Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 35 λεπτά πριν, notist είπε Πόσοι είστε στην πολυκατοικία? Θέλει άλλος να το ανάψει? Ο καυστήρας για πόσα διαμερίσματα είναι? Η πολυκατοικία έχει 15 διαμερίσματα αλλά τον χειμώνα μένουν περίπου οι 7-8. Οι υπόλοιποι την εχουν σαν εξοχικό τα καλοκαίρια. Από τους 8 που μένουν, οι 2-3 σίγουρα θα θέλουν πετρέλαιο. 49 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτοί που σου λέω εγώ είναι 35 ετών, φαντάζομαι οι καινούργιοι θα είναι περισσότερο αποδοτικοί ή/και πιο οικονομικοί. Η ποιότητα θέρμανσης είναι πάνω-κάτω η ίδια θα έλεγα. Από θέμα απόδοσης απ' όσο ξέρω το πετρέλαιο είναι εύκολα η καλύτερη λύση, λογικά οι θερμοσυσσωρευτές υστερούν. Αλλά έχουν το θετικό ότι λειτουργούν με το νυχτερινό και την υπόλοιπη μέρα κρατάνε ζέστη με τα πυρότουβλα, οπότε δεν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις στη θερμοκρασία. Ενώ τα σώματα του καλοριφέρ παγώνουν αν το κλείσεις για ώρα. Βέβαια η λογική με το πετρέλαιο είναι ότι θα το έχεις συνεχώς ανοιχτό με το θερμοστάτη ρυθμισμένο χαμηλά ώστε να μην ανοιγοκλείνει συνεχώς. Το θέμα είναι ότι για 2-3 καλούς θερμοσυσσωρευτές πρέπει να σκάσω 1k+.
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Θάνο, το ιδιο προβλημα ειχα σε πολυκατοικία με 6 διαμερισματα. Σου προτείνω να απαιτήσεις να μπει πετρέλαιο. Με την αυτονομία, όποιος δε θέλει δε πληρωνει. Οκ υπάρχει ένα 20-30% που αναφέρεται στο καταστατικό, αλλά αν εσεις οι 3-4 το αναλάβετε ως έξοδο (και πάλι σας συμφέρει), εφόσον στα άλλα διαμερισματα δε κάψουν ούτε ευρώ, θα ειστε οκ και κανεις δε μπορει να πει οχι. 1
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Απώλεια στην απωλεια δηλαδη Πάρε θερμοπομπούς
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, pontez2 είπε Θάνο, το ιδιο προβλημα ειχα σε πολυκατοικία με 6 διαμερισματα. Σου προτείνω να απαιτήσεις να μπει πετρέλαιο. Με την αυτονομία, όποιος δε θέλει δε πληρωνει. Οκ υπάρχει ένα 20-30% που αναφέρεται στο καταστατικό, αλλά αν εσεις οι 3-4 το αναλάβετε ως έξοδο (και πάλι σας συμφέρει), εφόσον στα άλλα διαμερισματα δε κάψουν ούτε ευρώ, θα ειστε οκ και κανεις δε μπορει να πει οχι. Μάλλον προς τα εκεί τείνω, στην επόμενη συνέλευση τον Σεπτέμβριο θα το συζητήσω. Το θέμα είναι τι κάνεις στην περίπτωση που τα άλλα διαμέρισματα που δεν ήθελαν αρχίζουν και καίνε στα κρύα.
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 O θερμοπομπός ζεσταίνει μονο οσο δουλευει. Δε θα σου ζεστάνει τους τοιχους, δε θα απορροφίση την υγρασία. Αυτο το κάνει μονο ο θερμοσυσσωρευτής που ειναι ακριβος και καταναλωνει αρκετό ρευμα. Η αποδοση ομως ειναι εξαιρετικη απ΄οτι λένε οσοι έχουν δοκιμάσει. Μόλις τώρα, Tmark είπε Μάλλον προς τα εκεί τείνω, στην επόμενη συνέλευση τον Σεπτέμβριο θα το συζητήσω. Το θέμα είναι τι κάνεις στην περίπτωση που τα άλλα διαμέρισματα που δεν ήθελαν αρχίζουν και καίνε στα κρύα. Πληρωνουν κανονικά ότι έγραψε ο μετρητής τους. Και στα κοινόχρηστα θα πληρωσουν το ποσοστό τους κανονικά. Υποχρεωμένοι ειναι άλλωστε. Οτι και το πληρωνεις. Εσυ θα αναλάβεις την απώλεια μονο όσων δεν θέλουν να κάψουν. Οταν έκανα την ιδια κουβέντα, ολοι δέχτηκαν με χαρα. Σου λέει, τα 5 κοροιδα θα πληρωνουν για τους υπολοιπους. Τον δευτερο μηνα, ολοι έκαιγαν κανονικά πετρέλαιο και φυσικά πληρωναν κανονικά αυτο που τους αναλογουσε. Ειναι γλυκιά η ζέστη όταν μπορεις να την έχεις. Δε πα να γκρινιάζουν και να μιλάνε για δικές τους αυτονομίες. Πάντα το ηδη υπάρχον ζεσταίνει καλυτερα 1
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Το ποσοστό της συμμετοχής θέρμανσης του καυστήρα 25% θα το πληρώνουν κανονικά, όπως και τις υπόλοιπα έξοδα μηνιαίας συντήρησης της πολυκατοικίας, αλλιώς να πάνε να μείνουν σε μονοκατοικία να μην πληρώνουν τίποτα. Δεν το ήξεραν αγοράζοντας η νοικιαζοντας διαμέρισμα ότι υπάρχουν κοινόχρηστες δαπάνες? Δηλαδή ήμαρτον σε αυτή τη χώρα με το άσπρο μαύρο. Όταν ξεκίνησε η κρίση είχαμε στη δεξαμενή περίπου 2 τόνους πετρέλαιο και δεν άναβε κανείς εκτός από μένα, γιατί είχαμε και εμείς μωρό. Τη συμμετοχή την πλήρωναν όλοι κανονικά. Τους έλεγα αν θέλετε παρότι έχουμε αυτονομία ας το ανάβετε τις ώρες που το έχω και εγώ, τίποτα. Τελικά όταν είδαν ότι δεν ζεσταίνονται με άλλα μέσα η όταν ερχόντουσαν να μου πληρώσουν τα κοινόχρηστα, και μου έλεγαν ότι τους έκαψε η ΔΕΗ και δεν ζεσταίνονται,άρχισαν και το άναβαν κανονικά. Και εμείς έχουμε 2-3 διαμερίσματα που λείπουν αλλά τις κοινόχρηστες δαπάνες τις πληρώνουν κανονικά. Τι πάει να πει λείπουν? Ας έρθουν να μείνουν να το νοικιάσουν η να το πουλήσουν. 1
Tmark Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, notist είπε Όταν ξεκίνησε η κρίση είχαμε στη δεξαμενή περίπου 2 τόνους πετρέλαιο και δεν άναβε κανείς εκτός από μένα, γιατί είχαμε και εμείς μωρό. Τη συμμετοχή την πλήρωναν όλοι κανονικά. Offtopic: Λόγω της εμπειρίας σου, θεωρείς ότι με 20-21 βαθμούς το μωρό θα είναι εντάξει? Επίσης, ένας ποιοτικός αφυγραντύρας θα βοηθουσε γενικά την κατάσταση?
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, Tmark είπε Offtopic: Λόγω της εμπειρίας σου, θεωρείς ότι με 20-21 βαθμούς το μωρό θα είναι εντάξει? Επίσης, ένας ποιοτικός αφυγραντύρας θα βοηθουσε γενικά την κατάσταση? Χαζομπαμπά χαχαχαχα. Εγώ είμαι στον τρίτο όροφο ειμαι σάντουιτς με 4ο και 2ο. Επίσης δεν είναι στο βοριά και είναι κατασκευή 10ετιας. Είχα το θερμοστάτη στους 20-21 που άναβε και ήταν εντάξει. Εκεί είσαι εντάξει. Εγώ είχα ιονιστή αέρα πολύ καλό. Τότε αφυγραντήρες δεν υπήρχαν η ηταν πανάκριβοι. Φυσικά θα βοηθήσει. 1
bill999r Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Tmark είπε Επίσης, ένας ποιοτικός αφυγραντύρας θα βοηθουσε γενικά την κατάσταση? Έχεις πρόβλημα με υγρασία στο σπίτι σου; Αν ναι σίγουρα θα βοηθήσει αλλά θα πρέπει να τον έχεις να λειτουργεί 24/7. Αν δεν έχεις υγρασία, νομίζω ότι είναι περιττό έξοδο. Εγώ όταν γεννήθηκε η πρώτη μου κόρη είχα πάρει αφυγραντηρα διότι στο σπίτι που μέναμε τότε εσταζαν νερό τα παράθυρα. Μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα. Εν τέλει κατάλαβα πως εάν δεν έχεις ικανοποιητική θέρμανση στο χώρο(στο τότε σπίτι ή θέρμανση ήταν κοινόχρηστη κ άναβε συγκεκριμένες ώρες) τότε ότι κ να βάλεις είναι ημίμετρα. Στο δωμάτιο που είχαμε τη μικρή είχα πάρει ένα σώμα λαδιού με αποτέλεσμα ένα ωραιότατο 700αρι στον λογαριασμό ρεύματος... Τουλάχιστον δεν μας κρυώσε η μικρή.... Το επόμενο καλοκαίρι μετακόμισα σε σπίτι με αυτόνομη κ ξεμπέρδεψα. Για την ιστορία είχα αγοράσει αφυγραντηρα meaco, από τους πιο ποιοτικούς στην αγορά. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από bill999r 1
Tmark Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 12 ώρες πριν, nipoa είπε η λυση ειναι φυσικο αεριο Δεν έχει φτάσει Βουλιαγμένη ούτε ξέρω αν θα έρθει και πότε.
Tmark Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Το κλιματιστικό δεν κάνει τίποτα, με το που το κλείσεις στο 5λεπτο κρύωσε η ατμόσφαιρα. Επίσης είναι απαγορευτικά για νεογέννητα λόγω του ότι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. 1
BillT Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Ξεθάβω το θεματάκι γιατί θα ήθελα και γω να ακούσω απόψεις για το συγκεκριμένο σύστημα. Φίλε @Tmark εσύ έβαλες autoheat ή προτίμησες κάτι άλλο? Μετακόμισα πρόσφατα σε πολυκατοικία που μάλλον δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ο καυστήρας και απ ότι ξέρω συνενοοηση στην πολυκατοικία δύσκολα θα βγει. Έχω οικογένεια με τρία μικρά παιδιά και πρώτη φορά θα ζήσω σε σπίτι χωρίς κεντρική θέρμανση και ανησυχώ κάπως. Στην πολυκατοικία που ζούσα μέχρι τώρα ήμασταν από τις ελάχιστες που ήξερα που άναβαμε καλοριφέρ. Είχαμε αυτόνομη μεν, αλλά ο καυστήρας άναβε 2 ώρες το πρωί, 2 το μεσημέρι και 4 το βράδυ, οπότε όλοι άναβαμε ταυτόχρονα (εγώ προσωπικά δεν την έκλεινα ποτέ) την θέρμανση και έτσι ζεστενομασταν αρκετά καλά και σχετικά οικονομικά. Δεν είμαι καλός με τα ρεύματα και τις καταναλώσεις και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω. Έχω δύο a/c στο σπίτι αλλά τα έχω αποκλειστικά για ψυξη το καλοκαίρι. Μου αρέσει η ζέστη του καλοριφέρ... 😊
NikosKallithea Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, BillT είπε Ξεθάβω το θεματάκι γιατί θα ήθελα και γω να ακούσω απόψεις για το συγκεκριμένο σύστημα. Φίλε @Tmark εσύ έβαλες autoheat ή προτίμησες κάτι άλλο? Μετακόμισα πρόσφατα σε πολυκατοικία που μάλλον δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ο καυστήρας και απ ότι ξέρω συνενοοηση στην πολυκατοικία δύσκολα θα βγει. Έχω οικογένεια με τρία μικρά παιδιά και πρώτη φορά θα ζήσω σε σπίτι χωρίς κεντρική θέρμανση και ανησυχώ κάπως. Στην πολυκατοικία που ζούσα μέχρι τώρα ήμασταν από τις ελάχιστες που ήξερα που άναβαμε καλοριφέρ. Είχαμε αυτόνομη μεν, αλλά ο καυστήρας άναβε 2 ώρες το πρωί, 2 το μεσημέρι και 4 το βράδυ, οπότε όλοι άναβαμε ταυτόχρονα (εγώ προσωπικά δεν την έκλεινα ποτέ) την θέρμανση και έτσι ζεστενομασταν αρκετά καλά και σχετικά οικονομικά. Δεν είμαι καλός με τα ρεύματα και τις καταναλώσεις και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω. Έχω δύο a/c στο σπίτι αλλά τα έχω αποκλειστικά για ψυξη το καλοκαίρι. Μου αρέσει η ζέστη του καλοριφέρ... 😊 Το σπίτι είναι δικο σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα