Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, efib είπε

Ρημαγμένα σπίτια. Πραγματικά άσχημο θέαμα να βλέπεις έτσι την περιουσία σου. 

Βάλε ηλικιακά φώτα με αισθητήρα κίνησης.

Λύσεις για συναγερμό:

1) sigma,caddx, dsc (έχει αντιπροσωπεία Ελλάδα;), paradox και κάποιες άλλες αξιόπιστες που δεν τις θυμάμαι τώρα. Ραντάρ μέσα Bosch, έξω optex. Έχω και το bobby am  και είναι εξαιρετικό χωρίς κανένα false alarm σε μονοκατοικία βολταρουν γάτες. 

2) περνάς την καλωδίωση με τις παγίδες και τα ραντάρ όπως πάνω αλλά το βάζεις στον Ajax με multi transmitter και έχεις ένα εξαιρετικό UI. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στον Ajax και δεν έχω προχωρήσει ακόμα, είναι η εσωτερική του σειρήνα που είναι ένα απλό Μπιπ και όχι ήχος σειρήνας που θα σε αγχωσει. 

Μόνος σου θα κάνεις την εγκατάσταση; 

Στο multi transmitter μπορείς να συνδέσεις ενσύρματη σειρήνα κιόλας; εκτός από επαφές δηλαδή

Σκέφτομαι κι εγώ να κάνω κάτι hubrid για πιο οικονομικά για αυτό..

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 17/3/2025 στις 11:10 ΜΜ, vasilllis είπε

και επαφη μπορεις να βαλεις

η επαφή είναι της Ajax? Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο περισσότερο? Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες για κάτι γρήγορο και οικονομικό που θα σας στέλνει και άμεσα ειδοποίηση δείτε και τις λύσεις των smart homes. Aqara κλπ. 
Κόστος αστείο, τοποθέτηση 0️⃣ και αυτοματισμοί από άλλο πλανήτη. Έχουν ακόμα και αισθητήρα παρουσίας (όχι κίνησης) και ένα σωρό αυτοματισμούς πχ όταν ανιχνεύονται κινήσεις σε ώρα που απουσιάζεις να ανοίγουν όλα τα φώτα στο 100%. Αυτό σε συνδυασμό με την ειδοποίηση και τις σειρήνες που μπορούν να βαράνε σε διάφορα σημεία στο σπίτι, ακόμα και στα ηχεία τότε κανείς σοβαρή δουλειά. 
Χωρίς καλώδια, χωρίς μεγάλο κόστος εξοπλισμού, έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα. Θυροτηλέφωνο που καταγράφει όταν ανιχνεύσει κίνηση / πακέτο κλπ…
Αν θες να το κάνεις και απρόσβλητο από εξωτερικές επιθέσεις βάζεις και ένα μόντεμ 4G και ένα UPS & είσαι με τα μισά λεφτά άρχοντας. Επίσης, θα έχεις και αυτοματισμούς. Μπορείς πχ να ορίσεις ότι όταν φεύγεις από το σπίτι μέσω Geolocation να έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σου να οπλίσεις τον συναγερμό αν πχ τον έχεις ξεχάσει. 
Ψάξτε το λιγάκι.

Επεξ/σία από alejsalonica
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Papakitou είπε

Στο multi transmitter μπορείς να συνδέσεις ενσύρματη σειρήνα κιόλας; εκτός από επαφές δηλαδή

Σκέφτομαι κι εγώ να κάνω κάτι hubrid για πιο οικονομικά για αυτό..

Ναι, απλά θέλει ρελέ νομίζω. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η σειρήνα δεν σταματάει να χτυπάει όταν αφοπλίσεις, τουλάχιστον έτσι μου είπαν 2 εγκαταστάτες. Δεν είναι τόσο ακριβή η εξωτερική σειρήνα για να σκεφτείς πατέντες.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, efib είπε

Ναι, απλά θέλει ρελέ νομίζω. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η σειρήνα δεν σταματάει να χτυπάει όταν αφοπλίσεις, τουλάχιστον έτσι μου είπαν 2 εγκαταστάτες. Δεν είναι τόσο ακριβή η εξωτερική σειρήνα για να σκεφτείς πατέντες.

Τα πράγματα που θα χρειαστείς για την σειρήνα τρίτου κατασκευαστή, φτάνει το κόστος της σειρήνας του AJAX, οπότε δεν αξίζει…

• Like 1
Δημοσ.

@JakeKaufmanκαλώς τον! Που είναι ο sleepychris; Μας έλειψε. Θα ήταν κρίμα να μας λείψεις και εσύ 😘

5 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Τα πράγματα που θα χρειαστείς για την σειρήνα τρίτου κατασκευαστή, φτάνει το κόστος της σειρήνας του AJAX, οπότε δεν αξίζει…

Αν έχεις ήδη σειρήνα μόνο το ρελέ 45€ δεν χρειάζεσαι; Δεν λέει κανείς να πάρεις 3rd party. Το multi transmitter το χρησιμοποιείς για να εκμεταλλευτείς το ήδη υπάρχον σύστημα! 

Ξέρεις αν συνδέεται κανονικά 3rd party εσωτερική σειρήνα; Να δουλεύει κανονικά όμως. Ευχαριστώ 

• Haha 1
Δημοσ.

Άμα είναι έτσι ναι δεν πολύ αξίζει..

Τουλάχιστον για το εξαρχής setup που σκέφτομαι εγώ.. Αν είχα ενσύρματο σύστημα ναι.. ΕΕντωμεταξύ εγώ σκέφτομαι να βάλω ενσύρματα κάποια πράγματα, για να γλυτώσω λεφτά αλλά το multi transmitter έχει ένα κάρο λεφτά..

Δημοσ.

Τρομερή η ajax αλλά τα εξωτερικά της radar είναι πανάκριβα. Βρήκα ένα ιταλικό κατάστημα που έχει 200€ το outdoor phod (Ελλάδα 400€+) αλλά σταμάτησε να στέλνει Ελλάδα. Ίσως με Aramex να γίνεται. 

Γράψε τι σκέφτεσαι για να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε

• Haha 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ultraxmode είπε

η επαφή είναι της Ajax? Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο περισσότερο? Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Παιρνεις μια επαφη της Ajax και συνδεεις επανω της μια οποιαδηποτε επαφη με καλωδιο.Η ajax θα μπει μεσα στο σπιτι και η καλωδιακη εξω στο ρολο .Εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποιήσεις και τις δυο(ενσωματωμενη ajax και καλωδιακή)

10 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Παίδες για κάτι γρήγορο και οικονομικό που θα σας στέλνει και άμεσα ειδοποίηση δείτε και τις λύσεις των smart homes. Aqara κλπ. 
Κόστος αστείο, τοποθέτηση 0️⃣ και αυτοματισμοί από άλλο πλανήτη. Έχουν ακόμα και αισθητήρα παρουσίας (όχι κίνησης) και ένα σωρό αυτοματισμούς πχ όταν ανιχνεύονται κινήσεις σε ώρα που απουσιάζεις να ανοίγουν όλα τα φώτα στο 100%. Αυτό σε συνδυασμό με την ειδοποίηση και τις σειρήνες που μπορούν να βαράνε σε διάφορα σημεία στο σπίτι, ακόμα και στα ηχεία τότε κανείς σοβαρή δουλειά. 
Χωρίς καλώδια, χωρίς μεγάλο κόστος εξοπλισμού, έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα. Θυροτηλέφωνο που καταγράφει όταν ανιχνεύσει κίνηση / πακέτο κλπ…
Αν θες να το κάνεις και απρόσβλητο από εξωτερικές επιθέσεις βάζεις και ένα μόντεμ 4G και ένα UPS & είσαι με τα μισά λεφτά άρχοντας. Επίσης, θα έχεις και αυτοματισμούς. Μπορείς πχ να ορίσεις ότι όταν φεύγεις από το σπίτι μέσω Geolocation να έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σου να οπλίσεις τον συναγερμό αν πχ τον έχεις ξεχάσει. 
Ψάξτε το λιγάκι.

δεν ειναι αξιοπιστα αυτα.Κοιτας μονο για συστημα ασφαλειας.

3 ώρες πριν, efib είπε

το ρελε εχει ρυθμιση delay.

2 ώρες πριν, efib είπε

@JakeKaufmanκαλώς τον! Που είναι ο sleepychris; Μας έλειψε. Θα ήταν κρίμα να μας λείψεις και εσύ 😘

Αν έχεις ήδη σειρήνα μόνο το ρελέ 45€ δεν χρειάζεσαι; Δεν λέει κανείς να πάρεις 3rd party. Το multi transmitter το χρησιμοποιείς για να εκμεταλλευτείς το ήδη υπάρχον σύστημα! 

Ξέρεις αν συνδέεται κανονικά 3rd party εσωτερική σειρήνα; Να δουλεύει κανονικά όμως. Ευχαριστώ 

ρελε χρειαζεσαι ναι.Βγαινει και φθηνοτερα απο 45€. οποιαδηποτε σειρηνα που εχει τροφοδοσια απο καπου και συνδεεις ρελε.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, efib είπε

@vasilllis, τι εννοείς με delay; Είναι εφικτό να λειτουργήσει μια 3rd party σειρήνα απρόσκοπτα;

Εχει ρυθμιση για pulse απο 1-255sec. πετας ενα μεσα και λειτουργει.

1 ώρα πριν, d_gkal είπε

Υπάρχει περίπτωση το hub να δει ασύρματη παγίδα πόρτας 4 ορόφους κάτω; 

Εχει δουλεψει με hub και επαφη πολυ κοντα στο κλιμακοστασιο.Δεν το συνιστα κανενας ομως.Αν εχεις καμια επαφη κανε μια δοκιμη και αν εχει εστω και λιγο σημα,πας σε repeater.

Δημοσ.
10 minutes ago, vasilllis said:

Εχει ρυθμιση για pulse απο 1-255sec. πετας ενα μεσα και λειτουργει.

Εχει δουλεψει με hub και επαφη πολυ κοντα στο κλιμακοστασιο.Δεν το συνιστα κανενας ομως.Αν εχεις καμια επαφη κανε μια δοκιμη και αν εχει εστω και λιγο σημα,πας σε repeater.

Δε έχω κάποια αλλιώς θα το δοκίμασα 😔

Δημοσ.

Μια χαρά αξιόπιστα είναι και δοκιμασμένα 24/7 σε πραγματικές συνθήκες. Δεν είναι αξιόπιστοι οι servers της Apple και είναι μιας τυχαίας εταιρείας από Κίνα ή της Ουκρανίας. Ας σοβαρευτούμε.

Ποιος λέει εξάλλου ότι και τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας δεν βγάζουν κι αυτά σφάλματα, γεμάτη η σελίδα αυτή με τα προβλήματα τους.

Αυτά στα λέει μηχανικός κι όχι ο κυρ. Βαγγέλης ο μονωσάς - υδραυλικά - αέριο - ηλεκτρολογικά - συναγερμοί. 

Όποιος θέλει να ανοίξουμε κουβέντα για αξιοπιστία εδώ είμαι.

Ανάλογα αυτό που θες να προστατέψεις επιλέγεις και το αντίστοιχο σύστημα. Σε εργοστάσια - αποθήκες μεγάλες, κτίρια μεγάλα κλπ εννοείται ότι χρειάζεσαι πρώτα ΜΕΛΕΤΗ που θα κάνει αξιολόγηση των κινδύνων και η μελέτη θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα μέτρα και τους τρόπους προστασίας.

Στα σπίτια τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις. Βάζεις έναν συναγερμό και καλά επώνυμο και ταυτόχρονα πληρώνεις και συνδρομή σε servers που βρίσκονται Κίνα - Ρωσία - Ουκρανία  - Τουρκία ακόμα και Αμερική  και νομίζεις ότι είσαι προστατευμένος. Την Ajax την έχουν κάνει χρυσή οι πελάτες να εντάξει τα συστήματα της στο Homekit και αυτή το παίζει τρελίτσα. Στο αντίθετο άκρο, η Abode βρετανική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας - κορυφαία - έχει ενταχθεί πλήρως.

Θες να έχεις όλα σου τα προσωπικά δεδομένα σε servers που δεν ξέρεις που βρίσκονται, με τι ρυθμιστικές αρχές να επιβλέπουν, με τι πρωτόκολλα ασφαλαλείας και να σε κάνουν χάζι από τις κάμερες; Έχει πολλά εκεί έξω. 

Επομένως ανάλογα με το τι εννοεί ο καθένας αξιοπιστία πράττει. Όχι μόνο αν θα βγάλει 1 ή 2 σφάλματα το χρόνο.

Πάμε πιο κάτω. Έχεις εξοχικό και πας 2 φορές το χρόνο και είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή; Ναι, βάλε παραδοσιακό σύστημα να βαράει ο συναγερμός δύο μέρες χωρίς να ακούει κανείς και να περάσει η κυρά Μαρία και να σε πάρει ένα πρωί και να σου πει ότι σου πήραν και την ντιβανοκασέλα της γιαγιάς και να έρθεις γρήγορα γιατί χωρίς κουφώματα το σπίτι δεν κάνει να μείνει πολλές μέρες! Ή βάζεις ένα απλό σύστημα που θα σε είδοποιήσει άμεσα, θα τους βλέπεις που μπήκαν και θα καλέσεις την αστυνομία. 

Όπως έχω πει, ΔΕΝ πουλάω εδώ μέσα τίποτα και δεν ψάχνω πελατάκια. Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο το προφανές. Να δει τις ανάγκες του, να ψάξει και να ρωτήσει πριν αποφασίσει. 

Η τεχνολογία προχωράει με απίστευτους ρυθμούς, κάποιοι βροντόσαυροι όμως επιμένουν να ζουν στα 90's (όπως και με το KNX αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία για άλλη σελίδα).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@alejsalonicaΣτέκομαι στο "θα βάλεις ένα απλό σύστημα που θα σε ειδοποιήσει άμεσα και θα δεις τι γίνεται και θα πάρεις την αστυνομία". Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι εφικτό σενάριο μόνο έναν i) είσαι όλη την ώρα πάνω από το τηλέφωνο και ii) έχεις δεδομένα ανοιχτά. Δεν κοιμάσαι; Δεν εργάζεσαι; Δεν έχεις χόμπι; Είσαι όλη μέρα πάνω από το τηλέφωνο; Δεν νομίζω. Ένα κέντρο λήψης σημάτων όμως είμαι όλη μέρα πάνω από την οθόνη και θα πάρει την αστυνομία. 

Οι κάμερες είναι μόνο για οπτική επιβεβαίωση και αν δεις την ειδοποίηση ότι κάποιος μπήκε στον χώρο και όχι για να χτυπήσει ο συναγερμός.

Οι συναγερμοί εάν έχουν μόνο εσωτερικά ραντάρ και παγίδες δεν θα δώσουν ποτέ λάθος συναγερμό. 25 χρόνια έχω συναγερμό και είναι οπλισμένος 24/7 για μήνες. Μόνο τα εξωτερικά αν δεν είναι καλά ρυθμισμένα θα δώσουν λάθος σήμα. Θα δώσει λάθος σήμα ένα ραντάρ optex που έχει φτιαχτεί για αυτή την δουλειά; Ποια εναλλακτική προτείνεις εσύ στο παράδειγμα σου που δεν θα δώσει ποτέ λάθος συναγερμό; 

Αυτοματισμός θα ήταν αν έβλεπε ότι το σπίτι ήταν άδειο και εσείς μακριά να οπλιζε αυτόματα ο συναγερμός. Αυτό είναι το έξυπνο σπίτι, αλλιώς μπαίνω στην εφαρμογή και το οπλιζω εγώ. Δεν ξέρω βέβαια πόσες φορές θα τύχει κάποιος να ξεχάσει να οπλίσει τον συναγερμό όταν αποτελεί ρουτίνα, αλλά το δέχομαι σαν good to have λειτουργία.

Δεν είναι gadgets τα συστήματα ασφαλείας. Δεν θέλω να ανοίγουν τα φώτα όταν ανοίγω την πόρτα. Θέλω όταν γίνει η απόπειρα να γίνουν όλα σωστά.

Έχεις λόγους να πιστεύεις οι servers της Ajax δεν είναι ασφαλείς; Εάν ναι, τότε παραθεσε τα επιχειρήματα σου για να γίνει συζήτηση.

Τυχαία εταιρία η Ajax. Είναι τυχαίες και οι caddx, DSC, paradox, Bosch, sigma, sigma; 

Επεξ/σία από efib
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...