defacer Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 19 minutes ago, Apoll said: είναι κατά κόρον το νόμισμα που χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες παγκοσμίως Γκουχ γκουχ Bitcoin γκουχ 😄 2
Apoll Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, defacer είπε Γκουχ γκουχ Bitcoin γκουχ 😄 H απόφαση για τα 500άρικα ήταν πριν το bitcoin... 1 2
NemeSis1990 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οποτε μεχρι τωρα ΔΕΝ ξερουμε τι θα γινει με τα τωρινα 50ρικα. Δηλαδη δεν ξερουμε αν σε 15 χρονια με ενα παλιο 50ρικο: θα μπορω να παω στο μαγαζι της γειτονιας και να αγορασω τσιγαρα θα πρεπει να παω σε καποια τραπεζα/ανταλλακτηριο να τα αλλαξω με καινουργια Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από NemeSis1990
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε Οποτε μεχρι τωρα ΔΕΝ ξερουμε τι θα γινει με τα τωρινα 50ρικα. Δηλαδη δεν ξερουμε αν σε 15 χρονια με ενα παλιο 50ρικο: θα μπορω να παω στο μαγαζι της γειτονιας και να αγορασω τσιγαρα θα πρεπει να παω σε καποια τραπεζα/ανταλλακτηριο να τα αλλαξω με καινουργια Το πιθανότερο σε 15 χρόνια είναι να χρειάζεσαι κάρτα για όλες τις αγορές από 1 cent και πάνω. 6
Vangelis_D9 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα μοβ χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε χθες ότι θα σταματήσει την παραγωγή και έκδοσή τους προς το τέλος του 2018. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χάνεται η αξία τους, καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ: «Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ παραμένει νόμιμο χρήμα και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας. Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως και οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων σε ευρώ, θα διατηρεί πάντοτε την αξία του και θα μπορεί να ανταλλάσσεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για απεριόριστο χρονικό διάστημα». Η ΕΚΤ εξέταζε εδώ και καιρό την… κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, καθώς από έρευνες της Europol και του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος είχε διαπιστωθεί αυξημένη χρήση του σε εγκληματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τρομοκρατικές. Αλλωστε το μοβ χαρτονόμισμα των 500 ευρώ είχε επονομαστεί και χαρτονόμισμα «Μπιν Λάντεν». Πάντως, τα συναλλακτικά ήθη για την πλειονότητα των πολιτών της ευρωζώνης δεν θα επηρεαστούν, καθώς το 56% αυτών ουδέποτε έπιασε στα χέρια του το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Επισημαίνεται ότι από τα σχεδόν 1 τρισ. ευρώ που κυκλοφορούν το 1/3 έχει τυπωθεί σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Μάλιστα, από το 2002, όταν τέθηκε σε κυκλοφορία το ευρώ, ο αριθμός των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ έχει αυξηθεί δυσανάλογα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα του ευρώ. Στο τέλος του 2018 προγραμματίζεται να τεθούν σε κυκλοφορία τα τραπεζογραμμάτια των 100 και των 200 ευρώ της σειράς «Ευρώπη». Οι άλλες ονομαστικές αξίες –από 5 έως 200 ευρώ– θα διατηρηθούν. Η σειρά «Ευρώπη» είναι η δεύτερη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ η οποία τίθεται σε κυκλοφορία σταδιακά. Η αρχή έγινε με το τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ το 2013 και ακολούθησαν τα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ και των 20 ευρώ το 2014 και το 2015 αντιστοίχως. ◼ Στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, περισσότερα από 20 δισ. ευρώ βρίσκονται σε θυρίδες και σεντούκια. Το μεγαλύτερο μέρος είναι... αποθηκευμένο κυρίως σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ για ευνόητους λόγους. Αν κάποιος θέλει για παράδειγμα να βάλει στο στρώμα 50.000 ευρώ θα το κάνει πολύ πιο εύκολα αν χρησιμοποιήσει 100 μοβ χαρτονομίσματα. (500Χ100=50.000) ενώ αν χρησιμοποιήσει 50άρικα θα χρειαστεί 1.000 χαρτονομίσματα. Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/syllektiko-apo-2019-hartonomisma-ton-500-eyro Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από Vangelis_D9
NikosKallithea Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Και να συμβεί αυτο οι τραπεζες είναι υποχρεωμένες να αντικαθιστούν τα καταργημένα με νεα.
thant Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, isay είπε όταν ενα παλιο 20/50 μπαινει σε τράπεζα (κατάθεση/πληρωμή/ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ), θα γίνεται η συναλλαγή αλλά οταν παιρνουμε 20/50 απο την τράπεζα θα μας δίνουν το "νεο μοντελο". Αυτό που λες είναι το σωστό, ισχύει όμως στη θεωρία. Στην πράξη τα ΑΤΜ βγάζουν οτι να ναι.. 1
zio10 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος πανικός. Αν γίνει δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, άρα θα έχουν χρόνο να τα χαλάσουν όσοι τα έχουν...(τέτοια προβλήματα να είχαμε! ).
kage Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν καταργουνται ετσι τα χρηματα...μαλιστα το usa 500$ που κ εκεινο εχει σταματησει να τυπωνεται δεκαετιες μπορεις να το χρησιμοποιεις κανονικα(βεβαια δεν εχει νοημα γιατι η συλλεκτικη αξια ειναι μεγαλυτερη) https://www.ecb.europa.eu/press/key/date/2018/html/ecb.sp180214.en.html Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από kage
spectaculator Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Το 500άρικο έχει ήδη καταργηθή. Ο λόγος που έγεινε ήταν γιατί ήταν διευκόλυνση για παράνομες δραστηριότητες με μεγάλα ποσά και ήταν και το περισσότερο επικερδές χαρτονόμισμα στπ κόσμο της πλαστογραφίας αφήνοντας μεγάλο καθαρό κέρδος στους παραχαράκτες. Τα 500άρικα οι τράπεζες τα μαζεύουν. Δεν είναι για πέταμα, περνούν κανονικά, απλά δεν βγαίνουν άλα σε κυκλοφορία.
tzelen Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Αν δεν κάνω λάθος, αν πας σε τράπεζα με 500ικο να στο χαλάσουν, θα σε χρεώσουν προμήθεια.
spectaculator Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 24 λεπτά πριν, tzelen είπε Αν δεν κάνω λάθος, αν πας σε τράπεζα με 500ικο να στο χαλάσουν, θα σε χρεώσουν προμήθεια. Γουάο! Αυτό δεν το 'ξερα! Βέβαια δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπιασα 500άρικο, αλλά.... Είναι τελικά οι τράπεζες η πεμπτουσία του "κι από την μύγα ξύγκι"!
tzelen Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Και δεν ξέρω και κατά πόσο είναι καταχρηστικό να σε χρεώνουν προμήθεια (αν όντως ισχύει - έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις πάντως)
vagos789 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Ασχημα τα νεα για οσους εχουν 500αρικα και 50αρικα,δεν εχουν πια καμια αξια 😥 Προσωπικα αναλαμβανω χωρις χρεωση να τα μαζεψω για ανακυκλωση χαρτιου,στειλτε μου προσωπικο μηνυμα! 1 1
fingolfingr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ασχημα τα νεα για οσους εχουν 500αρικα και 50αρικα,δεν εχουν πια καμια αξια 😥 Προσωπικα αναλαμβανω χωρις χρεωση να τα μαζεψω για ανακυκλωση χαρτιου,στειλτε μου προσωπικο μηνυμα! Κι εγώ αναλαμβανω αλλα θα χρεώσω μια μικρή προμήθεια. Κερδίζετε εχεμύθεια όμως και την υποσχεση μου ότι θα καταστραφουν 1 ώρα πριν, tzelen είπε Αν δεν κάνω λάθος, αν πας σε τράπεζα με 500ικο να στο χαλάσουν, θα σε χρεώσουν προμήθεια. Κι εγώ αυτό ξέρω. Και νομίζω ότι όταν το πας στην τραπεζα καταγραφουν και τα στοιχεία αυτού που το παραδίδει. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από fingolfingr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα