ss42ss Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, kostakiss είπε εχω εναν συναγερμο sigma, εχω αλλαξει μονος μπαταρια 2 φορες στον πινακα. πρεπει να τον εχω 3-4 χρονια και μου βγαζει στο πληκτρολογιο να επικοινωνησω με τεχνικο και πιθανολογω οτι ειναι ισως για καποια συντηρηση(?). στην εφαρμογη δεν βγαζει καποιο σφαλμα και φαινεται να λειτουργει κανονικα. τι πιστευετε μπορει να ειναι? Ναι είναι για την συντήρηση του συστήματος, έχει περάσει ο χρόνος που είχε ρυθμιστεί. Για τους πιο παλιούς, ‘Εχει ασχοληθεί κάποιος με 4140XMPT2? βγάζει όλες τις ζώνες Check (από 10 έως 72) και ας μην είναι όλες προγραμματισμένες, είχε μια γραμμή βραχυκύκλωμα (Fault 97) την απομόνωσα αλλά δεν επανέρχεται, τάση στο polling loop μετράω 7.2VDC είναι σωστό αυτό ή έπρεπε να έχει παραπάνω; Επεξ/σία 12 Ιουλίου από ss42ss
kostakiss Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 30 minutes ago, ss42ss said: Ναι είναι για την συντήρηση του συστήματος, έχει περάσει ο χρόνος που είχε ρυθμιστεί. Για τους πιο παλιούς, ‘Εχει ασχοληθεί κάποιος με 4140XMPT2? βγάζει όλες τις ζώνες Check (από 10 έως 72) και ας μην είναι όλες προγραμματισμένες, είχε μια γραμμή βραχυκύκλωμα (Fault 97) την απομόνωσα αλλά δεν επανέρχεται, τάση στο polling loop μετράω 7.2VDC είναι σωστό αυτό ή έπρεπε να έχει παραπάνω; Πόσο επείγον είναι? Μπορεί να έχει απορυθμιστει κάτι? Ρωτάω γτ δεν είχα στο παρελθόν συναγερμό και σκέφτηκα ότι είναι πολύ στάνταρ αυτό που κάνει ένας συναγερμός
ss42ss Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 13 ώρες πριν, kostakiss είπε Πόσο επείγον είναι? Μπορεί να έχει απορυθμιστει κάτι? Ρωτάω γτ δεν είχα στο παρελθόν συναγερμό και σκέφτηκα ότι είναι πολύ στάνταρ αυτό που κάνει ένας συναγερμός Αν έχεις αλλάξει τις μπαταρίες(κεντρική μονάδα + εξωτερική σειρήνα ) δεν έχει να φοβάσαι τίποτα εφόσον δεν έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στην λειτουργία του συναγερμού
kostakiss Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 15 minutes ago, ss42ss said: Αν έχεις αλλάξει τις μπαταρίες(κεντρική μονάδα + εξωτερική σειρήνα ) δεν έχει να φοβάσαι τίποτα εφόσον δεν έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στην λειτουργία του συναγερμού Για έξω σε μου έχει βγαλει κάποια ειδοποίηση. Υπάρχει περίπτωση να μην έχει μπαταρία κ να μην έρθει ειδοποίηση σε σύγχρονο συναγερμό?
ss42ss Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 5 ώρες πριν, kostakiss είπε Για έξω σε μου έχει βγαλει κάποια ειδοποίηση. Υπάρχει περίπτωση να μην έχει μπαταρία κ να μην έρθει ειδοποίηση σε σύγχρονο συναγερμό? Εξαρτάται πως είναι προγραμματισμένος ο συναγερμος και ποια σειρήνα έχεις, στο 99% των περιπτώσεων δεν σε ενημερώνει για την εξωτερική σειρήνα. Γενικά προτείνεται η αντικατάσταση των συσσωρευτών κάθε δύο χρόνια το αργότερο.
Petros Electron Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου Στις 12/7/2025 στις 12:38 ΜΜ, gousias είπε Εκτός του Bosch, υπάρχουν κι άλλα; Ναι βγάζει και η SATEL. Satel SLIM-DUAL-LUNA-PET (PIR+WM) Ψαχνεις κατι σε συγκεκριμενη μαρκα?. Το bosch που σου έγραψα ειναι αξιόπιστο. Το εχω 12 χρονια ποτε μα ποτε δεν εχει δωσει ψευδη συναγερμό. 1
mike15 Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου (επεξεργασμένο) αυτο το doorbell το εχει κανεις? ειναι πιο οικονομικο απο αυτο που ποσταρε ενα μελος λιγες σελιδες πριν,δεν ξερω τι διαφορες εχει. https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/aisthithres/koudouni-portas-ezviz-smart-hp4-me-esoteriki-othoni--mauro/1895446?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_GENERIC_Heroes-Sidekicks&gad_source=1&gad_campaignid=21041864117&gbraid=0AAAAADynTRbjTmqtUpJ2Gk0pbl6G38J2a η' αυτο https://www.istorm.gr/products/aqara-smart-video-doorbell-g4?srsltid=AfmBOoqTAyZaHDXYUID8M_U-1-yo3LbyumCNQx4Cnj7ztbvkqib1QGPP Επεξ/σία 15 Ιουλίου από mike15
gousias Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου Από συναγερμό Inim, έχει δοθεί με 6κλωνο καλώδιο σε μπάνιο, 2 εσωτερικά καλώδια του σε παγίδα παραθύρου και τα υπόλοιπα σε ανιχνευτή πλημμύρας. Ωστόσο επειδή θα ήθελα να βάλω και μία ηλεκτροβάνα να ελέγχεται από τον συναγερμό, όταν γίνεται ολική όπλιση να κλείνει το γενικό διακόπτη νερού, έχει προκύψει ένα πρόβλημα με την έλλειψη καλωδίου και μιας κι έχουν ολοκληρωθεί τα μερεμέτια και βαψίματα, είναι δύσκολο να ξαναγίνουν όλες αυτές οι φασαρίες! Τα φώτα σας με όποιες ιδέες-προτάσεις μπορεί κάτι να γίνει; Θα προτιμούσα να είναι κατά προτεραιότητα με καλώδιο κάποια λύση, ίσως με κάποιο εξάρτημα (αν υπάρχει κάτι που μπορεί να "διπλασιάσει" ισχύ του υπάρχοντος καλωδίου) ή αναδιάταξη στην υπάρχουσα καλωδίωση στο μπάνιο;
pavloa Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gousias είπε και τα υπόλοιπα σε ανιχνευτή πλημμύρας. Γνωρίζεις ποιος ανιχνευτής εχει τοποθετηθεί? Και αν μπορείς να ανεβάσεις μια φωτο να δω πως τον εχει τοποθετήσει? Θέλω να βάλω και εγώ και ψάχνομαι τι να βάλω. Επεξ/σία 23 Ιουλίου από pavloa
manolis940 Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου 15 ώρες πριν, gousias είπε Από συναγερμό Inim, έχει δοθεί με 6κλωνο καλώδιο σε μπάνιο, 2 εσωτερικά καλώδια του σε παγίδα παραθύρου και τα υπόλοιπα σε ανιχνευτή πλημμύρας. Ωστόσο επειδή θα ήθελα να βάλω και μία ηλεκτροβάνα να ελέγχεται από τον συναγερμό, όταν γίνεται ολική όπλιση να κλείνει το γενικό διακόπτη νερού, έχει προκύψει ένα πρόβλημα με την έλλειψη καλωδίου και μιας κι έχουν ολοκληρωθεί τα μερεμέτια και βαψίματα, είναι δύσκολο να ξαναγίνουν όλες αυτές οι φασαρίες! Τα φώτα σας με όποιες ιδέες-προτάσεις μπορεί κάτι να γίνει; Θα προτιμούσα να είναι κατά προτεραιότητα με καλώδιο κάποια λύση, ίσως με κάποιο εξάρτημα (αν υπάρχει κάτι που μπορεί να "διπλασιάσει" ισχύ του υπάρχοντος καλωδίου) ή αναδιάταξη στην υπάρχουσα καλωδίωση στο μπάνιο; Φαντάζομαι ότι έτσι όπως το περιγράφεις η ηλεκτροβάνα θα μπει κοντά στον ανιχνευτή. Σίγουρα χωρίς να δει κανείς τον χώρο δεν μπορεί να πει κάτι σίγουρο. Σίγουρα μπορείς να φτιάξεις στο σημείο ένα αυτοματισμό αλλά μόνο με την έξοδο του ανιχνευτή πλημμύρας. Το να κλείνει με την όπλιση χωρίς extra εντολή απ' τον πίνακα του συναγερμού είναι λίγο δύσκολο. Μπορείς να βάλεις στην ίδια ζώνη την μαγνητική και το flood αλλά θα χρειαστείς ένα ρελέ που κάτι απ' τα δύο να το αντιστρέφει ανάλογα την κατάσταση του. Πχ ο flood sensor θα είναι λογικά Normally open. Αν εσύ τον αντιστρέψει και φαίνεται Normaly close και έπειτα open όταν ενεργοποιηθεί θα έχει την ίδια συμπεριφορά με την μαγνητική επαφή οπότε μπορούν να μπουν στην ίδια ζώνη. Ωστόσο με ένα συναγερμό δεν θα ξέρεις αν σου άνοιξαν το παράθυρο η αν πλημμύρισες όπως επίσης αν σου ανοίξουν το παράθυρο θα κόψεις το νερό. Το βασικότερο όμως πρόβλημα ο flood sensor δεν θα λειτουργεί 24/7 αλλά μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα. Εδώ ίσως μπορείς να κάνεις πιο πολύπλοκο το κύκλωμα σου χρησιμοποιώντας και έναν ελεγκτή συνδιάζοντας την έξοδο της ηλεκτροβάνας αφού εκείνη ανάλογα την κατάσταση του συστήματος θα παίρνει εντολή να κλείσει ή να ανοίξει. Δεν έχω υλοποιήσει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά μια φορά το είχα κάπως σχεδιάσει για κάποιο παρόμοιο πρόβλημα αλλά ο ιδιοκτήτης εν τέλει δεν προχώρησε. Να σου πω λοιπόν λίγο την ιδέα μου αλλά ενδεχομένως χρειάζεται περισσότερη μελέτη. Ας πούμε ότι η ηλεκτροβάνα παίρνει μία εντολή NC για να κλείσει. Οπότε όταν ο συναγερμός οπλιστεί θα δώσει εκείνη την εντολή. Αυτό διαμορφώνει την φυσική κατάσταση του συστήματος σου στις εισόδους ως εξής: ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ Μαγνητική NC Flood NO Είσοδος ηλεκτροβάνας: NC ΑΦΟΠΛΙΣΜΕΝΟ Μαγνητική NC/NO Flood NO Είσοδος ηλέκτροβάνας NO Και με ένα arduino γίνεται να το προγραμματίσεις αυτό έτσι ώστε μία έξοδος του arduino να είναι NC όταν οι παραπάνω συνθήκες ισχύουν και NO όταν δεν ισχύουν και αυτό θα το λάβει το ο πίνακας ως συναγερμό. Πάλι χρειάζεσαι και ένα ρελέ ανάμεσα στην έξοδο του arduino και του πίνακα καθώς οι έξοδοι του λειτουργούν με 5V ή 0V 1
FoZzZ Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου καλησπερα εβαλα συναγερμο ajax οντως ειναι παρα πολυ καλο συστημα. ξερετε καμια αξιολογη καμερα που μπορει να μπει στην εφαρμογη του? Με ενδιαφερει να ειναι wifi
manolis940 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 8 ώρες πριν, FoZzZ είπε καλησπερα εβαλα συναγερμο ajax οντως ειναι παρα πολυ καλο συστημα. ξερετε καμια αξιολογη καμερα που μπορει να μπει στην εφαρμογη του? Με ενδιαφερει να ειναι wifi Για ευκολία έχει η ίδια η εταιρεία κάμερες. Από κει και πέρα μπορούν να μπουν IP κάμερες αρκετών κατασκευαστών όπως Hikvision και Dahua αλλά θέλει δουλειά με την παραμετροποίηση.
doubleh Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Καλημέρα, σκέφτομαι για DIY συναγερμό. υπάρχει κάτι που να συνδυάζει τους κλασσικούς αισθητήρες με κάμερες; και να συνεργάζονται αυτά; σκέφτομαι πως θα ήταν χρήσιμο έστελνε κάποιο βίντεο πχ ή φώτο αν ανιχνευθεί κάποια κίνηση επίσης, σε άλλο χώρο, έχω συναγερμό από την Matrix (δεν ξέρω λεπτομέρειες τι βάζει). Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το συνδέσω με homeassistant? ευχαριστώ πολύ
manolis940 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 5 ώρες πριν, doubleh είπε Καλημέρα, σκέφτομαι για DIY συναγερμό. υπάρχει κάτι που να συνδυάζει τους κλασσικούς αισθητήρες με κάμερες; και να συνεργάζονται αυτά; σκέφτομαι πως θα ήταν χρήσιμο έστελνε κάποιο βίντεο πχ ή φώτο αν ανιχνευθεί κάποια κίνηση επίσης, σε άλλο χώρο, έχω συναγερμό από την Matrix (δεν ξέρω λεπτομέρειες τι βάζει). Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το συνδέσω με homeassistant? ευχαριστώ πολύ Υπάρχουν κάποιες κάμερες που έχουν είσοδο ή συναγερμού. Χρησιμοποιόντας την μπορείς να τις ρυθμίσεις κάθε φορά που λαμβάνουν συναγερμό από αυτή την είσοδο να σου στέλνουν κάποια ειδοποίηση με video. Παράδειγμα σ' αυτό είναι οι παρακάτω Hikvsion : DS-2CD2186G2H-ISU (2.8mm) DS-2CD2186G2-IMS (2.8mm) Αν έχει όμως NVR ή DVR νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πιο οργανωμένα και πιο εύκολα χωρίς να χρειάζεται να τραβάς καλώδια σε κάθε κάμερα Δες παρακάτω μπορεί να πάρεις κάποια ιδέα. Μπορεί να ρυθμίζει μία ptz κάμερα εδώ αλλά αν εσύ επιλέξεις το notfiy survaliance center θα πάρεις ειδοποίηση στο κινητό σου.
gorge18 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, doubleh είπε σκέφτομαι πως θα ήταν χρήσιμο έστελνε κάποιο βίντεο πχ ή φώτο αν ανιχνευθεί κάποια κίνηση DIY που λες, εγω καταλαβαινω οτι θα παρεις πλακετες και θα κανεις κατι απο το 0 δικο σου. ΑΝ λεω ΑΝ δεν κανεις κατι τετοιο. Μπορεις να βαλεις και της hikvision συναγερμο και εκτος απο καμερες ip που ειπε ο @manolis940 πανω, να βαλεις και τα ματια με καμερα. https://www.hikvision.com/europe/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/ds-pdpc12pf-eg2-we-b-/ Επεξ/σία 4 Αυγούστου από gorge18 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα