totem_lost Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δηλαδή πως το να συναντήσει κάποιος τους βιολογικούς του γονείς συνεπάγεται οτι οι θετοί του γονείς 'θα τον χάσουν'; Δεν έχουν καταφέρει δηλαδή να αναπτύξουν συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί τους ικανούς να τους απαλάξουν από τέτοιες ανασφάλειες; Είναι λογική η επιθυμία κάποιου να δει έστω από που προέρχεται και κανένας γονέας βιολογικός ή θετός θα έπρεπε να επεμβαίνει σε τόσo σημαντικές προσωπικές αποφάσεις. Οι γονείς κάνετε συχνά το λάθος να προσπαθείτε να ελέγξετε το τι κάνει ακόμα και το ενήλικο παιδί σας, με την λογική 'για το καλό του' ξεχνόντας οτι είναι (ή σύντομα θα γίνει) ένας απόλυτα ανεξάρτητος άνθρωπος που μπορεί και επιβάλεται να αποφασίζει μόνος για τον εαυτό του. Μερικοί δε έχετε και μια ανομολόγητη πεποίθηση οτι το παιδί κατά κάποιο τρόπο 'κάτι σας χρωστάει', πράγμα ασφαλώς εντελώς αντίθετο με την ανιδιοτελή αγάπη όπως τη γονική. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από totem_lost 2 1
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Τι καταλάβαμε μετά από τόσα posts; Ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Λες και δεν το ξέραμε θα μου πεις. 2
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, kage είπε θα προτεινα οταν αρχισεις να φτιαχνεις την ζωη σου με μονιμη δουλεια (ανεξαρτοποιηση)κανε οτι θες.. τι θα πει αυτο παλι; τους γονεις του ψαχνει οχι ναρκωτικα, που κολλαει το γινε ανεξαρτητος και μετα κανε οτι θες δλδ αν δεν τους εχει αναγκη οικονομικη, να τους φτυσει τους γονεις; 11 ώρες πριν, kage είπε θα προτεινα οταν αρχισεις να φτιαχνεις την ζωη σου με μονιμη δουλεια (ανεξαρτοποιηση)κανε οτι θες.. τι θα πει αυτο παλι; τους γονεις του ψαχνει οχι ναρκωτικα, που κολλαει το γινε ανεξαρτητος και μετα κανε οτι θες δλδ αν δεν τους εχει αναγκη οικονομικη, να τους φτυσει τους γονεις; 11 ώρες πριν, kage είπε θα προτεινα οταν αρχισεις να φτιαχνεις την ζωη σου με μονιμη δουλεια (ανεξαρτοποιηση)κανε οτι θες.. τι θα πει αυτο παλι; τους γονεις του ψαχνει οχι ναρκωτικα, που κολλαει το γινε ανεξαρτητος και μετα κανε οτι θες δλδ αν δεν τους εχει αναγκη οικονομικη, να τους φτυσει τους γονεις; 11 ώρες πριν, kage είπε θα προτεινα οταν αρχισεις να φτιαχνεις την ζωη σου με μονιμη δουλεια (ανεξαρτοποιηση)κανε οτι θες.. τι θα πει αυτο παλι; τους γονεις του ψαχνει οχι ναρκωτικα, που κολλαει το γινε ανεξαρτητος και μετα κανε οτι θες δλδ αν δεν τους εχει αναγκη οικονομικη, να τους φτυσει τους γονεις; 1
palawiaris Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, totem_lost είπε Δηλαδή πως το να συναντήσει κάποιος τους βιολογικούς του γονείς συνεπάγεται οτι οι θετοί του γονείς 'θα τον χάσουν'; Δεν έχουν καταφέρει δηλαδή να αναπτύξουν συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί τους ικανούς να τους απαλάξουν από τέτοιες ανασφάλειες; Αφού ο βιολογικός πατέρας του ζητά να τον αναγνωρίσει λογικό οι φόβοι. Δεν ξέρω αν του επιτρέπεται νομικά να κάνει κάτι τέτοιο,μου φαίνεται ότι δεν μπορεί. 1
devil-ji Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο τα υιοθετημενα παιδια ψαχνουν να βρουν τους βιολογικους γονεις τους? Οι πραγματικοι γονεις σου ειναι αυτοι που σε μεγαλωσαν, με οτι αυτο συμπεριλαμβανει. Ειναι σοβαρη η ερωτηση, γιατι σε ενοιαζε να τους ψαξεις και να εχεις σχεση μαζι τους? Σου ειναι πραγματικα τελειως αγνωστοι. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από devil-ji 2
333_halfdevil Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Οι γονεις ,ειτε βιολογικοι ειτε θετοι, ανατρεφουν,φερνουν στη ζωη, μεγαλωνουν τα παιδια τους χωρις να περιμενουν ανταλλαγμα ,χωρις τα παδια να ειναι κτημα τους.'Η τουλαχιστον ετσι θα επρεπε. Δεν ειδα καπου ο ανθρωπος να αναφερει οτι σταματησε να αγαπαει τους θετους ή οτι θελει να τους ξεγραψει. Μπορει καλλιστα να αγαπαει και να θεωρει γονεις και τους μεν και τους δε.
palawiaris Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Για τον λόγο το ότι άλλο πράγμα η υιοθεσία και άλλο η ανάδοχη οικογένεια που φροντίζει το παιδί μέχρι την ενηλικίωση και μετά αποφασίζει που θα πάει. Θα ήταν καλύτερα το δεύτερο;Σε καμία περίπτωση όχι.Μην ισωπεδωνουμε τον θεσμό της οικογένειας.
Zerg13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ILIAS GR είπε Κοίτα να δεις, αν οι βιολογικοί σου γονείς είναι ποιο ευκατάστατοι από αυτούς που σε μεγάλωσαν και μπορούν να σου προσφέρουν μια καλύτερη ζωή και να μην σε προδώσουν για δεύτερη φορά όπως έκαναν στο παρελθόν, μη το σκέπτεσαι καθόλου, προχώρα! ΥΓ από πού είναι οι βιολογικοί σου γονείς; Μπράβο πήγαινε όπου είναι τα χρήματα... Τι του λέτε του ανθρώπου Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Zerg13 1
nipoa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, devil-ji είπε Ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο τα υιοθετημενα παιδια ψαχνουν να βρουν τους βιολογικους γονεις τους? για το οικογενειακο ιατρικο ιστορικο 1 1
ILIAS GR Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, palawiaris είπε 3 ώρες πριν, ILIAS GR είπε Κοίτα να δεις, αν οι βιολογικοί σου γονείς είναι ποιο ευκατάστατοι από αυτούς που σε μεγάλωσαν και μπορούν να σου προσφέρουν μια καλύτερη ζωή και να μην σε προδώσουν για δεύτερη φορά όπως έκαναν στο παρελθόν, μη το σκέπτεσαι καθόλου, προχώρα! ΥΓ από πού είναι οι βιολογικοί σου γονείς; Ξέφυγες εντελώς. Έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι!... Εγώ του `πα να προσέξει! Αν κάποιος σε προδώσει μια φορά, το λάθος είναι δικό του. Αν σε προδώσει δυο φορές, το λάθος είναι δικό σου. Eleanor Roosevelt 1
orck Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 32 λεπτά πριν, 333_halfdevil είπε Δεν ειδα καπου ο ανθρωπος να αναφερει οτι σταματησε να αγαπαει τους θετους ή οτι θελει να τους ξεγραψει. Μπορει καλλιστα να αγαπαει και να θεωρει γονεις και τους μεν και τους δε. Εγώ εάν μεγαλωνα ένα παιδί και μετά μου έλεγε σε αγαπάω όπως αγαπάω και τον βιολογικό γονέα μου (ενώ εγώ θα είχα ξοδέψει χρόνο χρήμα, θα αγωνιούσα κάθε μέρα για αυτο, θα είχα φάει όλο το σκατό) ενώ ο άλλος απλά έκανε μια εκσπερμάτιση και είχε εξαφανιστεί θα αισθανθούν πολύ μαλακας. Μάλλον είμαι Έλληναρας γονιός (με την καλή έννοια), έτσι δεν είναι; 2
Zerg13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, orck είπε Εγώ εάν μεγαλωνα ένα παιδί και μετά μου έλεγε σε αγαπάω όπως αγαπάω και τον βιολογικό γονέα μου (ενώ εγώ θα είχα ξοδέψει χρόνο χρήμα, θα αγωνιούσα κάθε μέρα για αυτο, θα είχα φάει όλο το σκατό) ενώ ο άλλος απλά έκανε μια εκσπερμάτιση και είχε εξαφανιστεί θα αισθανθούν πολύ μαλακας. Μάλλον είμαι Έλληναρας γονιός (με την καλή έννοια), έτσι δεν είναι; Υπάρχουν και χειρότερα. Δεν σε αγαπάω μπαμπα δεν κολλάω μαζί σου χωρίς να μου έκανες κάτι, και φεύγω με τον βιολογικό αντε γεια κάποιο κακό παιδί το είπε αν θυμάμαι καλά Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Zerg13
ILIAS GR Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Τι λέτε ρε σεις; Εδώ δικά σου παιδιά είναι… (αυτή την εντύπωση τουλάχιστον έχω, έτσι μου `πε η μάνα τους ) και σου λένε…. Τι καταπίεση είναι αυτή; Μακάρι να `χαμε τους γονείς της Μαρκέλλας ή της Ελένης! Εσείς όλο μη και μη και όχι όχι είστε!....
sphinxgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν φας σκατά , δεν θα εκτιμήσεις ότι έχεις. Το ίδιο ισχύει για τις σχέσεις, τις δουλειές, την οικογένεια κλπ. Τα θεωρούμε όλα αυτονόητα. Μόλις κάνεις παιδί και δεις ΠΟΣΕΣ παραχωρήσεις επι δεκαετίες θα κάνεις, για να είναι καλά το παιδί, τότε θα διαπιστώσεις πως δεν μπορεί να υπάρχει καμία σύγκριση. Ναι σε τρώει η περιέργεια, κάνε ΟΤΙ γουστάρεις αλλά μην στεναχωρείς τους ανθρώπους που σε μεγάλωσαν για έναν τυχάρπαστο που έτυχε να είναι πατέρα σου και η μόνη παραχώρηση που έχει κάνει είναι να σου μιλάει στο τηλέφωνο, ενώ οι άλλοι έχουν φάει ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ να σε μεγαλώσουν και να μην εισαι σε 1γαμω ίδρυμα... Και πού'σαι? Η ζωή είναι 1. Δεν θα έχουν και άλλη... 2 1
~mxls~ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, devil-ji είπε Ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο τα υιοθετημενα παιδια ψαχνουν να βρουν τους βιολογικους γονεις τους?... Επιτέλους! Τα ίδια σκέφτομαι και εγώ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις