john_petrucci7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, bill999r είπε Γτ όχι; Από ότι ξέρω σου βγαίνει πολύ πιο οικονομικό κ έχει πολύ καλές μονωτικες ιδιότητες σαν υλικό. Άλλωστε νομίζω χρησιμοποιείται και στις ενδοδαπεδιες. Το περλομπετον το βαζουν συνηθως σε πολυ παλια σπιτια για να μη βαρυνει η πλακα. Δεν υπαρχει λογος να γινει κατι χειροτερο ποιοτικα. Επισης παιζει ρολο τι αμμος θα μπει αν ειναι μπετου η ποταμοσια (προφανως καλυτερη και ακριβοτερη). Γενικα το προτεινουν λογω κοστους αλλα σε τσιμετοκονια καθεται καλυτερα η κολλα πλακιδιων εχει αλλη αντοχη σαν αποτελεσμα. Ακομα και να μπει ενα τζακι πανω κλπ κλπ. Προφανως αν βαλει καποιος ενδοδαπεδια εχει βαλει και αντιστοιχες κολλες και υλικα οποτε αν δεν πεσει σε κακο μαστορα σπανια εχει θεμα αλλα γενικα εκει αλλαζει το σεναριο δεν το ξερω τοσο πολυ...
bill999r Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μα ίσα ίσα δεν είναι χειρότερο ποιοτικά... Αντίθετα είναι ανώτερο σε θερμομονωση-ηχομονωση, ελαφρύτερο υλικό για να μην επιβαρύνει την πλάκα όπως είπες κ εσύ και κυρίως πολύ πιο οικονομικό για πολλά τμ. Για τη δουλειά που το θέλει ο φίλος (γεμίσματα) είναι ότι πρέπει.
john_petrucci7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, bill999r είπε Μα ίσα ίσα δεν είναι χειρότερο ποιοτικά... Αντίθετα είναι ανώτερο σε θερμομονωση-ηχομονωση, ελαφρύτερο υλικό για να μην επιβαρύνει την πλάκα όπως είπες κ εσύ και κυρίως πολύ πιο οικονομικό για πολλά τμ. Για τη δουλειά που το θέλει ο φίλος (γεμίσματα) είναι ότι πρέπει. Οικονομικο μεν ανωτερο δεν...ειναι σα να εβαζες αντι για πλακα περλομπετον για σταθεροτητα. Δεν το λεω σαν εξυπναδα μην παρεξηγηθω καλο θα ηταν να βοηθουσε και καποιος μηχανικος. Η τσιμεντοκονια εχει βαση τσιμεντο αμμο και ινοοοπλισμενο γαλακτωμα οποτε απο μονο του ειναι ανωτερη σαν βαση σε σχεση με κατι που εχει μεσα κενα αερα. Αλλη αντοχη αλλη αντοχη σε ρηγματωσεις προσφυση μεταβολες...μπορεις να παιξεις μονο με αμμο ποταμισια και μια αναλογια σε 10% γαλακτωμα με αναλογο κοστος φυσικα αλλα δεν καταλαβαινει μια απο αντοχη. Μιλαμε για κατι που μπαινει εφ ορου ζωης οχι για κουζινα η πορτες..για γεμισματα δεν ξερω τι εννοει εγω ειχα στρωσει ολο το πατωμα Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από john_petrucci7
bill999r Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Γεμίσματα είναι η τελευταία στρώση πάνω από σωληνωσεις κτλ ώστε να μπει το πλακακι ή ότι άλλο επιλέξει ο καθένας. Στην πλάκα εννοείται πως χρησιμοποιείται σκυρόδεμα με οπλισμό. Για γεμίσματα λοιπόν είναι ιδανικό λόγω των ιδιοτήτων που ανέφερα. Βέβαια ο καθένας όπως το βλέπει, είναι κ θέμα γούστου προφανώς... 😁
john_petrucci7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, bill999r είπε Γεμίσματα είναι η τελευταία στρώση πάνω από σωληνωσεις κτλ ώστε να μπει το πλακακι ή ότι άλλο επιλέξει ο καθένας. Στην πλάκα εννοείται πως χρησιμοποιείται σκυρόδεμα με οπλισμό. Για γεμίσματα λοιπόν είναι ιδανικό λόγω των ιδιοτήτων που ανέφερα. Βέβαια ο καθένας όπως το βλέπει, είναι κ θέμα γούστου προφανώς... 😁 Το ιδιο εννουμε οποτε κομπλε😂...παντως γενικα εγω ειχα μιλησει με μηχανικο τοτε και αυτο με ειχε συμβουλεψει (οχι με δικο του μαστορα)... 1
bill999r Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 22 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε ι με μηχανικο τοτε και αυτο με ειχε συμβουλεψει Νομιζω αυτή είναι η πιο σωστή κίνηση. Έκαστος στο είδος του...
quattrothes Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Εγω θα πρότεινα να στησεις ενα υποτυπωδες δικτυο lan που θα εχει αναμονη σε καθε δωματιο. Ακομη αποφασισε τωρα για τον κλιματισμο ωστε να κρυψεις τους οποιους σωληνες προκυψουν στις γυψοσανιδες(δλδ να μπορεσεις να βαλεις το σωμα οπου αποδιδει καλυτερα. Τρεις τουλαχιστον σουκου σε καθε δωματιο να τραβηξεις και μαλιστα βαλτες χαμηλα στους 20 ποντους απο το πατωμα (ελεος με την ανικανοτητα τοσων που εχτιζαν σπιτια) ωστε να ειναι πιο πρακτικες και να βολευουν στο συμμαζεμα καλωδιων. Θεωρω πως αξιζει η επενδυση στα ηλεκτρικα με γενναια αναβαθμιση του δικτυου ωστε να αντεχει ολες τις συσκευες ταυτοχρονα. Υπολογισε καταψυκτη. Ο ηλιακος θερμοσιφωνας ειναι must (200 λιτρα τουλαχιστον μην παρεις 160 για 150 ευρω λιγοτερα). Αν είσαι μονοκατοικια κοιταξε pellet (kiturami λεβητας πολυ καλη λυση τον εχω 10 χρονια και ζεσταινω 160 τμ σπιτιι με 3 τονους πελλετ βουλγαρικο- ο τονος 230 ευρω). ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΑΡΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ.
pontez2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Το ερωτημα τωρα ειναι. Αξιζει να βάλεις τριφασικό ή το γεγονος οτι θα έχεις μπόλικες μεμονωμένες γραμμές για κλιματιστικά, καταψυκτες, θερμοσυσσωρευτές, σε κάνουν να μην έχεις ανάγκη? Πχ σπιτι με 3 κλιματιστικά και θερμοσυσσωρευτή θέλει ντε και καλά τριφασικό? Επίσης. Ηλιακός μπορει να μπει και σε μπαλκόνι ή πρέπει ντε και καλά ταρατσάτος?
AristidisZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Αναλόγως της ισχύος των θερμοσυσσωρευτών... Ηλιακός σε μπαλκόνι ; Δε ξέρω καν αν επιτρέπεται πολεοδομικά, αλλά το αισθητικό του θέματος δε σε απασχολεί ;
stelios18120 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Ηλιακός μπαίνει και σε μπαλκόνι,αλλά θα είναι κακασχημος, και θα σου πιάνει όλο τον χώρο, + ότι δεν θα έχει ίδια απόδοση με την ταράτσα που τον χτυπάει συνέχεια ο ήλιος.
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Ηλιακός μπορει να μπει και σε μπαλκόνι ή πρέπει ντε και καλά ταρατσάτος? Ταρατσα αλλα ας ξεκινησουμε απο αλλου,ο ηλιακος ειναι αχρηστος και ασυμφορος σε ενα σπιτι που εχει ρευμα. Το μονο που προσφερει ειναι οτι δεν χρειαζεται να μεριμνησεις να σηκωσεις τον διακοπτη 20 λεπτα πριν για να εχεις ζεστο νερο. 1
pontez2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ηλιακός σε μπαλκόνι ; Δε ξέρω καν αν επιτρέπεται πολεοδομικά, αλλά το αισθητικό του θέματος δε σε απασχολεί ; Yποτιθετε πάντα οτι υπάρχουν κάτι μικρουληδες που κάνουν δουλιτσα. Δε το έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Ο ηλιακός άχρηστος! το διαβάσαμε και αυτό 1
AristidisZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, pontez2 είπε Yποτιθετε πάντα οτι υπάρχουν κάτι μικρουληδες που κάνουν δουλιτσα. Δε το έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια. Ε δε βάζεις ηλιακό για να πλένεις πιάτα, φαντάζομαι μέχρι εκεί θα φτάνουν αυτοί που λες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα