kage Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Τα παιδια των προηγ.δεκαετιων ειναι καλομαθημενα /προστατευμενα γιατι το συστημα υιοθεσιων ηθελε και θελει συγκεκριμενους γονεις..
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πώς μιλάτε έτσι ρε.. μέσ' την ειρωνεία..σε καμία φυλακή βρίσκεστε για διακοπές..?! Παλικάρι να σου πω κάτι, Σχετικά νωρίς γνώρισες τον βιολογικό σου πατέρα με ότι συνεπάγεται αυτό για εσένα. φίλος μας γνώρισε τη μαμά του στα τριάντα του και όλα καλά. Το ήξερε δηλαδη ότι η μαμά του είναι εξωτερικό απλά ήθελε έστω μια φορά να την δει. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι το γεγονός ότι όλοι μας, όλοι έχουμε/δημιουργούμε τη δική μας προσωπικότητα. Ανεξάρτητα από τα κληρονομικά μας dna. Και αυτό έχει σημασία να μας βοηθάει να ξεπερνάμε τα εμπόδια (συναισθηματικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά..). Σκέψου ότι δεν έχουν και όλοι οι άνθρωποι τόσο ευχάριστο παρελθον και δεν πρέπει να μαστε κολλημένοι εκει. Τέλος κάποια μέρα σκεψου θα μείνουμε μόνοι μας σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι.. Και τότε δε θα έχει καμία σημασία αν δεν έχουμε μπαμπά και μαμά δίπλα μας. Αυτά καλή συνέχεια. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Miracle Worker Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε συνηθιζω να παιρνω μερος σε τετοια θεματα, αλλα βλεπω οτι τοσες ωρες δεν εχει ρωτησει κανενας για το γεγονος οτι ο πατερας ειναι ξενος και μαλιστα ζει και στα ξενα και με ζωνουν τα ερωτηματα. Πως τον συναντησε ο OP; Μιλαει τη γλωσσα τους, γιατι ειπε οτι εχει γνωρισει ολο το σοι. Η μητερα ομοεθνης ή Ελληνιδα; Πως κατεληξε στην Ελλαδα; Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Miracle Worker
Apoll Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kolumvitis είπε Πριν αρκετά χρόνια (σήμερα είμαι 24) ανακάλυψα ότι είμαι υιοθετημένος. Στα 19 μου βρήκα τον βιολογικό μου πατέρα ο οποίος δε ζει στην Ελλάδα (δεν είναι Έλληνας) και έχουμε άριστες σχέσεις (αν και από το τηλέφωνο γιατί λόγω απόστασης λίγες φορές τον έχω συναντήσει). Όμως οι θετοί γονείς μου δε θέλουν ούτε να ακούσουν κάτι τέτοιο. Ξέρουν ότι ξέρουν πως είμαι υιοθετημένος αλλά κάθε φορά που πάω να φέρω το θέμα στους βιολογικούς μου γονείς το παίρνουν πάρα πολύ στραβά. Δεν τους αδικώ αλλά δεν καταλαβαίνουν και εμένα. Το θέμα μου είναι αν πρέπει ή όχι να συνεχίσω αυτή την κατάσταση ότι και καλά δεν έχω ψάξει τον πατέρα μου ενώ στην πραγματικότητα τον έχω βρει. Μου λέει να έρθω για διακοπές σε εκείνον, μου λέει πολλές φορές να με αναγνωρίσει (δεν ξέρω καθόλου τη διαδικασία ούτε ξέρω αν έχει νόημα να το κάνω). Το γράφω εδώ επειδή δεν είναι εύκολο να το συζητήσω αλλού. Αν κάποιος έχει να δώσει κάποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ πολύ. Είσαι ενήλικας, κάνε ό,τι γουστάρεις. Αν οι θετοί γονείς σου έχουν πρόβλημα, αυτό είναι δικό τους, όχι δικό σου. Και δεν κατανοώ γιατί να έχουν πρόβλημα εκτός αν είναι στόκοι που ζουν στο κοινωνικό μεσαίωνα. Τράβα συνάντησε τους βιολογικούς σου γονείς άμα θες εσύ. (δεν βλέπω γιατί όχι). Άλλωστε την οικογένειά μας είναι αυτή που φτιάχνουμε ΕΜΕΙΣ όχι αυτή που κληρονομήσαμε. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Apoll
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Εγω τι θα εκανα....Θα πηγαινα να τον βρω να μου εξηγησει τους λογους που με εδωσε και αναλόγως ή θα γυρναγα την πλατη για παντα ή θα κρατουσα μια σχεση αν με επειθε ότι το εκανε χωρις να το θελει αλλα γονεις για παντα θα θεωρουσα αυτους που με μεγαλωσαν και από ότι καταλαβα με πολύ αγαπη για σενα. Δεν καταλαβα αν εσυ τον βρηκες ή αυτος σε εψαξε . 1
vasioula1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Ειναι λεπτο θεμα. Το οτι εγινε μελος πριν λιγες ωρες δε σημαινει πως είναι τρολ. Μπορει να ειναι παλιος λογαριασμος που δε θελει να εκτεθει Σχετικα με το θεμα τωρα νομίζω και εγω θα ειχα την περιέργεια να περασω περισσότερο χρονο με τον βιολογικο μου πατερα αλλα παντα προσεκτικα και διακριτικα για να μην πληγωσω τους θετους μου γονεις. Ειδικα εφοσον οπως λεει ο φιλος του εχουν φερθει αψογα. Ασχημο πραγμα η αχαριστια 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Είναι ριψοκίνδυνο να δίνουμε συμβουλές για τέτοια θέματα. Είναι 24 ετών όποτε είναι ικανός να σκεφτεί και να πράξει ανάλογα. Και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει άσχετα με τις συνέπειες που θα υπάρξουν προφανώς (είτε θετικές είτε αρνητικές).
orck Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, billdanos είπε Είναι ριψοκίνδυνο να δίνουμε συμβουλές για τέτοια θέματα. Είναι 24 ετών όποτε είναι ικανός να σκεφτεί και να πράξει ανάλογα. Και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει άσχετα με τις συνέπειες που θα υπάρξουν προφανώς (είτε θετικές είτε αρνητικές). Καταλαβαίνει και μόνος του ότι μπήκε σε ένα καφενείο και ρώτησε τα γέροντια και τις γερόντισσες που συχνάζουν μέσα για το πρόβλημα του. Ελπίζω ότι με την ενηλικίωση να υπάρχει και η ωριμότητα για να αξιολογηθούν κατάλληλα οι απόψεις που έλαβε. Δεν διάβασα κάποιος να λέει ότι είναι ειδικός ούτε διάβασα καμία ακραία αποψη. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από orck
ILIAS GR Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Κοίτα να δεις, αν οι βιολογικοί σου γονείς είναι ποιο ευκατάστατοι από αυτούς που σε μεγάλωσαν και μπορούν να σου προσφέρουν μια καλύτερη ζωή και να μην σε προδώσουν για δεύτερη φορά όπως έκαναν στο παρελθόν, μη το σκέπτεσαι καθόλου, προχώρα! ΥΓ από πού είναι οι βιολογικοί σου γονείς;
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Όπως έγραψαν πολλοί, κάτι δεν μου κάθεται καλά. Στον τρόπο σκέψης σου, στην ψυχολογία σου... Δεν είμαστε οι αρμόδιοι εδώ στο forum ούτε για small-talk περί του θέματος. Αρμόδιοι είναι οι γονείς σου, εσύ και κανένας ψυχολόγος.
dimpa16 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 53 λεπτά πριν, ILIAS GR είπε Κοίτα να δεις, αν οι βιολογικοί σου γονείς είναι ποιο ευκατάστατοι από αυτούς που σε μεγάλωσαν και μπορούν να σου προσφέρουν μια καλύτερη ζωή και να μην σε προδώσουν για δεύτερη φορά όπως έκαναν στο παρελθόν, μη το σκέπτεσαι καθόλου, προχώρα! ΥΓ από πού είναι οι βιολογικοί σου γονείς; Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος 1
tornado Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 δυο σκεψεις εχω: 1. τα ειρωνικα σχολια που διαβασα για ενα θεμα ζωης για καποιον (αν θελετε να χλευασουμε γιατι δεν μπορω να σεταρω το πισι μου μεσα) 2. η αρνηση του θεματοθετη να επισκευτει ψυχολογο για ενα τοσο κομβικο ζητημα στη ζωη του και μενει σε μια κουβεντα καφενειου σε ενα φορουμ και μονο... Εισαι 24 φιλε μου και τα σοβαρα προβληματα μας, πρεπει να τα λυνουμε υπευθυνα και σωστα και οχι στο ποδι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Λογικές οι αντιδράσεις και των δύο. Από τη μια οι κλασικοί Έλληνες γονείς που φοβούνται μην τους "κλέψει" τον γιο ή ζηλεύουν την νέα σχέση. Ο θετός σου μπαμπάς πιθανόν να φέρεται ως μπαμπάς και όχι φίλος. Ο βιολογικός μπαμπάς είναι το νέο cool φιλαράκι σου και τον βλέπεις διαφορετικά. Δεν σε μεγάλωσε και δεν αγχώνεται τόσο για σένα, παρόλο που μπορεί να ενδιαφέρεται πραγματικά. Κατά τ' άλλα ενήλικος είσαι, μόνος σου θα αποφασίσεις αλλά με σεβασμό στους γονείς σου που σε μεγάλωσαν. Παρόλα αυτά είναι δικαίωμά σου να γνωρίσεις τον βιολογικό σου πατέρα, αλλά σκέψου επίσης και πως θα προχωρήσει αυτή η σχέση. Ορισμένες σου σκέψεις όμως είναι λίγο περίεργες, όπως το ότι θεωρείς βέβαια ότι μπορεί να σε φιλοξενεί για πάντα ο βιολογικός μπαμπάς... ή ότι χάρηκες πολύ γιατί δεν έμοιαζες με τους γονείς σου κλπ
Pokemon640 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω θέμα με την βιολογική μου μαμά, ψάχνω μια μίλφ να με υιοθετήσει 😜 Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Pokemon640 1
palawiaris Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, πρώτη φορά το γράφω δημόσια και να με ακούσεις. Υιοθέτησα παιδάκι πριν κάτι μήνες. Μία υιοθεσία είναι ένας Γολγοθάς για τους γονείς, ετοιμασία ενός βουνού χαρτιών,το οικονομικό θέμα,να φτιάξουν τον χαρακτήρα σου,να σε μεγαλώσουν. Για εμάς το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν το γερμανικό κράτος με τις ηλίθιες προοδευτικές τους ιδέες.Να κρατήσει το παιδί το όνομά του,να πάει να δεί αργότερα τους βιολογικούς γονείς του, κάνανε μούτρα γιατί δήλωσα ότι το παιδάκι θα έχει την ίδια θρησκεία με εμάς ,η κόντρα που μας πήγαιναν σε όλα τα θέματα,οι απορρίψεις με το έτσι θέλω κτλ. Γενικά θέλανε να δημιουργήσουν μελλοντικά το ίδιο θέμα με εσένα. Εμείς ακόμα δεν τελειώσαμε με τα χαρτιά γιατί θα πρέπει να αναγνωριστεί από 3 κράτη.Μένει μόνο από την Ελλάδα και τελειώνουμε οριστικά με τα χαρτιά. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι γονείς σου τρέχουν για σένα κάπου 30 χρόνια μαζί με την προετοιμασία που κάνανε πριν την υιοθεσία. Θα τα παρατήσεις όλα αυτά για ένα άτομο που πήδηξε και έφυγε και δεν τον ένοιαξε η ζωή σου και η ευθύνη που έχει το μεγάλωμα ενός παιδιού;Και τώρα απλά ενδιαφέρεται για σένα; Το να σεβαστείς αυτή την επιθυμία των γονιών σου είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να μην νιώθουν απογοήτευση τον φόβο μην σε χάσουν,να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους για σένα κτλ. Καταλαβαίνω την μεγάλη σου επιθυμία να γνωρίσεις τους βιολογικούς γονείς σου, αλλά σκέψου ότι οι πραγματικοί γονείς σου έχουν ένα μεγάλο φόβο.Τον φόβο μην σε χάσουν.Τον φόβο μην πάνε χαμένοι οι κόποι τους για σένα,να μην χαθεί η εμπιστοσύνη. Για αυτό ζύγισέ τα όλα καλά και σκέψου λογικά. Γνωρίζω και έναν, πάλι υιοθετημένο,που βρήκε τους γονείς του, αλλά κρατάει μόνο φιλικές σχέσεις, τίποτε άλλο. Είναι πολύ λεπτό θέμα και θέλει πολύ προσοχή. 1 ώρα πριν, ILIAS GR είπε Κοίτα να δεις, αν οι βιολογικοί σου γονείς είναι ποιο ευκατάστατοι από αυτούς που σε μεγάλωσαν και μπορούν να σου προσφέρουν μια καλύτερη ζωή και να μην σε προδώσουν για δεύτερη φορά όπως έκαναν στο παρελθόν, μη το σκέπτεσαι καθόλου, προχώρα! ΥΓ από πού είναι οι βιολογικοί σου γονείς; Ξέφυγες εντελώς. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από palawiaris 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις