slaughter Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 21 minutes ago, SuPeRsAyIaN said: Καλησπέρα, Επισυνάπτω την προσφορά με τα υλικά του. Μου είπε βέβαια οτι στο skoutz θα τα βρεις ποιο φθηνά εγω δεν εισάγω ούτε πουλάω μαζικά να μπορώ να ανταγωνιστώ skroutzoμαγαζα. Εγω πουλάω κυρίως υπηρεσία και εμπειρία, θα μου πεις οκ τι θα έλεγε; Τέλος για το bold και εμένα αυτός είναι ο αρχικός μου σκοπός αλλά θέλω ενα ουσιαστικό λόγο να αναβαθμίσω οχι για τα smart app features και τέτοια, να μου παρέχει για τους χ,ψ λόγους περισσότερη ασφάλεια. Πχ ο υπάρχων εχει ενα κενό ασφαλείας στην επικοινωνία το έχουμε βρει αλλά αυτό λύνεται με Universal GPRS μας είπαν, έχει κάτι άλλο ενα νεο σύστημα που αγνοώ και είναι ουσιαστική αναβάθμιση; Την βλέπω πολύ οργανωμένη την προσφορά του και μπράβο του. Βλέπω ότι σου βάζει και έξτρα μπαταρίες για το κέντρο και την σειρήνα (ΟΚ nice touch) Βλέπω ότι σου βάζει το multitransmitter για να κάνει χρήση κ των ενσύρματων παγίδων που έχεις. Καλό Η γνώμη μου για τα motioncam είναι ότι είναι μάπα. Τα έχω και εγώ και το «βίντεο» είναι απαράδεκτο. Γνώμη μου βάλε καλύτερα μια απλή motion παγίδα και βάλε και κάνα 2 IP κάμερες για να βλέπεις (στον Hikvision μπορείς να συνδέσει την κάμερα με παγίδα και αν σου στείλει video event. Στον Ajax αυτό παίζει μόνο με τις δικές του κάμερες και καταγραφικό που είναι αρκετά ακριβές και δύσκολα θα τις βρεις Ελλάδα) Το Relay δεν ξέρω τι θα το κάνει αλλά ΟΚ Η Ajax Home Siren είναι μάπα να ξέρεις.. κάνει ένα απλό Μπιπ μπιπ που είναι μέτρια ενοχλητικό (έχω 4 τέτοιες πεταμένα λεφτά). Καλύτερα βάλε και μέσα μια εξωτερικού χώρου Το hub 2 plus είναι το καλύτερο αλλά κάνεις και δουλειά και με το απλό hub 2 αρκεί να έχεις ethernet κοντά και να μην θες το wifi. Ακόμα και το 2g κάνει μια χαρά δουλειά δεν θες αναγκαστικά το 4g Αν δεν βγάζει από τα υλικά τα λεφτά που ζητάει είναι ΟΚ γιατί έχει αρκετά πράγματα να κάνει. Βασικό. Δεν έχω δει να σου βάζει κάποιο keyboard. Αν μπαίνεις και βγαίνεις συχνά το να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς από το κινητό είναι δύσκολο και τελικά δεν θα τον βάζεις τόσο συχνά. Θες το KeyPad Plus που έχει rfid tags και το μπες βγες είναι πολύ εύκολο. Αν θες μπορείς να ψάξεις λίγο πόσο σου πάνε όλα αυτά για να δεις τι μπορείς να γλυτώσεις. Επίσης αν θες μπορείς κάποια πράγματα να τα βάλεις σε 2ο χρόνο όπως π.χ. τα leak protection & fire protection
gorge18 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 ώρα πριν, SuPeRsAyIaN είπε Καλησπέρα, Επισυνάπτω την προσφορά με τα υλικά του. Μου είπε βέβαια οτι στο skoutz θα τα βρεις ποιο φθηνά εγω δεν εισάγω ούτε πουλάω μαζικά να μπορώ να ανταγωνιστώ skroutzoμαγαζα. Εγω πουλάω κυρίως υπηρεσία και εμπειρία, θα μου πεις οκ τι θα έλεγε; Τέλος για το bold και εμένα αυτός είναι ο αρχικός μου σκοπός αλλά θέλω ενα ουσιαστικό λόγο να αναβαθμίσω οχι για τα smart app features και τέτοια, να μου παρέχει για τους χ,ψ λόγους περισσότερη ασφάλεια. Πχ ο υπάρχων εχει ενα κενό ασφαλείας στην επικοινωνία το έχουμε βρει αλλά αυτό λύνεται με Universal GPRS μας είπαν, έχει κάτι άλλο ενα νεο σύστημα που αγνοώ και είναι ουσιαστική αναβάθμιση; Δυστυχώς οι τιμες ειναι πολυ πανω απο το κανονικό. Φαντασου εγω βρισκω το hub με 280 σε b2b Και σε απλο λογαριασμο 360 Ειναι μηπως και η εγκατασταση μεσα; Αν δεν εχει, γνωμη μου να τα παρεις και να τα βαλεις μονος σου Ειναι παιχνιδι ετσι και αλλιως
mike15 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 3 ώρες πριν, alejsalonica είπε Δες Aqara, βάλτα μόνος σου (ότι πιο εύκολο) για να έχεις όλα τα καλούδια του smart και κράτα και τον Paradox. Με ευχαριστείς αργότερα. εισαι τεχνιτης? επειδη βλεπω σαλονικα.
ss42ss Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 4 ώρες πριν, slaughter είπε Το Relay δεν ξέρω τι θα το κάνει αλλά ΟΚ τα θέλει για την υπάρχουσα εξωτερική σειρήνα μάλλον... 4 ώρες πριν, slaughter είπε Βασικό. Δεν έχω δει να σου βάζει κάποιο keyboard. Αν μπαίνεις και βγαίνεις συχνά το να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς από το κινητό είναι δύσκολο και τελικά δεν θα τον βάζεις τόσο συχνά. Θες το KeyPad Plus που έχει rfid tags και το μπες βγες είναι πολύ εύκολο. το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνουν και δεν προτείνου keypad... αν δεν έχεις τοπικό χειρισμό τον ήπιες σε περίπτωση που γίνει κάτι με το cloud/κινητό αν μπορεί να πάει στο hub 2 4g να το κάνει, το wifi γνώμη μου δεν προσφέρει και πολλά... σου έκοψαν το ρεύμα αντίο σύνδεση... τα 2,5κ όντως είναι πετσόκομμά.... 1
manolis940 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 5 ώρες πριν, slaughter είπε Η γνώμη μου για τα motioncam είναι ότι είναι μάπα. Τα έχω και εγώ και το «βίντεο» είναι απαράδεκτο. Πιο ακριβώς video είναι η μαπα; Αισθητήρας κίνησης είναι που κατά την κίνηση στέλνει φωτογραφίες και όχι video. Ρυθμίζει αν θυμάμαι καλά από 1 έως 4 φωτογραφίες και έχεις και τον περιορισμό αν θες το πόσες φορές θα επαναληφθεί. Τώρα το ότι σου δείχνει την μία πίσω απ' την άλλη και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι video είναι κάτι άλλο αλλά αυτό που παίρνεις στα χέρια σου δεν είναι video. 5 ώρες πριν, slaughter είπε Το Relay δεν ξέρω τι θα το κάνει αλλά ΟΚ Είναι ρελέ που χρησιμοποιείται σε αυτοματισμούς. 58 λεπτά πριν, ss42ss είπε τα θέλει για την υπάρχουσα εξωτερική σειρήνα μάλλον... Να το κάνει τι για την σειρήνα; Να το χρησιμοποιήσει ως τροφοδοτικό; Είναι κάπως μεγάλη σπατάλη χρημάτων. 5 ώρες πριν, slaughter είπε Βασικό. Δεν έχω δει να σου βάζει κάποιο keyboard. Συμφωνώ εδώ στο 100% και εγώ. Το πιο απλό να δεις ότι θα σου κλείσει το κινητό και δεν θα μπορεί να μπεις στο σπίτι σου. Πάντως με την παραπάνω προσφορά νιώθω μεγάλος πιατσοχαλαστής 😶
vasilllis Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 3:40 ΜΜ, d_gkal είπε Σε ajax τι κάμερα ασύρματη θα μπορούσε να "κουμπώσει" ώστε να παίζει απ' το app; https://ajax.systems/catalogue/video-surveillance/ Sου κανει κατι απο εδω? Στις 16/4/2025 στις 6:16 ΜΜ, abdulah είπε Hello! Ψάχνω κάτι πολύ απλό, πχ μια παγίδα πόρτας ή ενας αισθητήρας χώρου, αλλά με σύνδεση σε κέντρο λήψης σημάτων ή κατ' ελάχιστο ένα καλό Web App με πλήρες ιστορικό. Δε μου κάνει σκέτο phone app. Έχετε καμιά ιδέα; Μπορείς να συνδέσεις δικό σου συναγερμό σε τρίτα κέντρα λήψης με wifi/internet; και αν ναι, πόσο κοστίζει; Προτειναν οκ. 6 ώρες πριν, SuPeRsAyIaN είπε Καλησπέρα, Επισυνάπτω την προσφορά με τα υλικά του. Μου είπε βέβαια οτι στο skoutz θα τα βρεις ποιο φθηνά εγω δεν εισάγω ούτε πουλάω μαζικά να μπορώ να ανταγωνιστώ skroutzoμαγαζα. Εγω πουλάω κυρίως υπηρεσία και εμπειρία, θα μου πεις οκ τι θα έλεγε; Τέλος για το bold και εμένα αυτός είναι ο αρχικός μου σκοπός αλλά θέλω ενα ουσιαστικό λόγο να αναβαθμίσω οχι για τα smart app features και τέτοια, να μου παρέχει για τους χ,ψ λόγους περισσότερη ασφάλεια. Πχ ο υπάρχων εχει ενα κενό ασφαλείας στην επικοινωνία το έχουμε βρει αλλά αυτό λύνεται με Universal GPRS μας είπαν, έχει κάτι άλλο ενα νεο σύστημα που αγνοώ και είναι ουσιαστική αναβάθμιση; αν δεν βαζεις το ποστ που τα περιγραφεις δυσκολο να θυμαται κανεις τι εχεις/θες. 43 λεπτά πριν, manolis940 είπε Πιο ακριβώς video είναι η μαπα; Αισθητήρας κίνησης είναι που κατά την κίνηση στέλνει φωτογραφίες και όχι video. Ρυθμίζει αν θυμάμαι καλά από 1 έως 4 φωτογραφίες και έχεις και τον περιορισμό αν θες το πόσες φορές θα επαναληφθεί. Τώρα το ότι σου δείχνει την μία πίσω απ' την άλλη και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι video είναι κάτι άλλο αλλά αυτό που παίρνεις στα χέρια σου δεν είναι video. Είναι ρελέ που χρησιμοποιείται σε αυτοματισμούς. Να το κάνει τι για την σειρήνα; Να το χρησιμοποιήσει ως τροφοδοτικό; Είναι κάπως μεγάλη σπατάλη χρημάτων. Συμφωνώ εδώ στο 100% και εγώ. Το πιο απλό να δεις ότι θα σου κλείσει το κινητό και δεν θα μπορεί να μπεις στο σπίτι σου. Πάντως με την παραπάνω προσφορά νιώθω μεγάλος πιατσοχαλαστής 😶 ετσι.Φωτογραφιες στελνει δεν ειναι καμερα.Περισσοτερο για αναγνωριση αν ειναι ψευδης συναγερμος ή οχι. Αυτο με το το τροφοδοτικο δεν το καταλαβα.Το ρελε το χρησιμοποιει να ενεργοποιησει την σειρηνα την καλωδιακη.Τροφοδοσια θα παιρνει απο το multitransmitter και εντολη απο το ρελε.Οικονομικα συμφερει. Θεωρω υπερβολη πληκτρολογιο για σπιτι.Να μεινεις και μια φορα τον χρονο απο κινητο?Και θα εισαι ο μοναδικος που θα εχει app? 1
alejsalonica Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 3 ώρες πριν, mike15 είπε εισαι τεχνιτης? επειδη βλεπω σαλονικα. Όχι αγαπητέ. Μηχανικός είμαι. Μπες στο site της Aqara να δεις τι έχει και θα βγάλεις εύκολα άκρη.
SuPeRsAyIaN Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 hour ago, manolis940 said: Πάντως με την παραπάνω προσφορά νιώθω μεγάλος πιατσοχαλαστής 😶 Υποθέτω οτι είσαι επαγγελματίας του είδους; Καταρχάς συμφωνείς με την επιλογή του Ajax; Κατά δεύτερον που θεωρείς οτι έπρεπε να κυμαίνεται η προσφορά οικονομικά κατά προσέγγιση προφανώς. Απ το skroutz μεμονωμένα είναι ≈650€ ακριβότερος στα υλικά. Το κόστος που έχει βάλει για την εγκατάσταση μου φαίνεται λογικό αλλά τα υλικά εγω πιστεύω τα παίρνει και φθηνότερα απ το skroutz ο φίλος και εχει κρυφό κέρδος και απ αυτό. 1 hour ago, vasilllis said: αν δεν βαζεις το ποστ που τα περιγραφεις δυσκολο να θυμαται κανεις τι εχεις/θες Στο πρώτο ποστ σήμερα εχω κάνει quote τον εαυτό μου με το μήνυμα που είχα ξεκινήσει στο παρών νήμα τον Σεπτέμβριο και είχα επισυνάψει μια αρχική προσφορά που μου έκαναν για Caddx και έγινε τότε μια μικρή συζήτηση. 1
d_gkal Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 hour ago, vasilllis said: https://ajax.systems/catalogue/video-surveillance/ Sου κανει κατι απο εδω? Στις τιμές που βλέπω όχι. Θεωρώ υπερβολή 250-300 μια κάμερα.... Και 400 για κουδούνι.......... Κάτι σε πιο οικονομικό;
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 12 ώρες πριν, vasilllis είπε Αυτο με το το τροφοδοτικο δεν το καταλαβα.Το ρελε το χρησιμοποιει να ενεργοποιησει την σειρηνα την καλωδιακη.Τροφοδοσια θα παιρνει απο το multitransmitter και εντολη απο το ρελε.Οικονομικα συμφερει. Δεν την είδα την καλωδιακή στην προσφορά και δεν πήγε το μυαλό μου. Σίγουρα θα γλιτώσεις λεφτά αλλά δίνεις τόσα χρήματα και αντί να βάλεις σειρήνα που να προϊδεάζει κάποιον ότι έχεις Ajax μέσα θα βάλεις μία σειρήνα των 20€ 10 ώρες πριν, SuPeRsAyIaN είπε Υποθέτω οτι είσαι επαγγελματίας του είδους; Καταρχάς συμφωνείς με την επιλογή του Ajax; Κατά δεύτερον που θεωρείς οτι έπρεπε να κυμαίνεται η προσφορά οικονομικά κατά προσέγγιση προφανώς. Απ το skroutz μεμονωμένα είναι ≈650€ ακριβότερος στα υλικά. Το κόστος που έχει βάλει για την εγκατάσταση μου φαίνεται λογικό αλλά τα υλικά εγω πιστεύω τα παίρνει και φθηνότερα απ το skroutz ο φίλος και εχει κρυφό κέρδος και απ αυτό. Στο πρώτο ποστ σήμερα εχω κάνει quote τον εαυτό μου με το μήνυμα που είχα ξεκινήσει στο παρών νήμα τον Σεπτέμβριο και είχα επισυνάψει μια αρχική προσφορά που μου έκαναν για Caddx και έγινε τότε μια μικρή συζήτηση. Καλά κάποιοι στο Skroutz πουλάνε υπερβολικά φθηνά και οι λόγοι είναι γνωστοί. Πάνω κάτω τις προτεινόμενες τιμές σου έχει δώσει αλλά μέχρι σήμερα όποτε έχω δώσει προσφορά με αυτές ποτέ δεν πήρα θετική απάντηση. Η Ajax έχει όντως ένα καλό δίκτυο εμπόρων και εξασφαλίζει ανταγωνιστικές τιμές στους εγκαταστάτες. Δεν ξέρω αν αυτός που θα σου βάλει τον συναγερμό είναι εξουσιοδοτημένος εγκαταστάτης και αν έχει πρόσβαση σε αυτές τις τιμές οι οποίες στην καλύτερη είναι κατά τα 2/3 πιο οικονομικές τουλάχιστον. Ο Ajax Αξίζει. Πολλοί τον παρουσιάζουν ως την Apple των συναγερμών αλλά για μένα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι εταιρεία που έχει δίνει αρκετή σημασία στον σχεδιασμό και φυσικά στην μετέπειτα υποστήριξη του συστήματος χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις κάποια συνδρομή γι αυτό. Το ασύρματα πρωτόκολλα δουλεύουν ακαριαία χωρίς καθυστερήσεις και επίσης και τα πακέτα που στέλνει μέσω Internet είναι τόσο μικρά που πάλι θα έρθουν στο κινητό του χρήστη άμεσα ακόμη και αν έχει την χειρότερη σύνδεση στο Internet. Σημαντικό ότι έχουν επενδύσει στην διεπαφή χρήστη και εγκαταστάτη με διαφορετικές εφαρμογές και έχουν δώσει μεγάλη σημασία και στο privacy. Δηλαδή εσύ μπορείς να ορίσει τα όρια πρόσβασης του εγκαταστάτη σου στο σύστημα αφαιρώντας και προσθέτοντας διάφορα δικαιώματα και μπορείς φυσικά να ορίσεις και το πότε θα τα έχει αυτά τα δικαιώματα. Η διεπαφή αυτή δίνει και την δυνατότητα για διάφορες ρυθμίσεις εξ' αποστάσεως όπως για παράδειγμα να σου ενεργοποιήσει σε μία πόρτα ένα chime να σου ορίσει μία άλλη πόρτα ως ζώνη καθυστέρησης, να πάρει ειδοποιήσεις ο τεχνικός για διάφορα σφάλματα και αυτό θεωρητικά θα σου εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα αλλά αυξάνει ταυτόχρονα και την ασφάλεια σου. Πάντα φυσικά μπορείς όλα αυτά τα να τα ρυθμίσεις και εσύ αν είσαι πιο προχωρημένος χρήστης αλλά χρειάζεσαι πάντα και την θεωρητική γνώση πίσω απ' το πως να στήσεις ένα συναγερμό και το πως λειτουργεί γενικότερα αλλιώς είναι επικίνδυνο να κάνεις κάποια χοντρή πατάτα.
slaughter Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 1 hour ago, manolis940 said: Ο Ajax Αξίζει. Πολλοί τον παρουσιάζουν ως την Apple των συναγερμών αλλά για μένα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι εταιρεία που έχει δίνει αρκετή σημασία στον σχεδιασμό και φυσικά στην μετέπειτα υποστήριξη του συστήματος χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις κάποια συνδρομή γι αυτό. Καλημέρα. Συμφωνώ με όσα λες. Το θέμα είναι για πόσα χρόνια θα δουλεύει και θα το υποστηρίζει η Ajax και η κάθε Ajax γιατί και τα Online συστήματα έχουν κόστος λειτουργίας και δεν μπορεί ο άλλος να τα πληρώνει για 10ετίες και να έχει έσοδα μόνο απο το hardware. Το βλέπεις σε παλιές wifi κάμερες που σταματάνε να δουλεύουν ή το app έχει διαφημίσεις ή ζητάνε συνδρομή. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν με συνδρομή. Για αυτό το βασικό για εμένα είναι ο συναγερμός να μπορεί να δουλέψει και τοπικά χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στο Internet για να μπορεί να είναι λειτουργικός ακόμα και αν ο κατασκευαστής καταργήσει το app. Γιαυτό και το κόστος θα πρέπει να είναι λογικό γιατί όλα αυτά έχουν πια περιορισμένο χρόνο ζωής.
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 21 λεπτά πριν, slaughter είπε Καλημέρα. Συμφωνώ με όσα λες. Το θέμα είναι για πόσα χρόνια θα δουλεύει και θα το υποστηρίζει η Ajax και η κάθε Ajax γιατί και τα Online συστήματα έχουν κόστος λειτουργίας και δεν μπορεί ο άλλος να τα πληρώνει για 10ετίες και να έχει έσοδα μόνο απο το hardware. Το βλέπεις σε παλιές wifi κάμερες που σταματάνε να δουλεύουν ή το app έχει διαφημίσεις ή ζητάνε συνδρομή. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν με συνδρομή. Για αυτό το βασικό για εμένα είναι ο συναγερμός να μπορεί να δουλέψει και τοπικά χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στο Internet για να μπορεί να είναι λειτουργικός ακόμα και αν ο κατασκευαστής καταργήσει το app. Γιαυτό και το κόστος θα πρέπει να είναι λογικό γιατί όλα αυτά έχουν πια περιορισμένο χρόνο ζωής. Γίνεται μια χαρά όσο συνεχίζει να πουλάει. Δες Mikrotik για παράδειγμα. Έχεις δίκιο ως προς το τέλος αλλά ο Ajax είναι συναγερμός που για να παραμετροποιηθεί χρειάζεται πρόσβαση στο cloud. Αν σταματήσει αυτή η πρόσβαση πλέον δεν θα μπορείς να κάνεις καμία αναβάθμιση στο σύστημα η παραμετροποίηση και αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο συναγερμός σου είναι άχρηστος.
SuPeRsAyIaN Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 hours ago, manolis940 said: Καλά κάποιοι στο Skroutz πουλάνε υπερβολικά φθηνά και οι λόγοι είναι γνωστοί. Πάνω κάτω τις προτεινόμενες τιμές σου έχει δώσει αλλά μέχρι σήμερα όποτε έχω δώσει προσφορά με αυτές ποτέ δεν πήρα θετική απάντηση. Η Ajax έχει όντως ένα καλό δίκτυο εμπόρων και εξασφαλίζει ανταγωνιστικές τιμές στους εγκαταστάτες. Δεν ξέρω αν αυτός που θα σου βάλει τον συναγερμό είναι εξουσιοδοτημένος εγκαταστάτης και αν έχει πρόσβαση σε αυτές τις τιμές οι οποίες στην καλύτερη είναι κατά τα 2/3 πιο οικονομικές τουλάχιστον. Ο Ajax Αξίζει. Πολλοί τον παρουσιάζουν ως την Apple των συναγερμών αλλά για μένα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι εταιρεία που έχει δίνει αρκετή σημασία στον σχεδιασμό και φυσικά στην μετέπειτα υποστήριξη του συστήματος χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις κάποια συνδρομή γι αυτό. Δεν μου το ανέφερε κατά την επίσκεψή του, αλλά στο site του εμφανίζεται ως authorized installer για τον Ajax. Από εκεί και πέρα, η δική μου βασική προτεραιότητα για να μπω σε διαδικασία αλλαγής, ήταν να διαπιστώσω αν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στον τομέα της ασφάλειας στα συστήματα συναγερμών τα τελευταία 15+ χρόνια. Από ό,τι φαίνεται, δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Η δουλειά που κάνει σήμερα ο Paradox που έχω, είναι πρακτικά η ίδια με αυτή που κάνει ο Ajax ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα(και αν δεν ισχύει πως επιχειρηματολογεί κανείς για το ανάποδο; ). Ο τελευταίος τεχνικός που πέρασε, μου ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της αξιοπιστίας και της ασφάλειας προκύπτει από την ποιότητα της εγκατάστασης και όχι τόσο από τον εξοπλισμό. Μέχρι σήμερα, η υπάρχουσα εγκατάσταση δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε βλάβες, ούτε ενδείξεις κακής ποιότητας, όπως επαφές που φαίνονται πρόχειρα τοποθετημένες ή έτοιμες να φύγουν. Δεύτερη προτεραιότητα για μένα είναι η ενίσχυση ορισμένων ανοιγμάτων. Ο πρώτος εγκαταστάτης πρότεινε εξωτερικά beams, ενώ ο δεύτερος μίλησε για προσθήκη ασύρματων επαφών, glass breaker και εσωτερικών ραντάρ. Το υπάρχον σύστημα δεν υποστηρίζει επέκταση με τέτοιες συσκευές, οπότε ναι μεν με ενδιαφέρει να ενισχυθούν κάποια σημεία, αλλά δεν είναι και άμεση ανάγκη ,δεν είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή απροστάτευτα σημεία. Η τρίτη και τελευταία προτεραιότητα είναι το κομμάτι του smart χειρισμού. Αρχικά το σκεφτόμουν επειδή είχα στο μυαλό μου ένα πρόχειρο κόστος γύρω στα 1000€ για αλλαγή πίνακα και κάνα-δυο επιπλέον εξαρτήματα. Αλλά όταν άκουσα τιμές της τάξης των 2.500€, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να οπλίζω/αφοπλίζω τον συναγερμό από το κινητό. Δόξα τω Θεώ, σήμερα μπορείς να κάνεις αυτοματισμούς με modular λύσεις και ρελεδάκια των 5€, οπότε δεν εξαρτώμαι από τον συναγερμό για τέτοια πράγματα. Τον οπλίζω και χειροκίνητα, δεν είναι και καμιά ταλαιπωρία.
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 36 λεπτά πριν, SuPeRsAyIaN είπε Δεν μου το ανέφερε κατά την επίσκεψή του, αλλά στο site του εμφανίζεται ως authorized installer για τον Ajax. Από εκεί και πέρα, η δική μου βασική προτεραιότητα για να μπω σε διαδικασία αλλαγής, ήταν να διαπιστώσω αν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στον τομέα της ασφάλειας στα συστήματα συναγερμών τα τελευταία 15+ χρόνια. Από ό,τι φαίνεται, δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Η δουλειά που κάνει σήμερα ο Paradox που έχω, είναι πρακτικά η ίδια με αυτή που κάνει ο Ajax ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα(και αν δεν ισχύει πως επιχειρηματολογεί κανείς για το ανάποδο; ). Ο τελευταίος τεχνικός που πέρασε, μου ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της αξιοπιστίας και της ασφάλειας προκύπτει από την ποιότητα της εγκατάστασης και όχι τόσο από τον εξοπλισμό. Μέχρι σήμερα, η υπάρχουσα εγκατάσταση δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε βλάβες, ούτε ενδείξεις κακής ποιότητας, όπως επαφές που φαίνονται πρόχειρα τοποθετημένες ή έτοιμες να φύγουν. Δεύτερη προτεραιότητα για μένα είναι η ενίσχυση ορισμένων ανοιγμάτων. Ο πρώτος εγκαταστάτης πρότεινε εξωτερικά beams, ενώ ο δεύτερος μίλησε για προσθήκη ασύρματων επαφών, glass breaker και εσωτερικών ραντάρ. Το υπάρχον σύστημα δεν υποστηρίζει επέκταση με τέτοιες συσκευές, οπότε ναι μεν με ενδιαφέρει να ενισχυθούν κάποια σημεία, αλλά δεν είναι και άμεση ανάγκη ,δεν είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή απροστάτευτα σημεία. Η τρίτη και τελευταία προτεραιότητα είναι το κομμάτι του smart χειρισμού. Αρχικά το σκεφτόμουν επειδή είχα στο μυαλό μου ένα πρόχειρο κόστος γύρω στα 1000€ για αλλαγή πίνακα και κάνα-δυο επιπλέον εξαρτήματα. Αλλά όταν άκουσα τιμές της τάξης των 2.500€, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να οπλίζω/αφοπλίζω τον συναγερμό από το κινητό. Δόξα τω Θεώ, σήμερα μπορείς να κάνεις αυτοματισμούς με modular λύσεις και ρελεδάκια των 5€, οπότε δεν εξαρτώμαι από τον συναγερμό για τέτοια πράγματα. Τον οπλίζω και χειροκίνητα, δεν είναι και καμιά ταλαιπωρία. Μου φαίνεται χαζό τότε να μην έχει επικοινωνήσει με κάποιους από τους επίσημους εμπόρους για να έχει καλύτερες τιμές. Γιατί αν το χει κάνει στην παραπάνω δουλειά θα βγάλει 1000€+ με τις τιμές που σου δίνει. Το θεωρώ υπερβολή όσο καλό και να είναι ένα σύστημα. Τα συστήματα της Paradox τα γνωρίζω αρκετά επιφανειακά σε σημείο που δεν γνωρίζω αν έχουν κάτι ασύρματο στην γκάμα τους που να φτάνει το επίπεδο του Ajax οπότε δεν μπορώ να σε διαφωτίσω. Σίγουρα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές τα τελευταία 15 χρόνια αλλά δεν είναι τεράστιες αυτές οι αλλαγές. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη στην δική σου εγκατάσταση για εφαρμογή σε κάποιες από αυτές. Όσον αφορά τους συναγερμούς στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν όπως τα κολλήματα που μάθαμε στον στρατό. Δεν είναι αδιαπέραστα αλλά καθυστερούν εκείνον που θέλει να μπει ή και τον αποτρέπουν διότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Δεν μπορώ να σου πω τι ισχύει για την δικιά σου εγκατάσταση αλλά για παράδειγμα οι glass break detectors που δεν έχεις τώρα για παράδειγμα είναι ένα μειονέκτημα της ασφάλειας σου καθώς το βράδυ κάποιος-οι είναι αρκετά θρασείς να σπάσουν τα παράθυρα σου θα μπουν στον χώρο χωρίς να σημάνει συναγερμός. Αυτό βέβαια πάλι δεν σημαίνει ότι είναι το σύστημα σου για πέταμα. Προφανώς έχεις ήδη περιορίσει αρκετά τον υποψήφιο παραβάτη μιας και θα πρέπει να κάνει φασαρία ή θα πρέπει να μπει μέσα αρκετά οπλισμένος και ίσως όχι μόνος του. Το smart του Ajax διαφέρει ως προς το ότι όλα είναι κάτω από ένα app και έχουν διεπαφή μεταξύ τους. Φυσικά υπάρχουν λύσεις και εκτός αυτού αλλά όσες φορές και αν τις έχω δοκιμάσει πχ συσκευές που λειτουργούν μέσω Google Home κάπου θα βρεις κάποιο εμπόδιο και αρκετούς περιορισμούς. Φυσικά και ο Ajax δεν κάνει τα πάντα. Ωστόσο αυτά που κάνει τα κάνει πολύ καλά. Τώρα και εγώ για 2500€ δεν ξέρω αν θα προχωρούσα αλλά τα πάντα εξαρτώνται και από το τι εγκατάσταση έχεις.
vasilllis Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Στις 24/4/2025 στις 9:42 ΠΜ, slaughter είπε Καλημέρα. Συμφωνώ με όσα λες. Το θέμα είναι για πόσα χρόνια θα δουλεύει και θα το υποστηρίζει η Ajax και η κάθε Ajax γιατί και τα Online συστήματα έχουν κόστος λειτουργίας και δεν μπορεί ο άλλος να τα πληρώνει για 10ετίες και να έχει έσοδα μόνο απο το hardware. Το βλέπεις σε παλιές wifi κάμερες που σταματάνε να δουλεύουν ή το app έχει διαφημίσεις ή ζητάνε συνδρομή. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν με συνδρομή. Για αυτό το βασικό για εμένα είναι ο συναγερμός να μπορεί να δουλέψει και τοπικά χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στο Internet για να μπορεί να είναι λειτουργικός ακόμα και αν ο κατασκευαστής καταργήσει το app. Γιαυτό και το κόστος θα πρέπει να είναι λογικό γιατί όλα αυτά έχουν πια περιορισμένο χρόνο ζωής. Aν σκεφτεις τα ιδια online συστηματα εχουν τα ΚΛΣ με κοστος 10€ και σου παρεχουν και υπαλληλο 24/7 .Θεωρτικα μια σωστη εταιρια εχει υπολογισει μεσα στο κοστος μελετη-παραγωγη-πωληση και 10 χρονια συντηρηση σε εναν online server. Στις 23/4/2025 στις 9:57 ΜΜ, d_gkal είπε Στις τιμές που βλέπω όχι. Θεωρώ υπερβολή 250-300 μια κάμερα.... Και 400 για κουδούνι.......... Κάτι σε πιο οικονομικό; Στις 24/4/2025 στις 12:49 ΜΜ, SuPeRsAyIaN είπε Δεν μου το ανέφερε κατά την επίσκεψή του, αλλά στο site του εμφανίζεται ως authorized installer για τον Ajax. Από εκεί και πέρα, η δική μου βασική προτεραιότητα για να μπω σε διαδικασία αλλαγής, ήταν να διαπιστώσω αν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στον τομέα της ασφάλειας στα συστήματα συναγερμών τα τελευταία 15+ χρόνια. Από ό,τι φαίνεται, δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Η δουλειά που κάνει σήμερα ο Paradox που έχω, είναι πρακτικά η ίδια με αυτή που κάνει ο Ajax ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα(και αν δεν ισχύει πως επιχειρηματολογεί κανείς για το ανάποδο; ). Ο τελευταίος τεχνικός που πέρασε, μου ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της αξιοπιστίας και της ασφάλειας προκύπτει από την ποιότητα της εγκατάστασης και όχι τόσο από τον εξοπλισμό. Μέχρι σήμερα, η υπάρχουσα εγκατάσταση δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε βλάβες, ούτε ενδείξεις κακής ποιότητας, όπως επαφές που φαίνονται πρόχειρα τοποθετημένες ή έτοιμες να φύγουν. Δεύτερη προτεραιότητα για μένα είναι η ενίσχυση ορισμένων ανοιγμάτων. Ο πρώτος εγκαταστάτης πρότεινε εξωτερικά beams, ενώ ο δεύτερος μίλησε για προσθήκη ασύρματων επαφών, glass breaker και εσωτερικών ραντάρ. Το υπάρχον σύστημα δεν υποστηρίζει επέκταση με τέτοιες συσκευές, οπότε ναι μεν με ενδιαφέρει να ενισχυθούν κάποια σημεία, αλλά δεν είναι και άμεση ανάγκη ,δεν είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή απροστάτευτα σημεία. Η τρίτη και τελευταία προτεραιότητα είναι το κομμάτι του smart χειρισμού. Αρχικά το σκεφτόμουν επειδή είχα στο μυαλό μου ένα πρόχειρο κόστος γύρω στα 1000€ για αλλαγή πίνακα και κάνα-δυο επιπλέον εξαρτήματα. Αλλά όταν άκουσα τιμές της τάξης των 2.500€, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να οπλίζω/αφοπλίζω τον συναγερμό από το κινητό. Δόξα τω Θεώ, σήμερα μπορείς να κάνεις αυτοματισμούς με modular λύσεις και ρελεδάκια των 5€, οπότε δεν εξαρτώμαι από τον συναγερμό για τέτοια πράγματα. Τον οπλίζω και χειροκίνητα, δεν είναι και καμιά ταλαιπωρία. Θα συμφωνησω στο κομματι εξωτερικης επιβλεψης του χωρου. Απορω γιατι ο παικτης απεκλεισε αυτο το ενδεχομενο καθως ο ajax διαθετει αριστες κουρτινες.(beams,radar δεν γνωριζω τον χωρο). Ολα τα συστηματα υποστηριζουν τα παντα σχεδον,μια ζωνη θα βρεθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα