FilBeats Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα σας! Μόλις έδωσα πανελλήνιες και θα περάσω στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ στο τμήμα Πληροφορικής , σπουδάζει εκεί ο Αδερφός μου οπότε θα έχω να μέινω κάπου. Το πρόβλημα μου είναι ότι για κάποιο λόγο δεν είμαι τόσο αποφασισμένος για να γίνω Πληροφορικός, και όλο αυτό γιατί μέσα στον χρόνο κατάλαβα πως αγαπάω περισσότερο το marketing και τις Πωλήσεις(ασχολούμαι όσο μπορώ ηλεκτρονικά με αυτό).Θα μπορέσω να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά αφού τελειώσω την σχολή αυτή? Θα μπορέσω να συνδέσω αυτά τα δύο? Επίσης για όσους σπουδάζουν ή πέρασαν απο σπουδές, μπορεί να συνυπάρξει δουλεία και σχολή?
Thaninho Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Στο τελευταίο ερώτημα σίγουρα ναι αλλά με μέτρο γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα 4ο έτος να χρωστάς 40 απ τα 55 μαθήματα της σχολής. Μπορείς να πας για έναν δύο μήνες αφού έχεις και τον αδερφό σου εκεί να δεις τι παίζει αν τελικά σε τραβάει το αντικείμενο. Αν δεν σου κάνει τελικά δεν νομίζω οτι έχεις χάσει παρά πολύ χρόνο για να ξαναδώσεις η έστω για 10%. Τέλος κατά 90% θα υπάρχει σίγουρα κάποιο μεταπτυχιακό για μάρκετινγκ που να δέχονται από πληροφορική. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Να συμφωνήσω με Thanino και να σου έλεγα το εξής. Θα μπορούσες να δεις πώς είναι η σχολή και τα μαθήματα (τα μαθήματα παίζουν κι αυτά ρόλο για το πώς θα είναι η σοχλή) και αν δεις οτι δε σου αρέσει να ξαναδοκιμάσεις. Κοίτα και το πρόγραμμα σπουδών για να πάρεις μια νετύπωση, κοίτα και επαγγελματικά δικαιώματα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αν πας να δεις απο κοντά και δε σε ενθουσιάζει αλλά περνάς καλά σαν φοιτητής, θα μπορείς να ξαναέχεις φοιτητική ζωή οπουδήποτε. Πάντως η πληροφορική πραγματκά μπορεί να συνδεθεί με άπειρους κλάδους. Πχ θα μπορούσες να ψάξεις τι μεταπτυχιακά υπάρχουν και κατα πόσο είναι εφικτό να τα παρακολουθήσεις έχοντας τελειώσει αυτή τη σχολή και να πας ουσιαστικά με οργανωμένο σχέδιο. ΄Συνήθως και μέσα στη σχολή αναγκάζεσαι να πάρεις πιο συγκεκριμένο κλάδο, δεν ξέρω ωστόσο αν θα υπάρχει σύνδεση με marketing. Αν νομίζεις οτι θέλεις κάτι συγκεκριμένο και έχεις τη δύναμη να ξαναδώσεις ( ή με 10%) γλυτώνεις το να ασχοληθείς 4 χρόνια με κάτι ψυχαναγκαστικά. Ειδικά αν νομίζεις οτι οι βαθμολογίες βοηθάνε στο να μπεις εκεί που θέλεις, σαν άνθρωπος που μισεί τη σχολή του θα σου έλεγα κυνήγα το. ( καθαρά υποκειμενική άποψη). Εξαρτάται και τι γνώμη έχεις για την πληροφορική. Πχ αν σου αρέσει λίγο και για πρακτικούς λόγους δεν πιάσεις μαρκετινγκ (χτύπα ξύλο), θα σου είναι πιο εύκολο να τελειώσεις τη σχολή σε σχέση εμ έναν κλάδο που πραγματικά δεν έχεις επαφή ούτε θέλεις να έχεις.
kr0m Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Επειδή είμαι φοιτητής στο τμήμα αυτό, έχω να σου πω πως έαν δεν λιώσεις στο διάβασμα, το πτυχίο δε θα το δεις ούτε με κυάλια...και χωρίς δουλειά ακόμα. Α και, ελπίζω να ξέρεις πολύ καλά μαθηματικά! Καλές σπουδές!
FilBeats Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 10 ώρες πριν, kr0m είπε Επειδή είμαι φοιτητής στο τμήμα αυτό, έχω να σου πω πως έαν δεν λιώσεις στο διάβασμα, το πτυχίο δε θα το δεις ούτε με κυάλια...και χωρίς δουλειά ακόμα. Α και, ελπίζω να ξέρεις πολύ καλά μαθηματικά! Καλές σπουδές! Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και δεν έχει σχεδόν καθόλου μαθηματικά, αντιθέτως το τει της Αθήνας είχε πάρα πολλα Μαθηματικά. 11 ώρες πριν, deborakos είπε Να συμφωνήσω με Thanino και να σου έλεγα το εξής. Θα μπορούσες να δεις πώς είναι η σχολή και τα μαθήματα (τα μαθήματα παίζουν κι αυτά ρόλο για το πώς θα είναι η σοχλή) και αν δεις οτι δε σου αρέσει να ξαναδοκιμάσεις. Κοίτα και το πρόγραμμα σπουδών για να πάρεις μια νετύπωση, κοίτα και επαγγελματικά δικαιώματα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αν πας να δεις απο κοντά και δε σε ενθουσιάζει αλλά περνάς καλά σαν φοιτητής, θα μπορείς να ξαναέχεις φοιτητική ζωή οπουδήποτε. Πάντως η πληροφορική πραγματκά μπορεί να συνδεθεί με άπειρους κλάδους. Πχ θα μπορούσες να ψάξεις τι μεταπτυχιακά υπάρχουν και κατα πόσο είναι εφικτό να τα παρακολουθήσεις έχοντας τελειώσει αυτή τη σχολή και να πας ουσιαστικά με οργανωμένο σχέδιο. ΄Συνήθως και μέσα στη σχολή αναγκάζεσαι να πάρεις πιο συγκεκριμένο κλάδο, δεν ξέρω ωστόσο αν θα υπάρχει σύνδεση με marketing. Αν νομίζεις οτι θέλεις κάτι συγκεκριμένο και έχεις τη δύναμη να ξαναδώσεις ( ή με 10%) γλυτώνεις το να ασχοληθείς 4 χρόνια με κάτι ψυχαναγκαστικά. Ειδικά αν νομίζεις οτι οι βαθμολογίες βοηθάνε στο να μπεις εκεί που θέλεις, σαν άνθρωπος που μισεί τη σχολή του θα σου έλεγα κυνήγα το. ( καθαρά υποκειμενική άποψη). Εξαρτάται και τι γνώμη έχεις για την πληροφορική. Πχ αν σου αρέσει λίγο και για πρακτικούς λόγους δεν πιάσεις μαρκετινγκ (χτύπα ξύλο), θα σου είναι πιο εύκολο να τελειώσεις τη σχολή σε σχέση εμ έναν κλάδο που πραγματικά δεν έχεις επαφή ούτε θέλεις να έχεις. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, να σημειώσω πως δεν έχω καθόλου την δύναμη και την ψυχική κατάσταση για να ξαναδώσω, οπότε σκεφτόμουν να μπω στην σχολή μιας και μου αρέσει σε κάποιο βαθμό και να συνδυάσω γνώσεις marketing απο κάποιο ΙΕΚ ή και σεμινάρια?
kr0m Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Στις 13/7/2018 στις 12:45 ΠΜ, FilBeats είπε Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και δεν έχει σχεδόν καθόλου μαθηματικά, αντιθέτως το τει της Αθήνας είχε πάρα πολλα Μαθηματικά. Αν σου φαινονται "σχεδον καθολου μαθηματικα" ο Απειροστικος Λογισμος, τα Διακριτα Μαθηματικα, τα Εφαρμοσμενα Μαθηματικα και η Αριθμιτικη Γραμμικη Αλγεβρα, καθως και εξτρα μαθηματικα σε μαθηματα οπως Εισαγωγη στις Τηλεπικοινωνιες κ.α, τοτε τι να σου πω, καλη σου τυχη! 1 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Στις 13/7/2018 στις 12:45 ΠΜ, FilBeats είπε Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και δεν έχει σχεδόν καθόλου μαθηματικά, αντιθέτως το τει της Αθήνας είχε πάρα πολλα Μαθηματικά. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, να σημειώσω πως δεν έχω καθόλου την δύναμη και την ψυχική κατάσταση για να ξαναδώσω, οπότε σκεφτόμουν να μπω στην σχολή μιας και μου αρέσει σε κάποιο βαθμό και να συνδυάσω γνώσεις marketing απο κάποιο ΙΕΚ ή και σεμινάρια? Πέραν του οτι δεν κοίταξες καλά το πρόγραμμα. Τα μαθηματικά δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν σε ξεχωριστό μάθημα, μπορεί να υπάρχουν σε πάρα πολλά μαθήματα που ο τίτλος τους δεν σε προϊδεάζει πως συμπεριλαμβάνονται σε αυτά. Π.χ. χαρακτηριστικό παράδειγμα στην δική μου ειδικότητα, συστήματα αυτόματου ελέγχου. Μαθηματικά απ' την αρχή μέχρι το τέλος.
tsioulak Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, kr0m είπε Αν σου φαινονται "σχεδον καθολου μαθηματικα" ο Απειροστικος Λογισμος, τα Διακριτα Μαθηματικα, τα Εφαρμοσμενα Μαθηματικα και η Αριθμιτικη Γραμμικη Αλγεβρα, καθως και εξτρα μαθηματικα σε μαθηματα οπως Εισαγωγη στις Τηλεπικοινωνιες κ.α, τοτε τι να σου πω, καλη σου τυχη! Εριξα μια (γρηγορη ματια) στο προγραμμα σπουδων, και ναι οντως εχει παραπανω μαθηματικα απο το "μεσο" ΤΕΙ πληροφορικης, και ειδικα αν κανετε σοβαρα μαθηματικα και σε αλλα μαθηματα (π.χ. σηματα και συστηματα, ΨΕΣ, γραφικα κλπ) ναι οντως εχει πολλα περισσοτερα μαθηματικα απο το "μεσο" τμημα ΤΕΙ πληροφορικης και μαλιστα θα ελεγα οτι πλησιαζεται πιο πολυ στα μαθηματικα που κανει το "μεσο" τμημα ΑΕΙ πληροφορικης. Απορια, τα παιδια που εχουν ερθει απο ΕΠΑΛ (και απο ΤΕΕ παλιοτερα) πως την παλευουν με τετοια μαθηματικα;
Aggeluska Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, tsioulak said: Εριξα μια (γρηγορη ματια) στο προγραμμα σπουδων, και ναι οντως εχει παραπανω μαθηματικα απο το "μεσο" ΤΕΙ πληροφορικης, και ειδικα αν κανετε σοβαρα μαθηματικα και σε αλλα μαθηματα (π.χ. σηματα και συστηματα, ΨΕΣ, γραφικα κλπ) ναι οντως εχει πολλα περισσοτερα μαθηματικα απο το "μεσο" τμημα ΤΕΙ πληροφορικης και μαλιστα θα ελεγα οτι πλησιαζεται πιο πολυ στα μαθηματικα που κανει το "μεσο" τμημα ΑΕΙ πληροφορικης. Απορια, τα παιδια που εχουν ερθει απο ΕΠΑΛ (και απο ΤΕΕ παλιοτερα) πως την παλευουν με τετοια μαθηματικα; παιδι απο ΕΠΑΛ εδω. 😁 Σπουδαζω στο ΤΕΙ αθηνας στους μηχανικους πληροφορικης. καταρχας να σου πω οτι μπηκα στο ΤΕΙ στα 26 και διαβασα μονος για πανελληνιες και οχι δεν ντρεπομαι να σ πω πως πριν διαβασω για πανελληνιες δεν ηξερα ουτε να προσθετω 2 κλασματα. (ειχα 8 χρονια σχεδον που ειχα τελειωσει το λυκειο). Τωρα τελειωσα το 2 ετος της σχολης μ, χρωσταω μονο 2 μαθηματα(τα οποια δεν τα εδωσα οταν επρεπε γιατι δεν ειχα χρονο να διαβασω) τα οποια σκοπευω να τα περασω σεπτεμβρη. Γενικα για να περασεις τα μαθηματα που εχουνε μαθηματικα πρεπει να κατσεις να διαβασεις πολυ, να λυσεις ασκησεις, να ψαχτεις απειρα μονος σου, γενικα δεν πρεπει να αφηνεις αποριες γιατι μαζευονται... Αν πατας σε ολα τα μαθηματα, κρατας σημειωσεις και διαβαζεις πολυ δεν εχεις να φοβηθεις τπτ και θα τα πας μια χαρα. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Aggeluska
tsioulak Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε παιδι απο ΕΠΑΛ εδω. 😁 Σπουδαζω στο ΤΕΙ αθηνας στους μηχανικους πληροφορικης. καταρχας να σου πω οτι μπηκα στο ΤΕΙ στα 26 και διαβασα μονος για πανελληνιες και οχι δεν ντρεπομαι να σ πω πως πριν διαβασω για πανελληνιες δεν ηξερα ουτε να προσθετω 2 κλασματα. (ειχα 8 χρονια σχεδον που ειχα τελειωσει το λυκειο). Τωρα τελειωσα το 2 ετος της σχολης μ, χρωσταω μονο 2 μαθηματα(τα οποια δεν τα εδωσα οταν επρεπε γιατι δεν ειχα χρονο να διαβασω) τα οποια σκοπευω να τα περασω σεπτεμβρη. Γενικα για να περασεις τα μαθηματα που εχουνε μαθηματικα πρεπει να κατσεις να διαβασεις πολυ, να λυσεις ασκησεις, να ψαχτεις απειρα μονος σου, γενικα δεν πρεπει να αφηνεις αποριες γιατι μαζευονται... Αν πατας σε ολα τα μαθηματα, κρατας σημειωσεις και διαβαζεις πολυ δεν εχεις να φοβηθεις τπτ και θα τα πας μια χαρα. Για το ΤΕΙ πληροφορικης του Ηρακλειου και τα παιδια απο ΕΠΑΛ εχω την απορια, για τα υπολοιπα ΤΕΙ ξερω (απο συγγενεις) οτι τα παιδια απο ΕΠΑΛ δυσκολευονται πολυ με τα μαθηματικα αλλα τα καταφερνουν (για αυτο και αλλωστε πολλα ΤΕΙ πληροφορικης εχουν τουλαχιστον 1 μαθημα που πανω κατω επαναλμβανει ολη την υλη του λογισμου της γ' λυκειου κατευθυνσης).
kr0m Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Για το ΤΕΙ πληροφορικης του Ηρακλειου και τα παιδια απο ΕΠΑΛ εχω την απορια, για τα υπολοιπα ΤΕΙ ξερω (απο συγγενεις) οτι τα παιδια απο ΕΠΑΛ δυσκολευονται πολυ με τα μαθηματικα αλλα τα καταφερνουν (για αυτο και αλλωστε πολλα ΤΕΙ πληροφορικης εχουν τουλαχιστον 1 μαθημα που πανω κατω επαναλμβανει ολη την υλη του λογισμου της γ' λυκειου κατευθυνσης). Ως φοιτητής (λέμε τώρα) του τμήματος αυτού ΚΑΙ παιδί απο ΕΠΑΛ, σου απαντώ με ειλικρίνια πως : το 70% των πρωτοετών και ΓΕΛ αλλά και ΕΠΑΛ πέρυσι (συμπ. εμένα), ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ. Αν θες περαιτέρω κουβέντα, ευχαρίστως να σου λύσω ότι απορίες έχεις σε πμ :P
tsioulak Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, kr0m είπε Ως φοιτητής (λέμε τώρα) του τμήματος αυτού ΚΑΙ παιδί απο ΕΠΑΛ, σου απαντώ με ειλικρίνια πως : το 70% των πρωτοετών και ΓΕΛ αλλά και ΕΠΑΛ πέρυσι (συμπ. εμένα), ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ. Αν θες περαιτέρω κουβέντα, ευχαρίστως να σου λύσω ότι απορίες έχεις σε πμ Σε πιστευω, αντιστοιχο ποσοστο εχουμε και εμεις στο ΑΠΘ στο μαθημα πρωτου εξαμηνου Μαθηματικη Αναλυση 1 (απο το προγραμμα σπουδων φαινεται να ειναι πανω κατω το ιδιο με το δικο σας μαθημα πρωτου εξαμηνου), βεβαια εχει ευθηνες και ο καθηγητης για το αποτελεσμα αυτο αλλα ας προσπαθησω να κρατηθω και να μην ανοιξω αυτη την κουβεντα.
Aggeluska Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 9 hours ago, kr0m said: Ως φοιτητής (λέμε τώρα) του τμήματος αυτού ΚΑΙ παιδί απο ΕΠΑΛ, σου απαντώ με ειλικρίνια πως : το 70% των πρωτοετών και ΓΕΛ αλλά και ΕΠΑΛ πέρυσι (συμπ. εμένα), ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ. Αν θες περαιτέρω κουβέντα, ευχαρίστως να σου λύσω ότι απορίες έχεις σε πμ ναι δεν την παλευει επειδη δεν διαβαζει. εμεις μπηκαμε περιπου 220 ατομα στο ετος μου και τωρα ζητημα να πατανε 50-60 ατομα. Απλα οι περισσοτεροι ειναι στον κοσμο τους. Αυτοι π ειναι απο ΕΠΑΛ νμζ την παλευουν καλυτερα(οχι στα μαθηματικα) επειδη π.χ δωσαμε πανελληνιες μαθηματα οπως προγραμματισμος και δικτυα. Επισης δεν νμζ οτι αυτοι απο ΓΕΛ εχουν κανα τρομερο πλεονεκτημα στα μαθηματικα. Ουτως ή αλλως για να περασουν στο ΤΕΙ π περασανε λογικα δεν ητανε και ΤΟΣΟ καλοι στα μαθηματικα.
kr0m Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Σε πιστευω, αντιστοιχο ποσοστο εχουμε και εμεις στο ΑΠΘ στο μαθημα πρωτου εξαμηνου Μαθηματικη Αναλυση 1 (απο το προγραμμα σπουδων φαινεται να ειναι πανω κατω το ιδιο με το δικο σας μαθημα πρωτου εξαμηνου), βεβαια εχει ευθηνες και ο καθηγητης για το αποτελεσμα αυτο αλλα ας προσπαθησω να κρατηθω και να μην ανοιξω αυτη την κουβεντα. εγώ πάντως αναφέρομαι σαν συνολική εικόνα για την πλειοψηφία των μαθημάτων των δύο πρώτων εξαμήνων. δε θα ρίξω ευθύνες, αλλά είναι όπως τα λεω. 2 ώρες πριν, Aggeluska είπε ναι δεν την παλευει επειδη δεν διαβαζει. εμεις μπηκαμε περιπου 220 ατομα στο ετος μου και τωρα ζητημα να πατανε 50-60 ατομα. Απλα οι περισσοτεροι ειναι στον κοσμο τους. Αυτοι π ειναι απο ΕΠΑΛ νμζ την παλευουν καλυτερα(οχι στα μαθηματικα) επειδη π.χ δωσαμε πανελληνιες μαθηματα οπως προγραμματισμος και δικτυα. Επισης δεν νμζ οτι αυτοι απο ΓΕΛ εχουν κανα τρομερο πλεονεκτημα στα μαθηματικα. Ουτως ή αλλως για να περασουν στο ΤΕΙ π περασανε λογικα δεν ητανε και ΤΟΣΟ καλοι στα μαθηματικα. τι να σου πω, ειναι συνδυασμος παραγοντων και προφανως ολα ειναι μια αλυσιδα....
Γιάννης Χατόλας Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα. Το Marketing μπορεί να συνδιαστεί εξαιρετικά με την πληροφορική. Εγώ τελείωσα Κοινωνιολογία και αφού δούλεψα για αρκετό καιρό σαν πωλητής έκανα μεταπτυχιακό στο Marketing και αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο www.iekpraxis.gr έπειτα από μια μικρή περίοδο ανεργίας που ψάχτηκα μόνος μου όπως και εσύ, στηριζόμενος στις γνώσεις μου πάνω στις πωλήσεις και το Marketing. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό κλάδο με πολύ καλές προοπτικές. Εγώ θα έλεγα να ζυνεχίσεις τις σπουδές σου στην πληροφορική και να στοχεύσεις πάνω στο digital marketing. Μπορείς μετά να δουλέψεις freelancer σε μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, να χτίσεις εμπειρία και σιγά σιγά να προωθήσεις τον εαυτό σου. Φρόντισε να ενημερώνεσαι συνέχεια και να πειραματίζεσαι με τεχνικές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα