ Δεν Βλέπεις την κατάσταση της πόρτας Edit: Για εσένα που είσαι έτοιμος να πεις ότι το έγραψα με chatgpt να ξέρεις ότι ανακάλυψα πρόσφατα το Winkey+dot και έχω ενθουσιαστεί 😛 Επεξ/σία 19 Ιουνίου από manolis940 1
konandrio Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Παγίδες περιμετρικά εξωτερικά του σπιτιού, όλα τα υπόλοιπα κατα τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά , όταν έχει φτάσει στο σημείο να μπει μέσα για να βαρέσει συναγερμός είναι αργά,. https://www.skroutz.gr/s/23912945/Ajax-Systems-MotionProtect-Curtain-Aisthitiras-Kinisis-Mpatarias-me-Emveleia-15m-Adiavrochos-se-Leyko-CHroma-13268-36-WH1.html Μια σειρήνα, το Hub και ένα remote.
manolis940 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, konandrio είπε Παγίδες περιμετρικά εξωτερικά του σπιτιού, όλα τα υπόλοιπα κατα τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά , όταν έχει φτάσει στο σημείο να μπει μέσα για να βαρέσει συναγερμός είναι αργά,. https://www.skroutz.gr/s/23912945/Ajax-Systems-MotionProtect-Curtain-Aisthitiras-Kinisis-Mpatarias-me-Emveleia-15m-Adiavrochos-se-Leyko-CHroma-13268-36-WH1.html Μια σειρήνα, το Hub και ένα remote. Αυτό λέγεται αισθητήρας κουρτίνας. Παγίδες αποκαλούμε συνήθως τις μαγνητικές επαφές μπαίνουν στις πόρτες.Άσχετα με την ορολογία όμως το βασικό είναι ότι δεν έχει καμία προστασία antimasking και είναι πανεύκολο αν τον βάλεις εξωτερικά να στον παραβιάσει κάποιος και να κάνει την δουλειά του ανενόχλητος. Πόσο μάλλον δε ένα ζώο να πλησιάσει την πόρτα θα ξεκινήσει να παίζει. Αυτόν τον πρότεινα και εγώ αλλά για την εσωτερική πλευρά του σπιτιού! Αν θες να βάλεις κάτι εξωτερικά πας σε αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/58235926/Ajax-Systems-Curtain-Outdoor-Aisthitiras-Kinisis-PET-Mpatarias-me-Emveleia-12m-se-Leyko-CHroma-379-986610.html που μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλη η τιμή του. Θυμάμαι ότι είναι πολύ οικονομικότερος αλλά θα το ψάξω και θα επανέλθω ή αλλιώς ανάλογα την περίπτωση πας σε αυτόν εδώ που είναι διπλός βέβαια με λίγο διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας αλλά δεν είναι ανάγκη να μπω σε λεπτομέρειες https://www.skroutz.gr/s/29326704/Ajax-Systems-DualCurtain-Outdoor-Aisthitiras-Kinisis-PET-Mpatarias-me-Emveleia-30m-se-Leyko-CHroma.html?product_id=247368613&sponsored=listing Γιατί δεν είναι ανάγκη; Διότι δεν υπάρχει μία λύση για όλες τις περιπτώσεις. Οι εξωτερικοί αισθητήρες είναι ωραίοι για ένα σπίτι που έχει αυλή περιμετρικά. Σε ένα σπίτι που τα παράθυρα βλέπουν στο πεζοδρόμιο ένα τέτοιος αισθητήρας δεν μπορεί να μπει γιατί θα χτυπάει από τους περιαστικούς που θα τα πλησιάσουν έστω και λίγο το παράθυρο ή την πόρτα του σπιτιού. Στην κεντρική πόρτα δε ειδικά όποιος έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα και ο συναγερμός είναι οπλισμένος πάλι θα βαράει!
vforvaggelis Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Επάλληλες να φανταστώ όχι χωνευτές. Εκεί η αλήθεια είναι πως είναι λίγο μανίκι η διαδικασία. Η βάζεις αισθητήρα κουρτίνας τον Curtain protect αν μιλάμε για Ajax ή μπορείς να βάλεις DoorProtect στην μία μεριά και να χρησιμοποιήσεις το external contact που έχει περνώντας από κάποιο σημείο ένα καλώδιο και καταλήγοντας στο άλλο φύλλο. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τρύπες στο κούφωμα αναγκαστικά. Τώρα η επιλογή του DoorProtect: ✅ Προστατεύει φυσικά την πόρτα (κλειστή) ✅ Βλέπεις την κατάσταση της πόρτας ❌Δεν μπορείς να οπλίσεις το σύστημα με ανοικτή την πόρτα ❌Χρειάζεται να τρυπήσει, το οποίο είναι πρόβλημα ειδικά σε ενοικιαζόμενο σπίτι που φεύγοντας θες να πάρεις τον συναγερμό ❌Υψηλό κόστος εγκατάστασης καθώς το καλώδιο δεν μπορεί να περαστεί απ' την μία μεριά στην άλλη με ένα ήδη υπάρχων κούφωμα. MotionCurtain: ✅ Προστατεύει φυσικά την πόρτα (κλειστή+ανοικτή) ✅ Μπορείς να αφήσεις ανοικτή την πόρτα και πάλι να έχεις περιμετρική προστασία. Πρέπει βέβαια να έχεις εξασφαλίσει ότι δεν θα μπει κάποιο ζώο μέσα και θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό και γενικότερα ότι δεν θα κάνει ζημιές ( πχ να έχεις κλειστό το παντζούρι ή να έχεις κατεβάσει την σήτα. ✅ Δεν χρειάζονται τρύπες πάνω στο κούφωμα, ιδανικά τοποθετείται στον τοίχο αυτός ο αισθητήρας ✅❌ Υψηλότερο κόστος αισθητήρα αλλά νομίζω ότι με την εργασία που του αναλογεί θα σου βγει λιγότερα ανεξάρτητα τον εγκαταστάτη. ❌ Δεν Βλέπεις την κατάσταση της πόρτας Edit: Για εσένα που είσαι έτοιμος να πεις ότι το έγραψα με chatgpt να ξέρεις ότι ανακάλυψα πρόσφατα το Winkey+dot και έχω ενθουσιαστεί 😛 Ωπα ωπα μια χαρα οπλιζεις με ανοιχτη την πορτα. Το κανει bypass! Επισης προτεινω upselling το doorprotect plus(εχει tilt και shock sensor) που ειναι ταμαμ για Ελλαδα μιας και θελουμε να κοιμομαστε με τα παραθυρα σε ανακλιση. Γενικοτερα επειδη βλεπω συγκριση μεταξυ AX PRO (Hikvision) και AJAX, θελω να σας δω τωρα το καλοκαιρι με τις θερμοκρασιες που οσοι εχουν βαλει HIK θα καλουν τους εγκαταταστατες τα μεσημερια για false alarm λογω θερμοκρασιας. Tο ζησαμε περυσι για τα καλα! Ανυπομωνω να μπει στην κουβεντα και το δευτερο αντιγραφο της ajax, ο airhield της Dahua... PS: Ετοιμαστειτε για το μεγαλο μπαμ της AJAX σε λιγες μερες... Επεξ/σία 19 Ιουνίου από vforvaggelis
manolis940 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 50 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Ωπα ωπα μια χαρα οπλιζεις με ανοιχτη την πορτα. Το κανει bypass! Έχεις δίκιο. Έπρεπε να το αναφέρω αυτό ή να διευκρινήσω καλύτερα ότι δεν μπορείς να έχεις περιμετρική προστασία με ανοικτή την πόρτα. Αν το κάνεις bypass προφανώς από εκείνη την πόρτα δεν θα έχεις συναγερμό. Αναφορά σε κείμενο Επισης προτεινω upselling το doorprotect plus(εχει tilt και shock sensor) που ειναι ταμαμ για Ελλαδα μιας και θελουμε να κοιμομαστε με τα παραθυρα σε ανακλιση. Παραπάνω μιλάμε για επάλληλα παράθυρα. Δεν έχουν ανάκληση. 53 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Γενικοτερα επειδη βλεπω συγκριση μεταξυ AX PRO (Hikvision) και AJAX, θελω να σας δω τωρα το καλοκαιρι με τις θερμοκρασιες που οσοι εχουν βαλει HIK θα καλουν τους εγκαταταστατες τα μεσημερια για false alarm λογω θερμοκρασιας. Tο ζησαμε περυσι για τα καλα! Αλήθεια. Δεν έκανε προσαρμογή θερμοκρασία ο PIR αισθητήρας. Το είδες σε πολλές εγκατάστασεις ή μόνο σε μία συγκεκριμένα; Δεν ενδέχεται να έγινε κάποιος λάθος στην εγκατάσταση πχ να ήταν κοντά το aircondition και να χτυπούσε πάνω στον PIR ; 55 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Ανυπομωνω να μπει στην κουβεντα και το δευτερο αντιγραφο της ajax, ο airhield της Dahua... Έχεις δοκιμάσει να μας πεις εντυπώσεις; Sorry για τις πολλές ερωτήσεις 😜
vforvaggelis Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, manolis940 είπε Έχεις δίκιο. Έπρεπε να το αναφέρω αυτό ή να διευκρινήσω καλύτερα ότι δεν μπορείς να έχεις περιμετρική προστασία με ανοικτή την πόρτα. Αν το κάνεις bypass προφανώς από εκείνη την πόρτα δεν θα έχεις συναγερμό. Παραπάνω μιλάμε για επάλληλα παράθυρα. Δεν έχουν ανάκληση. Αλήθεια. Δεν έκανε προσαρμογή θερμοκρασία ο PIR αισθητήρας. Το είδες σε πολλές εγκατάστασεις ή μόνο σε μία συγκεκριμένα; Δεν ενδέχεται να έγινε κάποιος λάθος στην εγκατάσταση πχ να ήταν κοντά το aircondition και να χτυπούσε πάνω στον PIR ; Έχεις δοκιμάσει να μας πεις εντυπώσεις; Sorry για τις πολλές ερωτήσεις 😜 Ολο το καλοκαιρι περσι γινοταν χαμος με τα false alarm, βγαλανε ενα update το οποιο αντι να το διορθωσει, απλα αχρηστευε ολο το ρανταρ, βγαλανε ενα αλλο update που το εστρωσε αλλα φετος θα δουμε παλι... Οσον αφορα τον airshield απλα θα σου πω οτι δεν εχει ξεκινησει καλα...ΔΕν παει καθολου οπως το περιμενανε. Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες αλλα γενικα ειναι κατωτερος και απο τον AX Pro.
konandrio Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 3 ώρες πριν, manolis940 είπε Αυτό λέγεται αισθητήρας κουρτίνας. Παγίδες αποκαλούμε συνήθως τις μαγνητικές επαφές μπαίνουν στις πόρτες.Άσχετα με την ορολογία όμως το βασικό είναι ότι δεν έχει καμία προστασία antimasking και είναι πανεύκολο αν τον βάλεις εξωτερικά να στον παραβιάσει κάποιος και να κάνει την δουλειά του ανενόχλητος. Πόσο μάλλον δε ένα ζώο να πλησιάσει την πόρτα θα ξεκινήσει να παίζει. Αυτόν τον πρότεινα και εγώ αλλά για την εσωτερική πλευρά του σπιτιού! Αν θες να βάλεις κάτι εξωτερικά πας σε αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/58235926/Ajax-Systems-Curtain-Outdoor-Aisthitiras-Kinisis-PET-Mpatarias-me-Emveleia-12m-se-Leyko-CHroma-379-986610.html που μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλη η τιμή του. Θυμάμαι ότι είναι πολύ οικονομικότερος αλλά θα το ψάξω και θα επανέλθω ή αλλιώς ανάλογα την περίπτωση πας σε αυτόν εδώ που είναι διπλός βέβαια με λίγο διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας αλλά δεν είναι ανάγκη να μπω σε λεπτομέρειες https://www.skroutz.gr/s/29326704/Ajax-Systems-DualCurtain-Outdoor-Aisthitiras-Kinisis-PET-Mpatarias-me-Emveleia-30m-se-Leyko-CHroma.html?product_id=247368613&sponsored=listing Γιατί δεν είναι ανάγκη; Διότι δεν υπάρχει μία λύση για όλες τις περιπτώσεις. Οι εξωτερικοί αισθητήρες είναι ωραίοι για ένα σπίτι που έχει αυλή περιμετρικά. Σε ένα σπίτι που τα παράθυρα βλέπουν στο πεζοδρόμιο ένα τέτοιος αισθητήρας δεν μπορεί να μπει γιατί θα χτυπάει από τους περιαστικούς που θα τα πλησιάσουν έστω και λίγο το παράθυρο ή την πόρτα του σπιτιού. Στην κεντρική πόρτα δε ειδικά όποιος έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα και ο συναγερμός είναι οπλισμένος πάλι θα βαράει! Εννοείτε ότι έχει να κάνει πως είναι ο χώρος σου, εγώ περιμετρικά έχω τα DualCurtain Outdoor και motion cam, οπως και να εχει αμα μπουν μεσα ο γειτονας θα δωσει σημασια στο συναγερμο σου οσο σημασια δινεις και εσυ στο συναγερμο του γειτονα Άμα τον πιάσεις πριν τη διάρρηξη έχεις ποιο πολλές πιθανότητες να τα παρατήσει και να πάει παρακάτω ή αν είσαι μέσα στο σπίτι να προλάβεις να πάρεις τα μέτρα σου. τι να τον κάνω το συναγερμό άμα έχουν μπει ήδη μέσα , καλύτερα μια ψεύτικη σειρήνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα