Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αμα δω φωτιά μπροστά μου, δε ξέρω πως θα αντιδράσω. Ουτε κι εσυ ξέρεις. Οποτε ας μη κατηγορουμε. Αυτο λέω. Υπήρξε πανικος. Πολυ δυσκολες καταστάσεις. Οι αντιδράσεις ειναι πάντα υπερβολικές. Και αν ο άλλος βρει διοδο να ξεφυγει απ τη ΛΕΑ θα το κάνει. Στον πανικο ισως να το έκανα κι εγω. Δε ξέρω! Τιποτε άλλο!

πρωτα απ ολα στο υπογραφω οτι η λεα ειναι ετσι και χωρις φωτια, το χω δει πολλες φορες και θα το δω ακομα περισσοτερες

δεν θα σχολιασω καν οτι στο πανικο που ειναι ζωοδες ενστικτο να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ εσυ θα πλησιαζες τη φωτια, νομιζω οτι αμα φτασαμε σε αυτο το σημειο για να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα προκειται περι ξεφτυλας

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα να δεις!!!

Αναλυτικά, από τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκύπτει ότι τα αίτια των αγροτοδασικών πυρκαγιών (για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί το έργο της προανάκρισης), έχουν ως εξής:

• Πρόθεση 47,94%
  • Αμέλεια 32,65%
  • Φυσικά αίτια 2,78%
  • Άγνωστα 13,45%
  • Τυχαία 3,18%.

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/54327/perissoteres-pyrkagies-pio-polloi-emprismoi-o-apologismos-tis-antipyrikis-periodoy-2016

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

και το ότι τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι υποθέσεις είναι.

Έχεις κάποια απόδειξη για το ότι έχουν έρθει εξωγήινοι στη γη ή για το ότι υπάρχουν εξωγήινοι στο γαλαξία μας ή απλά σου αρέσει να τρολάρεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

πρωτα απ ολα στο υπογραφω οτι η λεα ειναι ετσι και χωρις φωτια, το χω δει πολλες φορες και θα το δω ακομα περισσοτερες

δεν θα σχολιασω καν οτι στο πανικο που ειναι ζωοδες ενστικτο να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ εσυ θα πλησιαζες τη φωτια, νομιζω οτι αμα φτασαμε σε αυτο το σημειο για να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα προκειται περι ξεφτυλας

Σε αυτο συμφωνω απόλυτα. Το εγραψα απ τη πρωτη στιγμη. Το αν πλησιάζουν ή οχι, το θεωρω χαζο να το κρινουμε απο μια φωτογραφια. Δηλαδη τους έχεις ολους τοσο ηλιθιους με παιδιά κτλ να τρεχουν προς τη φωτιά. Προφανως η φωτο δε βοηθάει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, pontez2 said:

Εδώ άρθρο με στοιχεία που αναφέρουν οτι το 80% των πυρκαγιων στη χωρα μας προκαλουνται απο εμπρησμους. Στο Βιλαμπάχο βέβαια μπορουμε να συνεχισουμε να τριβουμε.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/apo-emprismous-prokaleitai-to-80-twn-dasikwn-purkagiwn

Τα ερωτηματικά που έχουν κάποιοι, ειναι παραπάνω απο λογικά. Λογικές δεν ειναι οι αιτίες που σκαρφιζόμαστε. Ουτε κακοι τουρκοι, ουτε οικοπεδοφάγοι. Απλως ψυχασθενής ή απροσεκτοι σε πολλές περιπτωσεις.

Το έχει πει και ο Ξανθόπουλος, πως το 95% των πυρκαγιών είναι καθαρά από ανθρώπινο παράγοντα (εμπρησμό και αμέλεια, προτιμώ να τα διαχωρίζω). Επίσης υπάρχει και αυτό: https://spacezilotes.wordpress.com/2007/09/13/έγιναν-ήρωες-«παρανομώντας»/

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει (αν και πρόκειται για δηλώσεις), έμφαση όμως στην τελευταία παράγραφο... 

Επεξ/σία από akpe
  • Like 1
Δημοσ.

Το πλεόνασμα πλεόνασμα όμως. Επιτυχία. Δώσε ρε λεφτά να μου ντύσεις και εκπαιδεύσεις δασοφύλακες. Βάλε κάμερες και άσε τους "1984" τύπους να φωνάζουν για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όταν πάνε στο δάσος για να κάνουν σεξ ή τσιγαριλικι. Χτίσε και 3 καινούργιες φυλακές για να μην βγαίνουν με τον νόμο (τάδε) για αποσυμφόρηση και κάτι κάνεις.

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα, αφού λογικά η ζώνη θα είναι ελεγχόμενη, σε αντίθεση με τις άλλες εστίες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Σε αυτο συμφωνω απόλυτα. Το εγραψα απ τη πρωτη στιγμη. Το αν πλησιάζουν ή οχι, το θεωρω χαζο να το κρινουμε απο μια φωτογραφια. Δηλαδη τους έχεις ολους τοσο ηλιθιους με παιδιά κτλ να τρεχουν προς τη φωτιά. Προφανως η φωτο δε βοηθάει.

μα προφανως σταματησαν για να ΜΗΝ κινηθουν προς τη φωτια και πολυ απλα δεν μπορουσαν να πανε αλλου. αυτοι που ειναι στη λεα κινουνταν ΗΔΗ στη λεα. που ειναι το περιεργο?

Δημοσ.

Έλεος με τις ανεμογεννήτριες ρε παιδιά. Προφανώς και δεν μπήκε φωτιά για να καθαρίσει τα πουρνάρια. Οι ανεμογεννήτριες θέλουν επιπέδωση και προεργασία του εδάφους. Φαίνονται και οι δρόμοι που ανοίχτηκαν για να πάνε τα μηχανήματα. Έχετε καμιά ιδέα τι μηχάνηματα και τι υλικά πρέπει να ανέβουν εκεί πάνω για να φτιαχτούν; Με τα χέρια νομίζετε τις σήκωσαν;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fotis13 είπε

Σοβαροτατη  πηγη !

Ειναι μια απο τις πολλες που θα βρεις αν το ψαξεις...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αμα δω φωτιά μπροστά μου, δε ξέρω πως θα αντιδράσω. Ουτε κι εσυ ξέρεις. Οποτε ας μη κατηγορουμε. Αυτο λέω. Υπήρξε πανικος. Πολυ δυσκολες καταστάσεις. Οι αντιδράσεις ειναι πάντα υπερβολικές. Και αν ο άλλος βρει διοδο να ξεφυγει απ τη ΛΕΑ θα το κάνει. Στον πανικο ισως να το έκανα κι εγω. Δε ξέρω! Τιποτε άλλο!

Να κρατησεις την ψυχραιμια σου γιατι μπορει να ειναι η ειδοποιος διαφορα μεταξυ ζωης και θανατου.

Δυστυχως χαθηκαν ανθρωποι τσαμπα και βερεσε, μια σχεδιασμενη εκκενωση  θα μπορουσε να σωσει πολλες ζωες, ισως και ολες. Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, εγινε το 2007, ξαναεγινε και θα ξαναγινει. Αυτες τις καταστασεις μονο με προληψη και σχεδιασμο μπορεις να τις αντιμετωπισεις. Μερικες φωτιες παιρνουν τεραστια εκταση και ειναι αδυνατο να σβηστουν αν δεν σταματησουν οι ανεμοι. Παρακολουθειστε ποσες υποσχεσεις θα δοθουν τις επομενες ημερες απο τους πολιτικους και θυμηθειτε τις οταν θα μετραμε τα επομενα θυματα σε 2-3-5-10 χρονια. Οπως και το 2007 δεν εγινε τιποτα, ετσι θα γινει και τωρα. Μεχρι τα Χριστουγεννα οι μονοι που θα θυμουνται θα ειναι αυτοι που το ενιωσαν στο πετσι τους, αυτοι που εχασαν ανθρωπους στις φλογες, σπιτια και περιουσιες. Στην Ελλαδα ειμαστε. Οποιος δεν περιμενει τα παραπανω τοτε ζει σε αλλο πραλληλο συμπαν. 

Τετοιες καταστροφες ειναι βουτυρο στο ψωμι της καθε αντιπολιτευσης, τις επομενες ημερες θα παρακολουθησουμε μικροπολιτικη πανω σε πτωματα. 

Το ξαναγραφω και θα το κανω copy-paste οταν δυστυχως θα ξαναερθει η ωρα: Δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως. Ολη η χωρα ειναι στο ελεος τυχαιων παραγοντων η εμπρηστων. Σημερα ηταν στην Αττικη, το 2007 στην Ηλεια, αυριο ισως να ειναι εδω στη Λαρισα. Κανενας δεν μπορει να αισθανεται ασφαλης. 

Δεν ξερω τι λεει η πολιτικη ηγεσια, παντως με καυσωνα, μποφορ κτλ 5 εστιες ταυτοχρονα μυριζουν σχεδιασμενο εμπρησμο. Προφανως οποιος θελει να βαλει φωτια κοιταει και τον καιρο, αν ειναι να βρεξει τσαμπα θα κανει τον κοπο. Καπου διαβασα για 47 εστιες σε 24 ωρες σε ολη τη χωρα. Ηταν ιδανικη η χθεσινη μερα...

Κριμα για τους ανθρωπους που χαθηκαν τοσο αδικα και φρικιαστικα. Κριμα και για τα μελλοντικα θυματα που μπορει να ειμαστε κι εμεις.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Έχεις κάποια απόδειξη για το ότι έχουν έρθει εξωγήινοι στη γη ή για το ότι υπάρχουν εξωγήινοι στο γαλαξία μας ή απλά σου αρέσει να τρολάρεις;

Δε καταλαβαίνω τι γράφεις.

Ή μάλλον εσύ δε καταλαβαίνεις τι έγραψα ή απλά δε καταλαβαίνεις.

Αυτό αρκιβώς λέω

Ότι το να είναι κάτι υπόθεση δε σημαίνει ότι δεν είναι ταυτόχρονα και σαχλαμάρα.

ΟΧΙ δεν έχω καμία απόδειξη και δέχομαι την απλούστερη εκδοχή ότι την έχτυσε ο Φαραω ... έτσι πριν πιστέψω ότι την κινέτα ή την ηλεία την κάψανε οι Τούρκοι/Ρώσοι/Οικοπεδοφάγοι/Ορυχεια/Ανεμογγενήτριες/Ανουνάκι κλπ δεν έχω κανένα λόγο να μη δεχθώ ότι σε μια χώρα μπάχαλο, με πεταμένα γυαλιά/μπουκάλια σε όλους τους δρόμους μέσα σε χόρτα, χωρίς προετοιμάσία χωρίς υποδομές, με σπίτια όπου να ναι, με κανένα στοιχειώδες ριμοτομικό σχεδιασμό κλπ κλπ κλπ ... πιάνει φωτιά μια μέρα του Ιουλίου, όπου στο σπίτι μου στην Αθήνα τουλάχιστον φύσαγε απίστευτα, είχε καυσωνα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor

PS

Όχι δε μου αρέσει να τρολλάρω

Μου αρέσει όμως απίστευτα να χλευάζω το κάθε παπαρολόγο που δεν έχει ιδέα για το τι γράφει.

Επεξ/σία από DrLo
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Fotis13 said:

Σοβαροτατη  πηγη !

Α εσύ το πάτησες κιόλας? Γιατί εγώ σταμάτησα με το που διάβασα το url... 😛 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...