kolumvitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δεν καταλαβαίνω γιατί κλειδώθηκε το προηγούμενο θέμα. Ούτε άρχισαν τσακωμοί ούτε ειπώθηκε τίποτα ακατάλληλο. Θα παρακαλούσα τους operators να το αφήσουν ξεκλείδωτο έστω και για λίγο. Αλλιώς ας με κάνουν ban, account μόνο για αυτό το λόγο έκανα. Θέλω επίσης να απαντήσω σε μερικούς από εδώ που μπορώ 1. ίσως αν δεν είσαι υιοθετημένος να μη το αντιλαμβάνεσαι, αλλά πάντα θες να γνωρίσεις τους βιολογικούς σου γονείς έστω και αν θες να τους απορρίψεις, έστω και αν λες πως δε θες. 2. Κάποιος ρώτησε σε τι γλώσσα συνεννοούμαστε. Στα γαλλικά, από Γαλλία είμαι. Αλλά εφόσον όλοι μιλάνε αγγλικά δεν είναι θέμα. Και για να μαι ειλικρινής στην αρχή αγγλικά μίλαγα για να συνενοηθούμε για κάποια θέματα που δεν ήθελα άλλα να θέλω να πω και άλλα να λέω λόγω μη επαρκούς γνώσης της γλώσσας. 3.Το ότι έχω αγαπήσει τον βιολογικό μου πατέρα δε σημαίνει ότι θα πάψω να έχω αισθήματα για τους θετούς. Όπως είπε και κάποιος μπορώ να τους έχω όλους σαν γονείς. 4. Προφανώς και δεν με νοιάζουν τα λεφτά σε αυτό το θέμα.
Stamer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Φίλε είναι δικαιωμά σου να θέλεις να γνωρίσεις τον βιολογικό σου πατέρα και πολύ λογικό (για ένα σωρό λόγους που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε). Τον ξέρεις απ'οτι κατάλαβα ήδη για κάποια χρόνια επομένως θα πρέπει να ξέρεις απο μόνος σου τι "ρόλο βαράει" και δεν χρειάζονται συμβουλές πάνω σ'αυτό. Εγώ ήθελα να κάνω το σχόλιό μου μόνο για να σου πω οτι κάνεις τεράστιο λάθος που το κρύβεις απο τους γονείς σου. Πρέπει να είσαι ειλικρινής και να τα κουβεντιάζεις αυτά τα πράγματα. Αν ήσασταν όλοι "άνετοι" με αυτό το θέμα και το κουβεντιάζατε τότε δεν θα είχες ανάγκη να το κουβεντιάσεις εδώ μαζί μας. Οι τρεις σας είστε η καλύτερη ομάδα για να επεξεργαστείτε ένα τόσο λεπτό ζήτημα. Μην τους το κρύβεις άλλο γιατί όπως και να έχει... δεν το αξίζουν! 1 1
kolumvitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Stamer είπε Φίλε είναι δικαιωμά σου να θέλεις να γνωρίσεις τον βιολογικό σου πατέρα και πολύ λογικό (για ένα σωρό λόγους που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε). Τον ξέρεις απ'οτι κατάλαβα ήδη για κάποια χρόνια επομένως θα πρέπει να ξέρεις απο μόνος σου τι "ρόλο βαράει" και δεν χρειάζονται συμβουλές πάνω σ'αυτό. Εγώ ήθελα να κάνω το σχόλιό μου μόνο για να σου πω οτι κάνεις τεράστιο λάθος που το κρύβεις απο τους γονείς σου. Πρέπει να είσαι ειλικρινής και να τα κουβεντιάζεις αυτά τα πράγματα. Αν ήσασταν όλοι "άνετοι" με αυτό το θέμα και το κουβεντιάζατε τότε δεν θα είχες ανάγκη να το κουβεντιάσεις εδώ μαζί μας. Οι τρεις σας είστε η καλύτερη ομάδα για να επεξεργαστείτε ένα τόσο λεπτό ζήτημα. Μην τους το κρύβεις άλλο γιατί όπως και να έχει... δεν το αξίζουν! Προσπαθώ να φέρω το θέμα από τα 18 πριν καν τον γνωρίσω και στραβώνουν.. δηλαδή όταν δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι θέλω να τον γνωρίσω και τρελαίνονται ποιος ξέρει τι θα κάνουν/πουν αν τους πω όλο αυτό. Χώρια ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε όλο μου παίρνει και από κάποιο δώρο μπλούζα κτλ και εγώ όλο πρέπει να το καλύψω. Κατα τ'αλλα έχω πολύ καλή γνώμη για εκείνον και μορφωμένος και ευγενικός και από όσο ΄μπορώ να ξέρω με νοιάζεται όσο και εγώ εκείνον.
Stamer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Πρέπει να βρεις τρόπο να το κουβεντιάσετε, τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο και να πεις όλη την αλήθεια. Επίσης, πριν το κουβεντιάσεις πρέπει να ξέρεις εσύ ο ίδιος τι έχεις στο μυαλό σου. Μάλλον έχεις κάτι που ξέρεις οτι δεν θα τους αρέσει καθόλου. Όπως και να έχει, ξέρεις την αλήθεια για το τι πρέπει να κάνεις. Όσο με αφορά, είσαι άλλο ένα παράδειγμα που καταφεύγεις σε φορουμ για να μαζέψεις όσο περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης για να κάνεις το αντίθετο. Δεν σε κατηγορώ, σου λέω να βρεις την δύναμη και να φανείς αντάξιος των περιστάσεων και να το κάνεις.
kolumvitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Stamer είπε Πρέπει να βρεις τρόπο να το κουβεντιάσετε, τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο και να πεις όλη την αλήθεια. Επίσης, πριν το κουβεντιάσεις πρέπει να ξέρεις εσύ ο ίδιος τι έχεις στο μυαλό σου. Μάλλον έχεις κάτι που ξέρεις οτι δεν θα τους αρέσει καθόλου. Όπως και να έχει, ξέρεις την αλήθεια για το τι πρέπει να κάνεις. Όσο με αφορά, είσαι άλλο ένα παράδειγμα που καταφεύγεις σε φορουμ για να μαζέψεις όσο περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης για να κάνεις το αντίθετο. Δεν σε κατηγορώ, σου λέω να βρεις την δύναμη και να φανείς αντάξιος των περιστάσεων και να το κάνεις. Εγώ θα ήθελα απλά να τους το πω και να πουν οκ να τον γνωρίσουν κιόλας. Αλλά το να βρω τρόπο να το πάρουν καλά μου φαίνεται σαν να προσπαθώ να βουτήξω ένα αναμμένο σπίρτο σε οινόπνευμα χωρίς να λαμπαδιάσει. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Τον άνθρωπο αυτό τον αγαπάω, καταλαβαίνω ότι η ανάγκη μου να τον γνωρίσω και ότι όλα πήγαν καλά με έκαναν να ενθουσιαστώ (κάτι που ισχύει και από τη δική του πλευρά) και ότι ίσως υπάρχει και λίγη ζήλια δικαιολογημένα από μέρους τους αλλά μου φαίνεται χαζό που το χουν πάρει τόσο στραβά. Ούτε θα τους "εγκαταλείψω" ούτε θα αλλάξουν τα συναισθήματα μου για αυτούς. Αλλά βρήκα ένα κομμάτι που πάντα έλειπε δεν υπάρχει τρόπος να το ξεχάσω όπως αυτοί θεωρούν ότι πρέπει.
Stamer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δυστυχώς δεν ξέρω και αμφιβάλλω οτι θα βρεις και κάποιον άλλο να στο κάνει εύκολο αυτό. Γράψε τους γράμμα και ασε τους να το χωνέψουν μερικές μέρες 😜
totem_lost Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Να τους πεις οτι αργά ή γρήγορα θα ψάξεις και θα βρείς τον βιολογικό σου πατέρα (ενδεχόμενο που σίγουρα πέρασε από το μυαλό τους όταν αποφάσισαν να σε υιοθετήσουν), οπότε το να είστε κοντά και ενωμένοι σε μια τέτοια κατάσταση είναι προς συμφέρον όλων σας.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 hour ago, kolumvitis said: Δεν καταλαβαίνω γιατί κλειδώθηκε το προηγούμενο θέμα. Ούτε άρχισαν τσακωμοί ούτε ειπώθηκε τίποτα ακατάλληλο. Θα παρακαλούσα τους operators να το αφήσουν ξεκλείδωτο έστω και για λίγο. Αλλιώς ας με κάνουν ban, account μόνο για αυτό το λόγο έκανα. Θέλω επίσης να απαντήσω σε μερικούς από εδώ που μπορώ 1. ίσως αν δεν είσαι υιοθετημένος να μη το αντιλαμβάνεσαι, αλλά πάντα θες να γνωρίσεις τους βιολογικούς σου γονείς έστω και αν θες να τους απορρίψεις, έστω και αν λες πως δε θες. 2. Κάποιος ρώτησε σε τι γλώσσα συνεννοούμαστε. Στα γαλλικά, από Γαλλία είμαι. Αλλά εφόσον όλοι μιλάνε αγγλικά δεν είναι θέμα. Και για να μαι ειλικρινής στην αρχή αγγλικά μίλαγα για να συνενοηθούμε για κάποια θέματα που δεν ήθελα άλλα να θέλω να πω και άλλα να λέω λόγω μη επαρκούς γνώσης της γλώσσας. 3.Το ότι έχω αγαπήσει τον βιολογικό μου πατέρα δε σημαίνει ότι θα πάψω να έχω αισθήματα για τους θετούς. Όπως είπε και κάποιος μπορώ να τους έχω όλους σαν γονείς. 4. Προφανώς και δεν με νοιάζουν τα λεφτά σε αυτό το θέμα. Όταν ένα θέμα "εξαντλείται", κάνει κύκλους συνεχώς και μας απασχολεί με ενέργειες διαχείρισης (το ότι δεν βλέπετε τα περίεργα μηνύματα, είναι γιατί κάποιος ασχολήθηκε με το να τα αφαιρέσει), κλειδώνεται. Επιπλέον, το συγκεκριμένο θέμα είναι τέτοιο που δεν θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα η γνώμη των άλλων. Δεν έχει καμία σημασία τι θα σου γράψουμε εδώ. Είσαι σε ηλικία που μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις μόνος σου και σε περίπτωση που δεν μπορείς να το κάνεις, θα πρέπει να το συζητήσεις ή με τους άμεσα εμπλεκόμενους ή με κάποιον ειδικό. Η γνώμη του κάθε χρήστη σε ένα forum δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί καθόλου, ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και δεν είναι κάτι απλό του στυλ "τι κάρτα γραφικών να ψωνίσω" ή "με παράτησε η γκόμενα και δεν μπορώ να κοιμηθώ"... Οι οικογενειακές σχέσεις δεν αφορούν κανέναν άλλο πέρα από την ίδια την οικογένεια και συνήθως το ενδιαφέρον των άλλων έχει να κάνει με την έμφυτη τάση που έχουμε όλοι προς το κουτσομπολιό ή την κριτική... 4 2
kolumvitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, billdanos είπε Όταν ένα θέμα "εξαντλείται", κάνει κύκλους συνεχώς και μας απασχολεί με ενέργειες διαχείρισης (το ότι δεν βλέπετε τα περίεργα μηνύματα, είναι γιατί κάποιος ασχολήθηκε με το να τα αφαιρέσει), κλειδώνεται. Επιπλέον, το συγκεκριμένο θέμα είναι τέτοιο που δεν θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα η γνώμη των άλλων. Δεν έχει καμία σημασία τι θα σου γράψουμε εδώ. Είσαι σε ηλικία που μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις μόνος σου και σε περίπτωση που δεν μπορείς να το κάνεις, θα πρέπει να το συζητήσεις ή με τους άμεσα εμπλεκόμενους ή με κάποιον ειδικό. Η γνώμη του κάθε χρήστη σε ένα forum δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί καθόλου, ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και δεν είναι κάτι απλό του στυλ "τι κάρτα γραφικών να ψωνίσω" ή "με παράτησε η γκόμενα και δεν μπορώ να κοιμηθώ"... Οι οικογενειακές σχέσεις δεν αφορούν κανέναν άλλο πέρα από την ίδια την οικογένεια και συνήθως το ενδιαφέρον των άλλων έχει να κάνει με την έμφυτη τάση που έχουμε όλοι προς το κουτσομπολιό ή την κριτική... Καταλαβαίνω τι λες, όσον αφορά τα περίεργα μηνύματα αφού σβήστηκαν τότε ίσως αυτό φταίει που δεν τα είδα. Τώρα οκ καταλαβαίνω ότι ένα φόρουμ δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για κάτι τέτοιο αλλά με βοηθάει και να το συζητάω και να να ακούσω κάποιες απόψεις πάνω σε αυτό. Επίσης μπορεί κάποιος να βρεθεί με αντίστοιχη περίπτωση και να τον βοηθήσει. 13 λεπτά πριν, totem_lost είπε Να τους πεις οτι αργά ή γρήγορα θα ψάξεις και θα βρείς τον βιολογικό σου πατέρα (ενδεχόμενο που σίγουρα πέρασε από το μυαλό τους όταν αποφάσισαν να σε υιοθετήσουν), οπότε το να είστε κοντά και ενωμένοι σε μια τέτοια κατάσταση είναι προς συμφέρον όλων σας. Τους το έχω πει και αυτό ανάμεσα στα τόσα και μου είπαν ότι είμαι αχάριστος και ότι πάω γυρεύοντας για μπελάδες κτλ. Αν τώρα μάθουν ότι ήδη τον έχω βρεί στις υπάρχουσες κατηγορίες θα αρχίσουν να προστίθενται και άλλες του στυλ ότι θέλει το κακό μου (αγαπημένο) και ότι με έχει στρέψει εναντίον τους. Επίσης να προσθέσω ότι είναι περί τα 68 οι γονείς μου και ηλικιακά θα μπορούσαν να είναι γονείς του πατέρα μου και δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει και αυτή η σκέψη να τον θεωρήσουν σοβαρό. Προσπαθώ γενικά να κρατήσω ισορροπίες. Καταλαβαίνω ότι όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους. Οι θετοί ότι με μεγάλωσαν και δε δέχονται απλά να τρελαθώ από τη χαρά μου επειδή γνώρισαν τον βιολογικό μεν, άγνωστο δε πατέρα μου. Εγώ που έχω κάθε δικαίωμα να γνωρίσω την βιολογική μου η οικογένεια. Ο βιολογικός μου πατέρας ο οποίος δεν είχε και ποτέ του την επιλογή να με κρατήσει (ναι ξέρω κάποιοι θα πουν διάφορα, αλλά επειδή η ηλικία των 16-17 είναι πολύ πρόσφατη για μένα δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που οι γονείς όριζαν τις πράξεις τους σε αυτή την ηλικία. Αυτός στην ουσία λέει-νιώθει ότι με είχε χάσει τόσα χρόνια και τώρα που με βρήκε με έχει "στα κρυφά".
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Η δικη μου αποψη ειναι να κανεις αυτην τη συζητηση με καποιον ψυχολογο ή συμβουλο, μαζι με τους θετους σου γονεις. Το ζητημα αυτο δεν αφορα μοναχα εσενα (κατα πως τα βλεπω εγω τα πραγματα) αλλα σας αφορα σαν οικογενεια αφου στην ουσια προκειται για μια ειδους "κριση" που επηρεαζει ολους και απαιτειται σωστος χειρισμος απο ολους. Αυτην τη στιγμη εχεις επαφες στα κρυφα με τον βιολογικο σου πατερα, οι οποιες δεν θα επρεπε ουτε κρυφες να ειναι, αλλα ουτε και να στρεσσαρουν τους βιολογικους σου γονεις. Αρα πρεπει να βρεθει μια χρυση τομη, οχι για το τι σχεση θα κρατησεις εσυ με τον βιολογικο σου πατερα, αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα, αλλα για το πως θα πρεπει να χειριστουν ολοι οι εμπλεκομενοι την κατασταση και πως να την εισπραττουν. 1
AtiX Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Και μόνο που οι γονείς σου είναι αρκετά μεγάλοι κάνει το θέμα σου αρκετά δύσκολο... Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία, αν διάβασα καλά οι γονείς σου είναι γύρο στα 70, έχουν περισσότερο ανάγκη από αυτό που λέμε οικογένεια... Κακά τα ψέματα σε αυτή την ηλικία το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό τους είναι η ανασφάλεια... ανασφάλεια για το μέλλον, την μοναξιά, την υγεία τους και χιλιες δύο άλλες σκέψεις... πιστεύω οτι το ίδιο θα αντιδρουσαν αν έλεγες ότι θα μετακομίσεις μακριά τους... Μην το βλέπεις ως εγωισμό από την μεριά τους αλλά ως μια ανασφάλεια που θα πρέπει να δουλέψεις για να τους την μειώσεις... ώστε και αυτοί να συνειδητοποιήσουν ότι είσαι πλέον ενήλικας και το πιθανότερο αύριο μεθαύριο θα κάνεις την δική σου οικογένεια και θα απομακρυνθείς από την καθημερινότητα τους...
kolumvitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 23 λεπτά πριν, stormrain είπε Η δικη μου αποψη ειναι να κανεις αυτην τη συζητηση με καποιον ψυχολογο ή συμβουλο, μαζι με τους θετους σου γονεις. Το ζητημα αυτο δεν αφορα μοναχα εσενα (κατα πως τα βλεπω εγω τα πραγματα) αλλα σας αφορα σαν οικογενεια αφου στην ουσια προκειται για μια ειδους "κριση" που επηρεαζει ολους και απαιτειται σωστος χειρισμος απο ολους. Αυτην τη στιγμη εχεις επαφες στα κρυφα με τον βιολογικο σου πατερα, οι οποιες δεν θα επρεπε ουτε κρυφες να ειναι, αλλα ουτε και να στρεσσαρουν τους βιολογικους σου γονεις. Αρα πρεπει να βρεθει μια χρυση τομη, οχι για το τι σχεση θα κρατησεις εσυ με τον βιολογικο σου πατερα, αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα, αλλα για το πως θα πρεπει να χειριστουν ολοι οι εμπλεκομενοι την κατασταση και πως να την εισπραττουν. Έχεις δίκιο για τον ψυχολόγο αλλά άντε πές τους το. Αυτοί θεωρούν ότι είναι μια τρέλα που πάει και έρχεται. Πως κάποτε μας έρχεται να μάθουμε ηλεκτρική κιθάρα το ξεχνάμε και μετά μας ξανάρχεται; Στην ίδια κατηγορία το έχουν. 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Και μόνο που οι γονείς σου είναι αρκετά μεγάλοι κάνει το θέμα σου αρκετά δύσκολο... Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία, αν διάβασα καλά οι γονείς σου είναι γύρο στα 70, έχουν περισσότερο ανάγκη από αυτό που λέμε οικογένεια... Κακά τα ψέματα σε αυτή την ηλικία το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό τους είναι η ανασφάλεια... ανασφάλεια για το μέλλον, την μοναξιά, την υγεία τους και χιλιες δύο άλλες σκέψεις... πιστεύω οτι το ίδιο θα αντιδρουσαν αν έλεγες ότι θα μετακομίσεις μακριά τους... Μην το βλέπεις ως εγωισμό από την μεριά τους αλλά ως μια ανασφάλεια που θα πρέπει να δουλέψεις για να τους την μειώσεις... ώστε και αυτοί να συνειδητοποιήσουν ότι είσαι πλέον ενήλικας και το πιθανότερο αύριο μεθαύριο θα κάνεις την δική σου οικογένεια και θα απομακρυνθείς από την καθημερινότητα τους... Δε το θεωρώ εγωιστικό απλά έχουν φάει άσχημο σκάλωμα. Εξάλλου τι νομίζουν ότι θα φύγω στο Παρίσι για πάντα; Πάντα ήταν στα σχέδια μου να ζήσω στο εξωτερικό και λίγο με τη δουλειά μου να ταξιδέψω δεν είχα σκοπό να ζήσω σε ένα σπίτι μαζί τους μέχρι να παντρευτώ και μετά να πάω στον από κάτω όροφο να ζήσω με τη γυναίκα μου και τα 5 παιδία μας και υπό αυτή την έννοια το ψιλοξέρουν ότι κάποτε απλά θα ζήσω μόνος μου. Τώρα ας πούμε με πειράζει που λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να περάσω τον Αύγουστο μαζί με τον πατέρα μου να τον ζήσω λίγο και εγώ. Προσπαθώ να φαίνομαι οκ αλλά υπάρχουν φορές που δε βγαίνω έξω μόνο και μόνο για να κάτσω να του μιλήσω. Και ορισμένες φορές έχει αρχίσει να με εκνευρίζει που μου λένε ότι οι βιολογικοί μου γονείς με παράτησαν και δεν ενδιαφέρονται για μένα.
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Δε το θεωρώ εγωιστικό Να το θεωρείς γιατί αυτό είναι. Όχι ότι οι θετοί γονείς αγαπούν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά όταν γυρνάει ο άλλος και λέει «εγώ σε μεγάλωσα, εγώ σου στάθηκα, εγώ σε ξεσκάτισα, εγώ αυτό, εγώ το άλλο, για να σηκωθείς και να φύγεις», καταλαβαίνεις ότι δε μπορεί να μην είναι. Όταν πραγματικά αγαπάς τον άλλον, τον αφήνεις να κάνει αυτό που θέλει. Δεν είπες να σκοτώσεις κανέναν, να γνωρίσεις έναν άνθρωπο είπες. Ακόμα κι αν τα βροντήξεις όλα, που δε βλέπω το λόγο απ' τη στιγμή που νιώθεις κι εσύ πράγματα για τους θετούς σου γονείς, όσο γαμάτος κι αν είναι ο βιολογικός σου πατέρας, αν σε αγαπούν πραγματικά και δε σε βλέπουν σαν επένδυση, θα πρέπει να το σεβαστούν. Δε λέω να χαρούν κιόλας, αλλά όχι να μη σηκώνουν κουβέντα. Τι είναι αυτά, πού ζούμε; Με αυτή τη λογική αν έχω εγώ μια κοπέλα που τη μάζεψα απ' τα σκατά και την έκανα άνθρωπο, αν βρει καλύτερο να μη σηκωθεί να φύγει επειδή εγώ έτσι κι εγώ γιουβέτσι. Πού τα είδατε αυτά ρε μάγκες; Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από phanispal
kolumvitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Να το θεωρείς γιατί αυτό είναι. Όχι ότι οι θετοί γονείς αγαπούν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά όταν γυρνάει ο άλλος και λέει «εγώ σε μεγάλωσα, εγώ σου στάθηκα, εγώ σε ξεσκάτισα, εγώ αυτό, εγώ το άλλο, για να σηκωθείς και να φύγεις», καταλαβαίνεις ότι δε μπορεί να μην είναι. Όταν πραγματικά αγαπάς τον άλλον, τον αφήνεις να κάνει αυτό που θέλει. Δεν είπες να σκοτώσεις κανέναν, να γνωρίσεις έναν άνθρωπο είπες. Ακόμα κι αν τα βροντήξεις όλα, που δε βλέπω το λόγο απ' τη στιγμή που νιώθεις κι εσύ πράγματα για τους θετούς σου γονείς, όσο γαμάτος κι αν είναι ο βιολογικός σου πατέρας, αν σε αγαπούν πραγματικά και δε σε βλέπουν σαν επένδυση, θα πρέπει να το σεβαστούν. Δε λέω να χαρούν κιόλας, αλλά όχι να μη σηκώνουν κουβέντα. Τι είναι αυτά, πού ζούμε; Δυστυχώς το χουν πάρει στραβά. Όταν πρωτοείχα βρει το χαρτί στην αρχή με βγάζαν τρελό, μετά μου είπαν διάφορες μπερδεμένες ιστορίες μέχρι και ότι θυμάμαι χαίρομαι μου είπαν κάποια στιγμή. Βέβαια όταν ξεκίνησα όλη αυτή την ιστορία δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Περίμενα αυτό το κλισέ που οι γονείς είτε θα είναι τελειώς αδιάφοροι ή απλά εξαφανισμένοι. Δεν περίμενα να κρατήσω επαφή δηλαδή, απλά από καθαρή περιέργεια. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κατηγορήσω τους θετούς. Αλλά δε μπορώ να αρνηθώ ότι ένα κομμάτι μέσα μου θέλει να ξανα ενωθεί με την οικογένεια του. Έχω έναν φίλο που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Γνώρισε τον βιολογικό του πατέρα ο οποίος ήταν τραγικός σύμφωνα με τα λεγόμενά του και προσπάθησε και να τον εκμεταλλευτεί. Και γνώρισε και έναν άλλον άνθρωπο τον οποίο μου λεει αναγνωρίζει ως πατέρα του γιατί δέθηκε πολύ μαζί του και μου λέει αυτός είναι ο πατέρας μου όχι ο άλλος. Δυστυχώς με εμένα δε λειτούργησε έτσι. Πάντα υπήρχε αγάπη. Ο πατέρας μου με πήγαινε σε ότι σινεμά θέατρο και μουσείο υπήρχε, μου έπαιρνε ότι ήθελα και μου αφιέρωνε όσο χρόνο είχε. Δεν με χτύπησέ ποτέ του πάντα με στήριζε. Ποτέ όμως δεν τον ένιωσα πατέρα μου και ακόμα δε ξέρω γιατί. Προς την εφηβεία άρχισα να απομακρύνομαι λίγο από εκείνον και να γέρνω προς τη μητέρα μου. Με τον βιολογικό πατέρα δέθηκα αμέσως. Δεν το αρνούμαι είναι ο ενθουσιασμός και η ανάγκη που είχα που με κάνουν να με έλκει τόσο. Αλλά ακόμα και στην όψη μοιάζουμε τόσο, μέχρι και η μυρωδιά του μου είναι γνώριμη. Συναισθηματικά ίσως υπερέχει για μένα τώρα αλλά δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν λατρεύω αυτούς τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν.
flienky Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι γονείς σου, λόγω ηλικίας και το ότι είναι περισσότερο ώριμοι, έχουν μια διαφορετική άποψη από εσένα για τον βιολογικό σου πατέρα η οποία απορρέει από την επιλογή τού να μην σε μεγαλώσει. Τους εχεις ρωτησει γιατί δεν θέλουν να πας και να μεινεις μαζί του για μερικές ημέρες; Εσύ, πως ένιωσες έλξη με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις τόσο καλά; Μήπως συγκρίνες τον βιολογικό σου πατέρα με τον θετό; Θυμήσου, ότι ο πατέρας σου, μεγαλώνοντας σε, έχει αναγκαστεί να γίνει σκληρός απέναντί σου και αυτό για το καλό σου, αυτό μπορεί να ήταν και μία απο τις αφορμές να απόμακρυνθεις από αυτόν και να δεθεις περισσότερο με την μητέρα σου. Δεν είναι κακό να θέλεις να έχεις σχέσεις με τον βιολογικό σου πατέρα, η άποψη μου είναι να συνεχίσεις να μιλάς μαζί του, αλλά να θυμάσαι ποιος πραγματικά σε μεγάλωσε, σου έδωσε αγάπη και νοιάζεται περισσότερο για εσένα. Καλύτερα να περάσεις χρόνο μαζί του και να κάνεις ο, τι θέλεις γιατί αλλιώς θα το έχεις άχτι για μια ζωή. Καθισε στο ίδιο τραπέζι με τους γονεις σου, εξηγησέ τους πως έχεις την ανάγκη να γνωρίσεις τον βιολογικό σου πατέρα, τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ αυτός να αντικαταστήσει αυτούς και οτι τους αγαπάς περισσότερο και αναγνωρίζεις ποιος πραγματικά σε μεγάλωσε και ενδιαφέρθηκε για εσένα. Τόνισε πως πολύ απλά θελεις να μάθεις περισσότερο τον πατέρα σου και οτι ειναι μια αναγκη που θελεις να καλύψεις. Μην τσακωθεις, προσπάθησε να τους δώσεις να καταλάβεις πως ειναι κατι φυσιολογικό που θέλεις να κάνεις. Μην πετάξεις ατάκα στυλ "Ειμαι 24, ο,τι θελω κανω". Και φυσικά μην σχολιάσεις με τον βιολογικό σου πατέρα το γεγονός οτι οι γονεις σου δεν θελουν να εχεις πολλές σχεσεις μαζί του. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από flienky
Προτεινόμενες αναρτήσεις