Solis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Καλησπερα σας. Εδωσα φετος πανελληνιες και κατάφερα να μαζέψω αρκετα μορια ωστε να περάσω σε οποια σχολη πληροφορικης θελω. Θα ηθελα την γνωμη σας καθως 99% θα περασω στην σχολη που θα μπει ως πρωτη επιλογη στο μηχανογραφικο. Βολευει να περασω θεσσαλονικη γιατι ο αδελφος μου ειναι εκει και μου αρεσει πολυ η πολη! Οπότε καταλήγω στο δίλημμα: Εφαρμοσμενη Πληροφορικη (ΠΑΜΑΚ) ή Πληροφορικη (ΑΠΘ) ;; Προσωπικά τεινω προς το παμακ γιατι εχει λιγοτερα μαθηματικα και στην σχολη αυτη παίρνεις και γνωσεις γυρω απο τα οικονομικα. Πειτε μου την αποψη σας. Παρακαλω, μην απαντήσετε αν δεν ειστε σε μια απο τις σχολες αυτες ή τουλαχιστον εχετε κοιταξει το προγραμμα σπουδων.
Backpacker Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 ΠΑΜΑΚ με χίλια. Γενικά και σαν πανεπιστήμιο είναι πιο οργανωμένο και με καλύτερες εγκαταστάσεις και καθηγήτες.
tsioulak Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 ΗΜΜΥ να πας, πιο ζορικα σιγουρα αλλα εισαι με περισσοτερα δικαιωματα. Αν ντε και καλα δεν θελεις πολυτεχνειο τοτε στην πληροφορικη του ΑΠΘ, ο μονος λογος (πλεον) να πας στου ΠΑΜΑΚ ειναι αν σε ενδοιαφερουν μεταπτυχιακα στα οικονομικα ή να δικτυωθεις μεσω του ΠΑΜΑΚ.
Lelouch Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Αν θες να κάνεις και οικονομικά τότε να πας στο ΠΑΜΑΚ. Αν θες να εμβαθύνεις σε πληροφορική τότε να πας στο ΑΠΘ. ΗΜΜΥ να μην πας αν θες μόνο πληροφορική γιατί θα βασανίζεται η ψυχή σου για 5-6 χρόνια.
djcat Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πληροφόρική στο ΑΠΘ βάλε. Θα σε βοηθήσουν τα μαθηματικά στον τρόπο που σκέφτεσαι. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από djcat
michaili Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Στο ΑΠΘ πέρασα πριν χρόνια, και έχω 1 μάθημα για πτυχίο το οποίο δε το δίνω μέχρι να αλλάξει καθηγητής. Καλώς, κακώς φταίω δε φταίω δεν παίζει ρόλο επιλογή μου είναι και λούζομαι τις συνέπειες. Στο ΑΠΘ θα ζοριστείς, στο ΠΑΜΑΚ θα την βγάλεις πιο εύκολα. Στο ΑΠΘ έχεις κατευθύνσεις (Δίκτυα, Διδασκαλία κτλ) στο ΠΑΜΑΚ ξέρω δεν τα έχει αυτά. Απο γνώσεις που θα σου χρησιμεύσουν? Στο ΑΠΘ τουλάχιστον εγώ χρειάστηκα μόνο το SELECT ALL FROM * για όσους ξέρουν. Δες τα προγράμματα σπουδών και αν έχεις όρεξη πάνε στις σχολές και μίλα με φοιτητές.
kaliakman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 17 λεπτά πριν, michaili είπε Στο ΑΠΘ τουλάχιστον εγώ χρειάστηκα μόνο το SELECT ALL FROM * για όσους ξέρουν. Που σου χρειάστηκε αυτό πέρα από το να πάρεις error? 😊
Solis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Σας ευχαριστω ολους που απαντήσατε. Πολυτεχνίο δεν δηλώνω γιατι πιάνει και αλλα θεματα που δεν εχω ορεξη να ασχοληθω. Απο την αλλη το ΑΠΘ εχει στο πρωτο εξαμηνο 3 απο τα 5 μαθηματα Μαθηματικα ... Το προγραμμα σπουδων του ΠΑΜΑΚ μου φαινεται πιο ευχαριστο και πιο ευκολο σε μερικα σημεια, για παραδειγμα εχει σαφως λιγοτερα μαθηματικα που με δυσκολευουν προσωπικα. Μάλλον για παμακ το βλεπω..
tsioulak Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 17 ώρες πριν, michaili είπε Στο ΑΠΘ πέρασα πριν χρόνια, και έχω 1 μάθημα για πτυχίο το οποίο δε το δίνω μέχρι να αλλάξει καθηγητής. Καλώς, κακώς φταίω δε φταίω δεν παίζει ρόλο επιλογή μου είναι και λούζομαι τις συνέπειες. Στο ΑΠΘ θα ζοριστείς, στο ΠΑΜΑΚ θα την βγάλεις πιο εύκολα. Στο ΑΠΘ έχεις κατευθύνσεις (Δίκτυα, Διδασκαλία κτλ) στο ΠΑΜΑΚ ξέρω δεν τα έχει αυτά. Απο γνώσεις που θα σου χρησιμεύσουν? Στο ΑΠΘ τουλάχιστον εγώ χρειάστηκα μόνο το SELECT ALL FROM * για όσους ξέρουν. Δες τα προγράμματα σπουδών και αν έχεις όρεξη πάνε στις σχολές και μίλα με φοιτητές. Ποιο μάθημα χρωστάς; 1 ώρα πριν, Solis είπε Σας ευχαριστω ολους που απαντήσατε. Πολυτεχνίο δεν δηλώνω γιατι πιάνει και αλλα θεματα που δεν εχω ορεξη να ασχοληθω. Απο την αλλη το ΑΠΘ εχει στο πρωτο εξαμηνο 3 απο τα 5 μαθηματα Μαθηματικα ... Το προγραμμα σπουδων του ΠΑΜΑΚ μου φαινεται πιο ευχαριστο και πιο ευκολο σε μερικα σημεια, για παραδειγμα εχει σαφως λιγοτερα μαθηματικα που με δυσκολευουν προσωπικα. Μάλλον για παμακ το βλεπω.. Ναι τα μαθηματικά ειναι αρκετά (μέχρι και το 5ο εξάμηνο ετσι πάει) και μάλιστα (κυρίως λόγω των καθηγητών που τα διδάσκουν) είναι ζόρικα. Ναι απο οσο ξέρω η πληροφορική του ΠΑΜΑΚ είναι αρκετά ευκολότερη. Πάντως ξανασκέψου το τμήμα ΗΜΜΥ του πολυτεχνείου, εγω χτυπάω το κεφάλι μου που δεν επέλεξα αυτό.
alekoskaiyao Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, tsioulak είπε Ποιο μάθημα χρωστάς; Ναι τα μαθηματικά ειναι αρκετά (μέχρι και το 5ο εξάμηνο ετσι πάει) και μάλιστα (κυρίως λόγω των καθηγητών που τα διδάσκουν) είναι ζόρικα. Ναι απο οσο ξέρω η πληροφορική του ΠΑΜΑΚ είναι αρκετά ευκολότερη. Πάντως ξανασκέψου το τμήμα ΗΜΜΥ του πολυτεχνείου, εγω χτυπάω το κεφάλι μου που δεν επέλεξα αυτό. Γιατί επιμένεις με το ΗΜΜΥ ρε φίλε.. Να δεις πόσο θα χτυπούσες το κεφάλι σου στον τοίχο άμα είχες μπει μέσα εκεί.. Το παλικάρι έχει αρκετά καλή νοοτροπία για την ηλικία του, ξέρει τι θέλει, και όπως ανέφερε δεν θέλει πολυτεχνείο, για τους σωστούς λόγους που ανέφερε παραπάνω.. Θέλει να ασχοληθεί με πληροφορική, και απ ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να βρει την σχολή που θα τον οδηγήσει σε αυτό με τον ευκολότερο και πιο βατό για αυτόν τρόπο, και συγκεκριμένα το ΗΜΜΥ που προτείνεις είναι ο πιο χρονικά δαπανηρός και κουραστικός τρόπος για να ασχοληθείς με την πληροφορική.
tsioulak Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Επειδή εγω έμαθα με τον δύσκολο τρόπο τα ποσα παραπάνω δικαιώματα εχουν (σχεδόν) όλα τα πολυτεχνικα τμήματα, επίσης απο έναν γνωστό μου που τελείωσε το ΗΜΜΥ του ΑΠΘ και είχε πάρει την κατεύθυνση της πληροφορικής έμαθα οτι είχαμε μεγάλη επικάλυψη στα προγράμματα σπουδών μας. Οπως και να 'χει, αν δεν θέλει να πάει πολυτεχνείο ας μην πάει, δεν του βάζω το μαχαίρι στον λαιμό.
gregysuper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Ισχύει ότι ένα μεγάλο μέρος των συμφοιτητών μου πρακτικά πληροφορικάριοι γίνονται. Αλλά και με τα κατάλληλα επιλογής πάλι πάνω από τα μισά μαθήματα δεν θα είναι σχετικά -με την άμεση έννοια, θα μου πεις και οι τηλεπικοινωνιες συναφή αντικείμενο είναι κτλ-. Τα πιο ζόρικα επίσης είναι άσχετα (πεδία-αυτόματος έλεγχος). Σε σχέση με την πληροφορική γενικά έχω παρατηρήσει (δεν είμαι του λογισμικού), αλλά συγκρίνοντας προγραμματιστικά μαθήματα κορμού (C, java) με φίλο από πληροφορική, είχαν πολύ πιο ζόρικες εργασίες κι εξετάσεις. Απ' την άλλη σε μαθήματα που κάνουν και τα δύο τμήματα όπως ηλεκτρονική και ψηφιακά συστήματα, εμάς μας ζορίζουν αρκετά παραπάνω συγκριτικά. Αυτές είναι οι εντυπώσεις που έχω, κάποιος ΗΜΜΥ που είναι σε τομέα υπολογιστών καλύτερα ν' απαντήσει για να δώσει πιο σωστή εικόνα. Κατ' εμέ άμα είσαι αποφασισμένος για λογισμικό να πας πληροφορική. Θα βρίζεις τον εαυτό σου αλλιώς (μου ρχονται αρκετοί στο μυαλό), ακόμα και να μην έχεις θέμα να περνάς τ' άσχετα μαθήματα, θα σου τρώνε τζάμπα χρόνο από τα softwareιλίκια σου.
Solis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Οσων αφορα το ΗΜΜΥ θα το κοιταξω καλυτερα , γενικα πολυ ενδιαφερον φαινεται. Μου αρεσουν οι θετικες επιστημες εκτος της πληροφορικης και αν οντως μου προσφερει αντιστοιχες γνωσεις αν επιλεξω την ειδικευση υπολογιστων ισως επιλεξω να παιδευτω λιγο παραπανω. Ισως το βαλω, αν περασω εκει παω στην σχολη , βλεπω πως ειναι το πρωτο ετος και βλεπω. Παντως οντως εχει πολλα δυσκολα μαθηματα που στην τελικη δεν ειναι βασικα θεματα της μελλοντικης δουλειας σου... Θα τα βαλω κατω ολα και θα καταληξω. Ευχαριστω και παλι ολους σας και καλο σας καλοκαιρι παιδες!
gregysuper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Άμα σ' αρέσει να μάθεις και λιγο φυσικη χώσου, θα μάθεις καλά κυκλώματα κ ηλεκτρομαγνητισμό και λίγο θερμοδυναμική. Γενικά το καλό άμα έχεις όρεξη είναι οι διέξοδοι οι επιπλέον που σου ανοίγουν, αλλά ταυτόχρονα κάνουν και κάπως απαραίτητο το μεταπτυχιακό. Γιατί από υπολογιστές θα φας μια μιξη ελεγχου/σχεδιαση κυκλωματων/προγραμματισμο χαμηλού επιπέδου(ενσωματωμένα)/και μετά κλασσικά της πληροφορικής αντικείμενα. Οπότε είναι λίγο απ' όλα η φάση αλλά έτσι έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις ρότα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα