Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Δηλαδη λες, οτι ανεξαρτητως οπλισμου, αν η μπαταρια ειναι τελειωμενη, ο συναγερμος βαραει; Καταλαβαινω καλα;

Δεν το καταλαβαινω. Για να μην οπλιζω, σημαινει οτι δεν χρειαζομαι τις υπηρεσιες του συναγερμου. Ποιος ο λογος να χτυπα, με απενεργοποιημενο το συστημα; Μα δεν το θελω να το κανω χρηση, γιατι να χτυπα;

Οι περισσότερες σειρήνες έχουν επιλογή αν θα ενεργοποιηθεί με διακοπή θετικής ή αρνητικής τάσης.. αν για παράδειγμα κάποιος πάει και κόψει το καλώδιο που πάει από τον πίνακα προς την σειρήνα τότε η σειρήνα θα αρχίσει να χτυπάει από μόνη της μέχρι να γίνει αποκατάσταση της τροφοδοσίας.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και όταν γίνει διακοπή ρεύματος και ο πίνακας δεν έχει καθόλου ρευμα.  Η μόνη λύση είναι να βγάλεις την μπαταρία της σειρηνας και του πίνακα και έτσι όταν γίνει διακοπή ρεύματος να κλείσει εντελώς.. αλλά αυτό δεν θα το συνιστούσα για λόγους ασφαλείας. 

• Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οπως στα εγραψε ο @pavloa (Παυλος) Ολες οι εξ.σειρήνες παίρνουν ταση απο τον πινακα του συναγερμού. Οταν γίνει διακοπή ρεύματος αναλαμβάνει η μπαταριά εφεδρείας του πινάκα. Αν αυτη ειναι τελειωμενη τοτε ο συναγερμος κλεινει και η εξ. σειρηνα "χανει" την ταση απο τον πινακα και αρχιζει να χτυπαει. Αναφαίρετος αν εχεις οπλισμένο η αφοπλισμένο τον συναγερμό.

Αν δεν θελεις να γινεται αυτο βγαζεις την μπαταρια της εξ.σειρήνας και καλο ειναι να βγαλεις και του πινακα και γενικα να τον κλεισεις και απο την ταση της ΔΕΗ γιατι δεν εχει νοημα να τον χρησημοποιεις. Αφήνοντας παλια(ες) μπαταριά(ες) επανω στην φόρτιση αυτές θα φουσκώσουν θα ζεσταθούν και πιθανόν να διαρρεύσουν και τα υγρα τους + οτι θα σου χαλάσει και το κύκλωμα φόρτισης του συναγερμού και της εξ. σειρηνας.  

Οπως στα εγραψε ο @pavloa (Παυλος) Ολες οι εξ.σειρήνες παίρνουν ταση απο τον πινακα του συναγερμού. Οταν γίνει διακοπή ρεύματος αναλαμβάνει η μπαταριά εφεδρείας του πινάκα. Αν αυτη ειναι τελειωμένη τοτε ο συναγερμος κλεινει και η εξ. σειρηνα "χανει" την ταση απο τον πινακα και αρχιζει να χτυπαει. Ανεξαίρετος αν εχεις οπλισμένο η αφοπλισμένο τον συναγερμό.

Αν δεν θελεις να γινεται αυτο βγαζεις την μπαταρια της εξ.σειρήνας και καλο ειναι να βγαλεις και του πινακα και γενικα να τον κλεισεις και απο την ταση της ΔΕΗ γιατι δεν εχει νοημα να τον χρησημοποιεις. Αφήνοντας παλια(ες) μπαταριά(ες) επανω στην φόρτιση αυτές θα φουσκώσουν θα ζεσταθούν και πιθανόν να διαρρεύσουν και τα υγρα τους + οτι θα σου χαλάσει και το κύκλωμα φόρτισης του συναγερμού και της εξ. σειρηνας.  

• Like 1
Δημοσ.

Αχ εσεις μου τα λετε καλα, αλλα εγω δεν καταλαβαινω.

Νομιζω μπαταρια εχει στον πινακα, και στη σειρηνα.

Και παλι βεβαια, δεν καταλαβαινω, πως η τελειωμενη μπαταρια, δινει σημα για να χτυπα ο συναγερμος. Μαλλον ανιχνευει καποια αλλαγη στο ρευμα;

Παντως στο αμαξι, που εχει συναγερμο, οταν δεν ειναι οπλισμενο, δεν....χτυπα, κι ας ανοιξει η πορτα. Καπου χανομαι. Εδω λεμε, οτι οτι και να γινει, ο συναγερμος θα χτυπαει.

Μηπως αφαιροντας μπαταρια απο τη σειρηνα, αυτο ειναι λυση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Αχ εσεις μου τα λετε καλα, αλλα εγω δεν καταλαβαινω.

Νομιζω μπαταρια εχει στον πινακα, και στη σειρηνα.

Και παλι βεβαια, δεν καταλαβαινω, πως η τελειωμενη μπαταρια, δινει σημα για να χτυπα ο συναγερμος. Μαλλον ανιχνευει καποια αλλαγη στο ρευμα;

Παντως στο αμαξι, που εχει συναγερμο, οταν δεν ειναι οπλισμενο, δεν....χτυπα, κι ας ανοιξει η πορτα. Καπου χανομαι. Εδω λεμε, οτι οτι και να γινει, ο συναγερμος θα χτυπαει.

Απλα αν η ταση πέσει του πιανακα κατω απο τα 12V η εξ. σειρήνα θα αρχισει να χτυπάει. Οσο ειναι στο ρεύμα εχει 12V (οκ πρακτικά εχει 13,6~13,8) αλλα οταν χάσει τα 220 της Δέη αν η μπαταριά ειναι κατω απο 12V η εξ. σειρήνα ειναι προγραμματισμένη να αρχίσει να χτυπάει (χρησιμοποιώντας την μπαταριά της), γιατι οπως και σου εξηγησε ο Παυλος το αντιλαμβανεται σαν παραβιαση, χασιμο επικοινωνίας/τασης απο τον κεντρικο πινακα. Και αυτο γινεται ειτε ειναι οπλισμενο το συστημα ειτε αφοπλισμενο.

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ναι μπορεις να το κανεις και αυτο αλλα βγαλε και του πινακα. Γιατι σου ειπα μια παλια μπαταρια μπορει να χαλασει τον πινακα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω τον paradox sp6000 και πήρα το trikdis e16 για να μπορώ να κάνω όπλιση/αφόπλιση απο μακριά. Όταν πάω να κάνω εγκατάσταση στο protegus app, μου βγάζει ότι το pc panel password είναι λάθος. 

Υπάρχει τρόπος να το βρώ χωρίς τον κωδικό εγκαταστάτη;

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.

Hello! Ψάχνω κάτι πολύ απλό, πχ μια παγίδα πόρτας ή ενας αισθητήρας χώρου, αλλά με σύνδεση σε κέντρο λήψης σημάτων ή κατ' ελάχιστο ένα καλό Web App με πλήρες ιστορικό. Δε μου κάνει σκέτο phone app. Έχετε καμιά ιδέα; Μπορείς να συνδέσεις δικό σου συναγερμό σε τρίτα κέντρα λήψης με wifi/internet; και αν ναι, πόσο κοστίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, abdulah είπε

Hello! Ψάχνω κάτι πολύ απλό, πχ μια παγίδα πόρτας ή ενας αισθητήρας χώρου, αλλά με σύνδεση σε κέντρο λήψης σημάτων ή κατ' ελάχιστο ένα καλό Web App με πλήρες ιστορικό. Δε μου κάνει σκέτο phone app. Έχετε καμιά ιδέα; Μπορείς να συνδέσεις δικό σου συναγερμό σε τρίτα κέντρα λήψης με wifi/internet; και αν ναι, πόσο κοστίζει;

Θα δώσεις περίπου 250€ και θα πάρεις ένα έτοιμο πακέτο Ajax Systems StarterKit. 

https://www.bestprice.gr/item/2156411265/ajax-starterkit-white.html

Επίσης υποθέτω ξέρεις ότι τα κέντρα λήψης έχουν μηνιαία συνδρομή. Με ποια λογική να συνδέσεις ένα συναγερμό σε 3 κέντρα λήψης?!?!?!?

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
21 ώρες πριν, abdulah είπε

Ajax & Hikvision θα σε καλύψουν, και οι δύο έχουν δίπλα κανάλια επικοινωνίας Ethernet & GPRS

αν επιλέξεις τον Ajax πας κατ’ ελάχιστο στο Ajax Hub 2(2G) kit 

το κόστος για ΚΛΣ ξεκινάνε από 100€/έτος

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Επίσης υποθέτω ξέρεις ότι τα κέντρα λήψης έχουν μηνιαία συνδρομή. Με ποια λογική να συνδέσεις ένα συναγερμό σε 3 κέντρα λήψης?!?!?!?

Κεντρο λήψης μπορει να εννοεί τα κινητα που θα λαμβανουν ειδοποιήσεις. 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Αγοράσαμε κι εμεις το σπιτι μας και θελω να μου προτείνετε αν μπορείτε για Πειραιά (Νίκαια) καποιον καλό εγκαταστάτη και καποιο καλό σύστημα και μοντέλο συναγερμού. Το budget δεν ειναι τόσο μεγάλο πρόβλημα απο οτι κατάλαβα με περιπου 500 600 ευρώ παίρνεις ενα σχετικά καλο σύστημα χωρια την τιμη για την εγκατάσταση. Υπάρχει προεγκατασταση (το σπιτι ειναι του 2007) αν και δεν ξερω κατα ποσο θα την κρατήσει ο εγκαταστατης ή αν πρέπει να την αλλάξει. Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
On 26/09/2024 at 16:01, SuPeRsAyIaN said:

Καλησπέρα και απο εμένα. Σε σπίτι 20 ετών με εγκατεστημένο συναγερμό Paradox είπαμε μήπως κάνουμε μια αναβάθμιση μιας και αυτός είναι σχετικά παλιός και δεν τον διαχειρίζεσαι μέσω APP, δεν δέχεται SIM(ή μάλλον ο εν λόγω άνθρωπος που ήρθε να τον δει μας είπε οτι δεν αξίζει τον κόπο) κτλ. Ήρθε λοιπόν ενας φίλος του πεθερού μου(που πάντα τα φοβάμαι αυτά με τους γνωστούς) και μας είπε οκ να κρατήσουμε τις παγίδες, την σειρήνα,τα ραντάρ και να αναβαθμίσουμε το υπόλοιπο σύστημα (αυτός έχει μόνο Caddx) και εξωτερικά να βάλουμε ενα ακόμα radar να προστατεύσουμε την σειρήνα(που απ οτι βλέπω δεν την έβαλε στην προσφορά) και κάτι beams στα ανοίγματα(πόρτες - παράθυρα) . Χωρίς να έχω κάποια εικόνα απο συναγερμούς μου φάνηκε λογική σαν σκέψη.

Εν πάση περιπτώσει σήμερα μας έκανε την προσφορά του η οποία κατά την γνώμη μου είναι αρκετά υψηλή, δεν εχω εικόνα απ το συγκεκριμένο προιόν αλλά απ οσα ακούω απο εδω και απο εκεί, γι αυτό την επισυνάπτω για να μου πείτε και εσείς γνώμη. Την μπαταρία μόνο να βάλω που φαντάζομαι θα χρησιμοποιει την κλασσική 12V/7Ah που έχει 15€ στο ίντερνετ αυτός την έχει βάλει 24€+ ΦΠΑ δηλαδή εντάξει γελάει ο κόσμος απο ενα σημείο και μετά. Είπαμε μπορεί να είναι γνωστός, θεωρητικά να κάνει καλή δουλειά αλλά οχι και να μας πιάσει τον κώλο ! Πως τις βλέπετε εσείς τις τιμές; 

136€ η σύνδεση η ετήσια στο ΚΛΣ επίσης ξέχασα να αναφέρω.

Screenshot 2024-09-26 153725.png

Καλησπέρα και πάλι παιδιά, πέρασαν κάποιοι μήνες χωρίς να αλλάξουμε κάτι και τώρα που ανοίγει ο καιρός πάμε να το ξαναδούμε.

Πριν το Πάσχα ήρθε άλλη εταιρία εδω της περιοχής να δει το σπίτι και να πει την γνώμη της. Αυτοί είχαν εντελώς διαφορετική προσέγγιση μας είπαν οτι ο Ajax είναι πλέον στα σπίτια μονόδρομος με αυτά τα smart καλούδια που προσφέρει ενω δεν υστερεί καθόλου σε αξιοπιστία. Μας είπε οχι beams και αν θέλουμε να ενισχύσουμε κάπως κάποια ανοίγματα να βάλουμε έξτρα ασύρματες επαφές και στο τζάμι πέρα απ το παντζούρι, glass protect και ενα ακόμα radar εσωτερικά που είναι η κύρια είσοδος. Μην τα πολυλογώ 2.5k "κουστουμάκι" με το ΦΠΑ που μας είπε αδιαπραγμάτευτα οτι θα κοπεί. 

Εγω ρωτώντας πέρα απ τα smart καλούδια ,που μας ενδιαφέρουν μεν οχι να δώσουμε τόσα λεφτά δε , τι παραπάνω μου δίνει αυτός σε σχέση με τον ηδη υφιστάμενο γιατί αυτός και αξιόπιστη μάρκα είναι και δουλεύει κανονικά (πέρα απ το οτι δεν έχει SIM για εξτρα επικοινωνία δηλαδή έχει ενα κενό ασφαλείας που όμως λύνεται μας είπε) και άρχισε να τα μασάει και να λέει οτι το σημαντικότερο δεν είναι ο συναγερμός αλλά η εγκατάσταση. Επειδή εγω ρωτούσα αρκετά πράγματα για να μάθω έγινε και επιθετικός μάλιστα λέγοντας μου οτι με έφερες για να πάρεις τις γνώσεις μου για να το φτιάξει άλλος....

Δεν το αμφισβητώ οτι η εγκατάσταση μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο αλλά αν τελικά επι του πρακτέου πέρα απο smart αηδίες ενας νεος συναγερμός δεν μου παρέχει κάποια επιπλέον ασφάλεια αξίζει τον κόπο να δώσουμε 2.500€ απλά για να ενισχύσουμε με έξτρα ασύρματες επαφές(σιγά τα ωα) ενα-δυο ανοίγματα ; Τόσα λεφτά και να μας ανοίξουν δεν θα βρουν στο σπίτι δηλαδή θα τα δώσουμε για συναγερμό; 🤣 Το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό γι αυτό μπήκαμε στην διαδικασία αλλαγής αλλά δεν μπορώ να διαπιστώσω αν όντως με νεο σύστημα έχει αλλάξει κάτι χειροπιαστό ή ο πυρήνας τους είναι τελικά ο ίδιος.  Βλέποντας και διάφορα βιντεάκια που οι θρασύτατοι ενω χτυπάει ο συναγερμός κοπανάνε πόρτες για 3-4' να μπουν , βουτάνε οτι βρουν άλλα 4-5' ενω ο συναγερμός χτυπάει κανονικά και γίνονται λούης(ηθικό δίδαγμα δεν τους πολυενδιαφέρει ο συναγερμός και ας χτυπάει) αρχίζω να αναθεωρώ για το αν αξίζει η μετάβαση. Εσείς τι γνώμη έχετε;

BTW επειδή ρωτήσατε την προηγούμενη φορά είναι ο Spectra 1738 εγκατεστημένος.

Δημοσ.
5 minutes ago, SuPeRsAyIaN said:

Καλησπέρα και πάλι παιδιά, πέρασαν κάποιοι μήνες χωρίς να αλλάξουμε κάτι και τώρα που ανοίγει ο καιρός πάμε να το ξαναδούμε.

Πριν το Πάσχα ήρθε άλλη εταιρία εδω της περιοχής να δει το σπίτι και να πει την γνώμη της. Αυτοί είχαν εντελώς διαφορετική προσέγγιση μας είπαν οτι ο Ajax είναι πλέον στα σπίτια μονόδρομος με αυτά τα smart καλούδια που προσφέρει ενω δεν υστερεί καθόλου σε αξιοπιστία. Μας είπε οχι beams και αν θέλουμε να ενισχύσουμε κάπως κάποια ανοίγματα να βάλουμε έξτρα ασύρματες επαφές και στο τζάμι πέρα απ το παντζούρι, glass protect και ενα ακόμα radar εσωτερικά που είναι η κύρια είσοδος. Μην τα πολυλογώ 2.5k "κουστουμάκι" με το ΦΠΑ που μας είπε αδιαπραγμάτευτα οτι θα κοπεί. 

Εγω ρωτώντας πέρα απ τα smart καλούδια ,που μας ενδιαφέρουν μεν οχι να δώσουμε τόσα λεφτά δε , τι παραπάνω μου δίνει αυτός σε σχέση με τον ηδη υφιστάμενο γιατί αυτός και αξιόπιστη μάρκα είναι και δουλεύει κανονικά (πέρα απ το οτι δεν έχει SIM για εξτρα επικοινωνία δηλαδή έχει ενα κενό ασφαλείας που όμως λύνεται μας είπε) και άρχισε να τα μασάει και να λέει οτι το σημαντικότερο δεν είναι ο συναγερμός αλλά η εγκατάσταση. Επειδή εγω ρωτούσα αρκετά πράγματα για να μάθω έγινε και επιθετικός μάλιστα λέγοντας μου οτι με έφερες για να πάρεις τις γνώσεις μου για να το φτιάξει άλλος....

Δεν το αμφισβητώ οτι η εγκατάσταση μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο αλλά αν τελικά επι του πρακτέου πέρα απο smart αηδίες ενας νεος συναγερμός δεν μου παρέχει κάποια επιπλέον ασφάλεια αξίζει τον κόπο να δώσουμε 2.500€ απλά για να ενισχύσουμε με έξτρα ασύρματες επαφές(σιγά τα ωα) ενα-δυο ανοίγματα ; Τόσα λεφτά και να μας ανοίξουν δεν θα βρουν στο σπίτι δηλαδή θα τα δώσουμε για συναγερμό; 🤣 Το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό γι αυτό μπήκαμε στην διαδικασία αλλαγής αλλά δεν μπορώ να διαπιστώσω αν όντως με νεο σύστημα έχει αλλάξει κάτι χειροπιαστό ή ο πυρήνας τους είναι τελικά ο ίδιος.  Βλέποντας και διάφορα βιντεάκια που οι θρασύτατοι ενω χτυπάει ο συναγερμός κοπανάνε πόρτες για 3-4' να μπουν , βουτάνε οτι βρουν άλλα 4-5' ενω ο συναγερμός χτυπάει κανονικά και γίνονται λούης(ηθικό δίδαγμα δεν τους πολυενδιαφέρει ο συναγερμός και ας χτυπάει) αρχίζω να αναθεωρώ για το αν αξίζει η μετάβαση. Εσείς τι γνώμη έχετε;

BTW επειδή ρωτήσατε την προηγούμενη φορά είναι ο Spectra 1738 εγκατεστημένος.

Καλησπέρα

Γνώμη μου ότι ο ajax/Hikvision κλπ αξίζουν αν το σπίτι δεν έχει προεγκατάσταση και θες να κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση για να μειώσεις το κόστος.

Αν έχεις λίστα με τις παγίδες/hub που σου πρότεινε να βάλεις αυτός δες το κόστος αγοράς τους σαν ιδιώτης για να δεις τι σου χρεώνει για την εγκατάσταση. Γενικά να ξέρεις ότι οι ασύρματες παγίδες έχουν και μπαταρία που θα πρέπει να αλλάζεις κάθε κάποια χρόνια και είναι πιο μεγάλοι σε σχέση με τους κλασσικούς (π.χ. οι μαγνητικοί) . Τέλος πρέπει να έχεις στο νου σου ότι οκ τώρα το μοντέλο που θα βάλεις είναι οκ και δουλεύει αλλά δεν ξέρεις σε 5-10 χρόνια αν θα υπάρχει πια η εταιρία (ajax/Hikvision). Ειδικά ο Ajax δεν έχει καν local configuration access (ο hikvision έχει web interface που κάνεις ρυθμίσεις) και αν δεν δουλεύει το app πάλι δεν θα έχεις remote access και ειδοποιήσεις.

Με τον κλασσικό δεν έχεις αυτές τις ευκολίες αλλά πάντα θα δουλεύει και θα έχεις ενημέρωση από κέντρο ελέγχου.

Στην θέση σου δεν θα έβαζα ασύρματο αλλά θα κοίταζα να αναβαθμίσω αυτό που έχω. Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι οι εγκαταστάτες σε γδύνουν και υπερτιμολογούν τα πάντα (όπως γενικά και όλοι οι μάστορες)

Δημοσ.
8 minutes ago, slaughter said:

Καλησπέρα

Γνώμη μου ότι ο ajax/Hikvision κλπ αξίζουν αν το σπίτι δεν έχει προεγκατάσταση και θες να κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση για να μειώσεις το κόστος.

Αν έχεις λίστα με τις παγίδες/hub που σου πρότεινε να βάλεις αυτός δες το κόστος αγοράς τους σαν ιδιώτης για να δεις τι σου χρεώνει για την εγκατάσταση. Γενικά να ξέρεις ότι οι ασύρματες παγίδες έχουν και μπαταρία που θα πρέπει να αλλάζεις κάθε κάποια χρόνια και είναι πιο μεγάλοι σε σχέση με τους κλασσικούς (π.χ. οι μαγνητικοί) . Τέλος πρέπει να έχεις στο νου σου ότι οκ τώρα το μοντέλο που θα βάλεις είναι οκ και δουλεύει αλλά δεν ξέρεις σε 5-10 χρόνια αν θα υπάρχει πια η εταιρία (ajax/Hikvision). Ειδικά ο Ajax δεν έχει καν local configuration access (ο hikvision έχει web interface που κάνεις ρυθμίσεις) και αν δεν δουλεύει το app πάλι δεν θα έχεις remote access και ειδοποιήσεις.

Με τον κλασσικό δεν έχεις αυτές τις ευκολίες αλλά πάντα θα δουλεύει και θα έχεις ενημέρωση από κέντρο ελέγχου.

Στην θέση σου δεν θα έβαζα ασύρματο αλλά θα κοίταζα να αναβαθμίσω αυτό που έχω. Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι οι εγκαταστάτες σε γδύνουν και υπερτιμολογούν τα πάντα (όπως γενικά και όλοι οι μάστορες)

Καλησπέρα,

Επισυνάπτω την προσφορά με τα υλικά του. Μου είπε βέβαια οτι στο skoutz θα τα βρεις ποιο φθηνά εγω δεν εισάγω ούτε πουλάω μαζικά να μπορώ να ανταγωνιστώ skroutzoμαγαζα. Εγω πουλάω κυρίως υπηρεσία και εμπειρία, θα μου πεις οκ τι θα έλεγε;

Τέλος για το bold και εμένα αυτός είναι ο αρχικός μου σκοπός αλλά θέλω ενα ουσιαστικό λόγο να αναβαθμίσω οχι για τα smart app features και τέτοια, να μου παρέχει για τους χ,ψ λόγους περισσότερη ασφάλεια. Πχ ο υπάρχων εχει ενα κενό ασφαλείας στην επικοινωνία το έχουμε βρει αλλά αυτό λύνεται με Universal GPRS μας είπαν, έχει κάτι άλλο ενα νεο σύστημα που αγνοώ και είναι ουσιαστική αναβάθμιση; 

Ajax 1.png

Ajax 2.png

Ajax 3.png

Δημοσ.

Δες Aqara,  βάλτα μόνος σου (ότι πιο εύκολο) για να έχεις όλα τα καλούδια του smart και κράτα και τον Paradox.

Με ευχαριστείς αργότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...