Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχουν κάτι μοντέλα που ποστάρουν αυθόρμητες φωτογραφίες, αμακιγιάριστες ή μόλις έχουν ξυπνήσει. Υπάρχει και αυτό το facebook, δεν είναι όλα υποκρισία.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Υπάρχουν κάτι μοντέλα που ποστάρουν αυθόρμητες φωτογραφίες, αμακιγιάριστες ή μόλις έχουν ξυπνήσει. Υπάρχει και αυτό το facebook, δεν είναι όλα υποκρισία.

Υπάρχει και το Σοφάκι μας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ απλα δεν έχεις facebook,εντελώς ανουσιο,εκτός αν έχεις μια επιχείρηση για διαφημηση.

Για προσωπικό εντελώς ανόητο.Κατά τα αλλά μας ενοχλούν οι αμερικανιες.

Πρόβατα.

Δημοσ.

Εμένα το μόνο που μου αρέσει από FB είναι κάποια, κλειστά ή μη, group. Αυτός βασικά ήταν και ο μόνος λόγος που το επανενεργοποίησα, για να συμμετέχω σε ένα τέτοιο γκρουπ. Πάντως γενικά βλέπω πέφτει γερό μαχαίρι τώρα τελευταία στις απόψεις των πολιτών. Είδαμε αυτές τις ημέρες την είδηση ότι το Netflix καταργεί τα σχόλια. Εδώ και καιρό τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites καταργούν τα σχόλια ή βάζουν περιορισμούς. Μόνο το Twitter, το FB και ελάχιστα forum έχουν απομείνει πλέον και αυτά με ιδιαίτερο moderation, οπότε ας το χαρούμε και το fb για τα καλά του όσο υπάρχει με αυτήν τη μορφή.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο θέμα για έκθεση για του χρόνου στις πανελλήνιες. 

Γενικα το φβ άσχετα που ξεκίνησε γι επικοινωνία ατόμων μέσα σε μια σχολή κατέληξε σε μερική αυτοπροβολή και πήρε τον κατήφορο. Έγινε και το leak με τα προσωπικά δεδομένα, το έθαψαν και το ΜΜΕ και πήρε λίγο την κάτω βόλτα. 

Κλαιν..

Δημοσ.

Προσωπικα οσα ατομα ξερω ειναι πανω κατω τα ιδια και στο φβ. Δηλαδη οι πιο συγκρατημενοι αντανακλαν την ιδια προσωπικοτητα και στο προφιλ τους (εχω φιλους που εχουν ανεβασει ισα ισα 2-3 φωτος τους και γενικα δε ποσταρουν συχνα) μετα ειναι οι αλλοι που ειναι καραγκιοζηδες ιν ρεαλ λαιφ και φενετε και στο φβ τους. Τα ψωνια το ιδιο ψωνια κτλ. Μ'αρεσει το φβ γιατι κρατω επικοινωνια με ατομα και "βλεπω" νεα τους που χωρις αυτο δε θα τα μαθαινα ποτε.  Επισης οταν κανω μια καινουργια γνωριμια βλεποντας το φβ τους μαθαινω πολλα για αυτους. 

Απο την αλλη το ινσταγκραμ δε το συμπαθω με τιποτα. Εκει ειναι που το παιζουν ολοι και κυριος ολες  wanna be celebrities

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γίνεται να είσαι αυθεντικός όπως λες σε όλες τις παραστάσεις αλλιώς έπρεπε στο γάμο που πήγα χτες να ήμουν με σορτσακι,σαγιονάρα κ οπότε μου ερχόταν να άφηνα κ ένα κλανιδι για να νιώθω άνετα κ ωραία.Αρα χτες ήμουν ένας ημιτασιον υποκριτης Χρηστος.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ζούμε τον διαδικτυακό κόσμο του ότι δηλώνεις είσαι. Γιατί σας απασχολεί τόσο το θέμα της αυθεντικότητας του τι διαβάζετε και του τι δηλώνει ο καθένας ανώνυμα ή επώνυμα;

Δημοσ.

Υπάρχουν τρεις πλευρές του εαυτού μας.

Αυτή που έχουμε όταν βρισκόμαστε μόνοι μας, η άλλη όταν βρισκόμαστε με συνανθρώπους μας και πλέον μια τρίτη όταν βρισκόμαστε πίσω από την οθόνη του Η/Υ, smartphone κτλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το fb πλέον το χρησιμοποιώ για τις ομάδες και αγγελίες, όπως ισχύει και με τα fora δηλαδή. To instagram από την άλλη το έχω για κάτι θεικές κ@λαρες  :P Δε βρίσκω κάποιον άλλο λόγο ύπαρξής του.

Όσο για την υποκρισία ναι υπάρχει. Βλέπω τύπους και τύπισες που προσπαθούν να περάσουν ένα προφίλ που δεν είναι. Το ίδιο βέβαια κάνουν και στην πραγματική ζωή.

Επεξ/σία από 1988panos2171
  • Like 1
Δημοσ.

Εξαιρετικο εργαλείο το fb αν κάνεις σωστές επιλογές. Μαθαίνεις τα πάντα πρώτος.

Ειναι ανάλογα για το τι το θέλει ο καθένας.

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι το μέσο αλλα πως το χειρίζεσαι. Δεν φταίει το μέσο (πάντα) αλλα οι χρήστες του. Μην ασχολεισαι με το τι ανεβαζουν οι αλλοι αλλα εσύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί εδώ εκφράζετε την πολύ λογική άποψη ότι δεν φτάιει το μέσο αλλά η χρήση. Ισχύει σε μεγάλο βαθμό και είναι εύλογο αυτό αφού όπως σε κάθε εργαλείο, η χρήση πράγματι εξαρτάται απο τον χρήστη. 

Όμως το facebook δεν είναι μόνο ένα εργαλείο. Είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και η έμφαση βρίσκεται στο "μέσο".

O Marshall McLuhan ένας φιλόσοφος της τεχνολογίας ο οποίος μελετάται κατα κόρον στα media studies, είχε πει τη διάσημη φράση  "το μέσο είναι το μήνυμα" ("the medium is the message"), εννοώντας ότι η τεχνολογία του κάθε μέσου που μεταφέρει πληροφορίες, έχει την ιδιότητα να ενσωματώνεται μέσα σε αυτές, και έτσι δημιουργειται μια συμβιωτική σχέση μεταξύ μέσου/μηνύματος.

Ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά του facebook είναι αυτό που έχει ομολογήσει και ο co-founder του Facebook Sean Parker: Το Facebook εκμεταλεύεται ανθρώπινες ψυχολογικές ευπάθειες μέσα απο ένα validation feedback loop που κάνει τους ανθρώπους να ασχολούνται με αυτό ώστε να παίνρουν όλο και περισσότερα comments και likes.

Επεξ/σία από Έλεος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...