Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, talibanakos είπε Λογικη του παραλογου ειναι που η κοπελα σου καθεται ακομα εκει,τιποτε αλλο. Μαντεψε ποιος φταιει που οι εργοδοτες κανουν τετοια νταβατζιλικια.. Ευκολο να το λες και αρχικα συμφωνω αλλα αν δεν βρισκει αλλου δουλεια ?Αλλοι φταινε για αυτο και εμεις που τους εκλεγουμε.
talibanakos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 @Haldol @Γιάννης Platano Και για ποσο καιρο θα το κανει αυτο; Καποια στιγμη θα πρεπει να αλλαξει δουλεια,ασε που μπορει να τη διωξουν καποια στιγμη και να της κακοφανει ακομα πιο πολυ. Και αν ειναι τοσο κ@ριολης ο εργοδοτης της θα της κανει πουστι@ στην απολυση και θα της φαει και τα λεφτα που θα χρωσταει. 1
Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, talibanakos είπε @Haldol @Γιάννης Platano Και για ποσο καιρο θα το κανει αυτο; Καποια στιγμη θα πρεπει να αλλαξει δουλεια,ασε που μπορει να τη διωξουν καποια στιγμη και να της κακοφανει ακομα πιο πολυ. Και αν ειναι τοσο κ@ριολης ο εργοδοτης της θα της κανει πουστι@ στην απολυση και θα της φαει και τα λεφτα που θα χρωσταει. Μέχρι το τέλος της σεζόν (καλοκαίρι- τουριστικά). Θα φύγει έτσι κι αλλιώς. Απλά θέλει να 'χει ένα "μαξιλάρι" σε μισθούς ενός - δύο μηνών πριν φύγει. Αλλιώς πως θα ζήσει μέχρι να βρει άλλη δουλειά; Το θετικό είναι ότι ο άλλος δίνει λεφτά στο χέρι τα οποία δε φαίνονται πουθενά, ενώ τους έχει κάνει κανονική πρόσληψη. Αν κάνει πουστι@ όπως λες, μάλλον θα του γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί θα φαίνεται να χρωστάει και τα πληρωμένα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Μέχρι το τέλος της σεζόν (καλοκαίρι- τουριστικά). Θα φύγει έτσι κι αλλιώς. Απλά θέλει να 'χει ένα "μαξιλάρι" σε μισθούς ενός - δύο μηνών πριν φύγει. Αλλιώς πως θα ζήσει μέχρι να βρει άλλη δουλειά; Το θετικό είναι ότι ο άλλος δίνει λεφτά στο χέρι τα οποία δε φαίνονται πουθενά, ενώ τους έχει κάνει κανονική πρόσληψη. Αν κάνει πουστι@ όπως λες, μάλλον θα του γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί θα φαίνεται να χρωστάει και τα πληρωμένα. Αυτο δεν μπορει να γινει αφου ο εργοδοτης δεν εχει αποδεικτικα για τα μαυρα λεφτα .
Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτο δεν μπορει να γινει αφου ο εργοδοτης δεν εχει αποδεικτικα για τα μαυρα λεφτα . Τι εννοείς; Από τη στιγμή που οι καταθέσεις στον μισθοδοσίας είναι ελάχιστες σε σχέση με τις συμφωνηθείσες και τα υπόλοιπα έχουν δοθεί στο χέρι (χωρίς κάποια υπογραφή ή κάτι άλλο) δε μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει πάρει ποτέ αυτά τα λεφτά, σε ενδεχόμενη διένεξη;
talibanakos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, Haldol είπε Τι εννοείς; Από τη στιγμή που οι καταθέσεις στον μισθοδοσίας είναι ελάχιστες σε σχέση με τις συμφωνηθείσες και τα υπόλοιπα έχουν δοθεί στο χέρι (χωρίς κάποια υπογραφή ή κάτι άλλο) δε μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει πάρει ποτέ αυτά τα λεφτά, σε ενδεχόμενη διένεξη; Μαντευω οτι δεν παιζει αυτο,αλλιως ηδη θα ειχε προβλημα ο τυπος. Στα χαρτια θα ειναι ολα οπως πρεπει να ειναι. Μηπως η κοπελα σου νομιζει οτι δουλευει πληρης ενω στην ουσια την εχει με το ζορι ημιαπασχοληση; Δεν ξερω τα κολπα,αλλα συνηθως τετοιοι κομπιναδοροι τα ξερουν.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Τι εννοείς; Από τη στιγμή που οι καταθέσεις στον μισθοδοσίας είναι ελάχιστες σε σχέση με τις συμφωνηθείσες και τα υπόλοιπα έχουν δοθεί στο χέρι (χωρίς κάποια υπογραφή ή κάτι άλλο) δε μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει πάρει ποτέ αυτά τα λεφτά, σε ενδεχόμενη διένεξη; Οι καταθεσεις ειναι αυτες που εχουν εγγραφως συμφωνηθει .Κανεις δεν παιζει με αυτα ...Στην πραξη βεβια συμβαινουν αλλα. Φυσικα και μπορει να αποδειξει οτι δεν εχει παρει τα λεφτα αλα δεν μπορει να αποδειξει και οτι τα εχει δουλεψει .
Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Οι καταθεσεις ειναι αυτες που εχουν εγγραφως συμφωνηθει .Κανεις δεν παιζει με αυτα ...Στην πραξη βεβια συμβαινουν αλλα. Φυσικα και μπορει να αποδειξει οτι δεν εχει παρει τα λεφτα αλα δεν μπορει να αποδειξει και οτι τα εχει δουλεψει . Κοίτα, ελπίζουμε να μη φτάσουμε σ' αυτό το σημείο. Αλλά αν φτάσουμε θέλω να πιστεύω ότι η επιθεώρηση εργασίας πιο εύκολα θα πιστέψει ότι τα δούλεψε και δε τα πήρε, παρά ότι δε τα δούλεψε ποτέ. 3 λεπτά πριν, talibanakos είπε Μαντευω οτι δεν παιζει αυτο,αλλιως ηδη θα ειχε προβλημα ο τυπος. Στα χαρτια θα ειναι ολα οπως πρεπει να ειναι. Μηπως η κοπελα σου νομιζει οτι δουλευει πληρης ενω στην ουσια την εχει με το ζορι ημιαπασχοληση; Δεν ξερω τα κολπα,αλλα συνηθως τετοιοι κομπιναδοροι τα ξερουν. Άγνωστο, αλλά στις αρχές τα έβαζε όλα στον μισθοδοσίας. Οπότε δε νομίζω να την έχει περάσει για ημιαπασχόληση και να 'βαζε πόσα λεφτά στο λογαριασμό.
ziaba Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, stratos dr είπε Υπάλληλος δηλωμένος ημερομίσθιος εργασία απο Δευτέρα -Παρασκευή αναγκάζετε απο την επιχείριση να δουλεψει και το Σαββατο και την Κυριακυ ... Πως πληρωνεται για το Σαββατο με εργασια απο 7.30- 15.30 και Κυριακυ 7.30- 15.30 .? Εχει συμπληρώσει 40 ωρες την εβδομαδα που περασε ... Ειμαι αναγκασμένος να δωθει ρεπο την επόμενη εβδομαδα? Αν πχ παρει ρεπο Την επόμενη Δευτέρα θεωρείται οτι δεν εχει δουλέψει 40 ωρες την εβδομάδα? Αν δουλεψει ολη την επομενη εβδομαδα κανονικα πως θα πληρωθεί το χρωστούμενο ρεπο? Ευχαριστω. για Κυριακή ξέρω είναι +75% ... επίσης για τα ρεπό που λες είναι απλό ... πχ αυτος ο μήνας έχει 9 Σάββατα και Κυριακές άρα θα πάρει 9 ρεπό το λιγότερο (είτε Δευτέρα είτε Τετάρτη ξέρω γω ανάλογά το πρόγραμμά) μέσα στον μήνα και θα πληρωθεί 22 ημερομίσθια σε περίπτωσή που δουλέψει πχ 2 Κυριακές θα πληρωθεί και τα +75% για 2 μέρες ... αν ο εργοδότης του δώσει 19 ρεπό παλι 22 ημερομίσθια θα πληρωθεί ... έτσι είναι το νόμιμο
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Που το ειδες το αστειο ? Αυτο ειναι που λει ο νομος ασχετα αν εφαρμοζεται ή οχι .Επισης δεν επιτερπεται απασχοληση αν δεν περασουν 12 ωρες αναπαυσης. Εννοούσα ότι μου φάνηκε αστείο επειδή δύσκολα εφαρμόζεται στην πράξη, όπως είπες κι εσύ 1
BritGreek Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Πες της να κάνει και μια εκτύπωση των ενσήμων γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου, με συμβάσεις που μετά από λίγο καιρό γίνονται ημιαπασχολησης χωρίς να έχει ιδέα ο εργαζόμενος... Παιδιά, δεν είναι όλοι οι εργοδότες απατεώνες. Εγώ και πάρα πολλοί άλλοι που ξέρω, δεν έχουμε κοροϊδέψει ποτέ υπάλληλο. Ο αδικημένος συνεργάτης θα ζημιώσει και την ίδια την επιχείρηση. 2
talibanakos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Haldol είπε Άγνωστο, αλλά στις αρχές τα έβαζε όλα στον μισθοδοσίας. Οπότε δε νομίζω να την έχει περάσει για ημιαπασχόληση και να 'βαζε πόσα λεφτά στο λογαριασμό. Νομιζω οτι δε γινεται να βαζει λιγοτερα απο τα δηλωμενα. Με λιγα λογια της αλλαξε τη συμβαση μονος του.
Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, BritGreek είπε Πες της να κάνει και μια εκτύπωση των ενσήμων γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου, με συμβάσεις που μετά από λίγο καιρό γίνονται ημιαπασχολησης χωρίς να έχει ιδέα ο εργαζόμενος... Παιδιά, δεν είναι όλοι οι εργοδότες απατεώνες. Εγώ και πάρα πολλοί άλλοι που ξέρω, δεν έχουμε κοροϊδέψει ποτέ υπάλληλο. Ο αδικημένος συνεργάτης θα ζημιώσει και την ίδια την επιχείρηση. Καλή ιδέα... Δε σκέφτονται όλοι έτσι. Πολλοί δε βλέπουν τους υπαλλήλους σαν συνεργάτες, αλλά περισσότερο σαν... βάρη. Μακάρι να σκέφτονταν όλοι όπως λες. 😕 1
BritGreek Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, Haldol είπε Καλή ιδέα... Δε σκέφτονται όλοι έτσι. Πολλοί δε βλέπουν τους υπαλλήλους σαν συνεργάτες, αλλά περισσότερο σαν... βάρη. Μακάρι να σκέφτονταν όλοι όπως λες. 😕 Επειδή δεν αντιδρούν αυτοί που θίγονται. Αν ήξεραν ότι δεν τους παίρνει, θα ήταν τυπικοί όπως εμείς. Οι εργοδότες που κάνουν απατεωνιές δεν έχουν σκοπό να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης. Βέβαια πλέον έχει γίνει μόδα και το, εξίσου ανήθικο, αντίθετο. Να κάνουν ψεύτικες καταγγελίες υπάλληλοι, ζητώντας αποζημιώσεις για ώρες που δεν δούλεψαν ποτέ. Με ψεύτικους μάρτυρες. Ειδικά ωρομίσθιοι.
agamoi-thytai Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Είστε πολύ ελαστικοί με τους εργοδότες σας και γι’ αυτό κάνουν ότι γουστάρουν. Το κακό βέβαια είναι πως δεν εκτιμάται και η αντίθετη πλευρά κάποιες φορές, όταν το προσωπικό πληρώνεται παραπάνω από αυτά που πρέπει γιατί το αξίζει η για κίνητρο. Ευτυχως όσο ήμουν υπάλληλος δεν μου έκαναν κάτι γιατί θα έπεφτε Molotov και μετά καταγγελία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα