slaughter Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 hour ago, mike15 said: μπορει αυτο να γινει τοποθετηση εντος του τοιχου ωστε να μην το κλεψουν? ενοοω θα μπορει να εκπεμπει επικοινωνια αν μπει σε τοιχο? ασυρματο δεν ειναι? και εαν το κλεψει καποιος μπορεις να ζητησεις μετα το εξαρτημα μονο αυτο η' ξαναγοραζεις πακετο μαζι με το χαμπ? και αν μπορεις μονο αυτο τι κοστος εχει μοννο το κουδουνι χωρις το χαμπ? το κουδούνι κουμπώνει σε βάση στον τοίχο που και καλά δεν είναι εύκολο να το βγάλεις. Δεν μπορείς να το βάλεις με τσιμέντο γιατί θα πρέπει να το βγάζεις για να το φορτίζεις. Με την ίδια λογική μπορούν να κλέψουν το κουδούνι κουμπί που έχεις τώρα. Το tapo που έχω εγώ δεν το πουλάνε μόνο του πάει πακέτο με το hub Έχει και μια σειρήνα και καλά που σκούζει μόλις το βγάλεις απο την βάση του αλλά μόλις βγάλεις την μπαταρία σταματάει. Δεν τους είναι χρήσιμο σε κάτι οπότε δεν νομίζω να το κλέψουν.. μόνο να το χαλάσουν για να μην τους πιάσει η κάμερα 1
mike15 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, slaughter είπε Δεν τους είναι χρήσιμο σε κάτι οπότε δεν νομίζω να το κλέψουν.. μόνο να το χαλάσουν για να μην τους πιάσει η κάμερα τεοιο θεμα εχω,δεν ειναι θεμα κλοπης αλλα χαριτωμενιων.φυσικα θα τους καταγραψει η καρτα στο χαμπ εκτος εαν βαλουν κουκουλα,παρατραβηγμενο αλλα οταν εχεις να κανεις με χαλασμενους ενοικους ολα να τα περιμενεις. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από mike15
slaughter Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 minute ago, mike15 said: τεοιο θεμα εχω,δεν ειναι θεμα κλοπης αλλα χαριτωμενιων.φυσικα θα τους καταγραψει η καρτα στο χαμπ εκτος εαν βαλουν κουκουλα,παρατραβηγμενο αλλα οταν εχεις να κανεις με χαλασμενους ενοικους ολα να τα περιμενεις. Μπορείς τότε να βάλεις την κάμερα μπαταρίας ψηλά που να μην είναι εύκολο να την ξηλώσουν 1
mike15 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, slaughter είπε Μπορείς τότε να βάλεις την κάμερα μπαταρίας ψηλά που να μην είναι εύκολο να την ξηλώσουν καμερα μπαταριας εννοεις την καμερα που ειναι ενσωματωμενη πανω στο κιτ ? μπορει να εχει κλιση προς τα κατω,ρυθμιζεται? ]καλα τωρα εαν θελουν πολλα κανουν,ριχνουν και ενα σπρευ και το αχρηστευεουν και μετα κανουν τις χαριτωμενιες τους. χρησιμο παντως το κιτ που εβαλες,εψαχνα καιρο και δεν εβρισκα κατι οικονομικο.ειχα παει σε εναν με συναγερμους και οταν ζητησα doorbell-camera μου ειπε κατι για 500 ευρω και ανω που τα βαζει σε χρυσοχοεια κ.λ.π.
slaughter Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 19 minutes ago, mike15 said: καμερα μπαταριας εννοεις την καμερα που ειναι ενσωματωμενη πανω στο κιτ ? μπορει να εχει κλιση προς τα κατω,ρυθμιζεται? ]καλα τωρα εαν θελουν πολλα κανουν,ριχνουν και ενα σπρευ και το αχρηστευεουν και μετα κανουν τις χαριτωμενιες τους. χρησιμο παντως το κιτ που εβαλες,εψαχνα καιρο και δεν εβρισκα κατι οικονομικο.ειχα παει σε εναν με συναγερμους και οταν ζητησα doorbell-camera μου ειπε κατι για 500 ευρω και ανω που τα βαζει σε χρυσοχοεια κ.λ.π. αυτές
mike15 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, slaughter είπε αυτές εχεις βαλει δλδ εξτρα καμερα εκτος αυτης που εχει το doorbell κιτ?
slaughter Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Just now, mike15 said: εχεις βαλει δλδ εξτρα καμερα εκτος αυτης που εχει το doorbell κιτ? εγώ όχι.. αλλά μπορείς να βάλεις.. τις ίδιες μπαταρίες έχουν με το doorbell και κάποιες έχουν κ ηλιακά panels
mike15 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) ωραια,ηθελα να ρωτησω κατι. θελω μια καμερα με καλωδιο για παρκινγκ -πυλωτη.απο την πυλωτη σε δευτερο οροφο εξωτερικα το καλωδιο μεσω τοιχου,ειναι συγγενης στον πρωτο οποτε ολα ενταξει για το περασμα.η καμερα να εχει καλωδιο που θα πηγαινει μεσα στο σπιτι το οποιο θα ειναι 1 και για ηχο και εικονα,δεν θυμαμαι πως λεγονται,δεν ειμαι σχετικο,βαζω απο αυτα που ρωτησα. τωρα μεσα στο σπιτι θελω να βαλω εναν συναγερμο,οχι τιποτα ακριβο η' δυσκολο στην χρηση,ενα basic μονο για να μην μπει καποιος,δεν εχουμε πολυτιμο τιποτα ακομα και η τι-βι αχρηστη ειναι. μου ειπε καποιος τεχνικος οτι μπορω να τραβηξω το καλωδιο απο την καμερα και να το συνδεσω μεσα στο κουτι του συναγερμου για καταγραφη σε καρτα η' κλαουντ οχι σε ξεχωριστο καταγραφικο.ισχυει? ο λογος που μου το ειπε αυτο ειναι γιατι θελω να εχω οσο δυνατον λιγοτερες συσκευες να ελεγχω. δλδ. καμερα στην πυλωτη ψηφιακη αλλα με καλωδιο που δεν θυμαμαι την ορολογια του να μεταφερι ψηφιακο σημα ηχου και εικονας και να κουμπωνει μεσα στο κουτι του συναγερμου ,συναγερμο φυσικα ,σειρηνα και το doorbell. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από mike15
magkaki Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 23 ώρες πριν, magkaki είπε Καλημέρα αγοράσαμε σπίτι στη Νίκαια Πειραιά και έχει προεγκατάσταση συναγερμού. Δεν θέλω τύπου ασύρματο ajax κλπ θέλω κάτι τύπου pandora που θυμάμαι ή ανάλογες εταιρείες με κέντρο λήψης σημάτων. Σας παρακαλώ πολύ αν έχετε κάποιον γνωστό καλό να ξέρει από αυτά και να μας κάνει μια μελέτη πείτε μου. Καλοδεχούμενες και προτάσεις για μοντέλα συναγερμών. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Κάποιος να βοηθήσει?
mike15 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) λοιπον πανω σαυτο που εψαχνα ,μιλησα με εναν εγκαταστατη και μου ειπε τα εξης... μια ψηφιακη καμερα στο παρκινγκ που θα συνδεθει με καλωδιο με το ρουτερ του σπιτου,θα κουμπωσει εκει,εναν συναγερμο ασυρματο και διπλα ενα κουτι μικρο σαν του συναγερμου που θα περιεχει δισκο να καταγραφει και το οποιο θα συνδεθει επισης με το ρουτερ του σπιτιου.ολα αυτα κοστιζουν μονο τα υλικα 800 ευρω.μαρκα ολα ajax.τα εργατικα εξτρα ,δεν μου εδωσε τιμη γιατι πρεπει να δει το σπιτι. μονο για υλικα ειναι πολλα για αυτην την μαρκα? υπαρχει αλλη ιδια προταση σε αλλη μαρκα,εστω και με διαφορετικη μαρκα καμερα? paradox η' καποια αλλη? Επεξ/σία 16 Ιουνίου από mike15
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 16/6/2025 στις 9:16 ΜΜ, mike15 είπε λοιπον πανω σαυτο που εψαχνα ,μιλησα με εναν εγκαταστατη και μου ειπε τα εξης... μια ψηφιακη καμερα στο παρκινγκ που θα συνδεθει με καλωδιο με το ρουτερ του σπιτου,θα κουμπωσει εκει,εναν συναγερμο ασυρματο και διπλα ενα κουτι μικρο σαν του συναγερμου που θα περιεχει δισκο να καταγραφει και το οποιο θα συνδεθει επισης με το ρουτερ του σπιτιου.ολα αυτα κοστιζουν μονο τα υλικα 800 ευρω.μαρκα ολα ajax.τα εργατικα εξτρα ,δεν μου εδωσε τιμη γιατι πρεπει να δει το σπιτι. μονο για υλικα ειναι πολλα για αυτην την μαρκα? υπαρχει αλλη ιδια προταση σε αλλη μαρκα,εστω και με διαφορετικη μαρκα καμερα? paradox η' καποια αλλη? Γενικά όσα περισσότερα θες, το κόστος ανεβαίνει. Για το αμάξι μπορείς να πάρεις μια HikVision με τροφοδοσία POE. Θα συνδέεται με καταγραφικό στο σπίτι με σκληρό δίσκο και το καταγραφικό θα της δίνει ρευμα. Πες 100€ η κάμερα, 150 το καταγραφικό και άλλα 50 ο δίσκος. Σύνολο 200€. Τα 200 μπορούν να πάνε αρκετά παραπάνω αλλά μπορούν να πέσουν κ όλας ανάλογα με το τι θα επιλέξεις. Αυτά θα έχουν κ μια κατανάλωση 10-15w/h οπότε θα έχεις κ χρέωση 3,5€ το μήνα / 42€ έτος. Συναγερμό, παίρνεις το Ajax Systems StarterKit και τελείωσες με 250€. ΑΝ ασχοληθείς μόνος σου κ έχεις μια ιδέα, με 450€ είσαι σε ένα καλό σημειο. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από sphinxgr 1
manolis940 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 16/6/2025 στις 9:16 ΜΜ, mike15 είπε λοιπον πανω σαυτο που εψαχνα ,μιλησα με εναν εγκαταστατη και μου ειπε τα εξης... μια ψηφιακη καμερα στο παρκινγκ που θα συνδεθει με καλωδιο με το ρουτερ του σπιτου,θα κουμπωσει εκει,εναν συναγερμο ασυρματο και διπλα ενα κουτι μικρο σαν του συναγερμου που θα περιεχει δισκο να καταγραφει και το οποιο θα συνδεθει επισης με το ρουτερ του σπιτιου.ολα αυτα κοστιζουν μονο τα υλικα 800 ευρω.μαρκα ολα ajax.τα εργατικα εξτρα ,δεν μου εδωσε τιμη γιατι πρεπει να δει το σπιτι. μονο για υλικα ειναι πολλα για αυτην την μαρκα? υπαρχει αλλη ιδια προταση σε αλλη μαρκα,εστω και με διαφορετικη μαρκα καμερα? paradox η' καποια αλλη? Δεν έχεις δώσει λεπτομέρειες στον συναγερμό. Για πόσες πόρτες και παράθυρα μιλάμε για παράδειγμα; Οι Ajax ότι βγάζει είναι πάρα πολύ καλό, αξιόπιστο, λειτουργικό αλλά προφανώς δεν μπορεί να είναι και φθηνό. Δεν έχω αξιωθεί ακόμη να δοκιμάσω τις κάμερες. Το σίγουρο είναι ότι δεν βλέπουν έγχρωμα την νύχτα αλλά περιμένουμε σύντομα μοντέλα που θα το κάνουν. Από άποψη όμως λογισμικού οι δυνατότητες φαίνονται απίστευτα ωραίες. Πχ το footage σου έχει ξεχωριστή σήμανση για το αν περιέχει ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα και μπορείς να κάνεις αναζήτηση και βάση αυτού. Και σε άλλες κάμερες το κάνεις αλλά απ' όσο βλέπω δεξιά και αριστερά και διαβάζω το internet εδώ φαίνεται να λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Η εφαρμογή γενικά του Ajax είναι από άλλο πλανήτη. Εγώ θα σου έλεγα ότι μια φορά θα τα πληρώσεις. Αν μπορείς πήγαινε σε Ajax χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα πρότεινα όχι σε Hub αν πας σε συναγερμό αλλά σε Hub 2 για να μπορείς να συνδέσεις και τα νεότερα περιφερειακά σε περίπτωση που θες στο μέλλον να κάνεις μία αναβάθμιση πχ να βάλεις μία MotionCam για να έχεις ένα photo verification . Επεξ/σία 18 Ιουνίου από manolis940 1
mike15 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε Γενικά όσα περισσότερα θες, το κόστος ανεβαίνει. Για το αμάξι μπορείς να πάρεις μια HikVision με τροφοδοσία POE. Θα συνδέεται με καταγραφικό στο σπίτι με σκληρό δίσκο και το καταγραφικό θα της δίνει ρευμα. Πες 100€ η κάμερα, 150 το καταγραφικό και άλλα 50 ο δίσκος. Σύνολο 200€. Τα 200 μπορούν να πάνε αρκετά παραπάνω αλλά μπορούν να πέσουν κ όλας ανάλογα με το τι θα επιλέξεις. Αυτά θα έχουν κ μια κατανάλωση 10-15w/h οπότε θα έχεις κ χρέωση 3,5€ το μήνα / 42€ έτος. Συναγερμό, παίρνεις το Ajax Systems StarterKit και τελείωσες με 250€. ΑΝ ασχοληθείς μόνος σου κ έχεις μια ιδέα, με 450€ είσαι σε ένα καλό σημειο. αντι του καταγραφικου οπως το ξερουμε,μου ειπε για ενα ακομα hub μικρο που ειναι ενα κουτακι σαν του συναγερμου και μπαινει διπλα και μεσα εχει τον σκληρο δισκο που καταγραφει.το ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο και το ζητησα εγω για να μην εχω μεγαλο καταγραφικο σαν συσκευη.δυστυχως δεν ζητησα το μοντελλο για να σας το δειξω.εσεις γνωριζετε για ποιο μιλαει να μου το ποσταρετε? γιατι θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικη η τιμη που με χρεωσε,συμφωνα με αυτο που λες. 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν έχεις δώσει λεπτομέρειες στον συναγερμό. Για πόσες πόρτες και παράθυρα μιλάμε για παράδειγμα; Οι Ajax ότι βγάζει είναι πάρα πολύ καλό, αξιόπιστο, λειτουργικό αλλά προφανώς δεν μπορεί να είναι και φθηνό. Δεν έχω αξιωθεί ακόμη να δοκιμάσω τις κάμερες. Το σίγουρο είναι ότι δεν βλέπουν έγχρωμα την νύχτα αλλά περιμένουμε σύντομα μοντέλα που θα το κάνουν. Από άποψη όμως λογισμικού οι δυνατότητες φαίνονται απίστευτα ωραίες. Πχ το footage σου έχει ξεχωριστή σήμανση για το αν περιέχει ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα και μπορείς να κάνεις αναζήτηση και βάση αυτού. Και σε άλλες κάμερες το κάνεις αλλά απ' όσο βλέπω δεξιά και αριστερά και διαβάζω το internet εδώ φαίνεται να λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Η εφαρμογή γενικά του Ajax είναι από άλλο πλανήτη. Εγώ θα σου έλεγα ότι μια φορά θα τα πληρώσεις. Αν μπορείς πήγαινε σε Ajax χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα πρότεινα όχι σε Hub αν πας σε συναγερμό αλλά σε Hub 2 για να μπορείς να συνδέσεις και τα νεότερα περιφερειακά σε περίπτωση που θες στο μέλλον να κάνεις μία αναβάθμιση πχ να βάλεις μία MotionCam για να έχεις ένα photo verification . μου ειπε ολα αυτα που λες σχετικα με την καμερα του αλλα οχι οτι δεν βλεπει εγχρωμα,κακο αυτο.μηπως τελικα αυτο ξερει οτι υπαρχουν καποια εγχρωμα μοντελλα? χρησιμη η συμβουλη σου για το Hub 2 οκ,για να συγκρινω παρομοια πραγματα σε αλλη μαρκα τι θα μου προτεινατε? υπαρχι εφαμιλλη η' προτιματε και εσεις μονο αυτην? εχω διαβασει λιγο εδω για σιγμα,παραντοξ και αλλες που δεν θυμαμαι,μια που θυμιζει τεξας κατι.
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 34 λεπτά πριν, mike15 είπε αντι του καταγραφικου οπως το ξερουμε,μου ειπε για ενα ακομα hub μικρο που ειναι ενα κουτακι σαν του συναγερμου και μπαινει διπλα και μεσα εχει τον σκληρο δισκο που καταγραφει.το ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο και το ζητησα εγω για να μην εχω μεγαλο καταγραφικο σαν συσκευη.δυστυχως δεν ζητησα το μοντελλο για να σας το δειξω.εσεις γνωριζετε για ποιο μιλαει να μου το ποσταρετε? γιατι θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικη η τιμη που με χρεωσε,συμφωνα με αυτο που λες. μου ειπε ολα αυτα που λες σχετικα με την καμερα του αλλα οχι οτι δεν βλεπει εγχρωμα,κακο αυτο.μηπως τελικα αυτο ξερει οτι υπαρχουν καποια εγχρωμα μοντελλα? χρησιμη η συμβουλη σου για το Hub 2 οκ,για να συγκρινω παρομοια πραγματα σε αλλη μαρκα τι θα μου προτεινατε? υπαρχι εφαμιλλη η' προτιματε και εσεις μονο αυτην? εχω διαβασει λιγο εδω για σιγμα,παραντοξ και αλλες που δεν θυμαμαι,μια που θυμιζει τεξας κατι. Για να συγκρίνεις μόνος σου και να καταλήξεις σε συμπέρασμα, αν δεν έχεις ασχοληθεί, θα φας εβδομάδες!!! Κ μιλάω κυριολεκτικά. Είναι τόσες οι παράμετροι που δεν θα βγάλεις άκρη. Ξεκίνα για αρχή με μια μάρκα. Μόνο κ μόνο η μία μαρκα θέλει άπειρες ώρες. Αν μπλέξεις κ με άλλες, δεν θα τελειώσεις ποτέ. Όσον αφορά κάμερα κ καταγραφή, όπως έγραψα, μπορείς να κάνεις δουλειά με 50€, μπορείς κ με 1000€. Οπότε ΚΑΜΙΑ τιμή δεν είναι υπερβολική. Τα πάντα παίζουν με το τι απαιτήσεις έχεις. Εγω βάζω για παράδειγμα ένα βασικό Setup. Υπάρχουν κυριολεκτικά άπειροι συνδυασμοί. https://www.skroutz.gr/s/50947899/Hikvision-Katagrafiko-NVR-4-Kanalion-me-Analysi-Full-HD-DS-7104NI-Q1-4P-D.html https://www.skroutz.gr/s/20594281/Hikvision-DS-2CD1023G0E-I-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-1080p-Adiavrochi-me-Fako-2-8mm.html https://www.skroutz.gr/s/42781885/Western-Digital-2TB-HDD-Skliros-Diskos-3-5-SATA-III-5400rpm-me-64MB-Cache-gia-Desktop-WD23PURZ.html Και με 50€ γίνεται δουλειά όμως κ με λιγότερα, γίνεται. https://www.skroutz.gr/s/44813654/TP-LINK-Tapo-C520WS-v1-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-3-18mm.html 1
manolis940 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 32 λεπτά πριν, mike15 είπε αντι του καταγραφικου οπως το ξερουμε,μου ειπε για ενα ακομα hub μικρο που ειναι ενα κουτακι σαν του συναγερμου και μπαινει διπλα και μεσα εχει τον σκληρο δισκο που καταγραφει.το ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο και το ζητησα εγω για να μην εχω μεγαλο καταγραφικο σαν συσκευη.δυστυχως δεν ζητησα το μοντελλο για να σας το δειξω.εσεις γνωριζετε για ποιο μιλαει να μου το ποσταρετε? γιατι θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικη η τιμη που με χρεωσε,συμφωνα με αυτο που λες. Σου μίλησε για κάτι διαφορετικό από αυτό; https://ajax.systems/products/nvr/ Κουτάκι είναι με σκληρό δίσκο. Το αν θα το βάλεις τώρα δίπλα στον συναγερμό δεν παίζει τόσο σημασία και δουλεύει και ανεξάρτητα αυτού. Αναφορά σε κείμενο μου ειπε ολα αυτα που λες σχετικα με την καμερα του αλλα οχι οτι δεν βλεπει εγχρωμα,κακο αυτο.μηπως τελικα αυτο ξερει οτι υπαρχουν καποια εγχρωμα μοντελλα? Εννοώ έγχρωμα την νύχτα. Προσωπικά δεν έχω να προτείνω κάτι ισάξιο. Πιο οικονομικά είναι τα Hikvision τα οποία επίσης είναι και εκείνα οκ αλλά η Ajax μου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ασφάλεια του συστήματος, μ' αρέσει που δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα να υποστηρίζει τις συσκευές της που είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για μία συσκευή που συνδέεται στο Internet. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα