Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αδερφος μου (πυροσβεστης) εκει ειναι απο το πρωι και θα ειναι μεχρι αυριο λογικα.

Παλι πισω καταμαυρος θα γυρισει και με ψυχολογικα απο τα καμμενα παιδια και τον κοσμο που θα μαζευει... 

Το λιγοτερο θα μου πεις αλλοι καϊκαν στα αληθεια...

• Sad 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Μα δεν έχεις δει απόψεις και συμβουλές τοσες ωρες? Να κόψουμε τα πεύκα, να μην υπαρχουν δέντρα κοντα σε σπίτια κλπ κλπ 

Κοροιδευεις, αλλα ετσι γινονται αντιπυρικες ζωνες εν ωρα πυρκαγιας.

Κοβεις η καις ωστε να μη μπορει να προχωρησει κι αλλο η φωτια.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μπορούμε οπως λένε κάποιοι, εκτος απο το να κοβουμε τα δέντρα, να σκοτώνουμε και ολα τα ζώα σε κάθε δασική περιοχή. Προληπτικά, για να μην καιγόμαστε! :)

Υπάρχει η δυνατότητα αυτο-μπαν; Για οταν εχεις περάσει πολλές ωρες μέσα σε ενα θρεντ και εχουν αρχίσει οι παρενέργειες;

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, McNerd είπε

Υπάρχει η δυνατότητα αυτο-μπαν; Για οταν εχεις περάσει πολλές ωρες μέσα σε ενα θρεντ και εχουν αρχίσει οι παρενέργειες;

Ειναι σαν τον τερμινεητορ, δεν μπορει να αυτοκαταστραφει, πρεπει να τον κατεβασουμε εμεις μεσα στο ατσαλι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Ntinaras said:

Κοροιδευεις, αλλα ετσι γινονται αντιπυρικες ζωνες εν ωρα πυρκαγιας.

Κοβεις η καις ωστε να μη μπορει να προχωρησει κι αλλο η φωτια.

Ρε συ σοβαρεψου. Αναφέρομαι στις απόλυτες απόψεις που διαβάζαμε και οχι σε γενικούς κανονισμούς πυρασφάλειας. Δεν καθαρίζουμε ολα τα δεντρα σε μια περιοχή για να μεινουν μονο τα τσιμέντα! 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Ρε συ σοβαρεψου. Αναφέρομαι στις απόλυτες απόψεις που διαβάζαμε και οχι σε γενικούς κανονισμούς πυρασφάλειας. Δεν καθαρίζουμε ολα τα δεντρα σε μια περιοχή για να μεινουν μονο τα τσιμέντα! 

Ναι προφανως, αλλα αν θες να εχεις πυρασφαλεια στο σπιτι μεσα στο δασος, τοτε δεν χτιζεις. Ειναι τοσο απλο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, McNerd said:

Το αντίθετο συμβαίνει. Ειμαι μέσα συνεχώς και εχω διαβάσει άπειρες παπ@ριες (και αυτες που φαίνονται και αυτές που δεν φαίνονται)...

5 minutes ago, Ntinaras said:

Ναι προφανως, αλλα αν θες να εχεις πυρασφαλεια στο σπιτι μεσα στο δασος, τοτε δεν χτιζεις. Ειναι τοσο απλο.

Ναι μονο που εκτός απο δάση, βλέπω καταστροφές μεσα σε κανονικους οικισμούς με πολυκατοικίες και άσφαλτο. Δεν είναι όλα σπιτάκια μέσα στο παρθενο δάσος... 

mati708_5.jpg?itok=v8TFB8z0

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντάξει ο καημένος ο billdanos βαράει υπερωρίες από χθες για να μην κλείσει το θέμα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το αντίθετο συμβαίνει. Ειμαι μέσα συνεχώς και εχω διαβάσει άπειρες παπ@ριες (και αυτες που φαίνονται και αυτές που δεν φαίνονται)...

Ναι μονο που εκτός απο δάση, βλέπω καταστροφές μεσα σε κανονικους οικισμούς με πολυκατοικίες και άσφαλτο. Δεν είναι όλα σπιτάκια μέσα στο παρθενο δάσος... 

mati708_5.jpg?itok=v8TFB8z0

Ε τα κωλοδεντρα, πηγαν και αυτοφυτευτηκαν ανεμεσα στους δρομους και τα σπιτια ξαφνικα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, orck είπε

Μου προτειναν αυριο απο τις 9 το πρωι... μεχρι απογευμα (δεν ρωτησα συγκεκριμενη ωρα που κλεινουν)

Σε ολες τις Αιμοδοσιες Αττικης,Χαλκιδας,Κορινθου 09:00-14:00

Εκτακτως διευρυμενο ωραριο στις Αιμοδοσιες των Γ.Ν.Α. Σισμανογλειο και Γ.Ν. Ελευσινας <<Θριασιο>> και Γ.Ν. ΕΛΠΙΣ  09:00-20:00

τα παραπανω συμφωνα με το Ε.ΚΕ.Α

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Ntinaras said:

Ε τα κωλοδεντρα, πηγαν και αυτοφυτευτηκαν ανεμεσα στους δρομους και τα σπιτια ξαφνικα.

Με τρολλαρεις έτσι? Δεν υπαρχουν δέντρα μεσα σε αστικές περιοχές? Όπου βλέπεις δεντρο ειναι αυτόματα δάσος και τα κτιρια γυρω αυθαίρετα? 

Τι εχετε πάθει? 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, paredwse said:

Είμαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις περιοχές Νέος Βουτζάς

Τον Ιούλιο του 1995, το Ντράφι αποτεφρώνεται, όπως και όλη η ΝΑ πλευρά του Βουνού, από φωτιά οι οποία ξεκίνησε από χωράφι στην περιοχή του Αγ. Πέτρου. Μαυρηνόρα, Καλλήσια, Ντράφι, Καλλιτεχνούπολη, Νέος Βουτζάς, όλα στάχτη. Συντηρητικοί υπολογισμοί της εποχής έκαναν λόγο για 100.000 στρέμματα καμένου δάσους.

Ο ανταποκριτής του BBCστην Αθήνα Malcolm Bradant νιώθει...τύψεις (!) που ζεί στο Ντράφι. Σας καλώ όλους να κατανοήσετε το δράμα αυτού του ανθρώπου, δεν είν’ αστείο:

«Ανέκαθεν ένιωθα κάποιες ενοχές που ζούσα στο Ντράφι. Η οικοδόμηση του μικρού σπιτιού που νοικιάζουμε στο συγκεκριμένο προάστιο κατέστη δυνατή μόνο μετά την εκδήλωση μιας τρομερής πυρκαγιάς πριν από 10 χρόνια, η οποία κατέστρεψε το παρθένο δάσος της περιοχής. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες οικίες που έχουν ξεπηδήσει ανάμεσα στα δέντρα στους πρόποδες της Πεντέλης. Η αγαλλίαση που νιώθαμε μπροστά στο εκπληκτικό ορεινό τοπίο με την πιο καθαρή ατμόσφαιρα στον ρυπαρό αττικό ουρανό και το δροσερό αεράκι, μετριαζόταν από την επίγνωση ότι επωφελούμαστε από έναν εμπρησμό που επέτρεψε σε αδίστακτους εργολάβους να πλουτίσουν χτίζοντας εκεί που πριν από μια δεκαετία υπήρχε δάσος.

http://oresiviospentelikos.blogspot.com/2015/03/blog-post.html?m=1

Στους πρωταθλητές είναι η Ραφήνα, σε 13 παράνομους οικισμούς της οποίας έχουν ξεφυτρώσει 2.408 αυθαίρετα, και ακολουθούν: η Νέα Μάκρη με 1.513 αυθαίρετα σε 12 οικισμούς, τα Μέγαρα με 1.005 οικήματα σε 23 οικισμούς, η Ανοιξη με 935 αυθαίρετα σε 4 οικισμούς, ο Κάλαμος με 625 αυθαίρετα σε 14 οικισμούς, αλλά και περιοχές υψηλού βιοτικού επιπέδου όπως η Πεντέλη, όπου σε 7 οικισμούς εντοπίζονται 496 αυθαίρετα, η Κηφισιά, όπου σε 5 οικισμούς έχουν ανεγερθεί 82 αυθαίρετα, η Δροσιά, όπου σε έναν οικισμό υπάρχουν 110, και πάει λέγοντας... 

https://www.protothema.gr/environment/article/463692/gordios-desmos-ta-authaireta-se-145-oikismous-tis-attikis-/

Oγδόντα χιλιάδες στρέμματα φυσικών εκτάσεων έγιναν βίλες και αυθαίρετα μέσα σε είκοσι χρόνια. Συνολικά την περίοδο 1987-2007 περισσότερα από 180.000 στρέμματα πευκοδάσους στην Αττική «εξαφανίστηκαν» από τον χάρτη και στη θέση τους εμφανίστηκαν κυρίως οικισμοί και αγροτικές γαίες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η οικιστική επέκταση περιμετρικά του Πεντελικού όρους και κυρίως στις ανατολικές περιοχές όπου τα οικόπεδα «αντικρίζουν» τη θάλασσα.

https://www.energia.gr/article/29769/pos-hathhkan-ta-dash-ths-attikhs-

Στη θέση του δάσους, ξεφυτρώνουν βίλες. Στα καμένα του 1995 και του 1998, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν ήδη υψώσει πολυτελείς κατοικίες. Και φυσικά, τα καμένα, μετατρέπονται σταδιακά σε αγροτεμάχια και σταδιακά σε οικισμούς ολόκληρους και αναπτύσσονται μια σειρά από... δραστηριότητες, που φτάνουν μέχρι και τη δημιουργία «πίστας αγώνων καρτ»!

«Κάθε σπιθαμή γης θα αναδασωθεί και πάλι», δήλωνε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, τον Αύγουστο του 1998, μετά την πυρκαγιά που έκαψε 90.000 στρέμματα δάσους. Ομως η απόφαση 5147 της Περιφέρειας (ΦΕΚ 7, 18 -1-1999, τεύχος 4ο) κήρυξε αναδασωτέα μόνο 25.850 στρέμματα. Αλλά και από αυτά εξαιρέθηκαν και αποχαρακτηρίστηκαν 7.140 στρέμματα.

«Ολες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες» δήλωνε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στις 28 Ιούλη 2005, μιλώντας πριν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που σάρωνε για μία ακόμη φορά την Πεντέλη.

Μόλις, όμως, 37 μέρες αργότερα, με αποφάσεις του περιφερειάρχη, εξαιρέθηκαν μεγάλα τμήματα των καμένων δασικών εκτάσεων από την υποχρεωτική αναδάσωση.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις 2781 και 2782 του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Χ. Μανιάτη (ΦΕΚ 942, τεύχος τέταρτο, 20 Σεπτέμβρη 2005), υποτίθεται ότι κήρυξαν ως αναδασωτέες εκτάσεις 10.185 στρεμμάτων (Ν. Βουτζάς, Ν. Πόντος, Καλλιτεχνούπολη, Σπάτα). Ωστόσο, περιέχουν αρκετές σημαντικές εξαιρέσεις, που ουσιαστικά ανατρέπουν και ακυρώνουν την οποιαδήποτε αναδάσωση. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων εξαιρούνται «ανέκαθεν αγροτικές εκτάσεις», «εκτάσεις που... άλλαξαν νόμιμα χρήση γης», «εκτάσεις που κατά την ημέρα της πυρκαγιάς δεν έφεραν δασική βλάστηση», δηλαδή προφανώς είχαν καεί σε προηγούμενες πυρκαγιές και είχαν εκχερσωθεί κλπ.

http://www.asda.gr/elxoroi/penteli.htm

Άντι λοιπόν να κατηγορούμε την ΜΙΤ, τους εξωγήινους ή δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλον ας δούμε και τον ευατό μας. Μπορεί επειδή το κράτος είναι διεφθαρμένο πολλές φορές οι πράξεις μας να μην τιμωρούνται από αυτό. Αλλά η φύση δεν κάνει διακρίσεις. Δεν την ενδιαφέρουν λεφτά και ψήφοι όπως ενδιαφέρουν τους πολιτικούς. 

Κατά την γνώμη μου όσοι έχουν σπίτια μέσα σε πρωήν δάση ας τα εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός για να μην χάσουν τις ζωές τους. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. 

Το παραλιακό Μάτι δεν φταίει σε τίποτα. Αλλά η λύση ξέρετε ποια είναι αν ήμασταν σωστοί; Η Πεντέλη όλη όμως γίνεται πάλι δάσος. Ανάμεσα στο δάσος που δεν έχει κανένα σπίτι χτισμένο μέσα και στον νόμιμο οικισμό πχ Μάτι δημιουργείτε μια αντιπυρική ζώνη 2,3,4,5 χιλιόμετρα. Επίσης δημιουργούνται αυστηροί νόμοι. Όποιος πάει να χτίσει μέσα στο δάσος πληρώνει ακριβό πρόστιμο και γκρεμίζεται άμεσα το σπίτι του. Από την στιγμή που δεν θα μπορούν οι εργολάβοι με νομικά παράθυρα να χτίσουν μέσα στο δάσος, δεν θα έχουν συμφέρον να καεί. Τέλος οι κάτοικοι του νόμιμου οικισμού μπορούν να πηγαίνουν στο δάσος βόλτα που θα είναι πολύ κοντά τους. Θα απολαμβάνουν πλέον αληθινή φύση, όχι φύση με τσιμέντο. Το βράδυ θα κοιμούνται ήσυχοι στα σπίτια τους ξέροντας ότι και αν πάρει φωτιά το δάσος δεν κινδυνεύουν αυτοί και τα παιδιά τους. 

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 17
  • Thanks 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μα δεν έχεις δει απόψεις και συμβουλές τοσες ωρες? Να κόψουμε τα πεύκα, να μην υπαρχουν δέντρα κοντα σε σπίτια κλπ κλπ 

Πέρα από τα δέντρα κτλπ για τα ζώα ισχύει το εξής. Όχι αδέσποτα γενικότερα. Όχι για μια περίπτωση φωτιάς που κάνουν μετάσταση την φωτιά αλλά γενικότερα. Στείρωση υποχρεωτική. Ακόμα και τις γάτες που ταιζει κάποιος αλλιώς πρόστιμο. (Φτιαχνω εγώ team ρουφιανου και δίνω κόσμο στεγνα άμα ειναι) Το ίδιο και τα σκυλια. τώρα για αρουραίους κτλπ. Άμα έβλεπες έναν στο κατώφλι σου δεν θα του είχες φερθεί και με τις καλύτερες προθέσεις. Αλεπούδες, λαγοί και αλλά διάφορα ανήκουν στην πανίδα, μόνο αντιλυσσικα,τροφή και μια προσευχή μπορείς να τους δώσεις.

Δέντρα κόψιμο ορισμένα με αντιπυρικα έργα. Κάμερες, "ποτιστήρια" και δασοφύλακες. Τόσους ανέργους έχουμε. Εκπαίδευση στολή και δρόμο στα βουνά σε σπιτάκια.

Όλα γίνονται.

Δεσμευομαι να δίνω και 100€ παραπάνω ΕΝΦΙΑ αλλά να γίνουν όλα αυτά.

Άμα μου τα παίρνουν για να πίνει ο Γιούνκερ κρασιά στις Βρυξέλλες τότε. Ναι δέχομαι τα συλλυπητήρια του.

• Like 5
Δημοσ.

Άλλοι δύο νεκροί, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι...

Δεν θέλω να σχολιάσω και αμφιβάλλω πως θα ηρεμήσω ποτέ αρκετά για να σχολιάσω ψύχραιμα. 

• Like 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...