Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Χμμ, βασικά έδωσα δικαιώματα στον εγκαταστάτη για 1 ώρα για να το φτιάξει οπότε μάλλον έχω. Θα τον ρωτήσω όταν θα έρθει να μου φτιάξει το keypad γιατί αν ξαναγίνει κάτι παρόμοιο μέσα στην νύχτα θα πρέπει να έχω backup plan κάπως να κλείνει τελείως.  Ίσως μόνο αν ρίχνω την ασφάλεια από τον πίνακα :P 

Αν έχεις την διαχείρηση μπορείς να απενεργοποιήσεις προσωρινά το πληκτρολόγιο, για να έπεσε, δεν είναι βιδωμένο στον τοίχο όπως πρέπει, και την ασφάλεια να ρίξεις το σύστημα συνεχίζει να δουλεύει για περίπου άλλες 12-15 ώρες οπότε δεν θα αλλάξει κάτι.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 23/6/2025 στις 8:25 ΠΜ, manolis940 είπε

Όσον αφορά τώρα την ειδοποίηση το HikConnect σου στέλνει ειδοποίηση αν μιλάμε για κάμερες Hikvision

αυτο εχει να κανει με τον συναγερμο φανταζομαι.εαν δεν βαλω συναγερμο απλα μια καμερα και καταγραφικο,μπορω να εχω ειδοποιησεις στο κινητο μεσω συνδεσης με το καταγραφικο? πως ακριβως δουλευει αυτο?

θα μπορουσα να συνδεσω μια σειρηνα χωρις συναγερμο με το ups και καθε φορα που κοβεται το ρευμα να χτυπαει να με ειδοποιει? 

Δημοσ.
10 hours ago, ss42ss said:

Αν έχεις την διαχείρηση μπορείς να απενεργοποιήσεις προσωρινά το πληκτρολόγιο, για να έπεσε, δεν είναι βιδωμένο στον τοίχο όπως πρέπει, και την ασφάλεια να ρίξεις το σύστημα συνεχίζει να δουλεύει για περίπου άλλες 12-15 ώρες οπότε δεν θα αλλάξει κάτι.

Ναι μπήκα και τα κοίταξα λίγο και φαίνεται ότι οι περισσότερες συσκευές έχουν τρόπο να απενεργοποιούνται είτε τελείως είτε το καπάκι τους, οπότε αν ξαναγίνει θα μπω να το κλείσω εγώ. Γενικά δεν το έχω πειράξει το σύστημα πολύ γιατί με βολεύει όπως είναι στημένο από την εταιρεία. Αλλά έχει πολλές ρυθμίσεις ο Ajax ανάλογα με τα γούστα 😛 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mike15 είπε

καθε φορα που κοβεται το ρευμα να χτυπαει να με ειδοποιει? 

Στον AX που εχω εγω της hikvision τουλάχιστον οταν κόβετε/ έρχεται σου ερχετε ειδοποίηση κανονικά. Βαασικα για τα παντα σου ερχετε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, mike15 είπε

αυτο εχει να κανει με τον συναγερμο φανταζομαι.εαν δεν βαλω συναγερμο απλα μια καμερα και καταγραφικο,μπορω να εχω ειδοποιησεις στο κινητο μεσω συνδεσης με το καταγραφικο? πως ακριβως δουλευει αυτο?

θα μπορουσα να συνδεσω μια σειρηνα χωρις συναγερμο με το ups και καθε φορα που κοβεται το ρευμα να χτυπαει να με ειδοποιει? 

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στον Ajax. Έχεις και την επιλογή να πάρεις και συναγερμό σε περίπτωση διακοπής αλλά το θεωρώ υπερβολικό. 

Ο συναγερμός έτσι κι αλλιώς από μόνος του έχει αρκετό χρόνο σε περίπτωση διακοπής. Δηλαδή κάπου στις 12-15 ώρες σίγουρα. 
Ups θα έβαζα όπως και δήποτε στο καταγραφικό και το τροφοδοτικό των καμερών και αν γίνεται κάποιο με δύο 9Ah μπαταρίες για να κρατάει όσο πιο πολύ γίνεται. Αν έχεις οθόνη καλό είναι είτε να την βάλεις σε πρίζα του ups η οποία όμως δεν δίνει έξοδο από την μπαταρία ή να την βγάλεις εντελώς εκτός του ups.
Κάτι βασικό που δεν έχει αναφερθεί είναι ότι το NVR της AJAX υποστηρίζει ONVIF πρωτόκολλο. Οπότε μπορείς να βάλεις καταγραφικό της Ajax, κάμερες ONVIF τρίτου κατασκευαστή όπως της HIKVISION ή της DAHUA και να παρακολουθείς κάμερες και συναγερμό από μία εφαρμογή. Δεν ξέρω βέβαια εδώ κατά πόσο λειτουργεί η έξυπνη καταγραφή, δηλαδή πάνω στο footage να έχεις επισήμανση ανάλογα με το τι βλέπει η κάμερα σου πχ : image.png.7ba254b5fee55f8c5e029b33398071c7.png

11 ώρες πριν, Luciddream είπε

Ναι μπήκα και τα κοίταξα λίγο και φαίνεται ότι οι περισσότερες συσκευές έχουν τρόπο να απενεργοποιούνται είτε τελείως είτε το καπάκι τους, οπότε αν ξαναγίνει θα μπω να το κλείσω εγώ. Γενικά δεν το έχω πειράξει το σύστημα πολύ γιατί με βολεύει όπως είναι στημένο από την εταιρεία. Αλλά έχει πολλές ρυθμίσεις ο Ajax ανάλογα με τα γούστα 😛 

Έχει δική του ρύθμιση το keypad για να απενεργοποιήσεις το tamber  ή πήγες από ρυθμίσεις hub -> Services -> Sounds and Alerts και έκλεισες την παρακάτω επιλογή ; 

image.png.05362b4706233aa5b5f886dc0df451cc.png

Edit: Μισή απάντηση έδωσα sorry. 

Ή απενεργοποίησες αυτό εδώ  μέσα απ' τις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου; 

image.png.a5d37a97018e787bb9ef86865c1cb849.png

Ρωτάω γιατί έχω δει να απενεργοποιούν όλα τα tambers σε παρόμοια περίπτωση και είναι αρκετά επικίνδυνο. 

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στον Ajax. Έχεις και την επιλογή να πάρεις και συναγερμό σε περίπτωση διακοπής αλλά το θεωρώ υπερβολικό. 

Ο συναγερμός έτσι κι αλλιώς από μόνος του έχει αρκετό χρόνο σε περίπτωση διακοπής. Δηλαδή κάπου στις 12-15 ώρες σίγουρα. 
Ups θα έβαζα όπως και δήποτε στο καταγραφικό και το τροφοδοτικό των καμερών και αν γίνεται κάποιο με δύο 9Ah μπαταρίες για να κρατάει όσο πιο πολύ γίνεται. Αν έχεις οθόνη καλό είναι είτε να την βάλεις σε πρίζα του ups η οποία όμως δεν δίνει έξοδο από την μπαταρία ή να την βγάλεις εντελώς εκτός του ups.
Κάτι βασικό που δεν έχει αναφερθεί είναι ότι το NVR της AJAX υποστηρίζει ONVIF πρωτόκολλο. Οπότε μπορείς να βάλεις καταγραφικό της Ajax, κάμερες ONVIF τρίτου κατασκευαστή όπως της HIKVISION ή της DAHUA και να παρακολουθείς κάμερες και συναγερμό από μία εφαρμογή. Δεν ξέρω βέβαια εδώ κατά πόσο λειτουργεί η έξυπνη καταγραφή, δηλαδή πάνω στο footage να έχεις επισήμανση ανάλογα με το τι βλέπει η κάμερα σου πχ : 

manoliμαλλον σε μπερδεψα ..προσεξε γιατι εγω ειμαι ο ασχετος εδω.

εχω μια καμερα,ενα καταγραφικο για την καμερα που ειναι συνδεμενο με τηλεοραση και ενα ups για ολα αυτα σε περιπτωση διακοπης.θελω σ επεριπτωση που κοπει το ρευμα να ειδοποιηθω με σειρηνα.μπορει να συνδεθει μια σιερηνα σε καποιο απο αυτα τα μηχανηματα-συσκευες και να χτυπαει οταν κοβεται το ρευμα?

επιπλεον μπορω να εχω ειδοποιηση στο κινητο? ολα αυτα χωρις συναγερμο. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mike15 είπε

manoliμαλλον σε μπερδεψα ..προσεξε γιατι εγω ειμαι ο ασχετος εδω.

εχω μια καμερα,ενα καταγραφικο για την καμερα που ειναι συνδεμενο με τηλεοραση και ενα ups για ολα αυτα σε περιπτωση διακοπης.θελω σ επεριπτωση που κοπει το ρευμα να ειδοποιηθω με σειρηνα.μπορει να συνδεθει μια σιερηνα σε καποιο απο αυτα τα μηχανηματα-συσκευες και να χτυπαει οταν κοβεται το ρευμα?

επιπλεον μπορω να εχω ειδοποιηση στο κινητο? ολα αυτα χωρις συναγερμο. 

Αυτην την σειρήνα ειχα παλια που η λειτουργία της στην ουσια ηταν οταν της εκοβες την τροφοδοσία 12v να βαραει https://www.skroutz.gr/s/24693746/MARS-250-Seirina-Synagermou-Mpatarias-Exoterikou-CHorou-120dB-12V-me-Kokkino-Fos-20x28ek.html
μπορεις να την παρεις σκετη. 

Τωρα για να θες ειδοποίηση μπορεις να εχεις και καπιο gadget πχ ecowitt μετεωρολογικός και οταν δεν εχει ρευμα/ιντερνετ θα σου στελνει μηνυμα. 

Κατι αλλο δε μου έρχεται 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, manolis940 said:

Έχει δική του ρύθμιση το keypad για να απενεργοποιήσεις το tamber  ή πήγες από ρυθμίσεις hub -> Services -> Sounds and Alerts και έκλεισες την παρακάτω επιλογή ; 

Ρωτάω γιατί έχω δει να απενεργοποιούν όλα τα tambers σε παρόμοια περίπτωση και είναι αρκετά επικίνδυνο. 

Όχι το 2ο πήγα και είδα ότι έχει απενεργοποιήσει ο εγκαταστάτης, και μετά είδα ένα ενα τις συσκευές (jeweler, radar, σειρήνες, κτλπ) και τα περισσότερα από αυτά έχουν επιλογή για disable το lid.

Μπορεί κάποια στιγμή να κάτσω να το ψάξω περισσότερο να μάθω να σετάρω και ζώνες, παράδειγμα θα ήθελα στο night mode να μην χτυπάει αμέσως αλλά να αφήνει περιθώριο 10-20 δευτερόλεπτα. Έτσι και αλλιώς όποιος και να μπει θα τον ακούσω στο μικρό σπίτι.

Η ακόμα πιο advanced σενάριο για καλοκαίρι βράδυ να αφήνω ανοιχτά μπαλκονόπορτα  και να ενεργοποιώ το radar στο σαλόνι, δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο. Αν δεν είχα το κέντρο κλήσεων θα τα είχα δοκιμάσει πιστεύω αλλά σε αυτήν την φάση δεν είναι για δοκιμές.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Luciddream είπε

Η ακόμα πιο advanced σενάριο για καλοκαίρι βράδυ να αφήνω ανοιχτά μπαλκονόπορτα  και να ενεργοποιώ το radar στο σαλόνι, δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο.

Αυτο γινετε με το stay/away που εχουν ολοι οι συναγερμοι 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Luciddream είπε

Όχι το 2ο πήγα και είδα ότι έχει απενεργοποιήσει ο εγκαταστάτης, και μετά είδα ένα ενα τις συσκευές (jeweler, radar, σειρήνες, κτλπ) και τα περισσότερα από αυτά έχουν επιλογή για disable το lid.

Μπορεί κάποια στιγμή να κάτσω να το ψάξω περισσότερο να μάθω να σετάρω και ζώνες, παράδειγμα θα ήθελα στο night mode να μην χτυπάει αμέσως αλλά να αφήνει περιθώριο 10-20 δευτερόλεπτα. Έτσι και αλλιώς όποιος και να μπει θα τον ακούσω στο μικρό σπίτι.

Η ακόμα πιο advanced σενάριο για καλοκαίρι βράδυ να αφήνω ανοιχτά μπαλκονόπορτα  και να ενεργοποιώ το radar στο σαλόνι, δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο. Αν δεν είχα το κέντρο κλήσεων θα τα είχα δοκιμάσει πιστεύω αλλά σε αυτήν την φάση δεν είναι για δοκιμές.

Γιατί να σου απενεργοποιήσει το lid; Είμαστε με τα καλά μας; Έχει στημένο tamber ο συναγερμός έτοιμο και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω και πας και το απενεργοποιείς; Το tamber είναι πάρα πολύ σημαντικό σε περίπτωση που κάποιος θέλει να σου πειράξει τον συναγερμό. Μπορεί για παράδειγμα να αφαιρέσει τον pir να τον ανοίξει και να βάλει κάτι μπροστά στο αισθητήριο έτσι ώστε να μην μπορεί να διαβάσει. 
Μάλλον έχει σπάσει τα καπάκια όπως τους έβαζε, δεν εξηγείται αλλιώς. 

Μπορείς να κάνεις αυτό που λες κάνοντας το radar να ενεργοποιείται στο night mode. Θα σου πρότεινα βέβαια να του βάλεις μία καθυστέρηση αν το κάνεις γιατί αν ξεχαστείς το βράδυ και περράσεις, να ακούσεις κάνα μπιπ ( βέβαια και αυτό σε περίπτωση που έχεις εσωτερική σειρήνα) και να προλάβεις να απενεργοποιήσεις το σύστημα πριν ξυπνήσεις την γειτονιά. Πρέπει ακόμη να έχεις ενεργοποιήσει το system Integrity check. Όταν θα σου βγάλει ότι η τάδε πόρτα είναι ανοικτή, εσύ θα επιλέξεις, arm anyway. Sorry για τα αγγλικά αλλά αν και έχει πάρα πολύ καλή μετάφραση η εφαρμογή επιλέγω ακόμη να την έχω στα Αγγλικά και δεν ξέρω πως αναφέρονται στα Ελληνικά. 

Άλλος τρόπος ο οποίος θα κοστίσει όμως είναι να βάλεις ένα αισθητήρα κουρτίνας στην πόρτα και έτσι θα μπορείς να κυκλοφορείς ανενόχλητος στο σπίτι και να κοιμάσαι με ανοικτό παράθυρο. Ωραίες εποχές :P 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, manolis940 said:

Γιατί να σου απενεργοποιήσει το lid; Είμαστε με τα καλά μας; Έχει στημένο tamber ο συναγερμός έτοιμο και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω και πας και το απενεργοποιείς; Το tamber είναι πάρα πολύ σημαντικό σε περίπτωση που κάποιος θέλει να σου πειράξει τον συναγερμό. 

Το έγραψα και παραπάνω, 1.5 χρόνο τον έχω τον συναγερμό αλλά μάλλον τώρα "ξεκόλλησε" το keypad. Λόγω ζέστης ίσως? Το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα πάντως, 4-5 φορές. Το έχει απενεργοποιήσει ο άνθρωπος μέχρι να έρθει να το φτιάξει γιατί χτυπάει συνέχεια αλλιώς.

Μπορείς να κάνεις αυτό που λες κάνοντας το radar να ενεργοποιείται στο night mode. Θα σου πρότεινα βέβαια να του βάλεις μία καθυστέρηση αν το κάνεις γιατί αν ξεχαστείς το βράδυ και περράσεις, να ακούσεις κάνα μπιπ

Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι, και αν μπορεί να χτυπάει και μόνο η εσωτερική σειρήνα χωρίς να στέλνει σήμα θα ήταν ιδανικό, δεν ξέρω αν γίνεται, απλά λέω τις σκέψεις μου. Θα ρωτήσω και τον εγκαταστάτη.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Στον Paradox που έχω, έπειτα από αλλαγή μπαταρίας στην σειρήνα, μου ανάβει μόνιμα η ζώνη 15. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.

Paradox.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Luciddream είπε

και μόνο η εσωτερική σειρήνα χωρίς να στέλνει σήμα θα ήταν ιδανικό,

Τι εννοείς εδώ; 

43 λεπτά πριν, tasosrap είπε

Καλησπέρα. Στον Paradox που έχω, έπειτα από αλλαγή μπαταρίας στην σειρήνα, μου ανάβει μόνιμα η ζώνη 15. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.

Paradox.jpg

Να υποθέσω ότι είναι tamber της σειρήνας; Μήπως δεν βιδώσατε πολύ καλά την βίδα του εξωτερικού καλύμματος; Μήπως κουνήσατε κάποιον διακόπτη που ενδεχομένως να έχει η σειρήνα; Μήπως βγάλατε καταλάθος το καλώδιο του tamber; Δεν μπορεί κανείς να βγάλει σίγουρο συμπέρασμα από μία καλωδίωση όπως αυτή αλλά νομίζω ότι πρέπει έτσι κι αλλιώς να κοιτάξεις πρώτα στην σειρήνα όπου έκανες εργασίες. 

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, manolis940 said:

Τι εννοείς εδώ; 

Εννοώ αν γίνεται να κάνει μόνο το μπιπ χωρίς να χτυπάει η εξωτερική και να μην στέλνει σήμα. Μάλλον δεν θα γίνεται απλά θα πρέπει να βάλω το μέγιστο χρόνο για να μην χτυπήσει πριν το κλείσω.

Ο μόνος λόγος που θέλω να το κάνω αυτό είναι γιατί το σπίτι είναι σε καλό σημείο διαμπερές και με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες είναι 3-5 βαθμούς κελσίου πιο κάτω.

9 hours ago, manolis940 said:

Άλλος τρόπος ο οποίος θα κοστίσει όμως είναι να βάλεις ένα αισθητήρα κουρτίνας στην πόρτα και έτσι θα μπορείς να κυκλοφορείς ανενόχλητος στο σπίτι και να κοιμάσαι με ανοικτό παράθυρο. Ωραίες εποχές :P 

Τώρα που το σκέφτομαι, το να βάλω αισθητήρα στην σίτα που είναι αλουμινίου θα είναι το πιο απλό και να συνδεθεί στο υπόλοιπο σύστημα του συναγερμού. και να βάλω delay στο night mode. Θα το πω στον τεχνικό όταν έρθει να μου πει και αυτός την άποψη του. Όταν τον έβαλα τον συναγερμό δεν είχα την σίτα οπότε δεν το συζητήσαμε

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εννοώ αν γίνεται να κάνει μόνο το μπιπ χωρίς να χτυπάει η εξωτερική και να μην στέλνει σήμα. Μάλλον δεν θα γίνεται απλά θα πρέπει να βάλω το μέγιστο χρόνο για να μην χτυπήσει πριν το κλείσω.

Υπάρχει μια λειτουργία που ονομάζεται chime. Νομίζω κουδούνι λέγεται στα Ελληνικά. Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ξεχωριστά απ' τον συναγερμό. 

Οπότε δεν χαλάς το night mode σου και ενεργοποιείς αυτή την λειτουργία στον αισθητήρα. Ωστόσο εδώ θα ρύθμιζα επίσης τουλάχιστον το σύστημα να ενεργοποιεί την σειρήνα όταν πατηθεί ο πανικός. 

Όμως και πάλι να σου πάρει μαζί με την εγκατάσταση ο Τεχνικός 100€ για να σου βάλει τον αισθητήρα κουρτίνας; Είναι λόγος αυτός για να ρίξεις την ασφάλεια στο σύστημα σου σε τέτοιο βαθμό; 

Θυμάμαι μια μαζική ληστεία που είχε γίνει εδώ στην περιοχή μου και ένας που έλεγε ότι ελαφροκοιμάται ξύπνησε βλέποντας τους ληστές από πάνω οι οποίοι του είχαν ήδη πάρει την καραμπίνα που είχε δίπλα του και ένας άλλος που ξύπνησε ενώ είχαν μπει μέσα με κάποιο τρόπο τους κοιμίσανε και συνεχίσανε να κάνουν ανενόχλητοι την δουλειά τους. Είχε γίνει όταν ήμουν δημοτικό και δεν θυμάμαι και πολλές λεπτομέρειες. 
Μπορεί και να ισχύουν όλα αυτά που έλεγαν δηλαδή να ελαφροκοιμούνται αλλά να γύρισαν κουρασμένοι απ' την δουλειά. Όπως και να χει αν υπήρχε περιμετρική προστασία θα τους είχε ξυπνήσει πολύ νωρίτερα και ίσως να είχαν προλάβει να αντιδράσουν ή πολύ πιθανό θα απέτρεπε τους κλέφτες απ' το να μπουν γενικά στο σπίτι. 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...