TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, orck είπε Οι κοινοχρηστοι ειναι κοινοχρηστοι αρα πληρωνουν ολοι οι χρηστες (ο ιδιοκτητης σου μαζι με τους υπολοιπους ιδιοκτητες). ναι αλλά ποιοι σωλήνες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ρωτάω... η αποχέτευση ειναι κοινόχρηστος ας πούμε;
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε ε φαντάζομαι λόγω βαρύτητας.. είδε πλημμύρα στο πατάρι και σου λέει ειναι απο πάνω... Η βαρύτητα δεν περιορίζεται στον ένα όροφο ξέρεις... το νερό μπορεί να προέρχεται και από τον 4ο, ή και από την ταράτσα... Αλλά, όπως είπα και πριν, ακόμα και σίγουρος να ήταν δεν είχε δικαίωμα να σου κλείσει το νερό. 5 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε οι κοινόχρηστοι ποιοι ειναι; η αποχετεύση ειναι κοινόχρηστες σωληνώσεις; Οι σωληνώσεις της αποχέτευσης μέχρι κάποιο σημείο είναι δικές σου, ενώ από κει και πέρα είναι κοινόχρηστες.
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Η βαρύτητα δεν περιορίζεται στον ένα όροφο ξέρεις... το νερό μπορεί να προέρχεται και από τον 4ο, ή και από την ταράτσα... Ναι αλλά αν ήταν απο τον 4ο δεν θα είχα και εγώ σημάδια διαρροής; Εγώ δεν εχω τίποτα... το σημείωμα είδα και ξέρω πως υπάρχει διαρροή κάτω κατα τα άλλα όλα φαίνονται κομπλέ στο διαμέρισμά μου. 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Οι σωληνώσεις της αποχέτευσης μέχρι κάποιο σημείο είναι δικές σου, ενώ από κει και πέρα είναι κοινόχρηστες. ναι αυτό το σημείο με καίει και εμένα γιατί αν ειναι πχ απο αυτό και δεν ανήκει το σημείο στο διαμέρισμα μου τότε τους γράφω και τους αφήνω να βρούν μόνοι τους την λύση στο πρόβλημα τους χωρίς να μπλεχτώ εγώ.
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε Ναι αλλά αν ήταν απο τον 4ο δεν θα είχα και εγώ σημάδια διαρροής; Εγώ δεν εχω τίποτα... το σημείωμα είδα και ξέρω πως υπάρχει διαρροή κάτω κατα τα άλλα όλα φαίνονται κομπλέ στο διαμέρισμά μου. Όχι απαραίτητα, το νερό βγαίνει από όπου βρίσκει δίοδο, δεν είναι απίθανο να μην βρήκε δίοδο στον 3ο και να βρήκε στον 2ο. 4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε ναι αυτό το σημείο με καίει και εμένα γιατί αν ειναι πχ απο αυτό και δεν ανήκει το σημείο στο διαμέρισμα μου τότε τους γράφω και τους αφήνω να βρούν μόνοι τους την λύση στο πρόβλημα τους χωρίς να μπλεχτώ εγώ. Αυτό μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να στο διευκρινίσει, και μόνο αφού κάνει τους απαραίτητους ελέγχους(οι οποίοι πιθανόν να περιλαμβάνουν έλεγχο και στο δικό σου χώρο).
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να στο διευκρινίσει, και μόνο αφού κάνει τους απαραίτητους ελέγχους(οι οποίοι πιθανόν να περιλαμβάνουν έλεγχο και στο δικό σου χώρο). Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι απο το σημείο που παρατηρήθηκε η διαρροή δηλαδή πρώτα να φωνάξει υδραυλικό ο απο κάτω και μετά ΑΝ χρειαστεί εγώ;
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι απο το σημείο που παρατηρήθηκε η διαρροή δηλαδή πρώτα να φωνάξει υδραυλικό ο απο κάτω και μετά ΑΝ χρειαστεί εγώ; Εννοείται πως έτσι πρέπει να γίνει, είπε κανείς το αντίθετο?
Chrysostomos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού είσαι σε πολυκατοικία,όταν το πατάρι του από κάτω αρόφου έχει υγρασία ,είτε εσύ έχεις το πρόβλημα,είτε άλλο κοντινό διαμέρισμα. όλες οι σωληνώσεις βρίσκονται στα πατώματα,ποτέ στα ταβάνια.Φαντάζομαι με καταλαβαίνεις πως το εννοώ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από Chrysostomos
dalain Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Αφού έκλεισε το νερό η διαρροη σταμάτησε ή εστω ελλατωθηκε;Αν ναι έχεις εσυ το πρόβλημα στο διαμερισμα σου.Υπαρχει βεβαια μια πιθανότητα απο το διαμέρισμα να ανεβαίνουν παροχές αλλων διαμερισμάτων και να εχει γινει εκει κατι.Μπορεις να ελεγξεις στα γρήγορα αν εχεις εσυ διαρροή βλεποντας αν γυρναει ο μετρητής της ευδαπ(με την προϋπόθεση να εχεις κλειστες ολες τις βρυσες και να μην στάζει τίποτα,βρυση ή καζανακι) Αν παλι ειναι στηλη αποχέτευσης που εχει "ανοιξει" και ειναι στι διαμερισμα σου ειναι κοινόχρηστη αλλα εισαι υποχρεωμένος να τους επιτρεψεις να μπούνε στο σπίτι σου για να το επισκευάσουν.Αν ειναι απο δικο σου σιφωνι ή τον σωληνα της λεκανης σου παλι απο σενα πρέπει να γινει η δουλειά.Η διαφορά ειναι στο ποιος θα πληρώσει. Οπως κ να εχει πρέπει να ερθει υδραυλικός να εκτιμησει απο κοντά την κατάσταση. 1
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 30 λεπτά πριν, dalain είπε Οπως κ να εχει πρέπει να ερθει υδραυλικός να εκτιμησει απο κοντά την κατάσταση. Ναι αυτό που με καίει εμένα όμως είναι αν πρέπει να έρθει απο εμένα πρώτα. Εφόσον εγώ δεν έχω σημάδια διαρροής (μούχλα, σκασμένοι τοίχοι κτλ) δεν θα έπρεπε πρώτα ο υδραυλικός να πάει να σκαλίσει τους τοίχους στο πατάρι του 2ου όπου βρίσκεται και το νερό για να δει απο που έρχεται; 32 λεπτά πριν, dalain είπε Αφού έκλεισε το νερό η διαρροη σταμάτησε ή εστω ελλατωθηκε Δεν ξέρω τίποτα ακόμη ειμαι σε φάση "ψυχρού πολέμου" με την έννοια ότι δεν έχω αρχίσει ακόμη τις επικοινωνίες και προσπαθώ να μάθω πληροφορίες για την διαδικασία και τις υποχρεώσεις μου προτού του μιλήσω . Θα του μιλήσω σε καμιά ώρα απο τώρα.
*nenya* Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μιλας αμεσως στον ιδιοκτητη του σπιτιου σου και αναλαμβανει εκεινος να ασχοληθει.
dalain Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Ναι αυτό που με καίει εμένα όμως είναι αν πρέπει να έρθει απο εμένα πρώτα. Εφόσον εγώ δεν έχω σημάδια διαρροής (μούχλα, σκασμένοι τοίχοι κτλ) δεν θα έπρεπε πρώτα ο υδραυλικός να πάει να σκαλίσει τους τοίχους στο πατάρι του 2ου όπου βρίσκεται και το νερό για να δει απο που έρχεται; Δεν ξέρω τίποτα ακόμη ειμαι σε φάση "ψυχρού πολέμου" με την έννοια ότι δεν έχω αρχίσει ακόμη τις επικοινωνίες και προσπαθώ να μάθω πληροφορίες για την διαδικασία και τις υποχρεώσεις μου προτού του μιλήσω . Θα του μιλήσω σε καμιά ώρα απο τώρα. Η μονη περιπτωση που θα μπορεσει να επισκευαστει απο κατω ειναι αν εχει ανοιξει το ημιταφ του σιφωνιου η αν χανει στην ενωση η σωληνα του σιφωνιου με το ημιταφ...Και στις δυο περιπτωσεις μπορει να γινει "μπαλωμα" και οχι αντικατασταση του προβληματικου κομματιου.Σε καθε αλλη περιπτωση η οποιαδηποτε επεμβαση θα γινει απο το δικο σου διαμερισμα(και αν ειναι αποχετευση απο το δικο σου και του κατω). Σε αυτες τις περιπτωσεις αυτος που εχει το προβληαμ δεν το καταλαβαινει γιατι ολη η υγρασια παει κατω....Ειμαι υδραυλικος και τα εχω συναντησει απειρες φορες. 1
TopicStrarter Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, dalain είπε Η μονη περιπτωση που θα μπορεσει να επισκευαστει απο κατω ειναι αν εχει ανοιξει το ημιταφ του σιφωνιου η αν χανει στην ενωση η σωληνα του σιφωνιου με το ημιταφ...Και στις δυο περιπτωσεις μπορει να γινει "μπαλωμα" και οχι αντικατασταση του προβληματικου κομματιου.Σε καθε αλλη περιπτωση η οποιαδηποτε επεμβαση θα γινει απο το δικο σου διαμερισμα(και αν ειναι αποχετευση απο το δικο σου και του κατω). Σε αυτες τις περιπτωσεις αυτος που εχει το προβληαμ δεν το καταλαβαινει γιατι ολη η υγρασια παει κατω....Ειμαι υδραυλικος και τα εχω συναντησει απειρες φορες. άρα με λίγα λόγια να ετοιμαστώ για μεγάλα έργα γιατί λογικά θα τα σπάσουν όλα στο μπάνιο μεχρι να βρούνε την τρύπα ε; 😪
dalain Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε άρα με λίγα λόγια να ετοιμαστώ για μεγάλα έργα γιατί λογικά θα τα σπάσουν όλα στο μπάνιο μεχρι να βρούνε την τρύπα ε; 😪 υπαρχει η λυση της θερμικης καμερας οπου μπορει καποιος να βρει που ξεκιναει η υγρασια....αποφευγεις τα πολλα σπασιματα αλλα κοστιζει.
stelios18120 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πες στον ιδιοκτήτη να κάλεσει υδραυλικό άμεσα Μην αφήνετε διαρροές να υπάρχουν γιατί μετά δημιουργούνται μεγαλύτερα (και ακριβότερα προς επισκευή ) πρόβληματα. 6 λεπτά πριν, dalain είπε υπαρχει η λυση της θερμικης καμερας οπου μπορει καποιος να βρει που ξεκιναει η υγρασια....αποφευγεις τα πολλα σπασιματα αλλα κοστιζει. Η θερμική κάμερα να έρθει κάποιος κοστίζει ακριβά +την βάζουμε σε πιο δύσκολες ζημιές που δεν μπορούμε εύκολα να εντοπιστεί τι γίνεται. Ένας υδραυλικός με εμπειρία σου λέει άμεσα τι πρόβλημα υπάρχει κτλπ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από stelios18120
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Πέραν από σωλήνες αποχέτευσης και σωλήνες για το σύστημα θέρμανσης και τα καλοριφέρ, δεν έχω δει σε κανένα σπίτι οι σωλήνες ύδρευσης να περνάνε από το πάτωμα, όλοι από τους τοίχους διέρχονται μέχρι τις βρύσες. Τώρα, είτε σου χάλασε κάποιος σωλήνας αποχέτευσης είτε έγινε διαρροή σε σωλήνα ύδρευσης του τοίχου που το νερό ρέει προς τα κάτω βρίσκει το δάπεδο και βγαίνει στο ταβάνι του κάτω. Απαράδεκτο που ο διαχειριστής έκλεισε το νερό, εσύ δεν έχεις ούτε καζανάκι να πούμε. Ο σωλήνας αν είναι του δικού σου διαμερίσματος πληρώνει ο ιδιοκτήτης σου ασχέτως από το σημείο που διέρχεται ο σωλήνας. Υδραυλικός πρέπει να μπει παντού για να ελέγξει τι γίνεται. Από σκαψίματα μπάζα σκόνες δεν γλιτώνουμε σε αυτά τα θέματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα