n4sleep Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μακριά θα έλεγα εγώ σαν επαγγελματίας του κλάδου. Όλα τα προϊόντα που λειτουργούν με αντιστάσεις (αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ, πάνελ υπέρυθρα) καταναλώνουν το 4πλάσιο ρεύμα από ότι ένα κλιματιστικό για την ίδια ποσότητα θέρμανσης στο χώρο. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥ ΡΕΥΜΑ. Αν έχεις 4 σώματα με 1500 watt (που είναι λίγα παρεπιπτόντως) θα καις πάρα πολύ και δεύτερον θα αντέξει η ηλεκτρική σου εγκατάσταση 6kW? Ή θα βάλεις καμιά φωτιά στον πίνακα? Οπότε αν δεν είσαι αυτός που θα αγοράσει τα λιγνιτικά που πουλάει η ΔΕΗ ή δεν έχεις πολύ φτηνό ρεύμα μην το κάνεις. Καλύτερα πάρε ένα καλό κλιματιστικό, ή βάλε αυτονομία φυσικό αέριο ή έστω μία σόμπα πέλετ. 3
zio10 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μπορεί να βάλει σόμπα πέλλετ σε πολυκατοικία; Επιτρέπεται;
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, lary7 είπε Δεν ειναι καμια φοβερη πατεντα, τετοια συστηματα εχουν εδω και δεκαετιες σε χωρες με φθηνο ρευμα. Σε ενα διαμερισμα στο βελιγραδι που μενω τακτικα εχουν τετοιο συστημα, ζεσταινει τα σωματα οπως το καλοριφερ, ενω και ακομα το ενα σωμα να εχεις ανοιχτο η ζεστη παει και λιγο στα αλλα. Στο θεμα καταναλωσης κερδος δεν θα εχεις, ηλεκτρικο ειναι θα καιει το ιδιο με ενα σωμα λαδιου ή θερμοπομπο, δηλαδη αν πας να ζεστανεις ολο το σπιτι το κουστουμακι που θα σου ερθει δεν θα ειναι μικρο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες lary7. Γενικά, όπως είπα και πιο πάνω πιο πολύ με ενδιαφέρει η αξιόπιστη θέρμανση του σπιτιού και όχι να γλυτώσω χρήματα. Έχω βάλει Προτέργεια μαζί με νυχτερινό ρεύμα και 15% έκπτωση στην έγκαιρη πληρωμή οπότε κάπως θα την βγάλω πέρα. Το θέμα είναι η αξιοπιστία του παραπάνω συστήματος και αν ισχύουν αυτά που γράφουν στο site τους.
patrickdrd Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 ^^ αυτο ακριβως καταλαβα κι εγω διαβαζοντας το faq, ειδικα απ την μεση και μετα, αλλα και στο τελος στα θεματα εγγυησης, δεν μ αρεσαν αυτα που διαβασα προσωπικα θα μου φαινοταν ενδιαφερον απο την αλλη μερια γιατι με ενδιαφερει μονο ενα δωματιο, ερωτηση λοιπον: αν αναψω το κλασσικο, κανονικο καλοριφερ και κλεισω τα αλλα σωματα, κερδιζω κατι/καπως; γιατι ειχα ακουσει/διαβασει οτι μπορει και να εχει αντιθετο αποτελεσμα λογω διαφορας θερμοτητας με τα αλλα δωματια
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Πάντως με 1.5kW η κάθε αντίσταση δεν ξέρω κατά πόσο αποδοτική θα είναι σε σχέση με ένα θερμοσυσσωρευτή που τραβάει πολύ περισσότερο ή το καλοριφέρ. Αν χρειάζεται να λειτουργεί πολλές ώρες ώστε να κρατάει ζεστό το νερό, δεν ξέρω αν έχει νόημα, αν και λες ότι δε σε απασχολεί το κόστος. Στο σπίτι των γονιών μου έχουμε θερμοσυσσωρευτές που λειτουργούν με το νυχτερινό. Τόσα χρόνια δίναμε ~500€/χειμώνα. Στη δική σου περίπτωση, που και νυχτερινό να έχεις, θα τα λειτουργείς και την υπόλοιπη μέρα, το κόστος ανεβαίνει. Συν ότι έχουν αλλάξει οι χρεώσεις του νυχτερινού εδώ και μερικούς μήνες.
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Πάντως με 1.5kW η κάθε αντίσταση δεν ξέρω κατά πόσο αποδοτική θα είναι σε σχέση με ένα θερμοσυσσωρευτή που τραβάει πολύ περισσότερο ή το καλοριφέρ. Αν χρειάζεται να λειτουργεί πολλές ώρες ώστε να κρατάει ζεστό το νερό, δεν ξέρω αν έχει νόημα, αν και λες ότι δε σε απασχολεί το κόστος. Στο σπίτι των γονιών μου έχουμε θερμοσυσσωρευτές που λειτουργούν με το νυχτερινό. Τόσα χρόνια δίναμε ~500€/χειμώνα. Στη δική σου περίπτωση, που και νυχτερινό να έχεις, θα τα λειτουργείς και την υπόλοιπη μέρα, το κόστος ανεβαίνει. Συν ότι έχουν αλλάξει οι χρεώσεις του νυχτερινού εδώ και μερικούς μήνες. Ανεξαρτητα κόστους, οι θερμοσυσσωρευτές ζεσταίνουν το σπίτι ανάλογα με τα καλοριφέρ?
bill999r Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Αφού πρόκειται για αυτόνομη συνεννοηθείτε ποιοι θέλετε να βάλετε πετρέλαιο κ προχωρήστε μόνοι σας. Όσοι δεν θέλουν να συμμετέχουν απλά δεν θα ενεργοποιούν την θέρμανση τους. Φίλος μου σε αντίστοιχη περίπτωση, έχει αναλάβει εξολοκλήρου την προμήθεια πετρελαίου κ συντήρηση του λεβητα, λόγω νεογεννητου, μιας κ οι υπόλοιποι δεν θέλουν να ανάβουν. Του έρχεται λίγο ο κούκος αηδόνι αλλά τουλάχιστον δεν ξεπαγιαζει κατά τους χειμερινούς μήνες. 1
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, n4sleep είπε Καλύτερα πάρε ένα καλό κλιματιστικό Που είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης αλλά και ο λιγότερο αποδοτικός. Αφού θα έχει νεογέννητο ο άνθρωπος λέει, τι κλιματιστικό να βάλει; Να το έχει όλη μέρα, να του ξηραίνει το χώρο να πάθει τίποτα το μωρό και με το που το κλείνει να παγώνουν όλα; 1
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Φίλος μου σε αντίστοιχη περίπτωση, έχει αναλάβει εξολοκλήρου την προμήθεια πετρελαίου κ συντήρηση του λεβητα, λόγω νεογεννητου, μιας κ οι υπόλοιποι δεν θέλουν να ανάβουν. Του έρχεται λίγο ο κούκος αηδόνι αλλά τουλάχιστον δεν ξεπαγιαζει κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό σκέφτομαι σαν έσχατη λύση. Αν και σίγουρα θα γκρινιάξουν οι υπόλοιποι λόγω του παγίου. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από Tmark
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, zio10 said: Μπορεί να βάλει σόμπα πέλλετ σε πολυκατοικία; Επιτρέπεται; Αν πάει πακέτο με ένα σκλάβο που θα την γεμίζει/καθαρίζει, γιατί όχι? 😛 Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από ThReSh
bill999r Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Tmark είπε Αν και σίγουρα θα γκρινιάξουν οι υπόλοιποι λόγω του παγίου. Στην περίπτωση του φίλου μου τους έχει αφαιρέσει κ το πάγιο. Με λίγα λόγια οι υπόλοιπο δεν συμμετέχουν καν. Δηλαδή λειτουργεί τον λέβητα της πολυκατοικιας(ολόκληρο θηρίο δηλαδή) σαν να ήταν δικός του.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, Tmark είπε Ανεξαρτητα κόστους, οι θερμοσυσσωρευτές ζεσταίνουν το σπίτι ανάλογα με τα καλοριφέρ? Αυτοί που σου λέω εγώ είναι 35 ετών, φαντάζομαι οι καινούργιοι θα είναι περισσότερο αποδοτικοί ή/και πιο οικονομικοί. Η ποιότητα θέρμανσης είναι πάνω-κάτω η ίδια θα έλεγα. Από θέμα απόδοσης απ' όσο ξέρω το πετρέλαιο είναι εύκολα η καλύτερη λύση, λογικά οι θερμοσυσσωρευτές υστερούν. Αλλά έχουν το θετικό ότι λειτουργούν με το νυχτερινό και την υπόλοιπη μέρα κρατάνε ζέστη με τα πυρότουβλα, οπότε δεν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις στη θερμοκρασία. Ενώ τα σώματα του καλοριφέρ παγώνουν αν το κλείσεις για ώρα. Βέβαια η λογική με το πετρέλαιο είναι ότι θα το έχεις συνεχώς ανοιχτό με το θερμοστάτη ρυθμισμένο χαμηλά ώστε να μην ανοιγοκλείνει συνεχώς. 1
lary7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, Tmark είπε Το θέμα είναι η αξιοπιστία του παραπάνω συστήματος και αν ισχύουν αυτά που γράφουν στο site τους. Για το συστημα που ξερω δουλευουν απροβληματιστα εδω και 10 χρονια, ειναι απλο συστημα αν γινει σωστα η εγκατασταση δεν εχεις κατι να φοβηθεις.
zio10 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αν πάει πακέτο με ένα σκλάβο που θα την γεμίζει/καθαρίζει, γιατί όχι? 😛 Εντάξει νομίζω δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα για τις πέλλετ, είναι πιο εύκολες από ξυλόσομπες δηλαδή!
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Ημίμετρα όλα. Σαν την θέρμανση του καλοριφέρ δεν υπάρχει. Θα τα πληρώσεις σε ρεύμα υγρασίες φουσκώματα σε τοίχους επισκευές. Συν ότι δεν θα έχεις ζέστη όπως πρέπει σε όλο το σπίτι. Πόσοι είστε στην πολυκατοικία? Θέλει άλλος να το ανάψει? Ο καυστήρας για πόσα διαμερίσματα είναι? Εγώ είμαι διαχειριστής στην πολυκατοικία μας 9 διαμερισμάτων. Ακόμα έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε πετρέλαιο και να το ανάβουμε. Και όλα ήταν σωστής αρχής με το αποθεματικό που δημιουργήσαμε. Βέβαια πρέπει να πληρώνονται και τα κοινόχρηστα γιατί αλλιώς πάπαλα το αποθεματικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα