Προς το περιεχόμενο

Soldering station using Arduino


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Καλησπέρα θέλω να κατασκευάσω ένα σταθμό κολλήσεων και γι αρχή έχω ετοιμάσει σχεδόν τον κώδικα και περιμένω να μου έρθει μια οθόνη για να την ενσωματώσω κι αυτήν αποτυπώνοντας σε αυτήν πληροφορίες σχετικά με την ζητούμενη και την τρέχουσα θερμοκρασία.

Μέχρι στιγμής παίζω σε breadboard χρησιμοποιώντας ένα θερμίστορ που μετράει τη θερμοκρασία, ένα ποτενσιόμετρο το οποίο ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία, και ένα led το οποίο αναπαριστά την αντίσταση που θα θερμαίνει το κολλητήρι.

Μιας και δεν έχω ακόμα την οθόνη στα χέρια μου σκέφτηκα το εξής, για λόγους πειραματισμού περισσότερο και έρευνας, να συνδέσω ένα lcd βολτόμετρο με εύρος μέτρησης  από 0 έως 100 Volt και δυνατότητα απεικόνισης της τρέχουσας τάσης προφανώς με 3 ψηφία και με κάποιο τρόπο να αντιστοιχίσω τις τιμές που λαμβάνει το αρντουίνο από το ποτενσιόμετρο σε τιμές για το βολτόμετρο. Όλο αυτό λογικά πρέπει να περιλαμβάνει έξτρα ενδιάμεση συσκευή μιας και το αρντουίνο στις PWM μπορεί να προσφέρει μαξ 5v τάση. 

Ασφαλώς ένα τέτοιο εγχείρημα δε μπορεί, εφόσον και αν υλοποιηθεί, να έχει εφαρμογή στο πρότζεκτ που ετοιμάζω, αλλά όπως είπα ο σκοπός είναι να πειραματιστώ. Υπάρχουν λοιπόν ιδέες για το πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...