orck Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, moure είπε Απορώ πως κάποιοι περιμένουν να υπάρξει ανάληψη ευθυνών από κάποιους από την κυβέρνηση. Υπηρξε ανάληψη ευθύνης όταν ένα πολύ μικρό πετρελαιοφόρο που είχε ατύχημα στην Σαλαμίνα πρόλαβε να μολύνει όλον τον Σαρωνικο? Υπηρξε ανάληψη ευθύνης όταν στην Μανδρα πνίγηκε τόσος κόσμος και καταστράφηκαν περιουσίες? Υπηρξε ανάληψη ευθύνης όταν σε ένα βράδυ έκλεισαν οι τράπεζες και έχουμε capital controls μέχρι και σήμερα? Παντοτε φταίνε κάποιοι άλλοι... Ωπα, τι εχουμε εδω; Μνημη χρυσοψαρου η μνημονευεις οτι βολευει; Δηλαδη αυτες ειναι οι μοναδικες τρεις καταστροφες που εχουν συμβει και πριν ηταν ολα τελεια; Μηπως σε καθε κυβερνηση υπαρχουν καποια πραγματα που απλα δεν μπορεις να τα κανεις τελεια, οπως νομιζουν αρκετοι εδω μεσα; Οχι δεν ψηφιζω αυτο που νομιζεις, βρες κατι αλλο να πεις. 37 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Τα κτισματα ήταν εργο της ιδιωτικής πρωτοβουλιας αλλα όχι της καλης... της αλλης της κακιας που πρεπει να την ελεγξει το κρατος.. Την κακης ιδιωτικης πρωτοβουλιας που χρειαζεται το κακο κρατος για να ελεγξει. Τι πραγματα ειναι αυτα, τι ειμαστε, καμια σοβιετια; Επειδη πραγματικα δεν θυμαμαι, εχει υπαρξει ποτε κυβερνηση ελληνικη η οποια να παραιτηθηκε επειτα απο καταστροφη; 2
παπι Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, gas7777 είπε Αναμενόμενο ό, τι λένε για εκκένωση. Έχει γραφτεί εδώ δεκάδες φορές. Το αναμενόμενο είναι πως σε δουλευει. Αν ήθελε μια μέρα για εκκένωση τότε θα ήταν όλοι νεκροί. Από τις μαρτυρίες είναι προφανές ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση πλην από ένα μπατσικο που φώναζε με την ντουνρουκα να πάνε παραλία. Ένα μπατσικο σε όλη αυτή την περιοχή. 1
xaratsi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, Mesqal είπε Να φυγουν αυτοι να ρθουνε ποιοι ρε παιδια? Μονη ελπιδα που εχουμε ειναι να μας σωσουνε οι εξωγηινοι. Κι εμένα αυτό είναι το παράπονο μου και ίσως και των επόμενων γενιών. Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ενας ΗΓΕΤΗΣ που θα μαζεψει μια ισχυρή ομάδα και θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και χτίσιμο απ την αρχή χωρίς να τον επηρεάζει η γνώμη και η μαγαζαρα του κάθε πονηρου επειδή έτυχε να έχει φράγκα.. 1
silverado Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, gas7777 είπε Παλι καλά που δε το έκαναν να λες. Θα κλαιγαμε χιλιάδες. 20000 κόσμος να φύγει σε 1 ώρα; Δεν έχει γίνει πουθενά στην ιστορία. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα προλαβαιναν να πανε στην παραλια και δεν θα ψαχναν τελευταια στιγμη να βρουν περασμα για να γλυτωσουν.
panossar95 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Ευθύνη δε μπορεί να δωθεί μόνο στη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει ευθύνη σε όλους όσους είχαν εξουσία τόσα χρόνια. Ίσως η σημερινή κυβέρνηση, στο συγκεκριμένο θέμα, να έχει και τη λιγότερη ευθύνη. Όταν τόσα χρόνια όλα είναι στη τύχη τους, δε χρειάζεται να τα ξαναπούμε, όλοι ξέρουμε τι καναμε σαν χώρα, άλλοι λίγο άλλοι πολύ άλλοι καθόλου. Ποτέ δεν ειχαμε παιδεία σε τίποτα. Ούτε ενημέρωση, ούτε πρόληψη, ούτε τίποτα. Ίσως εμείς οι νέοι είμαστε ένα σκαλί πάνω σε πολλά θέματα, αλλά είμαστε ακόμα πίσω γενικά. Το πιο απλό θα σας πω. Πηγαίνουν οι γονείς στο γιατρό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο? Ή οι γονείς των γνωστών σας? Εγώ τους παρακαλάω. "Αφού ρε Πάνο είμαι καλά, δεν έχω κάτι", και τελευταία φορά πήγαν στο νοσοκομείο 23 χρόνια πριν όταν με γέννησαν. Είμαστε ένα χαλι από παντού. Δε νοιαζόμαστε μέχρι να μας τύχει κάτι. Και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και να τύχει το κακό και να το ξεπεράσεις, δε μαθαίνεις για τη συνέχεια. Όλα ξεκινούν από τη παιδεία. Απο την οικογένεια για αρχή , και μετά το σχολείο. Όταν μάθουμε να "εκπαιδευόμαστε" από μικροί για διάφορες καταστάσεις, όταν μάθουμε να πηγαίνουμε στο γιατρό χωρίς να έχουμε κάτι, όταν μάθουμε να κανουμε κάτι δικό μας τίμια και αξια χωρίς "κάποιον γνωστό που έχω", όταν μάθουμε να τηρούμε και να συμβαδίζουμε με νόμους και κανόνες, όταν μάθουμε να σεβόμαστε από το περιβάλλον μέχρι το πιο μικρό ζωάκι, τοτε ναι. Θα γίνουνε κανονικοί άνθρωποι, σε μια κανονική κοινωνία. Μέχρι τότε, θα έχουμε ανάλογα περιστατικά με του παρελθόντος αλλά και τα πρόσφατα. Δυστυχώς.. 15 1
silverado Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, panossar95 είπε Ευθύνη δε μπορεί να δωθεί μόνο στη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει ευθύνη σε όλους όσους είχαν εξουσία τόσα χρόνια. Ίσως η σημερινή κυβέρνηση, στο συγκεκριμένο θέμα, να έχει και τη λιγότερη ευθύνη. Το ηταν στραβο το κλημα το φαγε και ο γαιδαρος, το ξερεις ;
HALF EVIL Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, silverado είπε Αν εβλεπες ΣΚΑΙ τωρα θα καταλαβαινες το αντιθετο. 4 ωρες παιζαν το που..ακι τους την ωρα που καποιοι αλλοι κανανε πετυχημενη εκκενωση, ενω καποια κυρια που μας αποσχολει πολυ καιρο με τις γκαφες της δεν ηταν εκειπου επρεπε για να ληφθει η αποφαση να κανουν και αυτοι εκκενωση. Δεν χρειάζεται να μας λες από που ενημερώνεσαι. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία.
naive Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, xaratsi είπε Κι εμένα αυτό είναι το παράπονο μου και ίσως και των επόμενων γενιών. Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ενας ΗΓΕΤΗΣ που θα μαζεψει μια ισχυρή ομάδα και θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και χτίσιμο απ την αρχή χωρίς να τον επηρεάζει η γνώμη και η μαγαζαρα του κάθε πονηρου επειδή έτυχε να έχει φράγκα.. δεν υπάρχει η κρίσιμη μάζα που απαιτείται για αυτό. Γιατί τελικά οι περισσότεροι βολεύονται (ή νομίζουν ότι βολεύονται). Δυστυχώς πάντα θα σερμόμαστε πίσω από τις εξελίξεις και όποια πρόοδος θα έρχεται ως αναγκαστική συνέπεια δυσάρεστων πραγμάτων 1
Psaris Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, panossar95 είπε Ευθύνη δε μπορεί να δωθεί μόνο στη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει ευθύνη σε όλους όσους είχαν εξουσία τόσα χρόνια. Ίσως η σημερινή κυβέρνηση, στο συγκεκριμένο θέμα, να έχει και τη λιγότερη ευθύνη. Όταν τόσα χρόνια όλα είναι στη τύχη τους, δε χρειάζεται να τα ξαναπούμε, όλοι ξέρουμε τι καναμε σαν χώρα, άλλοι λίγο άλλοι πολύ άλλοι καθόλου. Ποτέ δεν ειχαμε παιδεία σε τίποτα. Ούτε ενημέρωση, ούτε πρόληψη, ούτε τίποτα. Ίσως εμείς οι νέοι είμαστε ένα σκαλί πάνω σε πολλά θέματα, αλλά είμαστε ακόμα πίσω γενικά. Το πιο απλό θα σας πω. Πηγαίνουν οι γονείς στο γιατρό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο? Ή οι γονείς των γνωστών σας? Εγώ τους παρακαλάω. "Αφού ρε Πάνο είμαι καλά, δεν έχω κάτι", και τελευταία φορά πήγαν στο νοσοκομείο 23 χρόνια πριν όταν με γέννησαν. είναι γιατί δεν έχουμε προστασία απο το κράτος,είναι άγρια δύση η κοινωνία....
panossar95 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, xaratsi είπε Κι εμένα αυτό είναι το παράπονο μου και ίσως και των επόμενων γενιών. Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ενας ΗΓΕΤΗΣ που θα μαζεψει μια ισχυρή ομάδα και θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και χτίσιμο απ την αρχή χωρίς να τον επηρεάζει η γνώμη και η μαγαζαρα του κάθε πονηρου επειδή έτυχε να έχει φράγκα.. Μαζί σου, ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ, αλλά ποιος θα δεχτεί τα λάθη του? Ποιος θα πει, ναι γκρεμιζω το σπίτι μου επειδή το έχτισα παράνομα? Ποιος θα πει, ναι να επιστρέψω την επιδότηση που πήρα για τα κατσίκια μου και τα έκανα σπίτι ?( Αληθινό παράδειγμα στο χωριό μου) Ποιος θα πει, δε μου αξίζει η δουλειά που κάνω γιατι μπήκα με γνωριμίες? Κανένας. Δυστυχώς, έτσι μάθανε, έτσι πάνε να μας μάθουν και εμάς οι δικοί μας και ο οικογενειακός κύκλος μας. Και αυτό το πράγμα θα παραμένει μέχρι να έρθει η απόλυτη καταστροφή της κοινωνίας. Αν έρθει. Αλλιώς θα συνεχίζουμε όπως τώρα και χειρότερα. Αν ήσουν "τυχερός" και είχες λεφτά με όποιον τρόπο είχες, θα έχεις ακόμα, αν όχι θα παλεύεις για να ζήσεις. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για να γίνει μια νέα αρχή, οχι προφανώς η τέλεια κοινωνία, αυτό δε γίνεται, αλλά μια κοινωνία σαν αυτή που συναντάμε έξω, θα πρέπει να συμφωνήσει το μεγαλύτερο μέρος. Δε γίνεται από τα 10 εκατομμύρια, να ξεκινήσουν 2.000. Δε θα πετύχει ποτέ. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από panossar95 7
silverado Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Νομιζω οτι αφου μας ειπαν οτι εκαναν οτι μπορουσαν, αυριο θα εχουμε το 84 σε 122. 1
xaratsi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, panossar95 είπε Μαζί σου, ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ, αλλά ποιος θα δεχτεί τα λάθη του? Ποιος θα πει, ναι γκρεμιζω το σπίτι μου επειδή το έχτισα παράνομα? Ποιος θα πει, ναι να επιστρέψω την επιδότηση που πήρα για τα κατσίκια μου και τα έκανα σπίτι ?( Αληθινό παράδειγμα στο χωριό μου) Ποιος θα πει, δε μου αξίζει η δουλειά που κάνω γιατι μπήκα με γνωριμίες? Κανένας. Δυστυχώς, έτσι μάθανε, έτσι πάνε να μας μάθουν και εμάς οι δικοί μας και ο οικογενειακός κύκλος μας. Και αυτό το πράγμα θα παραμένει μέχρι να έρθει η απόλυτη καταστροφή της κοινωνίας. Αν έρθει. Αλλιώς θα συνεχίζουμε όπως τώρα και χειρότερα. Αν ήσουν "τυχερός" και είχες λεφτά με όποιον τρόπο είχες, θα έχεις ακόμα, αν όχι θα παλεύεις για να ζήσεις. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για να γίνει μια νέα αρχή, οχι προφανώς η τέλεια κοινωνία, αυτό δε γίνεται, αλλά μια κοινωνία σαν αυτή που συναντάμε έξω, θα πρέπει να συμφωνήσει το μεγαλύτερο μέρος. Δε γίνεται από τα 10 εκατομμύρια, να ξεκινήσουν 2.000. Δε θα πετύχει ποτέ. Όλα γίνονται ΕΑΝ υπάρχει καλή θέληση και οργάνωση. Δες πόσο όμορφα οργανώθηκε η βοήθεια μέσα σε ελάχιστες ώρες. Ο καθένας απ το υστέρημά του. Όσο αφορά τα σπίτια και τα μαγαζιά που εμποδίζουν ή δεν αποψιλωνουν θάμνους και σκουπίδια στον ίδιο τους τον κήπο+σε κάθε γειτονιά ΚΑΙ όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και υπάρξει ΥΠΟΤΥΠΏΔΕΣ πολεοδομικο σχέδιο θα πάει κόντρα ένας γείτονας σε 10 πιστεύεις; Δεν νομίζω.. Όλα γίνονται συλλογικά όλα. Ποτέ ιστορικά δεν έκανε ένα άτομο ή ένας επιχειρηματίας κουμάντο ΜΟΝΟΣ. Τελοσπάντων είναι μεγάλη κουβέντα που δεν μπορεί να αναπτυχθεί έδω. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά να έχουμε και λίγη ελπίδα ε; 😉 Δεν είναι όλα μαύρα. Και από την στάχτη μπορεί να υπάρξει αναγέννηση αλλά..... 8 λεπτά πριν, silverado είπε Νομιζω οτι αφου μας ειπαν οτι εκαναν οτι μπορουσαν, αυριο θα εχουμε το 84 σε 122. Έλεος ρε σεις... 1
panossar95 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, xaratsi είπε Όλα γίνονται ΕΑΝ υπάρχει καλή θέληση και οργάνωση. Δες πόσο όμορφα οργανώθηκε η βοήθεια μέσα σε ελάχιστες ώρες. Ο καθένας απ το υστέρημά του. Όσο αφορά τα σπίτια και τα μαγαζιά που εμποδίζουν ή δεν αποψιλωνουν θάμνους και σκουπίδια στον ίδιο τους τον κήπο+σε κάθε γειτονιά ΚΑΙ όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και υπάρξει ΥΠΟΤΥΠΏΔΕΣ πολεοδομικο σχέδιο θα πάει κόντρα ένας γείτονας σε 10 πιστεύεις; Δεν νομίζω.. Όλα γίνονται συλλογικά όλα. Ποτέ ιστορικά δεν έκανε ένα άτομο ή ένας επιχειρηματίας κουμάντο ΜΟΝΟΣ. Τελοσπάντων είναι μεγάλη κουβέντα που δεν μπορεί να αναπτυχθεί έδω. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά να έχουμε και λίγη ελπίδα ε; 😉 Δεν είναι όλα μαύρα. Και από την στάχτη μπορεί να υπάρξει αναγέννηση αλλά..... Έχω ελπίδα εννοείται. Αν δεν είχα δε θα ενδιαφερομουν. Απλά δε γίνονται αυτά από τη μια μέρα στην άλλη. Και δυστυχώς γίνονται μόνο μέσα από καταστροφή.Μονο τότε αλλάζουμε σκεπτικό. Ίσως όλο αυτό που έγινε, να έγινε για "καλό", είναι σκληρό αλλά ίσως να είναι αλήθεια. Ίσως μετα από αυτή τη καταστροφή, να ασχοληθούμε για άλλες τόσες περιοχές που είναι σαν το Μάτι. Ίσως. 1
Miracle Worker Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 36 λεπτά πριν, panossar95 είπε Μαζί σου, ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ, αλλά ποιος θα δεχτεί τα λάθη του? Ποιος θα πει, ναι γκρεμιζω το σπίτι μου επειδή το έχτισα παράνομα? Ποιος θα πει, ναι να επιστρέψω την επιδότηση που πήρα για τα κατσίκια μου και τα έκανα σπίτι ?( Αληθινό παράδειγμα στο χωριό μου) Ποιος θα πει, δε μου αξίζει η δουλειά που κάνω γιατι μπήκα με γνωριμίες? Κανένας. Δυστυχώς, έτσι μάθανε, έτσι πάνε να μας μάθουν και εμάς οι δικοί μας και ο οικογενειακός κύκλος μας. Και αυτό το πράγμα θα παραμένει μέχρι να έρθει η απόλυτη καταστροφή της κοινωνίας. Αν έρθει. Αλλιώς θα συνεχίζουμε όπως τώρα και χειρότερα. Αν ήσουν "τυχερός" και είχες λεφτά με όποιον τρόπο είχες, θα έχεις ακόμα, αν όχι θα παλεύεις για να ζήσεις. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για να γίνει μια νέα αρχή, οχι προφανώς η τέλεια κοινωνία, αυτό δε γίνεται, αλλά μια κοινωνία σαν αυτή που συναντάμε έξω, θα πρέπει να συμφωνήσει το μεγαλύτερο μέρος. Δε γίνεται από τα 10 εκατομμύρια, να ξεκινήσουν 2.000. Δε θα πετύχει ποτέ. Το θέμα είναι όποιος κάνει λαμογιά να τρώει το φτύσιμο (μεταφορικά) από την κοινωνία και να έχει τις ανάλογες επιπτώσεις αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Όσο ο κόσμος θεοποιεί το κάθε λαμόγιο ως "μάγκα" και γεμίζει το μαγαζί του, επειδή είναι της "πιάτσας", δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή, γιατί απλά μόλις αυτός συμμορφωθεί θα βρεθεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του. Η επαρχία είναι γεμάτη τέτοιες περιπτώσεις και συνήθως όταν κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές ως σύμβουλοι παίρνουν ουκ ολίγα ψηφαλάκια, παρ' ότι όλοι ξέρουν τι λαμόγια είναι. 1 1
panossar95 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Το θέμα είναι όποιος κάνει λαμογιά να τρώει το φτύσιμο (μεταφορικά) από την κοινωνία και να έχει τις ανάλογες επιπτώσεις αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Όσο ο κόσμος θεοποιεί το κάθε λαμόγιο ως "μάγκα" και γεμίζει το μαγαζί του, επειδή είναι της "πιάτσας", δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή, γιατί απλά μόλις αυτός συμμορφωθεί θα βρεθεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του. Η επαρχία είναι γεμάτη τέτοιες περιπτώσεις και συνήθως όταν κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές ως σύμβουλοι παίρνουν ουκ ολίγα ψηφαλάκια, παρ' ότι όλοι ξέρουν τι λαμόγια είναι. Ε παίρνουν γιατί έτσι λειτουργούμε τόσα χρόνια. "Κάτσε να τον ψηφίσω, θα με κεράσει 2 μπύρες. Θα με κεράσει σφηνάκια, θα μου κόψει 20 ευρώ από τα παϊδάκια." Κλασσικό παράδειγμα επαρχίας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις