Προς το περιεχόμενο

Η πρόσφατη εξαγορά εταιρείας AI από το Facebook εστιάζει στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη προσπάθεια του να καταπολεμήσει τις «ψευδείς ειδήσεις», το Facebook πραγματοποίησε μία ακόμη εξαγορά εταιρείας που ειδικεύεται στην μηχανική εκμάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Mark Zuckerberg εξαγόρασε την Bloomsbury AI, μία εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στην μηχανική εκμάθηση για την κατανόηση της φυσικής γλώσσας σε έγγραφα.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, το Facebook επιθυμεί να βελτιώσει την «έρευνα πάνω στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας» και στις χρήσεις της, ωστόσο όπως επισημαίνει το TechCrunch, η Bloomsbury AI μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ψευδών, κατασκευασμένων ειδήσεων αλλά και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο.

Ο συνδημιουργός της Bloomsbury AI, Sebastian Riedel είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι ξεκινάει τη λειτουργία ενός startup με την ονομασία Factmata, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εργαλείων αντιμετώπισης των πλαστών ειδήσεων. Ενδέχεται λοιπόν η εξαγορά να είναι περισσότερο «acquihire», που αφορά λιγότερο στα προϊόντα μίας εταιρείας, και περισσότερο στο ταλέντο που σχετίζεται με την ανάπτυξη τους.

Όπως και να έχει, η εξαγορά δεν αποτελεί έκπληξη αφού από το Facebook έχουν παραδεχτεί πως άργησαν να εισέλθουν στο «παιχνίδι» της αντιμετώπισης των ψεύτικων ειδήσεων, και παρόλο που το προσωπικό έχει αυξηθεί, η κατάσταση είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Με περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παίξει κρίσιμης σημασίας ρόλο στον εντοπισμό και στην αφαίρεση των ψεύτικων ή πλαστών ειδήσεων προτού υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά της Bloomsbury AI ενδεχομένως και να έφτασε τα $23 εκατομμύρια με $30 εκατομμύρια.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω βλεπουμε ειδησεις σε ελληνικα δελτια ειδησεων οι ψευτικες ειδησεις του fb μας μαραναν. Το fb ειναι για μπανιστηρι και επιδειξη κυριως.

Επεξ/σία από SpirtouLisS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι απλά κακή ιδέα. Μιλάμε για υλικό βραβείων. Αλλά δεν πειράζει, ας εξερευνήσουμε κάθε πιθανό αδιέξοδο, όσο και αν υποφέρουμε. Οι μόνοι που το πληρώνουμε είμαστε εμείς, δε βαριέσαι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή λογικά βλέπουν την δημοτικότητα του fb να πέφτει  ύστερα απο τα σκάνδαλα που προηγήθηκαν (οπου αλλαξαν το εκλογικό αποτελεσμα στις ΗΠΑ με ψευδείς ειδήσεις σε στοχευμένα ατομα). 

Ο κοσμος πλεον ειναι καχύποπτος στις ειδήσεις που βλεπει στο fb και λογικά αυτο που φαντάζομαι εγώ είναι οτι ψάχνουν να βρουν αλλο τρόπο για να χειραγωγούν τις μάζες.

Αν θελανε να καταπολεμησουν τις ψευδείς ειδήσεις πολύ απλά θα μπορούσαν να βάλουν το link της αρχικης αναφορας στο ειδησιογραφικο site και καποιο feedback εγγυροτητας.

Site κατω απο 95% εγγυροτητα απλώς αποκοπτονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...