Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SpirtouLisS είπε

Θεωρω οτι στο διαστημα που έγιναν όλα, μια φωτια που λόγω του αερα αλλα και των πευκων ειχε ταχύτητα επεκτασης τετοια που όπως λενε μονο αν ετρεχες εξ αρχης στη θαλασσα ειχες ελπιδα να σωθεις, ισως ειναι απο τις λιγες πυρκαγιες που οι ευθυνες στην πολιτεια οσον αφορα τουλαχιστον στην αντιμετώπιση και διαχειριση της σαν φυσικη καταστροφή ειναι μικρη. Οταν βλεπεις μια φωτια μακρυα απο σένα ας πουμε στα 500 μετρα, και μεσα σε 5 λεπτα μεχρι να παρεις το κινητο σου, ενα δυο ρουχα και οτιδηποτε αξιας απο το σπιτι σου εχει φτασει στο αμαξι σου και το καιει (περιγραφη πληγεντα οχι δικη μου) τοτε ισως υπαρχει περιπτωση αυτο το φαινομενο σαν φυσικη καταστροφη να ειναι μοναδικο και σπανιο.

Έτσι είναι οι φωτιές, προχωράνε πολύ γρήγορα... έπρεπε να το ξέρουμε (να μας ζαλίζουν κάθε καλοκαίρι σε όλα τα μέσα) ότι η φωτιά κινείται γρήγορα, μπορεί να νομίζουμε ότι έχουμε χρόνο αλλά δεν έχουμε. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυσκολη περιοχη ισως αν ειχαν οργανωθει στην Μαραθωνος να γινοταν κατι, ισως

Επεξ/σία από bvb7
Δημοσ.

Οταν εχεις ριπες ανεμου 11 μποφορ δεν μαζευεται με τιποτα η φωτια και 1000 πυροσβεστικα να εχεις σε συναρτηση με τα πευκα που αρπαζουν για πλακα και την ζεστη που ειχε τις προηγουμενες ημερες εγινε το κακο. Το λαθος ηταν οτι δεν εγινε εγκαιρη εκκενωση του πλυθησμου.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν νομίζω και γι' αυτό εγκλωβίστηκε κόσμος. 

Σκεφτείτε απλά τι θα γινόταν αν η φωτιά ήταν ΣΚ κι όχι Δευτέρα, που θα υπήρχε περισσότερος κόσμος/αμάξια...

Και όμως ο μεγάλος εγκλωβισμός έγινε από περίεργους που ακούγοντας για μεγάλη φωτιά έφυγαν από πολλά σημεία της Αθήνας, οδηγήθηκε μεγάλος αριθμός προς το Μάτι αριστερά δεν μπορούσες να πας λόγω της φωτιάς που κατέβαινε από παντού   προς Νέα Μάκρη είχε κλείσει λόγω της φωτιάς που έκαιγε πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Εκεί υπάρχει μόνο ένας στενός κεντρικός δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ο οποίος θα μπλόκαρε από τα πολλά αυτοκίνητα πολλοί μπήκαν σε στενά που δεν οδηγούν πουθενά εγκλωβίστηκαν  και έγινε το μεγάλο κακό.

Δυστυχώς συνέβη αυτό που λέει ο λαός "η περιέργεια σκοτώνει"

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, keravnos21 είπε

Οταν εχεις ριπες ανεμου 11 μποφορ δεν μαζευεται με τιποτα η φωτια και 1000 πυροσβεστικα να εχεις σε συναρτηση με τα πευκα που αρπαζουν για πλακα και την ζεστη που ειχε τις προηγουμενες ημερες εγινε το κακο. Το λαθος ηταν οτι δεν εγινε εγκαιρη εκκενωση του πλυθησμου.

Έλα ντε που είναι οι ψεκασμενοι που μιλάνε για harp κεραίες που αλλάζουν τον καιρό. Που είναι αυτοί;

Να λέγαμε στον Τραμπ να πατούσε κάνα κουμπί να σταματήσουν οι άνεμοι και να αρχίσει η βροχή...

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, papoys1 said:

Και όμως ο μεγάλος εγκλωβισμός έγινε από περίεργους που ακούγοντας για μεγάλη φωτιά έφυγαν από πολλά σημεία της Αθήνας, οδηγήθηκε μεγάλος αριθμός προς το Μάτι αριστερά δεν μπορούσες να πας λόγω της φωτιάς που κατέβαινε από παντού   προς Νέα Μάκρη είχε κλείσει λόγω της φωτιάς που έκαιγε πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Εκεί υπάρχει μόνο ένας στενός κεντρικός δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ο οποίος θα μπλόκαρε από τα πολλά αυτοκίνητα πολλοί μπήκαν σε στενά που δεν οδηγούν πουθενά εγκλωβίστηκαν  και έγινε το μεγάλο κακό.

Δυστυχώς συνέβη αυτό που λέει ο λαός "η περιέργεια σκοτώνει"

Δε νομίζω να ηταν περίεργοι όλοι αυτοί. Κυρίως ήταν ιδιοκτητες σπιτιών και συγγενείς που κατευθύνθηκαν εκεί για να βοηθήσουν ή να προστατέψουν τις περιουσιες τους. 

Φαντάσου να γινόταν αυτό Σ/Κ ή 15Αύγουστο... 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SpirtouLisS είπε

Θεωρω οτι στο διαστημα που έγιναν όλα, μια φωτια που λόγω του αερα αλλα και των πευκων ειχε ταχύτητα επεκτασης τετοια που όπως λενε μονο αν ετρεχες εξ αρχης στη θαλασσα ειχες ελπιδα να σωθεις, ισως ειναι απο τις λιγες πυρκαγιες που οι ευθυνες στην πολιτεια οσον αφορα τουλαχιστον στην αντιμετώπιση και διαχειριση της σαν φυσικη καταστροφή ειναι μικρη. Οταν βλεπεις μια φωτια μακρυα απο σένα ας πουμε στα 500 μετρα, και μεσα σε 5 λεπτα μεχρι να παρεις το κινητο σου, ενα δυο ρουχα και οτιδηποτε αξιας απο το σπιτι σου εχει φτασει στο αμαξι σου και το καιει (περιγραφη πληγεντα οχι δικη μου) τοτε ισως υπαρχει περιπτωση αυτο το φαινομενο σαν φυσικη καταστροφη να ειναι μοναδικο και σπανιο.

απο εκει και περα παντα θα υπαρχουν ευθυνες. Σιγουρα οσον αφορα το σχεδιασμο αντιμετωπισης μια φωτιας σε αυτη την περιοχη που ηταν επιφοβη. Που ομως ακομα και αν υπηρχε ισως δε θα ειχε λειτουργησει. 

Και μονο που το λιμενικο τους αφησε ωρες στην θαλασσα μεχρι να κανει την εμφανιση του, οταν ηταν σιγουρο οτι θα πεσουν στην θαλασσα για να σωθουν, δειχνει οτι καποιοι επρεπε να φυγουν με τις κλωτσιες απο τα ποστα τους ηδη απο εχθες.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έτσι είναι οι φωτιές, προχωράνε πολύ γρήγορα... έπρεπε να το ξέρουμε (να μας ζαλίζουν κάθε καλοκαίρι σε όλα τα μέσα) ότι η φωτιά κινείται γρήγορα, μπορεί να νομίζουμε ότι έχουμε χρόνο αλλά δεν έχουμε. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...

Εχω βρεθει κοντα σε πυρκαγια και η κατασταση ειναι εξωφρενικη σε ενταση και ταχυτητα. 

Απο συζητησεις με φιλους, δυστυχως πολλοι νομιζουν οτι μια πυρκαγια ειναι σαν τα χορτα που καιμε στα χωραφια σε μεγεθος, και με ενα κουβα θα αμυνθουν. Για αυτο μενουν στα σπιτια. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SpirtouLisS είπε

απο εκει και περα παντα θα υπαρχουν ευθυνες. Σιγουρα οσον αφορα το σχεδιασμο αντιμετωπισης μια φωτιας σε αυτη την περιοχη που ηταν επιφοβη. Που ομως ακομα και αν υπηρχε ισως δε θα ειχε λειτουργησει. 

Μα καλά, η φωτιά 3 - 4 ώρες έκαιγε (τουλάχιστον) και ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη, δεν ξεκίνησε από το Μάτι η τον Βουτζά. Δηλαδή μέσα σε 4 ώρες δεν μπορούσε να αδειάσει ένας οικισμός, αν υπήρχε έστω και ένας να δώσει μια κατεύθυνση;

Την φωτιά δεν την είδαν στα 500 μέτρα η στα 100. Έκαιγε 4 ολόκληρες ώρες αρα ο κρατικός μηχανισμός είχε άπλετο χρόνο να ειδοποιήσει, να ενημερώσει του πολιτες και να αδειάσει ο οικισμος.

Θεωρώ ότι είναι μια φωτιά που το κράτος έχει την υψηλότερη ευθηνή. Αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι πήρε φωτιά ο Ωρωπός και λόγο αλληγορίας,η φωτιά την άλλη μέρα το πρωί είχε φτάσει στην Κηφισιά. 100 Νεκρούς έχουμε.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fidolos είπε

Εχω βρεθει κοντα σε πυρκαγια και η κατασταση ειναι εξωφρενικη σε ενταση και ταχυτητα. 

Απο συζητησεις με φιλους, δυστυχως πολλοι νομιζουν οτι μια πυρκαγια ειναι σαν τα χορτα που καιμε στα χωραφια σε μεγεθος, και με ενα κουβα θα αμυνθουν. Για αυτο μενουν στα σπιτια. 

Ακριβώς. Κι εγώ επειδή το έχω ζήσει από κοντά το ξέρω. Τα δέντρα αρπάζουν και καίγονται σα να είναι σπίρτα!

Δημοσ.

Περίπτωση κινδύνου από φωτιά φίλε θα σου πω εγώ.

Θες έναν στρατό με τζιπακια να σκάει κατά ευθείαν να παίρνει μια ντουτουκα και να φωνάζει: "αστε τα πράγματα πιάστε τα παιδιά σας από το χερι, κατοικίδια αν έχετε χώρο και ελάτε με γοργά βήματα έξω και πίσω μην κοιτάτε."

Ποιος θα τους άκουγε όμως;

Πρέπει να είσαι βόρειο Κορεάτης για να υπακούσεις έτσι. Θα κοιτάξεις να σώσεις το σπίτι σου. Ανθρώπινη φύση είναι.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Κανείς σχεδόν, γι'αυτό η έγκαιρη εκκένωση είναι μάλλον η μόνη λύση. Εκκένωση και με το ζόρι αν χρειάζεται...

Συμφωνώ φίλε μου... Η εκκένωση όμως σε τόσο ακραίες περιπτώσεις είναι αδύνατη... αν σκεφτείς ότι η φωτιά διένυσαι μέσα σε μισή ώρα απόσταση χιλιομέτρων καταλαβαινεις την ένταση της... Όσο και αν φαίνεται σκληρό... δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είχαν καμία ελπίδα διάσωσης...

• Like 1
Δημοσ.

Τραγική ομιλία Τόσκα.

Δεν είπε τίποτα για μηχανισμό, ευθύνες κράτους.

Τα έριξε στη κλιματική αλλαγή και ευχαρίστησε τα κράτη που ήθελαν να στείλουν βοήθεια.

Εμετικός πραγματικά, ούτε ένα συγνώμη κάτι.

Έχει τα μούτρα να βγει να μιλήσει κιόλας. Τι να πω, κάνουν τους χαζούς...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...