Mansora Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, dimips είπε Ελπίζω στο ψαρά και το κρεοπώλη να μη κάνετε παζάρια. Μη πάθουν τίποτα η γυναίκα σας και τα παιδιά σας που δε φταίνε σε τίποτα επειδή θέλατε να νιώσετε εσείς την ικανοποίηση Γιατί είναι γνωστό ότι ο κρεοπώλης και ο ψαράς αγοράζουν πάντα από τον εμπορο στο asking price και δεν κάνουν ποτέ κανένα παζαρι 😛
dim_mnia Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 πριν 2 χρόνια πήρα case fan από 12 -> 11€ χωρίς απόδειξη 😎😎😎 ...με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο (και με απόδειξη) πάντως 😥...
ObeyWario! Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, dim_mnia είπε πριν 2 χρόνια πήρα case fan από 12 -> 11€ χωρίς απόδειξη 😎😎😎 ...με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο (και με απόδειξη) πάντως 😥... Μόνο απο φπα γλίτωσε κάπου 3Ε και εσένα σου έκοψε μόνο 1Ε, δεν το λες και good deal
dim_mnia Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 55 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Μόνο απο φπα γλίτωσε κάπου 3Ε και εσένα σου έκοψε μόνο 1Ε, δεν το λες και good deal ναι η αλήθεια είναι πως δε το κατάλαβα πως μου έκοψε, μετά που δεν είδα την απόδειξη θυμήθηκα που είπε κάτι για "θα σου βγει πιο φθηνό", δε κοίταξα καν τα ρέστα
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Mansora είπε Γιατί είναι γνωστό ότι ο κρεοπώλης και ο ψαράς αγοράζουν πάντα από τον εμπορο στο asking price και δεν κάνουν ποτέ κανένα παζαρι 😛 Εντελώς άκυρο, επαγγέλματα όπως ψαράδες, κρεοπώληδες, μανάβηδες, αγοράζουν την τιμή που έχουν οι μεσάζοντες χονδρέμποροι, εκεί κάνουν αυτοί οτι θέλουν, μείωση τιμής μόνο με αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων.
fingolfingr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μου έχει τύχει να πουλάω κάτι και ενώ έχουμε συμφωνήσει και έχω ξενιτευτεί για να πάω να μου κάνει και παζάρια. Του έκοψα 5€ μόνο και μόνο επειδή βαριόμουνα ξανά την διαδικασία της αγγελίας. Αν ήμουν πιο κοντά σπίτι θα είχα φύγει. Μου έχει τύχει να πάω σε μέλος για αγορά και να μου πει ότι πριν λίγο του απάντησε ένας και δίνει παραπάνω 5€. Και τα ζητούσε και από έμενα για να μου το δώσει. Έφυγα αμέσως και ας έλεγε ότι τελικά θα μου το δώσει στην αρχική. Δεν ασχολήθηκαν καν με αξιολογήσεις. Μου έχει τύχει να πάω για αγορά ενός προϊόντος και τελικά να λείπει τροφοδοτικό στο κατά τ' άλλα άψογο προϊόν. Εκεί λοιπόν απαίτησα καλύτερη τιμή γιατί αν το ήξερα δεν θα είχα πάει καν. Υπήρχαν κι άλλοι με το ίδιο προϊόν. Επειδή αρκετές φορές ανταποκρίνομαι σε αγγελίες χωρίς πολύ σκέψη, σε σχετικά ακριβά προϊόντα ζητάω κάτι καλύτερο αλλά.... μόνο όταν δεν είμαι σίγουρος ότι το θέλω. Αν είμαι 50/50. Με καλύτερη τιμή το παίρνω. Χωρίς.... το ψάχνω κι άλλο και βλέπω. Όταν πχ με φίλο πήραμε πριν χρόνια από μέλος 2 επεξεργαστές , μια μητρική και κάτι άλλα με μετρητά αλλά δεν γινόταν καλύτερη τιμή στο πακέτο... το ψάξαμε παραπάνω. Στο τέλος καταλήξαμε σε αυτόν γιατί οι τιμές ήταν όντως καλές. Σε καταστήματα λιανικής πχ κωτσόβολος θα ζητήσω καλύτερη τιμή μόνο αν αγοράσω κάτι μετρητοίς και μόνο αν μιλάμε για μεγάλη αγορά (πχ κλιματιστικό) που η έκπτωση θα είναι καλή (πχ 100€). Για φτηνά προϊόντα δεν αξίζει να ασχοληθείς. Δεν θα γίνεις γύφτος για 5€. Φυσικά ποτέ σε προϊόντα προσφοράς. Το "παζάρι" αυτό το κάνω γιατί παλαιότερα που δούλευα σε αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών και όλα τα ταμπελάκια ήταν 10% πάνω από την κανονική τιμή ώστε να μπορείς να κάνεις αν θέλει ο πελάτης και 12 "άτοκες" δόσεις. Και την ίδια τακτική χρησιμοποιούσαν όλες οι αλυσίδες. Από τότε βέβαια έχουν περάσει 8 χρόνια και το skroutz έχει επεκταθεί πολύ, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε πολλά προϊόντα χρησιμοποιούν ακόμα αυτή την τακτική. ΥΓ: Σε όποιον αρέσει το παζάρι να πάει στην Κίνα. Κάνεις (ή τουλάχιστον έκανες όταν είχα πάει πριν χρόνια) παζάρι στα πάντα. Σε ένα σετ μπαλίτσες αντιστρές που είχα πάρει σε μαγαζί, η τιμή ξεκίνησε από τα 20€ περίπου. Η τιμή που τις πήρα ήταν περίπου 2€. Και υπήρχαν και άλλοι που τις πήραν φθηνότερα. 1 1
xaerialtwistx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαίρομαι πολύ για αυτό το θέμα γιατί μπορώ να βγάλω τα εσώψυχα μου σχετικά με αυτό. Υπάρχει πολύ γυφτιά εδώ μέσα (και συγνώμη και για τον όρο αλλά είναι πολύ επιεικής σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί). Βλέπεις, οι περισσότεροι νομίζουν πως επειδή βρισκόμαστε σε κρίση, όλοι όσοι βάζουν αγγελίες έχουν ανάγκη από χρήματα και θα δεχτούν να πουλήσουν κάτι όσο-όσο, οπότε και κάνουν παζάρια πέρα από κάθε όριο λογικής θέλοντας να εκμεταλλευτούν την 'ανάγκη' του πωλητή. Πραγματικά αν βάλω αγγελία και ξεχάσω να γράψω πως δε δέχομαι παζάρια, 9 στα 10 μηνύματα θα είναι για παζάρια (και οι τιμές μου είναι πάντα στα φυσιολογικά πλαίσια και πιο κάτω αφού πάντα κάνω έρευνα αγοράς και είμαι γνώστης του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαι στις αγγελίες (βιντεοπαιχνίδια) συν το ότι είμαι χρόνια πωλητής στο eBay). Αναγκαστικά σε κάθε μου αγγελία βάζω copy-paste το "Ανταλλαγές αδιάφορες" με μεγάλα bold γράμματα (και πάλι κάποιοι με θράσσος θα το αγνοήσουν σπαταλώντας το χρόνο μου). Όσο για τη θέση μου σαν αγοραστής, έχω συναντηθεί να πάρω μεταχειρισμένα παιχνίδια για 40 και 50 ευρώ χωρίς να πω τίποτα, πολύ απλά γιατί ξέρω ποια είναι η αξία τους και αν κάποιος θέλει ένα αντικείμενο και δε μπορεί να το βρει αλλού, γνωρίζει αυτόματα ότι τα παζάρια δεν έχουν καμία θέση. Αν η τιμή του πωλητή δεν είναι για την τσέπη κάποιου, απλά πάει παρακάτω ή ας βάλει μια αγγελία ζήτησης να μην ενοχλεί άλλους. Στην περίπτωση που ένας πωλήτής όντως δίνει κάτι κατά πολύ ακριβότερα από ότι αξίζει, μπορούμε να κάνουμε μια διευκρίνηση μιας και κανένας δεν είναι τέλειος αλλά όχι να κανουμε τους εξυπνους (όπως μια φορά που πουλούσα μια κόπια του Shadow Warrior 2 για PS4 στα 100 ευρώ (το οποίο βγήκε μονο στην Αμερική σε 1000 αντιτυπα) για να μου πει οτι το δινω πανακριβα και να κοιταζω το skroutz και το eBay πριν βαλω μια αγγελια (που στο skroutz δεν υπάρχει και eBay είχε 150 ευρώ), ότι δεν ειναι σπανιο και ότι το έχει και το πήρε μάλιστα από τα Public (εντω μεταξυ το παιχνίδι δε πωλήθηκε ποτε σε φυσικό κατάστημα και απο πισω δεν έχει καν barcode και γραφει "NOT FOR RESALE", μόλις του έστειλα φωτογραφία ότι η κόπια που έχω γράφει από πίσω ποια κόπια από τις 1000 είναι, έφυγε και δεν τον ξαναδα.) Προτείνω στους πωλητές να γράφουν πάντα σε κάθε τους αγγελία με μεγάλα γράμματα πως δε δέχονται παζάρια αν δεν τους ενδιαφέρει να σπαταλάνε το χρόνο τους. Παραθετώ 2 από τα πιο γύφτικα μηνύματα του 2018 • Παίρνω από Black Friday κάποια παιχνίδια για PS4 όπου η Sony τα ειχε ριξει στα 20 ευρώ από 40-70 που είχαν (Nioh, Wipeout Omega Collection, Uncharted 4 κα). Τελικά το Nioh δεν το άνοιξα και μια εβδομάδα μετά το έβαλα αγγελία στα 20 ευρώ (όσο το πήρα) ενώ το φθηνότερο στα καταστήματα είχε 40 ευρώ. Μου στέλνει ένας και μου λέει "το αφήνεις 15;". Του απαντάω "Όχι, ρίξε μια ματιά στα καταστήματα". Και μου απαντάει "Ναι αλλά Black Friday είχε 20, οπότε δεν πρέπει να το δώσεις πιο κάτω;". "Ναι αλλά τώρα έχουμε Πέμπτη του απάντησα, οπότε θα το πάρεις με τιμή Πέμπτης" και έφαγε block. • Πουλάω 9 PS Vita παιχνίδια στα 40 ευρώ (υπόψιν πως κάτω από 10 ευρώ δεν παίζει μεταχειρισμένος PS Vita τίτλος). Μου στέλνει ένας "φίλε ακριβά είναι 40, σου δίνω 20". Υπόψιν ότι μου είχαν στείλει άλλα 5 άτομα για να τα αγοράσουν την ίδια μέρα κιόλας. Δεν υπάρχει σωτηρία. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από xaerialtwistx 6 1
greekbusters Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Εμένα το περιστατικό μου φέρνει στο μυαλό αυτό που έχω πάθει πολλές φορές με τελευταία την περασμένη βδομάδα. Είχα φτιάξει έναν χειροποίητο καναπέ σε μια γιαγιουλα και αυτή μπερδεύτηκε και μ έδωσε 200 ευρώ παραπάνω καθώς δεν τα μέτρησε καλά τα χρήματα πριν μου τα δώσει.( Εγώ πάντα γιαυτό τα μετράω. Μου έχει τύχει πολλές φορές ο πελάτης να μπερδευτεί και να μ δώσει αρκετά χρήματα παραπάνω που δεν τα έχει δει, γτ άνθρωποι είμαστε.) Αν τα έπαιρνα το πιθανότερο είναι η γιαγιουλα να μην το καταλάβαινε ότι τα έδωσε σε εμένα. Πως να το κάνουμε, θα ένιωθα πολλές τύψεις και πότε δεν μ πέρασε από το μυαλό να κορόιδευα έτσι κάποιον. Τι; θα μπορούσα μάλιστα να πω και εγώ δικό σου λάθος ας τα μετραγες καλύτερα; τέτοιες πράξεις δείχνουν το ποσό κακοί είναι κάποιοι άνθρωποι και δείχνει πολλά για το ποιόν τους, γιατί η γαϊδουριά πιστεύω θα είναι πολύ μεγάλη και σε άλλα πράγματα
vagos789 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Αγοραπωλησια γινεται οταν συμφωνουν αγοραστης-πωλητης Δεν υπαρχει λογος να το βλεπετε συναισθηματικα,ηθικα ή οτιδηποτε αλλο Και οχι δεν ειστε "γυφτοι" οταν διεκδικειτε μια καλυτερη τιμη για εσας Γυφτοι εισαστε οταν κλεβετε,οταν βρωμιζετε τον χωρο, δεν σεβεστε εναν ηλικιωμενο κτλ κτλ 1
Prof_Chaos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε Προτείνω στους πωλητές να γράφουν πάντα σε κάθε τους αγγελία με μεγάλα γράμματα πως δε δέχονται παζάρια αν δεν τους ενδιαφέρει να σπαταλάνε το χρόνο τους. γ@μ@τα με μεγάλα γράμματα.. Φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα... Κάνω αγγελίες απο το 2003 ... Υπάρχει πολύ γυφτιά εδω μέσα και γενικότερα .. Υπάρχουν όμως και εξαιρετικοί πωλητες και αγοραστες αλλά αποτελουν μειοψηφία.. Τους γράφεις όχι παζάρια σεβαστείτε τον χρόνο μου.. Και σου κάνουν παζάρια και αγννοουν και τους υπολοιπους όρους της αγγελίας λές και το κάνουν εσκεμμένα. Θράσσος όχι αστεία. Το παζάρι σε λόγικά πλαίσια το καταλαβαίνω εαν κρίνεις οτι είναι τσιμπημένη η τιμή η παίζει χαμηλότερα γενικά . Παζάρι σε ήδη τιμή χώμα οχι παραπάει. Γραφεις αποστέλλω με ΕΛΤΑ +3 ευρώ μετα απο τραπεζική κατάθεση σου στέλνει θελω αντικαταβολή ή συνάντηση στου διαόλου. Γράφεις στην αγγελία εξοδα εμβάσματος βαρύνουν τον αγοραστή εαν γίνουν απο άλλη τράπεζα ... σε γράφουν και καταθέτουν απο αλλου και τρώς +3 ή 4 ευρώ καπέλο απο την συναλλαγή απροειδοποίητα ενω τους έχεις κάνει και καλύτερη τιμή... Πάρα πολλοι τέτοιοι που τους κάνω καλύτερη τιμή ,τρώω και τα έξοδα εμβάσματος .δεν εχω ζητήσει τίποτα πίσω και δεν έχω λάβει ουτε ενα ευχαριστώ. Γράφεις μόνο σοβαροι αγοραστές σου αποστέλουν μηνύματα "¨Φίλε ειναι διαθεσιμό με ενδιαφέρει ' του απαντάς και εξαφανίζεται. Δεν ειναι 1 μήνυνα τέτοιο ανα αγγελία είναι αρκετά.. Οταν βλέπω πλέον μηνυμα "αγοραστή" 4 τα ξημερώματα ή μήνυμα τύπου το έχεις ακόμη απο που είσαι (ενω γράφω μόνο για αποστολή) και άλλα ακυρα είναι 99% σίγουρο οτι δεν ψωνίζουν απλά χαζεύουν για να σου φάνε το χρόνο λές και είμαι κατάστημα.. Μου στέλνει ενας άλλος "Θέλω να το αγοράσω" Του απαντάω ωραία ποιος λογαριασμός τραπέζης σε εξυπηρετεί; Αφαντος .. δεν απάντησε ποτέ όπως και άλλοι με ακριβως την ίδια ερώτηση. Αλλος τσολιάς ενώ είχαμε κανονίσει να το αγοράσει μου λέει τελευταία στιγμή " αχμ αλλα με τι θα το στείλεις γιατι το θέλω σε 4 ημέρες " Με 3 ευρω με τι περιμένεις να στο στείλω ; Εν τέλη τον διευκόλυνα με κουριερ μετα ζήτησε αντικαταβολή και στο τέλος μου λέει εε μήπως μπορείς να συναντηθείς με ενα γνωστό μου 30 χιλιόμετρα μακριά να του το δώσεις; ΦΡΟΥΤΟ... Αν δεν είστε σίγουροι μην απασχολείτε τους άλλους σας παρακαλώ..! Ελεος πια. Επίσης απο που μπλοκάρεις τα φρούτα; Το έψαχνα μετα την αναβάθμιση και δεν μπορώ να το βρώ.. Είναι αναγκαίο πλέον να τους μπλοκάρεις . Εχω μια λίστα απο δαύτους. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από Prof_Chaos
phanispal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Καλώς τα παιδιά. Το κλασικό, το απίστευτο τουπέ που έλεγα τις προάλλες σε παρόμοιο νήμα.
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 To παζάρι είναι κάτι το φυσιολογικό σε λογικά πλαίσια και εδώ μέσα γίνεται της τρελής. Πολλοί δε, θέλουν και καλύτερη τιμή και δωρεάν αποστολή με courier γιατί είναι large . Αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι κάποιον που ήθελε να πάρει κάτι από εμένα χωρίς να πληρώσει ΦΠΑ γιατί ήταν επαγγελματίας λέει και δεν πληρώνει και το κορυφαίο ήταν ότι επέμενε και προσπαθούσε να με πείσει ότι η νοοτροπία του ήταν σωστή και εγώ ο λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα