Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, neov είπε

Ε πιστευεις θα ασχοληθει κανενας με τετοιου ειδους υποθεσεις ?? 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/194760/taftopoiithike-31xronos-gia-ilektroniki-apati-agorapolisias-smartphone

Ανά καιρούς διαβάζω και μια τέτοια είδηση, οπότε κάποιος ασχολείται...
Γενικά σαν άνθρωπος ενοχλούμαι να ξέρω πως κάποιος κερδίζει εις βάρος μου. Τα χρήματά μου δεν τα βγάλαμε μαζί για να του βγάζω μερίδιο. Το δύσκολο είναι να ξέρεις κάθε φορά να κινηθείς. Όσο για το κόστος, μπορεί να είναι μηδενικό ή και να το πάρεις πίσω, αναλόγως της περίπτωσης.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, apostolispd είπε

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/194760/taftopoiithike-31xronos-gia-ilektroniki-apati-agorapolisias-smartphone

Ανά καιρούς διαβάζω και μια τέτοια είδηση, οπότε κάποιος ασχολείται...
Γενικά σαν άνθρωπος ενοχλούμαι να ξέρω πως κάποιος κερδίζει εις βάρος μου. Τα χρήματά μου δεν τα βγάλαμε μαζί για να του βγάζω μερίδιο. Το δύσκολο είναι να ξέρεις κάθε φορά να κινηθείς. Όσο για το κόστος, μπορεί να είναι μηδενικό ή και να το πάρεις πίσω, αναλόγως της περίπτωσης.

Τεσπα το θεμα ειναι να αποδοθηκε δικαιωσυνη και οχι να υπαρχει τροφη για ενα αρθρο στο internet το οποιο θα ασχολειται με επιμαχο θεμα ωστε να παρει λιγο ενδιαφερον παραπανω. Υπαρχουν οντως υποθεσεις που βγηκε ακρη αλλα απο καποιους τυπους που ειχαν παρει το μισο ιντερνετ και εκαναν σοριδον αγγελιες με πλαστες αγοροπολωσιες σε δηθεν μαγαζια. Αυτο οντως ναι μπορει να εξυγνιαστει αλλα τωρα μαι συναλλαγη μεταξυ 2 ατομων μου φαινεται πολυ δυσκολο. Τεσπα αν εχεις κατι αλλο να προτεινεις γιατι φευγω και διακοπες την παρασκευη να το κανω αλλιως ηταν καλο μαθημα

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ σαν βιντεοσκόπηση: Τραβάω τα στοιχεία (αποστολέα-παραλήπτη-tracking number), όλη τη συσκευασία ότι είναι σφραγισμένη, την ανοίγω, βγάζω το περιεχόμενο (πχ κινητό), τραβάω ότι κρίνω χρήσιμο (πχ το ΙΜΕΙ) και μετά το ανοίγω και ελέγχω ότι όντως λειτουργεί κανονικά. Όλα αυτά με μία βιντεοσκόπηση, το έβαλα και σε έντονο στο προηγούμενο ποστ. Τι θα μου πει ο αλλος μετά; Ότι είμαι ο Κόπερφηλντ;

Κι άντε, μια φορά που θα του κάνω εγώ καταγγελία απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών. Την 2η που θα του κάνεις εσύ;
Σημειωτέον, μπορεί ο άνθρωπος να μην είναι απατεώνας, να απενεργοποίησε το κινητό κανονικά κι εκείνη τη στιγμή να αποφάσισε να τα τινάξει, οπότε όλη την καλή διάθεση να έχει, χωρίς το βίντεο ούτε αυτός δεν πρόκειται να με πιστέψει.

Για τον TS πάντως κι εγώ δεν το βλέπω να βγάζει άκρη μόνο με τις φωτογραφίες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ σαν βιντεοσκόπηση: Τραβάω τα στοιχεία (αποστολέα-παραλήπτη-tracking number), όλη τη συσκευασία ότι είναι σφραγισμένη, την ανοίγω, βγάζω το περιεχόμενο (πχ κινητό), τραβάω ότι κρίνω χρήσιμο (πχ το ΙΜΕΙ) και μετά το ανοίγω και ελέγχω ότι όντως λειτουργεί κανονικά. Όλα αυτά με μία βιντεοσκόπηση, το έβαλα και σε έντονο στο προηγούμενο ποστ. Τι θα μου πει ο αλλος μετά; Ότι είμαι ο Κόπερφηλντ;

Κι άντε, μια φορά που θα του κάνω εγώ καταγγελία απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών. Την 2η που θα του κάνεις εσύ;
Σημειωτέον, μπορεί ο άνθρωπος να μην είναι απατεώνας, να απενεργοποίησε το κινητό κανονικά κι εκείνη τη στιγμή να αποφάσισε να τα τινάξει, οπότε όλη την καλή διάθεση να έχει, χωρίς το βίντεο ούτε αυτός δεν πρόκειται να με πιστέψει.

Για τον TS πάντως κι εγώ δεν το βλέπω να βγάζει άκρη μόνο με τις φωτογραφίες.

Τεσπα νταξει παντως ειμαι αρνητικος γιατι εχω διαβασει τοσα και τοσα και κανεις απο αυτους που εχουν εξαπατηθει δεν εχει βγαλει ακρη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αυτα ειναι μαθηματα-διδακτρα για το μελλον

Φανταζομαι το κινητο θα ειχε χαμηλη τιμη 

Πολυ ενα motorola παλιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταλαβαίνω, αλλά κι αυτοί πήγαν "άδειοι". Ο λόγος τους εναντίον του λόγου του άλλου. Και το βάρος της απόδειξης πέφτει καταρχάς στον ενάγοντα, όχι στον κατηγορούμενο.

Κάνε μια αναζήτηση το "Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απατη αγοραπωλησιες" και δες μερικούς που έβγαλαν άκρη (οι περισσότερες περιπτώσεις είχαν περισσότερα του ενός θύματα. Μάντεψε ποιοί πήραν τα λεφτά τους πίσω;;; Αυτοί που είχαν κάνει μια καταγγελία).

*Το κόστος του παραβόλου νομίζω ότι πλέον είναι €70 από €100 μέχρι πρόσφατα. Και υπάρχει πιθανότητα ούτε καν αυτό, αν το παράβολο απαιτείται μόνο για τα κατ' έγκληση αδικήματα και όχι για τα αυτεπάγγελτα. Δεν το γνωρίζω σίγουρα.

**Τώρα πρόσεξα ότι εσύ είσαι ο ΤS...

Επεξ/σία από apostolispd
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, apostolispd είπε

Το καταλαβαίνω, αλλά κι αυτοί πήγαν "άδειοι". Ο λόγος τους εναντίον του λόγου του άλλου. Και το βάρος της απόδειξης πέφτει καταρχάς στον ενάγοντα, όχι στον κατηγορούμενο.

Κάνε μια αναζήτηση το "Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απατη αγοραπωλησιες" και δες μερικούς που έβγαλαν άκρη (οι περισσότερες περιπτώσεις είχαν περισσότερα του ενός θύματα. Μάντεψε ποιοί πήραν τα λεφτά τους πίσω;;; Αυτοί που είχαν κάνει μια καταγγελία).

*Το κόστος του παραβόλου νομίζω ότι πλέον είναι €70 από €100 μέχρι πρόσφατα. Και υπάρχει πιθανότητα ούτε καν αυτό, αν το παράβολο απαιτείται μόνο για τα κατ' έγκληση αδικήματα και όχι για τα αυτεπάγγελτα. Δεν το γνωρίζω σίγουρα.

Τεσπα και γω αδειος ειμαι μου φαινεται . Και να ξερεις ειναι διαφορετικο να σχηματιστει δικογραφια και διαφορετικο να βγεις ενοχος. Με αυτη την λογικη μαζευω εγω την παρεα μου και σου στηνω κατηγορια στις αγγελιες σου αν ειναι 

7 λεπτά πριν, apostolispd είπε

**Τώρα πρόσεξα ότι εσύ είσαι ο ΤS...

τι ειναι ο TS 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, neov είπε

Τεσπα και γω αδειος ειμαι μου φαινεται .

Ναι, στο είπα και πριν ότι και μένα αυτό μου φαίνεται. Εκτός μόνο κι αν τύχει να υπάρχουν κι άλλοι πιο προνοητικοί και εσύ λειτουργήσεις επιβαρυντικά γι' αυτόν. Ρώτα πάντως τους αρμόδιους (ΕΛ.ΑΣ.) και αν δεν υπάρχει κόστος κάνε την καταγγελία με ότι έχεις στα χέρια σου (φωτογραφίες, παραστατικά αποστολής, ότι επικοινωνία ανταλλάξατε κλπ). Τουλάχιστον μπορεί να την πατήσει την επόμενη φορά ή και απλά να το σταματήσει και να γλυτώσεις τον επόμενο.

Ξέχασα το 2ο σκέλος: Η παρέα σου θα πρέπει να έχει κάτι στα χέρια της για να αποφασιστεί η κίνηση ποινικής δίωξης εις βάρος μου. Έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο; Με μεηλ; Μέσω του σαιτ; Μου έστειλες λεφτά; Πού είναι όλα αυτά; Χωρίς τίποτα, η καταγγελία της παρέας θα πάει στο αρχείο, και πολύ της είναι.

Επεξ/σία από apostolispd
Δημοσ.

Αν δεν έχεις ήδη επικοινωνήσει με την αρχή που έκανε τη μεταφορά (Ελτα - Courrier - ταχυδρομικό περιστέρι - δε ξέρω τι.. ) επικοινωνείς άμεσα και λες είχα μια α συναλλαγή με αντικαταβολή με τον Χ Ψ.. 

Θέλω μια επιβεβαιώση ότι παρέλαβε τα χρήματα, έτσι γιατί θέλω να ξέρω ότι τα πήρε... μήπως δε παρέλαβε για τον Α-Β λόγο ο άνθρωπος....

-Ναι - όχι (δε) παρέλαβε... οκ ευχαριστώ. 

Αν παρέλαβε ψάχνεις να βρεις τη διεύθυνσή του, Google maps... είναι αποθήκη;  υπό ανέγερση οικοδομή; σπίτι; μαγαζί/προποτζιδικο κτλ και απλά είναι πελάτης; 

αν πήγε μέσω τραπέζης (συνήθως οι εταιρίες Courrier έτσι κάνουν) επικοινωνείς με τη τράπεζα...αν σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες... (προσωπικά δεδομένα) αν έχεις και κάποιο γνωστό ψάχνει... λεπτομέρειες. 

Από κει και πέρα αν θες βάζεις δικηγόρο και τρέχει για εσένα με τις όποιες δυνατότητες έχει,πέρα των υποχρεώσεων του απέναντι σου. 

10 λεπτά πριν, neov είπε

τι ειναι ο TS 

Topic Starter 

Αυτός που ανοίγει το θέμα

Εσύ 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Username ποτε θα έχουμε ? Θέλω να γνωρίσω το λαμόγιο έστω και διαδικτυακά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Μα το νόημα της αντικαταβολής είναι να ανοίγεις το δέμα την ώρα που το παραλαμβάνεις.

Δε μπορείς να κάνεις τίποτα τώρα.

Δεν παιζει αυτο,το εχουμε συζητησει ξανα.

Ειναι παρανομο.

Επεξ/σία από talibanakos
Δημοσ.

Τεσπα παιδια ελπιζω για το καλυτεροο  αν και οπως βλεπω ειμαι στον αερο κυριολεκτικα. Το μονο που μπορω να κανω ειναι καταγεελια στην διωξη χωρις να πληρωσω απο οτι καταλαβα ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...