nvel Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Tmark είπε όσο το να μπορέσω να ζεστάνω όλα τα σώματα στο σπιτι, γιατί με καλοριφέρ λαδιού, σόμπες και κονβέκτορες το σπίτι δεν ζεσταίνεται επαρκώς. δηλαδή δεν θερμαίνεσαι από τα 2500W που έχει ένα κλασικό σώμα αλλά πιστεύεις ότι θα θερμανθείς από τα 1500W της πατέντας;
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, phanispal είπε Εσύ θες ποιοτική θέρμανση και σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι αφού έρχεται παιδί και θα είναι νεογέννητο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και κλιματιστικά να είχες να δουλεύουν στο full όλη μέρα, δε θα έκανες δουλειά. Το σπίτι έχει απώλειες; Περιοχή; Βουλιαγμένη. Το σπίτι έχει κάποιες απώλειες ναι, τις οποίες θα προσπαθήσω να τις καλυψω. 1 λεπτό πριν, nvel είπε δηλαδή δεν θερμαίνεσαι από τα 2500W που έχει ένα κλασικό σώμα αλλά πιστεύεις ότι θα θερμανθείς από τα 1500W της πατέντας; 1500w * 4 σώματα που έχω στο σπίτι θα το ζεστάνουν πολύ περισσότερο.
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Σε συμφέρει περισσότερο απο 2 θερμοσυσσωρευτές ας πουμε? Ρωτάω δε ξέρω, διοτι έχω κι εγω τέτοιο διλλημα.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Είναι μεγάλο; Πάντως δε χρειάζονται υπερβολές, μια θερμοκρασία της τάξεως των 20-21°C είναι μια χαρά. Το λέω γιατί πολλοί νέοι γονείς αγχώνονται και υπερβάλλουν θεωρώντας ότι πρέπει να έχουν 23-25°C στο σπίτι και να κυκλοφορούν με κοντομάνικα για να μην κρυώσει το μωρό. Εκτός κι αν είσαι σε κανά ρετιρέ και σε χτυπάει ο αέρας από παντού, στη Βουλιαγμένη λογικά δε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα στο να φτάσεις τους 20-21°C.
nvel Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Tmark είπε Βουλιαγμένη. Το σπίτι έχει κάποιες απώλειες ναι, τις οποίες θα προσπαθήσω να τις καλυψω. 1500w * 4 σώματα που έχω στο σπίτι θα το ζεστάνουν πολύ περισσότερο. 4 σώματα θα το θερμαίνουν με ισχύ 6kW, 1 ηλεκτρικό σώμα με ισχύ 2,5kW 2 σώματα με 5kW κτλ
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σε συμφέρει περισσότερο απο 2 θερμοσυσσωρευτές ας πουμε? Ρωτάω δε ξέρω, διοτι έχω κι εγω τέτοιο διλλημα. Ουσιαστικά κάτι τέτοιο θέλει να κάνει. Δε νομίζω ότι τον συμφέρει να αποκτήσει καινούργιους θερμοσυσσωρευτές και να βγάλει και τα σώματα του καλοριφέρ. Άσε που δεν παίζει να τον καλύψουν δύο, λογικά θα χρειαστεί τέσσερις.
vagos789 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Νομιζω οτι οι θερμοσυσσωρευτές ειναι μια καλη λυση,δεν κατανοω την λογικη του να ζεσταινεις νερο στα καλοριφερ ενος κυκλωματος που δεν δουλευει
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Είναι μεγάλο; Πάντως δε χρειάζονται υπερβολές, μια θερμοκρασία της τάξεως των 20-21°C είναι μια χαρά. Το λέω γιατί πολλοί νέοι γονείς αγχώνονται και υπερβάλλουν θεωρώντας ότι πρέπει να έχουν 23-25°C στο σπίτι και να κυκλοφορούν με κοντομάνικα για να μην κρυώσει το μωρό. Εκτός κι αν είσαι σε κανά ρετιρέ και σε χτυπάει ο αέρας από παντού, στη Βουλιαγμένη λογικά δε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα στο να φτάσεις τους 20-21°C. ~75 τμ. Μέχρι 20-21 θέλω να φτάσω κι εγώ, συμφωνώ. 23-25 είναι όντως υπερβολή. Είμαστε 2ο όροφο από τους τρεις και γενικά μας χτυπάει λίγο ο αέρας ναι. Θεωρείς ότι μπορώ να απαιτήσω στην συνέλευση να μπει πετρέλαιο φέτος μιας και θα έχουμε νεογέννητο στην πολυκατοικία? Σημείωση, η θέρμανση είνα αυτόνομη, όχι κεντρική. Αν αποφάσισουμε 5 άτομα να βάλουμε, μπορούμε σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους ενοίκους να τους κλείσουμε τις βάνες και να βάλουμε πετρέλαιο?
zio10 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δε νομίζω ότι μπορείς να το απαιτήσεις, είναι θέμα πλειοψηφίας. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιος που το έχει δουλέψει περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό το σύστημα.
DeathIsCertainNow Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μην συγκρίνετε την ζέστη που βγάζει ένα κλασσικό σώμα με αυτή ενός θερμοπομπου. Η μέρα με την νύχτα η ποιότητα της ζέστης.
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, vagos789 είπε Νομιζω οτι οι θερμοσυσσωρευτές ειναι μια καλη λυση,δεν κατανοω την λογικη του να ζεσταινεις νερο στα καλοριφερ ενος κυκλωματος που δεν δουλευει Εξήγησε μου λίγο το 2ο κομμάτι, τι εννοείς κυκλώματος που δεν δουλεύει?
h0kus Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Ο θερμοστάτης σε αυτή την περίπτωση πως λειτουργεί; Τα σώματα θα πρέπει να τα ενεργοποιείς/απενεργοποιείς χειροκίνητα; Τη θερμοκρασία πως την ελέγχεις;
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θεωρώ ότι τα σώματα τα ενεργοποιείς και απενεργοποιείς χειροκίνητα. Εδώ φαίνεται η συσκευή σχετικά με τα υπόλοιπα που ρώτησες. Κι εγώ ψάχνω απαντήσεις για αυτό δημιούργησα το θέμα. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από Tmark
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, patrickdrd said: και προφανως θα ειναι και πολυ πιο οικονομικο Προφανώς κι όχι... http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051 Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από ThReSh 1
lary7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δεν ειναι καμια φοβερη πατεντα, τετοια συστηματα εχουν εδω και δεκαετιες σε χωρες με φθηνο ρευμα. Σε ενα διαμερισμα στο βελιγραδι που μενω τακτικα εχουν τετοιο συστημα, ζεσταινει τα σωματα οπως το καλοριφερ, ενω και ακομα το ενα σωμα να εχεις ανοιχτο η ζεστη παει και λιγο στα αλλα. Στο θεμα καταναλωσης κερδος δεν θα εχεις, ηλεκτρικο ειναι θα καιει το ιδιο με ενα σωμα λαδιου ή θερμοπομπο, δηλαδη αν πας να ζεστανεις ολο το σπιτι το κουστουμακι που θα σου ερθει δεν θα ειναι μικρο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα