Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον γυρνάω σπίτι (στο σπίτι που νοικιάζω εγώ ως ενοικιαστής) και βλέπω σημείωμα απο τον διαχειριστή ότι μου έκλεισε το νερό επειδή το απο κάτω διαμέρισμα έχει υγρασία ; "έχουν πλημμυρίσει τα πατάρια" έγραψε. 

εγώ μέχρι και σήμερα το πρωί (όπου έφυγα απο το σπίτι) και όλες τις άλλες μέρες πριν δεν είχα κανένα θέμα με το νερό στο σπίτι. Δηλαδή σε εμένα δεν ήταν αντιληπτή κάποια διαροή με κάποιο τρόπο (υγρασία στο πάτωμα, μειωμένη παροχή νερού κτλ δεν είχα τίποτα απο αυτά) 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι το ποια ειναι τα "σύνορα" όπου η διαρροή ειναι δικό μου θέμα να επιδιορθωθεί (εγώ ειμαι 3ος και το διαμέρισμα με το πρόβλημα ειναι 2ος) ;

Όπως και αν ειναι αν ειναι "δική μου" η διαρροή δηλαδή στα "σύνορα ευθύνης" του διαμερίσματος μου τότε ο ιδιοκτήτης έτσι και αλλιώς θα πληρώσει απλά ρωτάω για να αποφύγω εγώ την φασαρία (φυσικά εφόσον δικαίως βγαίνει πως το κάτω διαμέρισμα θα πρέπει να ασχοληθεί αλλιώς εννοείται θα αναλάβω εγώ την διαδικασία)  με το να έχω υδραυλικούς κτλ να μπαίνουν και να σκαλίζουν πατώματα (υποθέτω πως πρέπει να καταστρέψουν/σκαλίσουν/σκάψουν το πάτωμα του μπάνιου για να βρουν σωλήνα μιας και εγώ όπως είπα δεν έχω συμπτώματα εμφανή με το μάτι οπότε διαρροή πρέπει να ειναι απο το πάτωμα μου ή πιο κάτω)

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η ευθυνη ειναι του ιδιοκτητη του σπιτιου, σιγουρα οχι του ενοικιαστη, εκτος και εαν εσυ σαν ενοικιαστης βαρεσες με κανα σφυρι τους σωληνες. Ενταξει προφανος δεν εκανες κατι τετοιο αλλα θελω να σου δειξω οτι το μοναδικο σημειο ευθυνης σου ειναι κακη χρηση/σκοπιμη ζημια.
Η φυσιολογικη φθορα ειναι φυσιολογικη και ειναι του ιδιοκτητη.

Τωρα εαν το σπιτι που μενεις εσυ εχει προβλημα καπου προφανος ο δικος σου ιδιοκτητης θα πληρωσει την αποκατασταση της ζημιας στους σωληνωσεις στο διαμερισμα που νοικιαζεις και οποια ζημια προκαλεσε στο απο κατω διαμερισμα.
Δεν σε νοιαζει ομως να εμπλακεις σε αυτο, θα τα βρουνε μονοι τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, orck είπε

Η ευθυνη ειναι του ιδιοκτητη του σπιτιου, σιγουρα οχι του ενοικιαστη, εκτος και εαν εσυ σαν ενοικιαστης βαρεσες με κανα σφυρι τους σωληνες. Ενταξει προφανος δεν εκανες κατι τετοιο αλλα θελω να σου δειξω οτι το μοναδικο σημειο ευθυνης σου ειναι κακη χρηση/σκοπιμη ζημια.
Η φυσιολογικη φθορα ειναι φυσιολογικη και ειναι του ιδιοκτητη.

Τωρα εαν το σπιτι που μενεις εσυ εχει προβλημα καπου προφανος ο δικος σου ιδιοκτητης θα πληρωσει την αποκατασταση της ζημιας στους σωληνωσεις στο διαμερισμα που νοικιαζεις και οποια ζημια προκαλεσε στο απο κατω διαμερισμα.
Δεν σε νοιαζει ομως να εμπλακεις σε αυτο, θα τα βρουνε μονοι τους.

όχι με νοιάζει το ξέρω ότι εγώ δεν έχω ευθύνη απλά ρωτάω ποιος ιδιοκτήτης έχει ευθύνη ο δικός μου; ή ο απο κάτω ιδιοκτήτης; δηλαδή αν η ζημιά ειναι πιο κοντά στο ταβάνι του απότι στο πάτωμα μου ας πούμε. 

Γιατί θα ήθελα να αποφύγω να φέρω υδραυλικούς στο σπίτι που μένω και να γκρεμίζουν τοίχους κτλ αν γίνεται (και πρέπει δηλαδή δεν λέω άδικα να βάλω σε μπελά άλλους) οι απο κάτω να φέρουν υδραυλικούς να μπούν στο δικό τους μπάνιο ή πατάρι (εδώ σημαίνει χώρος πάνω απο το μπάνιο όπου βρίσκεται ο θερμοσίφωνας. )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο σωλήνας που ξεκινά απο το ρολόι σου (του ιδιοκτητη του σπιτιου προφανώς) μέχρι και το σπιτι σου ειναι δική σου ευθύνη συντήρησης και αποκατάστασης. Ο υδραυλικός θα βρει που ειναι η ζημια και θα την αποκαταστήσει με τον πιο ευκολα προσβάσιμο τρόπο. Προφανώς θα δουλέψει στο σπιτι σου σκάβοντας προς τα κάτω, δεν γίνεται αλλιώς.

Μίλα με τον ιδιοκτήτη για τάχιστη αποκατάσταση γιατί δε γίνεται να μην εχεις νερό και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ τονισε του να κανονισει με τον υδραυλικό να φροντίσει για τη λιγοτερη δυνατή ρυπαρή δουλειά (να βάλει ζελατίνες, προστατευτικα) και μετά να γίνει και καθαρισμός. Αυτό βεβαια ειναι επιπροσθετο κοστος και αμα αρχίσει τα μα μου (ή καθυστερει την αποκατάσταση) μιλά μζί του όπως και με τον απο κάτω σου και πες οτι άμα αργήσει η δουλεια  εσυ θα ανοιξεις το νερο και ας τα βρουν μεταξύ τους

Edit : Το νερό πάντα πάει προς τα κάτω και όσο βρίσκει διεξόδους θα προχωρα. Προφανώς οι σωλήνες ΣΟΥ ειναι πάνω απο την πλακα, οποτε θα δουλεψει απο πάνω προς τα κατω. Δεν γίνεται να πάει απο κάτω προς τα πάνω και να σπάει πλάκα. Αυτά ουτε ο Musk δεν θα τα έκανε (κι ας τουιταρε οτι θα το εκανε)

Επεξ/σία από isay
  • Confused 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

αν η ζημιά ειναι πιο κοντά στο ταβάνι του απότι στο πάτωμα μου ας πούμε.

Αυτό που γραφεις δεν ειναι λογικο...Οι σωληνες του νερου στο 99% των περιπτώσεων είναι στο πάτωμα του διαμερίσματος που αφορούν άρα αν όντως υπάρχει διαρροή το πρόβλημα είναι του δικού σου διαμερίσματος και όχι του απο κάτω. Αλλά πριν φτάσετε στο ποιος εχει την ευθυνη  κλείσε τις βρύσες του διαμερίσματος σου άνοιξε την παροχή του νερού και δες αν το ρολόι γυρνάει αν δεν γυρνάει το προβλημα είναι από άλλο διαμέρισμα.... 

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

δηλαδή αν η ζημιά ειναι πιο κοντά στο ταβάνι του απότι στο πάτωμα μου ας πούμε. 

Γιατί θα ήθελα να αποφύγω να φέρω υδραυλικούς στο σπίτι που μένω και να γκρεμίζουν τοίχους κτλ αν γίνεται (και πρέπει δηλαδή δεν λέω άδικα να βάλω σε μπελά άλλους) οι απο κάτω να φέρουν υδραυλικούς να μπούν στο δικό τους μπάνιο ή πατάρι (εδώ σημαίνει χώρος πάνω απο το μπάνιο όπου βρίσκεται ο θερμοσίφωνας. )

Δεν ισχύει αυτό που λες.
Πρέπει να γίνει διερεύνηση ποιός σωλήνας είναι αυτός που τρέχει, δηλαδή σε ποιό διαμέρισμα ανήκει και μόνο τότε αρχίζουν οι ευθύνες.

Δεν υπάρχει το «είναι ποιό κοντά στο ταβάνι του αλλά ποιό μακρυά από το πάτωμα μου».

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

όχι με νοιάζει το ξέρω ότι εγώ δεν έχω ευθύνη απλά ρωτάω ποιος ιδιοκτήτης έχει ευθύνη ο δικός μου; ή ο απο κάτω ιδιοκτήτης; δηλαδή αν η ζημιά ειναι πιο κοντά στο ταβάνι του απότι στο πάτωμα μου ας πούμε. 

Βασικά το πάτωμα του ενός τυγχάνει και ταβάνι του άλλου, το ίδιο πράγμα είναι :P

Όσο για το ποιος έχει την ευθύνη, πρέπει πρώτα να εντοπιστεί που ακριβώς είναι η ζημιά. Αν η ζημιά είναι σε σωληνώσεις του δικού σου διαμερίσματος τότε είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σου, αν είναι σε σωληνώσεις του από κάτω τότε έχει ευθύνη ο από κάτω, αν είναι σε κοινόχρηστες σωληνώσεις τότε είναι ευθύνη όλων των ιδιοκτητών.

Πάντως κακώς ο διαχειριστής σου έκλεισε το νερό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες.
Πρέπει να γίνει διερεύνηση ποιός σωλήνας είναι αυτός που τρέχει, δηλαδή σε ποιό διαμέρισμα ανήκει και μόνο τότε αρχίζουν οι ευθύνες.

Δεν υπάρχει το «είναι ποιό κοντά στο ταβάνι του αλλά ποιό μακρυά από το πάτωμα μου».

Ωραία και πρέπει η διερεύνηση (το σκάλισμα τοίχων φαντάζομαι για να δούν ποια σωλήνα τρέχει )να γίνει στο δικό μου μπάνιο που δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος διαρροής (μούχλα/σκάσιμο τοίχου κτλ) ή στο πατάρι των απο κάτω;

Εμένα αυτό που με καίει ειναι να μην έχω υδραυλικούς να μπαινοβγαίνουν σπίτι μου και να σκαλίζουν ....

8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πάντως κακώς ο διαχειριστής σου έκλεισε το νερό.

βασικά ναι και εμένα με ενόχλησε αυτό αλλά απο την άλλη έχει διαρροή λεει...  μπλέξιμο τώρα που εχω στα καλά του καθουμένου... θέλει και λίγο φασίνα το σπίτι και δεν έχω νερό να το καθαρίσω/σφουγγαρίσω να μπει κάνας ξένος άνθρωπος να μουρμουράει μετά για εμένα! :D 

8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Βασικά το πάτωμα του ενός τυγχάνει και ταβάνι του άλλου, το ίδιο πράγμα είναι :P

Όσο για το ποιος έχει την ευθύνη, πρέπει πρώτα να εντοπιστεί που ακριβώς είναι η ζημιά. Αν η ζημιά είναι σε σωληνώσεις του δικού σου διαμερίσματος τότε είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σου, αν είναι σε σωληνώσεις του από κάτω τότε έχει ευθύνη ο από κάτω, αν είναι σε κοινόχρηστες σωληνώσεις τότε είναι ευθύνη όλων των ιδιοκτητών.

Ο διαχωρισμός αυτός πως γίνεται; ποιοι ειναι οι σωλήνες του απο κάτω (και να βρίσκονται στο πατάρι όπου παρατηρήθηκε η ζημιά) ποιοι ειναι οι κοινόχρηστοι; (εκτός απο την θέρμανση μιας και δεν έχουμε ) και ποιοι οι δικοί μου; (του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που νοικιάζω δηλαδή) 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Ωραία και πρέπει η διερεύνηση (το σκάλισμα τοίχων φαντάζομαι για να δούν ποια σωλήνα τρέχει )να γίνει στο δικό μου μπάνιο που δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος διαρροής (μούχλα/σκάσιμο τοίχο κτλ) ή στο πατάρι των απο κάτω;

Την διερεύνηση την κάνει συνήθως αυτός που έχει το αγγούρι στον κ@λο, την διαρροή δηλαδή.
Ο υδραυλικός θα ξεκινήσει πρώτα από το πατάρι του κάτω διαμερίσματος που εμφανίστηκε η διαρροή και μετά θα περάσει στο δικό σου αν χρειαστεί.
Και αν απαιτηθεί τότε θα σκάψει και σε σένα, αναγκαστικά.

Το νερό είναι άτιμο πράμα γενικά, η απόσταση του σημείου που εμφανίζεται από το σημείο που διαφεύγει μπορεί και να είναι πολλάάάά μέτρα, αναλόγως από πού θα βρεί δίοδο.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Ωραία και πρέπει η διερεύνηση (το σκάλισμα τοίχων φαντάζομαι για να δούν ποια σωλήνα τρέχει )να γίνει στο δικό μου μπάνιο που δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος διαρροής (μούχλα/σκάσιμο τοίχο κτλ) ή στο πατάρι των απο κάτω;

Εμένα αυτό που με καίει ειναι να μην έχω υδραυλικούς να μπαινοβγαίνουν σπίτι μου και να σκαλίζουν ....

βασικά ναι και εμένα με ενόχλησε αυτί αλλά απο την άλλη έχει διαρροή λεει...  μπλέξιμο τώρα που εχω στα καλά του καθουμένου... θέλει και λίγο φασίνα το σπίτι και δεν έχω νερό να το καθαρίσω/σφουγγαρίσω να μπει κάνας ξένος άνθρωπος να μουρμουράει μετά για εμένα! :D 

Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει από το σπίτι σου. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

βασικά ναι και εμένα με ενόχλησε αυτό αλλά απο την άλλη έχει διαρροή λεει...  μπλέξιμο τώρα που εχω στα καλά του καθουμένου... θέλει και λίγο φασίνα το σπίτι και δεν έχω νερό να το καθαρίσω/σφουγγαρίσω να μπει κάνας ξένος άνθρωπος να μουρμουράει μετά για εμένα! :D 

Ο διαχωρισμός αυτός πως γίνεται; ποιοι ειναι οι σωλήνες του απο κάτω (και να βρίσκονται στο πατάρι όπου παρατηρήθηκε η ζημιά) ποιοι ειναι οι κοινόχρηστοι; (εκτός απο την θέρμανση μιας και δεν έχουμε ) και ποιοι οι δικοί μου; (του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που νοικιάζω δηλαδή) 

Που θα ανοιξει ο υδραυλικος θα το αποφασισει αφου δει απο κοντα την κατασταση, κανεις εδω δεν μπορει να πει με σιγουρια.
Τωρα οσον αφορα την αναστατωση και την ταλαιπωρια, εχεις δικιο αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι παρα να κανεις υπομονη. Και δικο σου σπιτι να ηταν παλι τα ιδια θα εκανες, δεν φταιει ο ιδιοκτητης για να κανεις παραπονα, ειναι φυσιολογικα πραγματα αυτα, σημβαινουν παντου.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Και πως διαπίστωσε ο διαχειριστής ότι η διαρροή είναι από τη δική σου παροχή νερού, και όχι από τις σωληνώσεις άλλου διαμερίσματος ή από κάποια αποχέτευση? Που και πάλι, δεν είχε το δικαίωμα.

17 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Δεν ξέρω τι απάντηση περιμένεις σε αυτό, αλλά θα προσπαθήσω. Ο σωλήνας πχ που φέρνει νερό στον θερμοσίφωνα του από κάτω διαμερίσματος είναι του από κάτω, ο σωλήνας που φέρνει νερό στο καζανάκι της δικής σου χέστρας είναι δικός σου. Σε κάλυψα?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και πως διαπίστωσε ο διαχειριστής ότι η διαρροή είναι από τη δική σου παροχή νερού, και όχι από τις σωληνώσεις άλλου διαμερίσματος ή από κάποια αποχέτευση? Που και πάλι, δεν είχε το δικαίωμα.

ε φαντάζομαι λόγω βαρύτητας.. είδε πλημμύρα στο πατάρι και σου λέει ειναι απο πάνω... 

4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν ξέρω τι απάντηση περιμένεις σε αυτό, αλλά θα προσπαθήσω. Ο σωλήνας πχ που φέρνει νερό στον θερμοσίφωνα του από κάτω διαμερίσματος είναι του από κάτω, ο σωλήνας που φέρνει νερό στο καζανάκι της δικής σου χέστρας είναι δικός σου. Σε κάλυψα?

οι κοινόχρηστοι ποιοι ειναι; η αποχετεύση ειναι κοινόχρηστες σωληνώσεις; 

Δημοσ.

Οι κοινοχρηστοι ειναι κοινοχρηστοι αρα πληρωνουν ολοι οι χρηστες (ο ιδιοκτητης σου μαζι με τους υπολοιπους ιδιοκτητες).

Δημοσ.

Δες Αμα η πολυκατοικια ειναι η κλασικη του 60-70 και εχει σιδερενιους σωληνες τοτε να ξερεις οτι θα ανοιξει και αλλοι.  Οι σιδερενιοι μετα απο 30+χρονια λιωνουν απο την σκουργια και ειναι για πεταμα,  ειτε σκαβεις ολο το σπιτι και περνας καινουργιους ειτε βαζεις εξωτερικους χαλκινους και ξεμπερδευεις. Το λεω γιατι τα περασα σε μια γκαρσονιερα που εχει η μανα μου στη σαλονικη, τον απο κατω τον ειχα αλλαξει τα φωτα με διαρροες απο θερμανση και υδρευαη. Ευτυχως δεν μου ειχε ζητησει αποζημιωση γιατι 2 φορες αναγκαστηκε να βαψει το σαλονι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...