Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί είμαι άσχετος με νομικά θέματα. Η πώληση αγαθού από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς κάποια απόδειξη είναι νόμιμη; Αν ΔΕΝ είναι τότε σε περίπτωση απάτης πως ο εξαπατημένος μπορεί να κινηθεί νομικά; 

Δημοσ.

Είναι νόμιμη αν δεν γίνεται συστηματικά. Τώρα το πώς ορίζεται το συστηματικά... Νομικά μπορείς να κινηθείς και εναντίον ενός που ποτίζει το γκαζόν του, το θέμα είναι τι αποδείξεις υπάρχουν για την απάτη, αν στέκουν νομικά και αν είναι επιβαρυντικές. 

Λέω τώρα εγώ π.χ. σου πούλησε ένα 3310 αντί για iPhone x. Μπορεί κάπως να επιβεβαιωθεί ότι δεν ήθελες απλά να πληρώσεις ακριβά ένα 3310; Ότι δεν σου έστειλε όντως iPhone x και δεν το άλλαξες εσύ με ένα ντολμαδάκι; Δυσκολακι φαίνεται.

Δεν υπάρχει καν επίσημο παραστατικό με περιγραφή του προϊόντος, αλλά ακόμα και να υπήρχε, τρέχα γυρευε. Θα αμαυρωσεις κάποιον που δεν έχει τρομερό πρόβλημα να αμαυρωθεί όπως ένα κατάστημα.

Ακόμα και αυτό που κάνουμε πολλοι σε παραγγελίες από μαγαζιά που τραβάμε βίντεο όταν ανοίγουμε τη συσκευασία, δεν είναι ότι στέκει κάπως και υποχρεώνει νομικά κανέναν. Καλή τη πίστη συμβαίνει (τουλάχιστον όταν δεν υφίσταται δικαίωμα υπαναχώρησης βλ. Αγορές από Κίνα).

Ου μπλέξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι νομιμη

...αν ομως πιστευεις οτι δεν μπορεις απο μονος σου να αντιμετωπίσεις κάποια απατη, η καλυτερη συμβουλη θα ηταν μην το αγοράσεις απο ιδιώτη, το καλυτερο θα ηταν να αγορασεις απο ενα καταστημα αυτο που ταιριάζει στην τσεπη σου, το να καταφύγεις αργότερα σε δικαστήρια κλπ εκτος απο τα έξοδα ειναι χρονοβόρο και ψυχοφθόρο.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ειναι νομιμη

...αν ομως πιστευεις οτι δεν μπορεις απο μονος σου να αντιμετωπίσεις κάποια απατη, η καλυτερη συμβουλη θα ηταν μην το αγοράσεις απο ιδιώτη, το καλυτερο θα ηταν να αγορασεις απο ενα καταστημα αυτο που ταιριάζει στην τσεπη σου, το να καταφύγεις αργότερα σε δικαστήρια κλπ εκτος απο τα έξοδα ειναι χρονοβόρο και ψυχοφθόρο.

ναι το οτι ειναι χρονοβορο και ψυχοφθορο το ξερω αλλα δεν μπορω να το αφησω ετσι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και αυτο το γνωριζω προφανως , αλλα αν μεινω απραγος, θα με "στοιχειώνει' για πολυ :P

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.

Κοιτα,καθε σοβαρος δικηγορος θα σου πει να μην πας σε καταγγελια ανευ ισχυρων αποδειξεων

Μπορει να βρεθεις με καταδικη στην πλατη για συκοφαντικη δυσφημιση

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Κοιτα,καθε σοβαρος δικηγορος θα σου πει να μην πας σε καταγγελια ανευ ισχυρων αποδειξεων

Μπορει να βρεθεις με καταδικη στην πλατη για συκοφαντικη δυσφημιση

και κερατας και δαρμενος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Μακιαβέλλι είπε

Μια μεγάλη ανάσα και αποδεξου το @splanis. Σε καταλαβαίνω, αλλά χρόνος, χρήμα και ταλαιπωρία για το τίποτα. 

Πόσα έχασες;

μια τηλεόραση 😥 (δεν θέλω σχόλια ξέρω την βλακεία μου)

Επεξ/σία από splanis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...