Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 hours ago, navigatoras said:

Με λίγα λόγια, η πρόταση σου είναι να πάω να ξεκλειδώσω την πόρτα και να την αφήσω έτσι;

Να βάλουμε και μια πινακίδα που να λέει ότι δεν έχει μέσα πράγματα αξίας ή είναι υπερβολή;

Ο σκοπός δεν είναι να το κάνουμε Fort Knox αλλά να δυσκολέψουμε την ζωή όποιου πάει να μπει μέσα, να τον αγχώσουμε και αν είναι δυνατόν να τον αποτρέψουμε. Ακόμα και αν μπεί να είναι αγχωμένος και να ξέρει ότι πλέον υπάρχουν επαγγελματικοί κίνδυνοι.

Και βέβαια, πάντα υπάρχει περίπτωση (ειδικά τα καλοκαίρια) να είναι και κανείς μέσα ή να αφήσεις και δέκα τενεκέδες λάδι και μετά να τους κλαίς.

Κάμερες μην τις βάλουμε στην συζήτηση, κάλυψη 4G, 5G υπάρχει από όλα τα δίκτυα, το ανέφερα στο πόστ μου.

Ας μείνουμε αυστηρά στο τεχνικό θέμα.

Ευχαριστώ

όπως σου είπαν κ οι προηγούμενοι ότι και να κάνεις ο άλλος θα μπει. Ο συναγερμός δεν προστατεύει απλά ενημερώνει. Αν θες προστασία θα πρέπει να βάλεις συναγερμό με εξωτερικές παγίδες (δλδ πριν φτάσει στην πόρτα σου ο άλλος) και να είναι συνδεδεμένος με ΚΛΣ και να πηγαίνει κάποιος εκεί άμεσα (μπας κ προλάβουν κανέναν μέσα). Τις κάμερες τις βάζεις για να έχεις μια απομακρισμένη εικόνα χωρίς να πρέπει να πας απο εκεί. Σε κάθε περίπτωση αν είσαι 100km μακριά εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να είναι κάποιος εκεί κοντά που θα ενημερωθεί και θα δράσει.

• Like 2
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μια στιγμή γιατί αλλιώς καταλαβαίνω την χρήση του συναγερμού κι αλλιώς εσείς.

Το να προστατέψω ένα σπίτι για να μήν μπουν μέσα, όλοι  ξέρουμε τι πρέπει να έχει (κάγκελα στα παράθυρα, πόρτες ασφαλείας, εποχούμενα περίπολα περιμετρικά κτλ)

Οι κλέφτες είναι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι κι αυτοί, αυτό πιστεύω και θα εξηγήσω γιατί.

Ο κλέπτης έχει πεπερασμένο χρόνο να δράσει, ένα σκοπό (να έχει όφελος) και ένα ρίσκο (επαγγελματικό ατύχημα).

Ως επαγγελματικό ατύχημα εννοείται η σύλληψη και ο τραυματισμός στην προσπάθεια να προσέλθει ή να αποχωρήσει λόγω προσπάθειας ή λόγω αντίδρασης.

Ένας συναγερμός που αρχίζει και βαράει με 110 ντεσιμπέλ είναι αρκούντως αγχωτικός όσο άνετος και εξοικειωμένος να είσαι με την κατάσταση. Ξέρεις ότι ένα χρονόμετρο έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και ότι κάποιος, μπορεί και  η αστυνομία κατευθύνεται προς εσένα.

Όσο ο χρόνος περνάει, το ρίσκο μεγαλώνει και το όφελος ακόμα και αν είναι μπροστά στα μάτια σου πχ μια τηλεόραση και ένα μπιτόνι λάδι, αρχίζει να εξατμίζεται.

Δεν θα κάτσεις να ανοίξεις όλα τα ντουλάπια, να σκίσεις τους καναπέδες να τα κάνεις πουτάνα όλα για να καταλήξεις ότι τελικά αξίζει   μόνο η τηλεόραση ή το μπιτόνι λάδι.

Εδικά δε, αν υπάρχει ένας δρόμος, δυο κατευθύνσεις αλλιώς τρέχεις μέσα στα χωράφια.

Αυτά, ας κουβεντιάσουμε τώρα το αν ασύρματοι σένσορες θα δουλέψουν σε δίπατο σπίτι, αν είναι καλύτερα να τραβήξουμε καλώδια, ποιες λύσεις υπάρχουν για κανάλια, εκτός ajax αν υπάρχει άλλος ασύρματος συναγερμός(υβριδικά;) , πάνω κάτω αυτά.

1 hour ago, slaughter said:

όπως σου είπαν κ οι προηγούμενοι ότι και να κάνεις ο άλλος θα μπει. Ο συναγερμός δεν προστατεύει απλά ενημερώνει. Αν θες προστασία θα πρέπει να βάλεις συναγερμό με εξωτερικές παγίδες (δλδ πριν φτάσει στην πόρτα σου ο άλλος) και να είναι συνδεδεμένος με ΚΛΣ και να πηγαίνει κάποιος εκεί άμεσα (μπας κ προλάβουν κανέναν μέσα). Τις κάμερες τις βάζεις για να έχεις μια απομακρισμένη εικόνα χωρίς να πρέπει να πας απο εκεί. Σε κάθε περίπτωση αν είσαι 100km μακριά εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να είναι κάποιος εκεί κοντά που θα ενημερωθεί και θα δράσει.

Αυτό λέμε, να βαράει σειρήνα (μάλιστα έγραψα για δύο) και να στέλνει ειδοποίηση.

Οι κάμερες έπονται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να καταλάβεις τι θες, πρέπει να σκεφτείς ως ένας μέσος κλέφτης.

Ως μέσος κλέφτης

• Επιλέγω ότι πιο εύκολο υπάρχει. Αν ένα αυτοκίνητο έχει συναγερμό, πάω στο δίπλα. Οπότε ο συναγερμός απλά αποτρέπει κ σε στέλνει σε αυτόν που δεν έχει.
  • Επιλέγω ότι μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω φασαρία κ έχω χρόνο. Σπίτια κ αμάξια που είναι σε απόσταση απο άλλα σπίτια. 
  • Αν μπω και έχει συναγερμό, θα έχω 5 λεπτά μέγιστο. Μετά φευγω, γιατί αυτός είναι ο χρόνος αντίδρασης αστυνομίας / security κλπ που θα σταλεί αυτόματα στο σπίτι αν έχω κέντρο σημάτων.
  • Ο μόνος λόγος που υπάρχουν κάμερες, είναι για να ξέρεις όντως τι γίνεται σπίτι κ να μην τρέχεις άδικα. Αν μπω ως κλέφτης, ουτως ή αλλως φοράω μια μάσκα Covid και σκούφο κ δεν πρόκειται να ταυτοποιηθώ ποτέ. 

Η σειρήνα έχει ως στόχο να ενημερώσει ότι υπάρχει συναγερμός. Σαφέστατα αν πάω να κλέψω σπίτι, σε 30 δευτερόλεπτα την έχω απενεργοποιήσει και δεν θα χτυπήσει ποτέ. Πάμε ξανά. 30 δευτερόλεπτα. 

Στο σπίτι που είναι απομακρυσμένο, είτε πόρτες, είτε κάγκελα έχεις, σε 30 δευτερόλεπτα μέγιστο, τα έχω ανοίξει με εργαλείο των 10€. Ποιο εργαλείο? Υδραυλικό γρύλο αυτοκινήτου 20t. Κλειδαριά? Ένα οποιοδήποτε δράπανο 20V.  Οπότε το ότι κλειδώνεις απομακρυσμένο σπίτι που είναι σε περιφραγμένο οικόπεδο, για να αποτρέψει την κλοπή δεν έχει ΚΑΜΙΑ βάση. Κερδίζεις 30 δευτερόλεπτα σε βάρος χιλιάδων ευρώ ζημιών που θα κάνει ο κλέφτης για να μπει. 

κλπ κλπ. 

Κάποιοι έχουμε ασχοληθεί δεκαετίες με όλα αυτά. Καθίστε σκεφτείτε πριν γράψετε απάντηση κ μην απορρίπτετε αυτόματα κάτι που σας ακούγεται καινούργιο και δεν έχει περάσει απο το μυαλό σας. 

Αυτά. 

Δώρο φωτό με κλέφτες έξω απο το σπίτι μου το 2024, απο τις κάμερες μου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, navigatoras said:

Το να προστατέψω ένα σπίτι για να μήν μπουν μέσα, όλοι  ξέρουμε τι πρέπει να έχει (κάγκελα στα παράθυρα, πόρτες ασφαλείας, εποχούμενα περίπολα περιμετρικά κτλ)

Οι κλέφτες είναι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι κι αυτοί, αυτό πιστεύω και θα εξηγήσω γιατί.

Ο κλέπτης έχει πεπερασμένο χρόνο να δράσει, ένα σκοπό (να έχει όφελος) και ένα ρίσκο (επαγγελματικό ατύχημα).

Ως επαγγελματικό ατύχημα εννοείται η σύλληψη και ο τραυματισμός στην προσπάθεια να προσέλθει ή να αποχωρήσει λόγω προσπάθειας ή λόγω αντίδρασης.

Ένας συναγερμός που αρχίζει και βαράει με 110 ντεσιμπέλ είναι αρκούντως αγχωτικός όσο άνετος και εξοικειωμένος να είσαι με την κατάσταση. Ξέρεις ότι ένα χρονόμετρο έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και ότι κάποιος, μπορεί και  η αστυνομία κατευθύνεται προς εσένα.

Όσο ο χρόνος περνάει, το ρίσκο μεγαλώνει και το όφελος ακόμα και αν είναι μπροστά στα μάτια σου πχ μια τηλεόραση και ένα μπιτόνι λάδι, αρχίζει να εξατμίζεται.

Δεν θα κάτσεις να ανοίξεις όλα τα ντουλάπια, να σκίσεις τους καναπέδες να τα κάνεις πουτάνα όλα για να καταλήξεις ότι τελικά αξίζει   μόνο η τηλεόραση ή το μπιτόνι λάδι.

Εδικά δε, αν υπάρχει ένας δρόμος, δυο κατευθύνσεις αλλιώς τρέχεις μέσα στα χωράφια.

Αυτά, ας κουβεντιάσουμε τώρα το αν ασύρματοι σένσορες θα δουλέψουν σε δίπατο σπίτι, αν είναι καλύτερα να τραβήξουμε καλώδια, ποιες λύσεις υπάρχουν για κανάλια, εκτός ajax αν υπάρχει άλλος ασύρματος συναγερμός(υβριδικά;) , πάνω κάτω αυτά.

Αυτό λέμε, να βαράει σειρήνα (μάλιστα έγραψα για δύο) και να στέλνει ειδοποίηση.

Οι κάμερες έπονται...

ωραία τα λες αλλά να ξέρεις οτι οι κλέφτες σήμερα δεν αγχώνονται απο έναν συναγερμό ούτε απο μια σειρήνα μέσα στο αφτί τους. Μην σου πω κάνουν κ τις δοκιμές τους να τον κάνουν να χτυπήσει κ να δουν πόση ώρα θα πάρει σε κάποιον να πάει να δει (αν πάει).

Για αυτό σου γράφω οτι το βασικό είναι να μπορεί κάποιος να πάει απο εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δεν πάει και είναι κ σε ερημική τοποθεσία ο κλέφτης έχει όλο τον χρόνο να δράσει.

Τώρα για προστασία θες πολλά layers. δλδ κάγκελα, πύρους στα αλουμίνια, καλή πόρτα και κλειδαριά ασφαλείας και τέλος έναν συναγερμό με εξωτερικές παγίδες κουρτίνας που να πιάνουν πριν ξεκινήσει ο επισκέπτης το ξήλωμα. Θα χρειαστείς και κάμερες για επιβεβαίωση του επισκέπτη (μπας και είναι κάνας γάτος) και ΚΛΣ για να τρέξουν άμεσα.

Για εμένα καλύτερα να πας σε μια επαγγελματική εγκατάσταση γιατί όλα αυτά θέλουν σωστή τοποθέτηση για να μια πιάνουν γάτες. Βέβαια όσο πιο πολλά βάζεις τόσο πιο στόχος γίνεσαι

Ναι ο ajax πιάνει σε πολλους ορόφους. Τον έχω στο χωριό και πιάνει υπόγειο-ισόγειο-πρώτο όροφο άνετα.

Οι πιο σοβαροί ασύρματοι/hybrid είναι οι Ajax k HikVision αλλά τα περιφεριακά τους είναι ακριβά. 

• Like 2
Δημοσ.

Μην ξεχνάτε ότι 9/10 κλοπες γίνονται από γύφτους, εκτός και αν έχει στοχοποιηθει κάποιος. Δεν παίζουν ούτε γρύλοι, ούτε τιποτα. Το σπιτι του op ήταν άδειο, χωρίς φώτα, χωρίς συναγερμό, χωρίς γείτονες κοντά και εικάζω ότι έχει και ξύλινα κουφώματα αλλιώς θα είχαν μπει από την πόρτα που σίγουρα είναι ξύλινη. Είναι γύφτοι που βρήκαν ευκαιρία σε ένα σπίτι ακατοίκητο, σκοτεινό, θα είχε και κανένα χωράφι πίσω να φύγουν, ήταν και χωρίς προστασία και προσπάθησαν να μπουν και μπήκαν. Μην φέρνετε το τέλος του κόσμου και όλα είναι μάταια και θα σε κλέψουν ο,τι και να κάνεις. 

Κάνεις δεν θέλει να τον πιάσουν και κανείς δεν θα ρισκάρει για να μπει σε ένα ακατοίκητο μεν, προστατευμένο δε σπίτι. 

Με έναν συναγερμό με ΚΛΣ θα είσαι οκ από περιστασιακούς γύφτους, φαντάζομαι δεν έχεις καγιέν και ρολεξ για να τραβάς τα βλέμματα και να θέλεις κάτι παραπάνω. Βάλε και κάμερες για να βλέπεις τι συμβαίνει. Είναι φθηνές πλέον και βρίσκεις ποιοτικές κάμερες.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας  στην ωραία παρέα.

Σκέφτομαι για εγκατάσταση συναγερμού σε ένα μικρό σπίτι με χρήση εξοχικού

Τι σπίτι βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας στην Αθήνα βόρεια προάστια είναι 50 τ.μ. έχει κάγκελα στα παράθυρα (3 στο σύνολο) ,πόρτα ασφαλείας και προεγκατάσταση συναγερμού. Δεν έχει σύνδεση ίντερνετ (όπως είπα παραπάνω η χρήση είναι περιστασιακή, τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι ακατοίκητο)

. Καθότι παντελώς άσχετος θα μπορούσατε

να μου δώσετε κάποιες συμβουλές τι να προσέξω

Πως λύνετε το θέμα της μη ύπαρξης ίντερνετ

Συστάσεις για επαγγελματίες που κάνουν εγκατάσταση

Πόσο  στο περίπου να υπολογίζω για συναγερμό και εγκατάσταση και συστήματα που προτείνετε

κόστος σύνδεσης με ΚΛΣ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από eftihios
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, eftihios είπε

Γεια σας  στην ωραία παρέα.

Σκέφτομαι για εγκατάσταση συναγερμού σε ένα μικρό σπίτι με χρήση εξοχικού

Τι σπίτι βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας στην Αθήνα βόρεια προάστια είναι 50 τ.μ. έχει κάγκελα στα παράθυρα (3 στο σύνολο) ,πόρτα ασφαλείας και προεγκατάσταση συναγερμού. Δεν έχει σύνδεση ίντερνετ (όπως είπα παραπάνω η χρήση είναι περιστασιακή, τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι ακατοίκητο)

. Καθότι παντελώς άσχετος θα μπορούσατε

να μου δώσετε κάποιες συμβουλές τι να προσέξω

Πως λύνετε το θέμα της μη ύπαρξης ίντερνετ

Συστάσεις για επαγγελματίες που κάνουν εγκατάσταση

Πόσο  στο περίπου να υπολογίζω για συναγερμό και εγκατάσταση και συστήματα που προτείνετε

κόστος σύνδεσης με ΚΛΣ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Internet θα πρέπει να βάλεις πάντως. Πως? Με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας κ φυσικά μηνιαίο πάγιο. Με λίγο ψάξιμο, μπορείς να καθαρίσεις με 4€ το μήνα περίπου, εκτός αν ασχοληθείς με κάρτες sim απο άλλες χώρες κλπ.

Μια απλή λύση, θα ήταν να βγάλεις δεύτερη κάρτα sim που να μοιράζεται τα Data που ήδη έχεις σε σύνδεση κινητού σου. Δες τον πάροχο σου. Ενα  παράδειγμα στην Cosmote https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/extra-sim.html

ΚΛΣ θα πάει χονδρικά 10€ το μήνα.

Συναγερμός με εγκατάσταση , χονδρικά άλλα 500€. Φυσικά η τιμή μπορεί να αλλάξει αρκετά ανάλογα με το τι βάζεις.

Αν ήθελες ασύρματο, θα σου έλεγα να βάλεις Ajax. Αν θες ενσύρματο θα σου γράψει κάποιος άλλος. 

Τέλος αν το ρολόι της ΔΕΗ είναι εκτεθειμένο, ενδεχομένως να χρειαστείς κ κάτι σε UPS εκτός αν βάλεις κάρτα SIM απευθείας στο συναγερμό, αν το υποστηρίζει.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 13/3/2025 στις 1:18 ΜΜ, navigatoras είπε

Οι κάμερες έπονται...

Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα με κάμερες που πιάνουν τη περίμετρο και στέλνουν ειδοποίηση.

Αν είναι απομονομένο το σπίτι υποθέτω οι γύρω δρόμοι δεν θα έχουν πολύ συχνά κινητικότητα.

Από εκεί και πέρα η δεύτερη λύση είναι ο συναγερμός με ΚΛΣ.

Βέβαια αν το σπίτι είναι στη μέση του πουθενά και δεν υπάρχει κάποιος γύρω να τρέξει, όπως προαναφέρθηκε ότι και να βάλεις αυτός που θέλει να μπει θα μπεί καθώς γνωρίζει οτι έχει αρκετό χρόνο μπροστά του…μέχρι να προσεγγίσει βοήθεια.

• Like 2
Δημοσ.

Οι κάμερες από μονες τους δεν κάνουν πολλά γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην δεις την ειδοποίηση στο κινητό. Εγώ δεν την είδα γιατί δεν είχα το κινητό πάνω μου εκείνη την στιγμή. 

Πρώτα συναγερμός με ΚΛΣ και μετά όλα τα υπόλοιπα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
On 13/03/2025 at 13:28, sphinxgr said:

Για να καταλάβεις τι θες, πρέπει να σκεφτείς ως ένας μέσος κλέφτης.

Ως μέσος κλέφτης

• Επιλέγω ότι πιο εύκολο υπάρχει. Αν ένα αυτοκίνητο έχει συναγερμό, πάω στο δίπλα. Οπότε ο συναγερμός απλά αποτρέπει κ σε στέλνει σε αυτόν που δεν έχει.
  • Επιλέγω ότι μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω φασαρία κ έχω χρόνο. Σπίτια κ αμάξια που είναι σε απόσταση απο άλλα σπίτια. 
  • Αν μπω και έχει συναγερμό, θα έχω 5 λεπτά μέγιστο. Μετά φευγω, γιατί αυτός είναι ο χρόνος αντίδρασης αστυνομίας / security κλπ που θα σταλεί αυτόματα στο σπίτι αν έχω κέντρο σημάτων.
  • Ο μόνος λόγος που υπάρχουν κάμερες, είναι για να ξέρεις όντως τι γίνεται σπίτι κ να μην τρέχεις άδικα. Αν μπω ως κλέφτης, ουτως ή αλλως φοράω μια μάσκα Covid και σκούφο κ δεν πρόκειται να ταυτοποιηθώ ποτέ. 

Η σειρήνα έχει ως στόχο να ενημερώσει ότι υπάρχει συναγερμός. Σαφέστατα αν πάω να κλέψω σπίτι, σε 30 δευτερόλεπτα την έχω απενεργοποιήσει και δεν θα χτυπήσει ποτέ. Πάμε ξανά. 30 δευτερόλεπτα. 

Στο σπίτι που είναι απομακρυσμένο, είτε πόρτες, είτε κάγκελα έχεις, σε 30 δευτερόλεπτα μέγιστο, τα έχω ανοίξει με εργαλείο των 10€. Ποιο εργαλείο? Υδραυλικό γρύλο αυτοκινήτου 20t. Κλειδαριά? Ένα οποιοδήποτε δράπανο 20V.  Οπότε το ότι κλειδώνεις απομακρυσμένο σπίτι που είναι σε περιφραγμένο οικόπεδο, για να αποτρέψει την κλοπή δεν έχει ΚΑΜΙΑ βάση. Κερδίζεις 30 δευτερόλεπτα σε βάρος χιλιάδων ευρώ ζημιών που θα κάνει ο κλέφτης για να μπει. 

κλπ κλπ. 

Κάποιοι έχουμε ασχοληθεί δεκαετίες με όλα αυτά. Καθίστε σκεφτείτε πριν γράψετε απάντηση κ μην απορρίπτετε αυτόματα κάτι που σας ακούγεται καινούργιο και δεν έχει περάσει απο το μυαλό σας. 

Αυτά. 

Δώρο φωτό με κλέφτες έξω απο το σπίτι μου το 2024, απο τις κάμερες μου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν απορρίπτω κανένα συλλογισμό, ούτε την εμπειρία κανενός. Αν τα ήξερα όλα, δεν θα ρωτούσα όλους...

Όμως από ότι πρόσεξα, συμφωνείς σε αρκετά σημεία με το σκεπτικό μου. 

Δεν αμφιβάλω πως μπορούν να ανοίξουν ένα σπίτι σε 5 λεπτά το πολύ, το θέμα είναι να του το κάνω πιο αγχωτικό, εκφοβιστικό.

Μετά έχει 50/50, αναλόγως την διαδρομή που θα διαλέξει να πάνε όλα καλά για αυτόν (ους)

Γι αυτό έγραψα απο την αρχή για δύο σειρήνες, για ΚΛΣ, για λήψη ειδοποίησης κτλ κτλ

Το θέμα πλέον είναι τεχνικό πως θα το πραγματοποιήσω (ώς πιο σχετικός από τουςυπόλοιπους της οικογένειας.

Όπως προείπα, πιθανόν κάποια στιγμή να μείνει και κάποιος μέσα, σε μόνιμη βάση.

Πάντως να αφήσουμε την πόρτα  σαν την φώτο ή να γράψουμε π@π@ριες στους τοίχους σαν την άλλη δεν παίζει. 

Σπίτι είναι ..

IMG_20190401_1215103.jpg

20250316_102100.jpg

2 hours ago, efib said:

Οι κάμερες από μονες τους δεν κάνουν πολλά γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην δεις την ειδοποίηση στο κινητό. Εγώ δεν την είδα γιατί δεν είχα το κινητό πάνω μου εκείνη την στιγμή. 

Σειρήνες, ειδοποίηση, ΚΛΣ και άναμμα κάποια φώτα.

Σερήνες, μπουτονίερες πάνω κ κάτω ορόφου, ραντάρ βασικών χώρων, απαραιτήτως ενσύρματα

• Sad 1
Δημοσ.

Ρημαγμένα σπίτια. Πραγματικά άσχημο θέαμα να βλέπεις έτσι την περιουσία σου. 

Βάλε ηλικιακά φώτα με αισθητήρα κίνησης.

Λύσεις για συναγερμό:

1) sigma,caddx, dsc (έχει αντιπροσωπεία Ελλάδα;), paradox και κάποιες άλλες αξιόπιστες που δεν τις θυμάμαι τώρα. Ραντάρ μέσα Bosch, έξω optex. Έχω και το bobby am  και είναι εξαιρετικό χωρίς κανένα false alarm σε μονοκατοικία βολταρουν γάτες. 

2) περνάς την καλωδίωση με τις παγίδες και τα ραντάρ όπως πάνω αλλά το βάζεις στον Ajax με multi transmitter και έχεις ένα εξαιρετικό UI. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στον Ajax και δεν έχω προχωρήσει ακόμα, είναι η εσωτερική του σειρήνα που είναι ένα απλό Μπιπ και όχι ήχος σειρήνας που θα σε αγχωσει. 

Μόνος σου θα κάνεις την εγκατάσταση; 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 10/3/2025 στις 3:47 ΜΜ, ultraxmode είπε

Παιδιά καλησπέρα. Έχω αγοράσει ένα σύστημα Ajax (με το hub, siren, door protects κτλ). Έχω ρολά στα παράθυρα και όχι συρόμενα πατζούρια. Τι μπορώ να εγκαταστήσω επάνω στο ρολό? (σε Ajax φυσικά). Πάλι door protect? Με απασχολεί γιατί το καλοκαίρι ίσως μερικές φορές να είναι κατεβασμένα μόνο τα ρολά όταν λείπω. 

Σας ευχαριστώ πολύ.

και επαφη μπορεις να βαλεις

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, efib είπε

Μπορείς να συνδέσεις και τις κάμερες με το ΚΛΣ ή να τις χρησιμοποιήσεις για οπτική επιβεβαίωση σε σύνεργα με τον συναγερμό 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ss42ss είπε

Μπορείς να συνδέσεις και τις κάμερες με το ΚΛΣ ή να τις χρησιμοποιήσεις για οπτική επιβεβαίωση σε σύνεργα με τον συναγερμό 

Ναι ναι, σωστά. Την έχει την υπηρεσία το κλσ που είμαι απλά είχα την εντύπωση ότι θέλει και συναγερμό μαζί για να έχεις την υπηρεσία.

• Haha 1
Δημοσ.

@JakeKaufman, έχεις κάποια ένσταση στο θέμα ή είσαι άλλος ένας εμμονικος  που μπήκε στο προφίλ μου και έβαλε χαχα στα πάντα; 

Υπάρχει κάποιος mod να τον μαζέψει και αυτόν; 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...